Opera

poruka: 11
|
čitano: 1.873
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Opera

Ovako zanima me ako netko zna trik sa Operom (već sam prekopao cijeli net i sve moguće tutoriale) kako da podesim da mi otvaranje nove stranice u novom tabu ne otvara automatski tj da me ne prebacuje na tu stranicu nego da me ostavi na toj na kojoj sam i kliknuo na novi link?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Opera

Instaliraš firefox. I mene je to mučilo, al samo sam isprobavao operu pa se nisam tio zamarat. Nema ništa oko toga u opcijama, gledao sam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Opera
james_ri kaže...

Ovako zanima me ako netko zna trik sa Operom (već sam prekopao cijeli net i sve moguće tutoriale) kako da podesim da mi otvaranje nove stranice u novom tabu ne otvara automatski tj da me ne prebacuje na tu stranicu nego da me ostavi na toj na kojoj sam i kliknuo na novi link?

Ammon kaže...

Instaliraš firefox. I mene je to mučilo, al samo sam isprobavao operu pa se nisam tio zamarat. Nema ništa oko toga u opcijama, gledao sam.

Open in Background Tab, stavka direktno ispod Open in a New Tab.
17 godina
Opera

Odeš na Tools>Preferences>Advanced>Tabs i makni kvačicu pored "Reuse current tab".

Nakon toga kada na link klikneš srednjom tipkom miša, stranica će se otvoriti u novom tabu, a ti ćeš ostati na stranici na kojoj si bio u trenutno otvorenom tabu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Opera

a di se ta opcija nalazi? pregledao sam about:config i nisam našao kao ni u tools>preferences>tabs

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

svaka čast. hvala. a da li se može podesit da to ne bude srednja tipka miša nego lijeva?

17 godina
james_ri kaže...

svaka čast. hvala. a da li se može podesit da to ne bude srednja tipka miša nego lijeva?

Koliko znam, ne može.

Eventualno, ako ti miš ima naprednije funkcije i možeš imati različite postavke za svaki program, onda odeš u Control Panel>Mouse i tamo namjestiš da u Operi lijeva tipka funkcionira kao srednja. Naravno, ako ti miš takvo što podržava.

16 godina
neaktivan

kako da mi bude opera default preglednik....ko zna?????????'

16 godina
neaktivan
notiedi kaže...

moze pomocu alata koji se zove DBROWSER
17 godina
notiedi kaže...

U Operi klikni na Tools->Preferences->Advanced->Programs

I sada imaš dvije opcije:

a)Možeš staviti kvačicu pored "Check if Opera is default browser on startup", potom kliknuti na OK i zatvoriti Operu. Kada ponovno pokreneš Operu pitat će te želiš li da Opera bude glavni preglednik i ti samo trebaš to potvrditi.
ili
b)Klikneš na Details pored "Check if Operais default...." i tu odabereš za koju vrstu datetoteka želiš da ih Opera otvara. 
16 godina
Opera

Gore gdje ti stoji tab mora ti bit nacran plus i na njega kliknes i to je to

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice