Opera 10.5

poruka: 43
|
čitano: 10.215
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Opera 10.5

Izašla je finalna verzija nove Opere 10.5 koja je najbrža do sada, a možete ju skinuti ovdje. Uz bolju integraciju za Windows 7 (potpuno prozirni skin) sada donosi i Private mode sa privatnim tabovima ili prozorima.

Redizajnirana je traka izbornika (da bi se dobilo još više prostora) i sada se nalazi u lijevom gornjem uglu kao drop down meni, a može se dobiti i onaj klasični izgled, uz to sada se može pretraživati direktno u URL polju.

Napravljena su i mnoga poboljšanja "ispod haube" kao Caracan rendering engine i Vega graphics engine.

Osobno mi se čini puno bolja od verzije 10.1 i neke stranice bolje učitava, npr. http://www.vancouver2010.com/ , nema više toliko tearinga ekrana kod skrolanja, a ubrzanje je stvarno osjetno.

Iskreno preporučam!

5 0 hvala 4
16 godina
Opera 10.5

Sad je slična kao Chrome Osmijeh

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Opera 10.5
Ivan M. kaže...

nadam se..he

15 godina
neaktivan
Ivan M. kaže...

al puno bolja ispod haube

http://manutd-cro.com/forum/index.php
15 godina
neaktivan
Opera 10.5

Vratio sam se na Operu s ovom verzijom, stvarno napredak su velik napravili. Sviđa mi se novi izgled, primjeti se brzina i ima puno fora stvari (npr: closed tab list)

http://manutd-cro.com/forum/index.php
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Opera 10.5

Upravo skidam.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
Opera 10.5

Ovaj forum odnosno njegov Tiny MCE editor i Opera nisu u ljubavi! Jel vam radi WYSYIWYG editor?

Kakva je brzina samog browsera? Kod mene je brz

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long

0 0 hvala 0
16 godina
Lazarus Long kaže...

Jel vam radi WYSYIWYG editor?

Baš i ne. Neodlučan A i nakon 30 minuta korištenja opera mi se jednostavno zaledila Nevinašce 

15 godina
Najbolji browser, bar meni. Brz, stabilan i najvaznije lijepo izgleda.
17 godina
Opera 10.5

Evo i mog prvog posta s Opere 10.5! Prvi dojmovi... Vraški brza!  Sučelje odrađeno minimalistički baš kao na Chromeu... Samo puno ljepše!

Bravo Opera!

EDIT: Čini se da napokon radi podebljavanje teksta u Operi! Namigiva

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 17:09 (cro_blue).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
x18x05x kaže...
Najbolji browser, bar meni. Brz, stabilan i najvaznije lijepo izgleda.

????

cro_blue kaže...

Evo i mog prvog posta s Opere 10.5! Prvi dojmovi... Vraški brza!  Sučelje odrađeno minimalistički baš kao na Chromeu... Samo puno ljepše!

Bravo Opera!

EDIT: Čini se da napokon radi podebljavanje teksta u Operi! Namigiva

Evo i mog prvog posta u operi...

Ako bude kao bivša zezala sa bugovim forumom, vračam se na chrome..

Za sad..zbogom google..

Ako double postam znači da pišem s moba...
16 godina
neaktivan
Opera 10.5

Evo nadogradio sam s 10.1 na 10.5 i za sad mi se sviđa iako vidim neke bugove(kada ga uljučim prozor nike preko cijelog ekranaNeodlučan).Prije sam koristio samo Firefox a sad i Operu.Super je Opera,svaka nadogradnja sve boljaSmijeh

Fućkaj ga!

1 0 hvala 0
15 godina

uhhh odmah prelazim na nju baš mi se sviđa :D... samo mi je sad bed trebam sve lozinke pisati i zapamtiti (sve imam na gogle chromu) :P

16 godina
neaktivan
Opera 10.5

Kako da si stavim prikaz tabova kao na slici na ovo stranici (gore desno): http://www.opera.com/browser//

0 0 hvala 0
15 godina
Uzmeš onu "crtu" ispod i rastegneš kao porozor...
Sad bi ti napravio SS, ali sam na mobu...
15 godina
Opera 10.5

ja imam operu 10.1 i kada odem na update piše da koristim najnoviju verziju?! Imali opera 10.5 opciju za e-mail kao i 10.1?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Opera 10.5

Ovo Opera ima problema s prikazom Bugovih stranica to se događalo i s prethodnom verzijom.

Opera 10.50 Opera 10.50
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 16:28 (Asterix).

0 1 hvala 0
15 godina
Asterix kaže...

Ovo Opera ima problema s prikazom Bugovih stranica to se događalo i s prethodnom verzijom.

Kaj oš..stavi ti reklame na dno...

Bravo opera!!

17 godina
M_dipl. kaže...

Prešao sa Chromea na Operu zbog svih tih fičra i nakon dva dana se vratio natrag. :)

Prespora mi je jednostavno, prepuno bugova, problemi sa pamćenjem više lozinki i mailova, da ne govorim da ima mali milijun zezancija sa ovim forumom.

Šteta, baš sam je htio imati i želio sam da bude dobra jer mi je daleko najljepši browser i čini mi se da nudi najviše korisnih dodataka, ali jbg kad me je sto drugih stvari zezalo. :(

Najnovija Opera 10.5 ili neka prethodna? Bez obzira na mali pomak u oznaci verzije, JavaScript engine je potpuno nov i navodno je brži čak i od Chromeovog (a i vizuelno je potpuno promenjena, Chromeov minimalizam + sve Operine standardne mogućnosti).

partwish kaže...

ja imam operu 10.1 i kada odem na update piše da koristim najnoviju verziju?! Imali opera 10.5 opciju za e-mail kao i 10.1?

I meni je to iz nekog razloga govorila, skini novu verziju i instaliraj bez prethodne deinstalacije stare (naravno, izaberi upgrade tokominstalacije).  Osmijeh

Meni WYSIWYG i sve ostalo za sada funkcionišu bez problema.  Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Opera 10.5

Firefox ima ima jedan addić  koji mi treba fakat.

EHtip , radi se o prijevodu  eng na hr i obrnuto, samo dođeš mišem na riječ i opala prijevod .

Ima li kaj tako  Opera ?

Ne znam kaj da napišem !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Opera 10.5

Jel zna tko kako da stavim da mi home bude speed dial??

0 0 hvala 0
17 godina
Opera 10.5

Otvori meni, izaberi Settings/Preferences i za Startup postavi "Start with Speed Dial".   Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 2:50 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ivan(4) kaže...

Otvori meni, izaberi Settings/Preferences i za Startup postavi "Start with Speed Dial".   Osmijeh

Ma znam to..to sam si i napravio..

Nego kad stisnem tipku home na tipkovnici ili u samoj operi da se otvori speed dial, a ne neka web stranica..

16 godina
neaktivan
Ivan M. kaže...

A ja mrzim Chrome....Plač

Sad su Operu usrali s tim izgledom, da li se to kako da vratit na stari izgled?

Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
15 godina
Šef kaže...
Ivan M. kaže...

Shift + F12 - Windows native skin - OK     <-- ovo nije kao staro, ali ne izgleda kao chrome

OVDJE ti je skin da izgleda identično kao i prošla verzija opere!

Ako double postam znači da pišem s moba...// Ako ne kužiš na kog se post odnosi stisni nadporuka!
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 20:54 (DamageHigh).
16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Šef kaže...
Ivan M. kaže...

Shift + F12 - Windows native skin - OK     <-- ovo nije kao staro, ali ne izgleda kao chrome

OVDJE ti je skin da izgleda identično kao i prošla verzija opere!

Vidim da je taj skin kao prošla Opera, ali ja bih htio ne skin kao prošla nego izgled (da mi nisu tabovi na vrhu), a skin neki drugi. Npr. da izgleda kao Firefox:

Nešto nabrzinu sklepano Nešto nabrzinu sklepano
  Dakle, želim da ima jedna ''crta'' iznad tabova, a ne da su tabovi skroz na vrhu. I želim da mogu stavljati skinove, ali da ostane takav 'izgled'

Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 21:16 (Šef).
17 godina
DamageHigh kaže...
Ivan(4) kaže...

Ma znam to..to sam si i napravio..

Nego kad stisnem tipku home na tipkovnici ili u samoj operi da se otvori speed dial, a ne neka web stranica..

Mislim da "Home" dugme pored address bara ne može da se izmeni, a ono na tastaturi bi trebalo da može da se podesi da poziva Speed Dial (Meni/Preferences/Advanced/Shortcuts/Kezboard/Edit), ali meni to nije uspelo. Možda bi trebalo pitati na Operinom forumu.

15 godina
neaktivan
Opera 10.5

Moram rec da mi firefox nije nesto dobro radio s youtube-om i sourceradio-om (Site za fragmovie-e) i opera je rijesila sve :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fejsbuk problem

hej ljudi pomoć, sa novom Operom se ne mogu logirat na Facebook, dok sa IE sasvim normalno kao i prije.

stalno me baca natrag na login ekran :(

zguglo sam da još neki imaju taj problem.

imam windows 7 32-bita

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
RE: Fejsbuk problem

Idi na  Tools-Delete Private Data chekiraj da obrise cookiese (pazi da ne obrises wand),zatim idi u folder

C:\Users\Tvoje_Ime\AppData\Local\Opera\Opera\ i obrisi  sadrzaj foldera  vps

zati idi u

C:\Users\Tvoje_Ime\AppData\Roaming\Opera\Opera uradi backup filea cookies.dat i obrisi ga (promjeni mu ekstenziju u .dat.old ili slicno)

i pokusaj ponovo pa javi

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice