IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 543.880
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

jebate danas ako mobitel ne počini harakiri, nije to to

What could possibly go wrong?
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2016 17:48 (Hornet_93).

1 0 hvala 0
10 godina
Re: IPhone 7, rasprava!
Mirko935 kaže...

Btw, Croshadow1234, gdje nam je usporedba običnog i Plus? Ništa ne pričaš, a mi ovdje čekamo k'o ozebli sunce... 

A nije nitko nista pitao, tako da ih nisam ni radio 

Kad gledas youtube, netflix ili slicne stvari.. stavio sam ih jedno pored drugoga i ne mozes vjerovati kolika razlika, ocekivao jesam razliku ali ne toliku. (da se razumijemo, puno bolji je ekran na plus verziji) Kako bi tek bilo na 2k amoled. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2016 19:07 (Croshadow1234).
9 godina
odjavljen
Ma bezveze. Nerealne boje pentile matrica. Odbratno. Sramota da neko napravi mobitel sa nekalibrisanim ekranom. I svoj logitech daljinski nosim na kalibraciji...
15 godina
neaktivan
Croshadow1234 kaže...

Kad gledas youtube, netflix ili slicne stvari.. stavio sam ih jedno pored drugoga i ne mozes vjerovati kolika razlika, ocekivao jesam razliku ali ne toliku. Kako bi tek bilo na 2k amoled.

Vjerojatno bi bilo još mrvicu bolje.  Pogotovo kad jednom vidiš crnilo AMOLED-a, nakon dva dana nećeš htjeti više vidjeti LCD u životu... Eto, ja cijelo vrijeme pričam da bi taj ekran na malom iPhoneu trebao biti bolji pa svi samo viču da sam hejter. Drago mi je da mi bar netko sad vjeruje.

A ostalo? Performanse ovo ono? Sve isto? Daj malo info da pomogneš raji koja ne zna bi li uzela mali ili veliki. Baterija bi trebala biti dosta bolja, ako se ne varam?

10 godina
Mirko935 kaže...
Croshadow1234 kaže...

Kad gledas youtube, netflix ili slicne stvari.. stavio sam ih jedno pored drugoga i ne mozes vjerovati kolika razlika, ocekivao jesam razliku ali ne toliku. Kako bi tek bilo na 2k amoled.

Vjerojatno bi bilo još mrvicu bolje.  Pogotovo kad jednom vidiš crnilo AMOLED-a, nakon dva dana nećeš htjeti više vidjeti LCD u životu... Eto, ja cijelo vrijeme pričam da bi taj ekran na malom iPhoneu trebao biti bolji pa svi samo viču da sam hejter. Drago mi je da mi bar netko sad vjeruje.

A ostalo? Performanse ovo ono? Sve isto? Daj malo info da pomogneš raji koja ne zna bi li uzela mali ili veliki. Baterija bi trebala biti dosta bolja, ako se ne varam?

Performanse su iste (oba su na iOS 10.1 beta 3), mozda trenutno mrvicu sporije radi plus, ali valjda zato sto u pozadini softver odraduje jos neke stvari, tako je bilo i na obicnoj sedmici, nakon 2 dana (otprilike) od stavljanja softvera uredaj je jos mrvicu bolje radio. Sto se tice baterije, bolja je, ali zato se jedno 50% sporije puni, nazalost bilo bi stvarno lijepo da ima onu opciju fast charging kao neki android uredaji, znatno bi uljepsalo koristenje uredaja. 

Sto se tice kamere, ova druga kamera koja sluzi kao 2x zoom.. mogu reci da lijepo izgledaju stvari kad zumiras.. kad ides na veci zoom (softverski) i dalje to nije to, ali to je bilo ocekivano.

Zvunici na Plus verziji su malo bolje i malo glasniji (sto se vec znalo) ali svejedno ovaj desni zvucnik (glavni di je i inace bio na ostalim uredajima) je glasniji od ovoga lijevog, cak bi se reklo da se osjeti veca razlika kad stavis prst na ovaj desni zvucnik da cujes lijevi i kad stavis prst na lijevi da cujes desni nego sto je to bilo na obicnoj verziji iP7.

Po meni Plus verzija znatno bolje lezi u ruci, ali zato sto imam veliku ruku (195 sam). 

Razlika u cijeni izmedu obicne verzije i plus je stvarno ocajna, previse kostaju i jedan i drugi, cak mi nebi bilo zao tih novaca da imaju neke opcije i stvari koje imaju ovi jaci androidi.

Stvarno bi volio da su proizvodaci mobitela sa android softverom puno veca konkurencija apple-u sto se tice zarade tj da im uzimaju puno veci zalogaj zarade, da apple bude natjeran da spusti malo svoje cijene uredaja i da bude natjeran da trpa u svoje uredaje puno vise featura i stvari koje imaju flagshipovi androida.

Edit : Zaboravio sam napisati da Plus verzija vise pati od otisaka prstiju koje ostanu na uredaju nego obicna verzija.. mogu reci da je dosta osjetna razlika (bar sto se tice matt black boje, jer su oba takva crna)

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2016 19:59 (Croshadow1234).
12 godina
Mirko935 kaže...
Syke kaže...

Crni (mat) je odličan, home tipka je malo čudna i traži navikavanje. Ostalo ok, ove bugove još nisam primjetio. Nadam se da se neće zapaliti kao Note 7.

A jesi ga rječit...

Btw, Croshadow1234, gdje nam je usporedba običnog i Plus? Ništa ne pričaš, a mi ovdje čekamo k'o ozebli sunce... 

A ne znam što te zanima. Napisao sam svoje prve dojmove s onim što je različito od starih modela. OK IP certifikat nisam testirao, 3,5 utor me ne dira jer rijetko slušam muziku na telefonu... ostalo je isto kao na prošlim modelima pogotovo s iOS 10. Dobio sam točno ono što sam želio. Crni telefon s iOSom :)

15 godina
neaktivan
Evo i ja danas kupio sedmicu 128 gb, prvi dojmovi izuzetno pozitivni (ovo mi je prvi Apple uređaj). Brzina OSa, kamera, gabariti uređaja i završna obrada istog zbilja na vrhunskoj razini...
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
gamer xt kaže...
Evo i ja danas kupio sedmicu 128 gb, prvi dojmovi izuzetno pozitivni (ovo mi je prvi Apple uređaj). Brzina OSa, kamera, gabariti uređaja i završna obrada istog zbilja na vrhunskoj razini...

Najz :) uvjeren sam da ćeš ostati na Appleu, ja kad sam jednom kupio odmah je nakon toga i iPod Shuffle bio, iPad i planiram u skorijoj budućnosti Mac

12 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
KRISTIJANJE kaže...

Pa na bonbonu ima 5 GB za 50 kn, Bilo je čak na akciji za 35 kn. I što je najbolje cijena van paketa je ista ko u paketu što znači da svaki dodatni giga košta 10 kuna. Uredno prašim 10 giga mjesečno, ne gasim mobline podatke niti se mislim ikad o istima. 

A je li, šta radiš ti na tom telefonu da potrošiš 10 GB? YouTube, hotspot ili nešto treće? Ne mislim ništa loše, čisto ovako pitam jer ja ne znam kako da potrošim preko 2-3...

eVGA-011 kaže...

To je tragedija. Ali sam gledao i film o Steve Jobsu i tada odlucio da cu kupiti iPhone makar se ne znam sta desilo iako mi se mnogo svidjao gledajuci u tudje telefone.

Svašta sam u životu čuo, ali da netko kupuje telefone zbog nekog tamo mrtvog čovjeka još nisam... Mora da on mnogo cijeni tvoju lojalnost.

Syke kaže...

Crni (mat) je odličan, home tipka je malo čudna i traži navikavanje. Ostalo ok, ove bugove još nisam primjetio. Nadam se da se neće zapaliti kao Note 7.

A jesi ga rječit...

@Mirko935

Štogod, najviše mi jede imgur, stranica je puna slika gifova i videa, samo na nju ode 2-3 giga mjesečno, u autu preko BT puštam glazbu s YT, čak povremeno i skidam serije ako nisam kod kuće a izađe nova epizoda. Također na pojedinim forumima koji su gif heavy, samo jedna stranica zna loadati po 100+ gifova i onda megabajti lete. I reddit mi puno pojede.

Uglavnom najmanji problem je sprašiti 10 giga mjesečno.

jaska jaska jaskaja
14 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...
gamer xt kaže...

Najz :) uvjeren sam da ćeš ostati na Appleu, ja kad sam jednom kupio odmah je nakon toga i iPod Shuffle bio, iPad i planiram u skorijoj budućnosti Mac

ako gejmas moja preporuka je nikako mac. 

17 godina
neaktivan
brada09 kaže...
ParaNO1d kaže...
gamer xt kaže...

ako gejmas moja preporuka je nikako mac. 

Imam novo računalo za gaming (Moj PC), tako da bi Mac bio za gledanje filmova, surfanje iz kreveta, i slične stvari

15 godina
neaktivan
Syke kaže...

A ne znam što te zanima. Napisao sam svoje prve dojmove s onim što je različito od starih modela. OK IP certifikat nisam testirao, 3,5 utor me ne dira jer rijetko slušam muziku na telefonu... ostalo je isto kao na prošlim modelima pogotovo s iOS 10. Dobio sam točno ono što sam želio. Crni telefon s iOSom :)

Pa šta ja znam, dojmovi neki ovo ono, šta bi moglo pomoći ovima koji su zainteresirani da ga kupe i njihovim drugovima i familiji.  Je li bolji od onog koji si imao prije, kako, zašto, koliko itd.?

13 godina
neaktivan
Syke kaže...
Mirko935 kaže...
Syke kaže...

A jesi ga rječit...

Cestitam ti covece, uzivaj u najboljem mobilnom telefonu na svetu.

Da li si Matte uzeo ili Jet Black, meni je Mat lepsi.

Gledajte kakav je, da mi ne treba graficka pao bi on, a graficka skuplja od njega...

iPhone 7 Plus... LUDILO. Mada bi ja verovatno izabrao obican, ne Plus.

Iritira me sto kod nas ne mogu da se nadju dobri Case original, sve Kinesko djubre najgore i najcrnje.

U Hrvatskoj vidim da ima dobrih stvari u Gizmmo.hr. Kada bih mogao nekako da ih kupim.

https://youtu.be/Hm-WIZEzwyc
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2016 11:01 (eVGA-011).
14 godina
neaktivan
eVGA-011 kaže...
Syke kaže...
Mirko935 kaže...
Syke kaže...

A jesi ga rječit...

Cestitam ti covece, uzivaj u najboljem mobilnom telefonu na svetu.

Da li si Matte uzeo ili Jet Black, meni je Mat lepsi.

Gledajte kakav je, da mi ne treba graficka pao bi on, a graficka skuplja od njega...

iPhone 7 Plus... LUDILO. Mada bi ja verovatno izabrao obican, ne Plus.

Iritira me sto kod nas ne mogu da se nadju dobri Case original, sve Kinesko djubre najgore i najcrnje.

U Hrvatskoj vidim da ima dobrih stvari u Gizmmo.hr. Kada bih mogao nekako da ih kupim.

sta je ovo na prvoj slici? izgleda mi bolje nego prava 7ica 

13 godina
neaktivan

A da li si video onaj prvi koncept sto se mislilo da ce biti iPhone 7.

Ne mogu da ih nadjem sada...jbt..

Waterpoof karakteristika izgleda kao nesto manje bitno, a u stvari je vazno mnogim ljudima.

Ova slika me mami na kupovinu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2016 11:32 (eVGA-011).
9 godina
Mene to prvo po mjestu gdje je kamera podsjeca na neku lumiu a ne ajfon :D

Sve kinesko smece??? Sve ti se danas radi u jebenoj kini, cak i ajfon... a to kaj si kupis ajfon pa jedva imas za kruh i moras kupit najjeftiniju masku na ebayu ti niko nije kriv.. kolko para tolko muzike s maskicama...
17 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...

Sve kinesko smece??? Sve ti se danas radi u jebenoj kini, cak i ajfon... a to kaj si kupis ajfon pa jedva imas za kruh i moras kupit najjeftiniju masku na ebayu ti niko nije kriv.. kolko para tolko muzike s maskicama...

Troši svoje pare, ne tvoje. Što ste svi toliko ogorčeni na ljude koji daju 6-7K kn za iPhone. Nebitno zašto ga kupuju, ako ga žele nek ga kupe. Brinite svoje brige a ova predrasuda "proizvedeno u Kini" moraš bit ograničen da imaš odboj od Kine. Kina nije vaš lokalni China Shop, nego prva ekonomija svijeta.

9 godina
Nisam ja ogorcen na to kaj on kupuje ajfon neg na to kaj pljuje po kinezima a skrt je dati 100kn za masku, pa kupi ovu za 8kn(od toga 4.5kn hrvatskoj posti za mali paket) i onda pljuje kak je sve kinesko smece...

To kaj svi kupe najjeftinije pa im nevalja jer je nikakve kvalitete ne znaci da je i ono skuplje smece...

0 0 hvala 0
9 godina
Nisam ja ogorcen na to kaj on kupuje ajfon neg na to kaj pljuje po kinezima a skrt je dati 100kn za masku, pa kupi ovu za 8kn(od toga 4.5kn hrvatskoj posti za mali paket) i onda pljuje kak je sve kinesko smece...

To kaj svi kupe najjeftinije pa im nevalja jer je nikakve kvalitete ne znaci da je i ono skuplje smece...

0 0 hvala 0
14 godina
IPhone 7, rasprava!

Moje subjektivno skromno viđenje, iPhone-u najbolje odgovaraju njegovi original case-i, gdje sam ja ubo dva, jedan crveni kožni a drugi silikonac lime green! 

Mogu kazati samo riječi hvale i nakon skorom dvije godine svakodnevne uporabe, osim što se mora paziti na silikonac kada grickalicom odsječete svježe nokte, oštri rubovi mogu potrgati vanjski sloj silikona kada nehotimice zagrebete po površini. 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Što se tiče kvalitete izrade. Moja 6-ica nije dana bila u case-u niti je imala kakve zaštitne folije, kad je očistim od packi vide se 2 crtice što mi je ispao al ostalo ništa. Dok Galax S5 frend nosi u caseu od prvog dana i izgreban je ko da je star 5 godina, a nije ga vadio uopće. Tako da kvaliteta je neupitna. Moj Galaxy A3 isto par dana nije bio u caseu i odmah se vidilo da je izgreban.

9 godina
odjavljen

To nista ne znaci jer tvoj frend i ti ne koristite telefone na isti nacin a A3 nije u tom rangu....Imam frneda koji ima S3 i nema niti jedne ogrebotine a nema case niti ista na ekranu....a

14 godina
Torent kaže...

To nista ne znaci jer tvoj frend i ti ne koristite telefone na isti nacin a A3 nije u tom rangu....Imam frneda koji ima S3 i nema niti jedne ogrebotine a nema case niti ista na ekranu....a

U povjerenju, njegov prijatelj je sam, osobno glavom i bradom pogotovu velikoštovani Chuck Norris, if somebody don't now  !!!! 

ATJ Lučko
16 godina
neaktivan
eVGA-011 kaže...

A da li si video onaj prvi koncept sto se mislilo da ce biti iPhone 7.

Ne mogu da ih nadjem sada...jbt..

Waterpoof karakteristika izgleda kao nesto manje bitno, a u stvari je vazno mnogim ljudima.

Ova slika me mami na kupovinu...

ti si očigledno plaćen za svoje postove od strane jabuke jer nema šanse da osoba sa normalnim razmišljanjem, a da nije plaćen da pravi budalu od sebe, piše ovake postove

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2016 15:16 (karlanal).
16 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...
blackeagle29 kaže...

Troši svoje pare, ne tvoje. Što ste svi toliko ogorčeni na ljude koji daju 6-7K kn za iPhone. Nebitno zašto ga kupuju, ako ga žele nek ga kupe. Brinite svoje brige a ova predrasuda "proizvedeno u Kini" moraš bit ograničen da imaš odboj od Kine. Kina nije vaš lokalni China Shop, nego prva ekonomija svijeta.

dobro čovik zbori, u kini ima od jajjeftinijeg do najskupoljeg, tj od najnekvalitetnijeg do najkvalitetnijeg samo šta to naše glave nikako da skuže

13 godina
neaktivan

Ja sam strani placenik... hahaaaahaaaa....

Koliko kod vas kosta iPhone 7 kod providera.

Kod nas je najbolja ponuda kod MTSa 550e iPhone 7 32GB, na 24 meseca otplate. Tacno duplo skuplje nego moj iPhone SE, isti paket. Naravno ima skupljih paketa gde je telefon jos jeftiniji.

Od toga racun je 1300 din mesecno, 300 minunta, 300 poruka i kada se potrose 300 minuta ima jos 3000 minuta ali samo u okviru te mreze.

Rata za iPhone je oko 2950 din. 1300+ 2950 = oko 34 eura mesecno. Problem nastaje kod 128GB koji je vise od 100e skuplji. Ali je iPhone zakljucan na tu mrezu, kada istekne ugovor posle 2 godine oni ga otkljucaju i dobijete 50% popusta na taj paket koji imate znaci 1300 din se pretvara u 750 din za isti paket. Mozete i odmah to da sklopite ali bez telefona.

Za mene ovo nije tragicna cena, i sada neko plati 35 eura mesecno i vi ga vidite da nosi iPhone 7 i mislite da se on glupira sa time i da je platio 800e kes u prodavnici oficijalnoj.

Inace u iStyle je 101.000 din ta verzija a to je oko 810 eura. Sada vidite kolika je razlika kod providera, trenutno je jeftinije nego i na crno da ste kupili i naravno svi prvo traze te telefone jer nema frke sa njima i stigli su direktno od Apple a na crno mogu da vam uvale ko zna sta. Mada ja zato i volim iPhone jer se falsifikat odmah vidi i kada ga upalis ti znas, falsifikat mora da radi na neki Android sistem.

Cim vidis iOS odmah znas da je telefon original i posle cim ga konektujes on sam ocita seriski broj, IMEI i model telefona na Apple ID. A S7 ima isti OS kao i falsifikati samo je hardware drugaciji.

Ja ne bi znao da provalim da li je original ili nije Samsung. Pre sam nosio telefone jos pre smart kod coveka koji ih odmah otvori alatom za to i pogleda koji je radio sa njima i koji je bio upucen u sve najnovije falsifikate kako su stizali i onda mi je on govorio. Ja recimo posto imam ADSL kod MTS vise od 10 godina imam prednost za takve telefone, tipa uvek se cuvaju i kada nestane na par nedelja neki model za ljude sa ADLS ima i imamo pogodnosti za nekada neke telefone trazene postoje samo skupi paketi gde je racun samo 30-40e, dok mi imamo mogucnost da i sa jeftinijim racunom uzmemo neki telefon. Ali sto je racun veci naravno cena telefona i mesecna rata je manja, a sto je racun nizi rata mesecna je visa.

I tako platis 35e za iPhone 7 sa sve racunam i onda naidje neki polupismeni idiot i kaze vidi ovaj nosi iPhone 7 a nema Mercedes, vozi se Golfom, ili vozi se Taksijem a sve pare daje za iPhone.

A on izadje kao 2 ventilatora 120mm za kuciste mesecno sa sve racunom za razgovor.

Znaci jadni su mi takvi ljudi.

Ziveo MTS i Favorizacija iPhone, A10 DOMINRAJ!

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 5:57 (eVGA-011).
9 godina
odjavljen
Znaci ako ja ukradem telefon to je njegova cijena? Ti se ne pravis da si glup....
9 godina
odjavljen
Mtel bih daje sve telefone za 0.5 eur uz pretplatu od 75 eur na dvije godine. Tvojom logikom taj telefon je dzabe fakticki.... Svakim postom se sramotis sve više i više
13 godina
neaktivan

Pa daje i MTS za 55eura + ako ti je racun svaki telefon je 1 din.

Ali koliko je iPhone 7 uz neki normalan pakat, za normalne ljude.

Po mojoj proceni to su negde do 20e racuni. Kod nas najveci broj ljudi ima pakete od 300-500 minuta i placaju od 500-1500 din.

Ti sto placaju 500 din oni su uglavnom na 50% popusta koji se daje pred Novu Godinu itd ako sklapas ugovor i traje celom duzinom na koliko sklopis, najvise je moguce 3 godine ali obnovis posle i nastavi se isto.

Meni ce racun biti 750 din kada prodje 24 meseca. To je 5 evra. 300 minuta, 300 SMS, 1000MB i 3000 min u mrezi kada potrosim onih 300 minuta. Ali sve sto ne potrosis prelazi na sledeci mesec tako da ko malo prica gomila mu se. Mnogi nikada ni ne nacnu ove minute iz mreze i onda bukvalno u mrezi imaju price besplatno koliko hoce.  Ali najbitnije je kolika je cena premium telefona za normalne pakete.

MTS je sada podelio radnicima iPhone 5s i nekim sefovima kao manjim itd iPhone SE. Drugi se bune sto i oni nisu dobili SE. Ali eto da sam sacekao mogao bih imati iPhone 7 iako posle iPhone 6 > 6s razlike nikada ne bih uzeo obican, samo special. Ispalo je da je iPhone 6 i 6 Plus gori od iPhone SE u 3 veoma bitne stvari, gori procesor, samim tim i graficka, losija kamera, manje memorije.

Necu ja da placam 55 eura mobilni a pricam 300-400 minuta.

Ti veliki racuni su neograniceno sa nekim popustima za inostranstvo, internetom brzim, itd to je za poslovne ljude.

I tako znaci Otiso si Galaxy ostala je tuga...

Pa dzabe je kada pogledas cenu Galaxy S7 koji kod nas dostize i 600-700e zasto onda iPhone 7 najaci mobilni na trzistu ne bi bio povoljno za 550e pogotovu ako otplacujes 24 meseca.

Drugo je da moras da iskesiras odmah.  Pardon Galaxy S7 Edge je od 700e pa navise. Hahaahaaa zuti poludeli. Koji je to profit covece. Pljacka, sklepa M.2 I SSD za 30$ i proda za 1500$.

Pa to ni Sinaloa kartel nema toliku zaradu. Ali koji ti moras da budes mozak da platis recimo 750e za Samsung Galaxy 7 Edge. OMG. Iskreno toliko ne bi dao ni za jedan telefon na svetu ali da me neko bije da platim morao bi da bude iPhone 7 256GB.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 9:37 (eVGA-011).
16 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

nije bolest sve šta boli, majke ti evga, koliko je tebi godina molim te

4 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice