Iphone 6 - Rasprava

poruka: 2.188
|
čitano: 444.788
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Iphone 6
Horned Reaer kaže...

Cijena je malo veča nego sam očekivao , no svejedno sam naručio u VIP-u ,16gb silver, tarifa M - 165kn mjesečno i 4399 kn jednokratno za mob. 

Sve super sve pet, al cijena je bezobrazno visoka, kaj je da je, taj fon ne zaslužuje posebno postolje tj da ga se odvaja od drugih smartfona...

Da ne piše apple, cijena bi bila troduplo manja...

Ovi naši deru s cijenama kolko god mogu...

165x24=3960+4399=8089

Možda bi ti bilo bolje da si još love ušparal nekaj i izvana ga kupil otključanog..

10 godina
neaktivan

koliko sam shvatio nasim operaterima cijene odredjuju dobavljaci .. tj. nasi u biti na ugovorima od 24 mjeseca i racunima jedino pobiru perje a na samim uredjajima bas i ne ...

http://saniell.geek.hr
13 godina
neaktivan
zvonac kaže...
Horned Reaer kaže...

Cijena je malo veča nego sam očekivao , no svejedno sam naručio u VIP-u ,16gb silver, tarifa M - 165kn mjesečno i 4399 kn jednokratno za mob. 

Sve super sve pet, al cijena je bezobrazno visoka, kaj je da je, taj fon ne zaslužuje posebno postolje tj da ga se odvaja od drugih smartfona...

165x24=3960+4399=8089

Možda bi ti bilo bolje da si još love ušparal nekaj i izvana ga kupil otključanog..

Zašto uključuješ iznos pretplate u konačnu cijenu mobitela?

16 godina
dRoID kaže...
zvonac kaže...
Horned Reaer kaže...

165x24=3960+4399=8089

da, to mi nikad nije bilo jasno, pretplata je usluga koristenja mobilne mreze, nema nikakve veze s uredajem, nju bi tolko placo da uzmem ajfon ili da ju uzmem bez mobitela.

17 godina
dRoID kaže...
zvonac kaže...

Jer vecina uzima pretplatu kao kredit za mob. Inace uzmes bonove i neku tarifu poput Tele2-smart za 35kn mjesecno.

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
16 godina
SupremeCommander kaže...
dRoID kaže...
zvonac kaže...

Jer vecina uzima pretplatu kao kredit za mob. Inace uzmes bonove i neku tarifu poput Tele2-smart za 35kn mjesecno.

35 kn mjesecno a mislim da se naplacuje i uspostava, tako da to jos naraste.

17 godina
dRoID kaže...

A gle i pretplata nije baš jeftina, a dok dodaš na to cijenu precjenjenog moba kod nas, iziđe te ova gore cifra...

Zato velim možda bi bila bolja varijanta da si skupil još nekaj love i uzel samo aparat, al dobro neću ulazit dalje, pošto je to tvoja stvar i svak zna svoje{#}

Vani je oko 5700kn, otključani, a vidim na njušci cijena pada dole dosta, naravno govorimo o novim mobitelima..

Uglavnom htio sam reć, puno love je to, ajd da je na pretplatu i daš 2 soma kn još kak tak, al lihvari traže prek 4 soma uz pretplatu.. Jasno mi je da nismo Amerika, mi smo Hrvatska sa abnormalnim visokim cijenama..

Jedinu prednost kod ajfona vidim je, gubi jako malo na vrijednosti dok je "stari uređaj" i tu je bog i batina, tak da ak neko kupi i nije zadovoljan, proda ga praktički bez gubitka love..

13 godina
neaktivan
Iphone 6
Pozz raja, imam sesticu od kad je izasla u prodaju, silver 64 gb, kupljen u njemackoj. Meni, obzirom da imam par apple-ovih uredjaja ukljucujuci macbook, je odlican, posebno sad sa osx yosemite i ios8.1. Takvu povezanost i na neki nacin 'suradnju' dva uredjaja nisam dugo vidio. Kolega mi je uzeo ip6+ koji je meni ruzan i neupotrebljiv, sto zbog velicine i dimenzija i sto nema iskoristivost velikog zaslona. Note 4 je puno bolji izbor za phablet... Inace sve pohvale izradi i kvaliteti zaslona. :D
Novi Clan :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
dRoID kaže...
zvonac kaže...

To je problem onoga tko tako kupuje, ali kod konačne cijene uređaja ne bi tako trebali računati

16 godina
zvonac kaže...

Uzeo sam ga kod na firmu dobijem PDV nazad pa mi je ta onda konačna cifra nekako prihvatljiva izlazi 3299kn uređaj, 5 icu prodam za 2000 i eto nije onda to nekakvi financijski fijasko :)

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
13 godina
neaktivan
Iphone 6

Kažu u vipu da je cijena takva jer je jako velika potražnja, a čim ima ljudi koji će iskeširati tolike novce, bit će i takva cijena... Vjerojatno za Božić bude neka niža cijena skupa sa nekim paketima i to... A to bi već trebali saznat kroz mjesec ipo dana...

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
EchoOne kaže...

Kažu u vipu da je cijena takva jer je jako velika potražnja, a čim ima ljudi koji će iskeširati tolike novce, bit će i takva cijena... Vjerojatno za Božić bude neka niža cijena skupa sa nekim paketima i to... A to bi već trebali saznat kroz mjesec ipo dana...

Onda je potraznja za svim mobitelima ogromna, jer VIP standardno ima prenapuhane cijene i za non-Apple uredjaje. Pogledaj samo cijenu Notea 3 kod njih, pa ih usporedi sa ht-om. Mislim na 'cistu' cijenu uredjaja naravno, bez ugovorne obaveze. Zanimljivo na koje se fore izvlace.

10 godina

Evo i t com objavio cijene....

13 godina
Matthew26 kaže...

Pljačka, kao i Vip. Da im dam 4000kn za mobitel i plaćam cca 200kn pretplate 24mj. Logika na vrhuncu.

Npr. 5s u istoj tarifi prije malo više od pola godine 1200kn.

16 godina
neaktivan
assassin.st kaže...
Matthew26 kaže...

Pljačka, kao i Vip. Da im dam 4000kn za mobitel i plaćam cca 200kn pretplate 24mj. Logika na vrhuncu.

Npr. 5s u istoj tarifi prije malo više od pola godine 1200kn.

Ali stvar je da je 5s sad na tržištu već jednu godinu, isto tako ce i šestica imati nižu cijenu .. 

GL&HF
16 godina
Iphone 6

nije bas tako, 5s kad je tek doso imo je dosta nizu cijenu, znam jer sam kupovo, npr 5s u istoj tarifi je kosto 1500 kn a sad 6 kosta 2300. mislio sam ga uzet al kad sam vidio da bi trebo da 2300 kn nabijem ih sve na k.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
mar123 kaže...

nije bas tako, 5s kad je tek doso imo je dosta nizu cijenu, znam jer sam kupovo, npr 5s u istoj tarifi je kosto 1500 kn a sad 6 kosta 2300. mislio sam ga uzet al kad sam vidio da bi trebo da 2300 kn nabijem ih sve na k.

Ma i veća je razlika, jer izgleda da zanemarujete ove rate za uređaj. Ni blizu nije kao 5s, čak ni kad je izašao.

Dakle u istoj tarifi (Obitelj XL):

5s sam dao 600kn + rata 75kn (umanjena na 25kn) = 1200kn sve skupa

6 košta 2300kn + rata 100kn (umanjiva na 50kn) = 3500kn sve skupa

Nekome ovo nije skupo, ali ja osobno mislim da uz tarifu koja košta 300kn (umanjiva na 225kn) trebaju dati veći popust.

EDIT: jedino pohvalno je što je 64GB model "samo" 300kn skuplji od 16GB modela.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.10.2014 14:03 (assassin.st).
12 godina
Iphone 6
Ma lopovi da mi je samo znat po kolko oni dobe te telefone. Kao sro sam i rekao cekam do 5-6 mjeseca sljedece godine i onda cu ga kupit na njuskalu novog zapakiranog i prodat cu svoj 5s za nekih 1500kn nadam se da cu onda dobit tolko. Nije mi sila imat odmah novi telefon cim izade a i 5s je odlican aparat.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Evo bas danas sam pricao sa kolegom koji radi u t-comu ako mu je za vjerovati oni na samim uredjajima i nemaju zaradu sa nekima cak moraju i biti u gubitku ali tu rade kompromis pa sve to nadoknadjuju sa obaveznim ugovorima od 2 godine i sa malo jacom mjesecnom ratom.

Navodno u 99% slucajeva oni daju uredjaj po cjeni koliko ga oni plate pa su sa uredjajem na 0 a ostatak je tzv kredit od 2 godine gdje uz mjesecnu ratu koja je obavezna vecina ljudi prebaci tu cifru (mjesecne pretplate) i dodatno ih razvesele vecim racunima ...

Koliko je to istina ne znam ali deran radi u HTu (ne znam koji odjel) ..

http://saniell.geek.hr
15 godina
Iphone 6

Sve je to oke samo da te pare ostaju u RH al...

Coca-Cola je Najpoznatije piće, a ujedno i druga najpoznatija riječ na svijetu - odmah poslije riječi OK.Njezina je formula jedna od najvećih svjetskih tajni.U Brazilu se smatra da je Cola afrodizijak
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
JohnyS kaže...

Evo bas danas sam pricao sa kolegom koji radi u t-comu ako mu je za vjerovati oni na samim uredjajima i nemaju zaradu sa nekima cak moraju i biti u gubitku ali tu rade kompromis pa sve to nadoknadjuju sa obaveznim ugovorima od 2 godine i sa malo jacom mjesecnom ratom.

Navodno u 99% slucajeva oni daju uredjaj po cjeni koliko ga oni plate pa su sa uredjajem na 0 a ostatak je tzv kredit od 2 godine gdje uz mjesecnu ratu koja je obavezna vecina ljudi prebaci tu cifru (mjesecne pretplate) i dodatno ih razvesele vecim racunima ...

Koliko je to istina ne znam ali deran radi u HTu (ne znam koji odjel) ..

Pa čekaj malo, operater koji svaki mjesec na pretplatniku zarađuje X kuna treba zarađivati i na mobitelu koji daje uz ugovor??

13 godina
neaktivan

Podigli su cijene svih top modela jer svakoga plaćaš 2400kn na rate + jednokratno od 500kn do 2400kn uz dvogodišnju pretplatu oko 200kn.

Nikada nisu bile toliko velike cijene.

12 godina
Iphone 6
Stigao ios 8.1 ali nis ga stavio skidat jer me strah da nisu nesto shebali 😄 Pocekal bum do sutra popidne do onda bi vec teebalo po forumima pisat ak ima kakvih problema.

0 0 hvala 0
14 godina
Iphone 6

Obzirom sam ja uočio da mi je na 8.0.2 bakterija podosta boljeg time-inga, ja ću skinuti 8.1 večeras, ne sumnjam u još bolju bakteriju, a i u ostatak noviteta {#} !!!!

ATJ Lučko
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Iphone 6
Ajd skini pa javi dojmove

0 0 hvala 0
13 godina
Iphone 6

Stavio sam IOS 8.1 na 5c i sve super radi nisam primjetio da ista steka, i vidim da mi je slobodno skroz oko 50% memorije prije je bilo zauzeto oko 70-80% a koristim sve isto. I vidi se da je jos fluidniji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Iphone 6
Upravo sam instalirao iOS 8.1, a koliko vidim, i druge kolege forumaši su zadovoljni "do sada" viđenim, moji dojmovi tek slijede, recimo nakon prvog ciklusa bakterije, čisto da vidim koliko će trajati sada!
ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.10.2014 21:56 (ATJLučko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Iphone 6
To je ipad?

0 0 hvala 0
14 godina
Iphone 6
Da, samo sam htio kazati da je spreman za distribuciju. Sutra ću baš pogledati da li je ponuđen mojem prijatelju sa iPhone-om 4S, čisto da provjerim širinu koju pokriva update sa 8.1 verzijom software-a.
ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Iphone 6
A evo ja bas stavio na 5s a sad cu vidjet

0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice