Sumljive web stranice

poruka: 9
|
čitano: 5.604
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Sumljive web stranice

Danas sam mailom dobilo link koji ima sumljivu adresu. Obzirom da se ne razumijem previše u hakerske stvari, a vidim da mi se stranica dugo otvara posumnjao sam u navedenu adresu. Preglednik mi otvara adresu: http://adf.ly/DCY8%20, a mail koji sam dobio je slijedeći: 

Josip Mikulec za vesna, sandra.zivkovic, zeljko.banic, emilija.malovic, palic.gordan, info, info, kiporstroj, f1turbina, vantunovic, tanja.toto, diana.ilic, info, zb.zagreb, bezico, dom.graditelj, cymru, gordan87, lana.vukovar, vinko.horvat, zlatkopoljak, neven0310, vladimirjuricki, joso.nimac4, info, fran.bare

pokaži detalje 23:15 (Prije 3 h)

Zainteresiran sam za vaš oglas.

Oglas: Oglas: http://www.njuskalo.hr/2152957/6596633454852

Mail adresa s koje je poslan mail je: 

freakx6@gmail.com

Obzirom da tko zna što se krije iza ovog linka odlučio sam startati ovu temu da svi koji dobivaju sumnjive mailove mogu postati sadržaj i adrese pošiljatelja u svrhu prevencije. Ipak meni je jednom prilikom slična tema spasila Lap od slanja u Nigeriju bez povrata. Nakon što sam sadržaj maila i adresu pošiljatelja ukucao u Google izlistana mi je tema sa postovima ekipe koja je već bila prevarena od iste osobe. Nadam se da će ova tema naići na podršku, a iskusniji mogu i provjeriti što nam se to sve šalje pa nas i malo uputiti. Puno hvala na postovima unaprijed i .......... do tipkanja!

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 2:52 (mojeracunalo.webs.com).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Sumljive web stranice

Yap, lik je na neki način došao do baze svih korisnika koji imaju aktivan oglas na njuskalu, i svima salje vec navedeni mail. Nazalost, ja sam takodjer jedan od onih koji ga je takodjer dobio (al uz daleko veci broj primatelja u cc-u), i cura ga je naivno procitala, posjetila link i odgovorila. Neznam koje su moguce posljedice?

Scanao sam komp odmah (ne nalazim nista), promjenio lozinku maila, no nisam siguran koje bi mogle biti posljedice ovakvog zlocudnog maila?

Prijatelj google kaze da se radi o mladom i nadobudnom decku, koji se ne razumije previse u hardver, no san mu je biti uspjesan hacker, ou yeah. Srecom pa ovaj zagorski hacker nije bolje zastitio svoje osobne podatke, pa mu nije tesko uci u trag. Neznam postoje li kakve zakonske osnove za pravno ga goniti ukoliko iz njegovih mail gerilla napada proizađu ikakve posljedice?

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 10:21 (malium).
17 godina
Sumljive web stranice

LOL nepiše se sumljive nego sumnjive.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Sumljive web stranice

Gramatika je vrlo zaje*bana stvar.

SUMNJIVE

The world has finally accepted that open source is not a business model. We can now enjoy the experience in peace. -Buffer Overflow-

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Sumljive web stranice

preko adf.ly a moze zaradit novac to mozda pokusava

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Sumljive web stranice

Normalno da pokušava. I još sa jeftinim forama s njuškala.

Najobičniji spam.

The world has finally accepted that open source is not a business model. We can now enjoy the experience in peace. -Buffer Overflow-

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sumljive web stranice

Regala sam se samo da se pohvalim da je mali seronja i meni zaspamao inbox.

Da stvar bude bolja, našlo se i par ljudi koji su kliknuli "reply all" i pitali o kojem se točno oglasu radi {#}

Mali se dokopao hrpe adresa i krenuo. Takve treba satrat u početku {#} hihi

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ja sam danas dobila DVIJE takve poruke! al na prvu sam zbog vlastite neupućenosti odgovorila. što mi je činiti?
14 godina
neaktivan
poveznica kaže...
ja sam danas dobila DVIJE takve poruke! al na prvu sam zbog vlastite neupućenosti odgovorila. što mi je činiti?

Ovako, sad brzo odi u banku i skini sve pare s nje da ti ne ukrade.

Nakon toga cu ti dat svoj broj ziro racuna da tamo privremeno smjestimo pare...

LOL

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice