Nisam.. do sad nikad nije bilo problema, a i ako bi se isprljalo nešto lako se očisti. Iako definitivno bi bilo pametnije nekako zaštitit
iPhone 16 - Rasprava
- poruka: 218
- |
- čitano: 44.337
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
Pozdrav svima,
Imam problem i nadam se da netko može pomoći. Nedavno sam prebacio broj s A1 na HT, sve je prošlo uredno, primio sam kodove putem SMS-a. Nakon toga, naručio sam novi iPhone preko HT-a te sam uz to promijenio tarifu, ali zadržao svoj stari broj. Preuzeo sam mobitel i dobio QR kod za novi eSIM.
Pitao sam zaposlenika u HT-u hoću li trebati aktivirati taj eSIM, a on je rekao da ne trebam jer ostaje ista fizička SIM kartica, što mi se činilo u redu. No, čim sam prebacio svoju SIM karticu u novi mobitel, više ne mogu primati verifikacijske kodove od banke, Googlea i slično. Poruke koje šaljem prijateljima i koje oni meni šalju funkcioniraju uredno.
Otišao sam u HT centar, dobio novu SIM karticu, a zaposlenica je rekla da će biti aktivna kroz sat. Međutim, prošlo je par dana, trenutna kartica mi je deaktivirana, ubacio sam novu, ali ništa ne radi. Pokušao sam aktivirati eSIM i on funkcionira, ali i dalje ne primam SMS-ove od banke i ostalih usluga.
Ne razumijem u čemu je sada problem? Hvala unaprijed na pomoći!
Btw prebacio sam se s iphone 12 pro max na 16 pro, ako ima kakve veze.
Pozdrav svima,
Imam problem i nadam se da netko može pomoći. Nedavno sam prebacio broj s A1 na HT, sve je prošlo uredno, primio sam kodove putem SMS-a. Nakon toga, naručio sam novi iPhone preko HT-a te sam uz to promijenio tarifu, ali zadržao svoj stari broj. Preuzeo sam mobitel i dobio QR kod za novi eSIM.
Pitao sam zaposlenika u HT-u hoću li trebati aktivirati taj eSIM, a on je rekao da ne trebam jer ostaje ista fizička SIM kartica, što mi se činilo u redu. No, čim sam prebacio svoju SIM karticu u novi mobitel, više ne mogu primati verifikacijske kodove od banke, Googlea i slično. Poruke koje šaljem prijateljima i koje oni meni šalju funkcioniraju uredno.
Otišao sam u HT centar, dobio novu SIM karticu, a zaposlenica je rekla da će biti aktivna kroz sat. Međutim, prošlo je par dana, trenutna kartica mi je deaktivirana, ubacio sam novu, ali ništa ne radi. Pokušao sam aktivirati eSIM i on funkcionira, ali i dalje ne primam SMS-ove od banke i ostalih usluga.
Ne razumijem u čemu je sada problem? Hvala unaprijed na pomoći!
Btw prebacio sam se s iphone 12 pro max na 16 pro, ako ima kakve veze.
Onako s neba pa u rebra;
Koja, ili koje banke su u pitanju?!
Aplikacija, skinuta ili ne?!
Ako imate aplikacije, registrirali ste se?!
prvi put kupujem ajfon pa me zanima jel svake godine ovakva muka kupit isti, ovi rokovi dostave na nasim najpopulanijim e shopovima su bolesni
A izgleda da je. Prošle godine se čekalo do sredine 11. mjeseca da nešto bude dostupno ako se ne varam.
prvi put kupujem ajfon pa me zanima jel svake godine ovakva muka kupit isti, ovi rokovi dostave na nasim najpopulanijim e shopovima su bolesni
U Hrvatskoj ako uzme 1000000 recimo iPhone (sve modele obuhvaćam), prije bi bilo do 500000, reklo bi se dobar prosijek.
No, u recimo UK ili Italiji uzmo sigurno 5000000, minimalno, znači 1000% više, razlog opskrbe takvih tržišta je prioritet, a mi se neka štrpimo.
Kada sam prije 6 godina uzimao iPhone XS Max, naručio ga 12 listopada a dobio 10 prosinca jer ga prije nisam uspio preuzeti. U subotu jučer, opet 12 listopada naručio sam svoj novi iPhone, konačno , ne očekujem ga tek 10 prosinca, vjerujem da će stići prije obzirom sam piknuo model 1TB memorije, koliko prije, stvarno nevažno, odlično ću se osjećati kada stigne svakako!
imate li preporuku za neko kvalitetno zaštitno staklo za ekran?
Spigen EZfit
Godinama koristim ali express kaljena, cjenovno cca. 5 eura za 5-8 stakala...
Na xy mobitela i razbio ta ista xy puta, nijednom ekran bilo kojeg mobitela nije nastradao...
Osobno ne vjerujem da su kaljena od 10-20+ eura po komadu išta superiornija od onih jeftinih na aliju.
Naručiš na aliju 5-10 komada, čisto ako jedno/dva ne zaljepiš dobro i miran si dok ne pukne ( kaljeno, naravno ). :)
Ima li netko da je (pred)naručio 16 pro preko HTa pa da mu je stigao mobitel ovih dana? Ja sam ga naručio u poslovnici na dan izlaska 20.9. ali i dalje me nisu kontaktirali. Čisto da znam da li je bilo nekih novih isporuka.
Ima li netko da je (pred)naručio 16 pro preko HTa pa da mu je stigao mobitel ovih dana? Ja sam ga naručio u poslovnici na dan izlaska 20.9. ali i dalje me nisu kontaktirali. Čisto da znam da li je bilo nekih novih isporuka.
Ja sam svojeg naručio 12 listopada i ne očekujem ga do prosinca najmanje!
Strpljen spašen, dok dođe već će ispraviti sve eventualne nedostatke!
meni prekjucer javili u e kupi da je dosao na stanje, jucer stigao do mene.
Dobar mobitel (pro 256gb black titanium), al ona nova tipka za kameru je teški gimmick. čini mi se da će to vrlo brzo maknut, mozda cek vec na iducem modelu
inače ja platio po ponudi 17., mobitel stigao 24. čak i prije nego što im piše na stranici (30.10.)
Stigao u Mobis.hr
Cijena prava sitnica.
Model Iphone 16 pro 1440 € 128 GB pohrane, 8 GB ram, a baterija ubija, cijelih 3582 mAh.
Ne znam nikoga tko je tamo kupio iole ozbiljan mobitel.
Tam se kupuju telefoni na tipke, za naše drage penzionere.
A iphone i sl. se provjeravaju na amazonu, nabavi i njuškalu. :D
Doslovno to. Veću debilanu dugo nisam vidio. Ono što mene smeta je baterija u idleu. Od updatea na 18.0.1 doslovno se preko noći isprazni za 20-25%.
Stigao u Mobis.hr
Cijena prava sitnica.
Model Iphone 16 pro 1440 € 128 GB pohrane, 8 GB ram, a baterija ubija, cijelih 3582 mAh.
Meni osobno puno duže drži baterija nego na 14pro
cca prije spavanja ostane 20% više bat nego 14 pro
Evo sto sam primjetio da je puno bolje u odnosu na X.
-Baterija: Ne moram vise puniti 2 put dnevno, jucer stigao u podne s 82% baterije, ostalo mi oko 25%.
-Zaslon: ekran mi je nekako jako ugodan na dodir i pro motion je strašno fluidan. Veci i ugodniji zaslon za gledanje, puno manje me umara.
-Performanse: sve se brzo otvara, puno brzi mobitel
-Zvuk: puno glasniji zvučnici i bolji bas
-Kamera: Napokon imam kameru koja zamucuje pozadinu, spatial video bas daje dubinu.
-USB C: Napokon se mogu riješiti thunderbolt kabela
-Drzanje: Mobitel odlicno lezi u bilo kojoj ruci, totalno hladan i jako lagan.
-postavke za osvjetljavanje zaslona i glasnoću su podesene relativno nisko a nude jako puno
Dynamic Island mi je fora, action button i kamera button po meni nepotrebni.
Ostale nove stvari i sitnice ni ne primjetim
Stigao u Mobis.hr
Cijena prava sitnica.
Baterija traje koliko i konkurenciji. Od nekih i duže.
Nisam se narugao samom IPhone uređaju koji je vrh, već politici kuće kojoj je problem staviti bar 4500 mAh u početni model.
Imao sam zadnji IPhone 14 pro max i frustrirajuće je čekati da se mob napuni , jer punjnje traje dobrih sat i 15 min od 15 % do 95%
Sad i Pro Max 16 ima probleme s punjenjem jer ne puni s 45 W već 30 i nešto, što je mrvu bolje od IPhone 15 pro max koji je gruvao "punih 27 W"
još ništa od telefona.kakva jebena sprdačina
Jucer mi je stigao 16 pro max i vec tri puta mi se telefon ugasio sam od sebe.dok sam bio u youtube premium aplikaciji.
Vidim da nisam jedini samo nije svima u istoj aplkaciji.
https://discussions.apple.com/thread/255772952?sortBy=rank&page=1
Jedno upitanjce, za sve vlasnike iPhonea, nebitno na veličinu!
Uključen ili isključen AOD ?!?!