Izašla Opera 9.52

poruka: 18
|
čitano: 2.104
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Izašla Opera 9.52

Download --> ovdje

Changes since Opera 9.51

User Interface

Added several improvements to the icons and skin
Added a bookmark path to autocompleted bookmarks in the address bar to better distinguish them from visited pages
Added a Help button to "Engine Init() Failed" error message on start-up to inform users about a problem

Mail, News, Chat

Fixed an issue where "Mark all as read" in Opera Mail would also mark as read some mails not visible in the current view
Fixed the creation of the POP AOL/aim.com account
Fixed a problem with POP accounts where message bodies were not downloaded
Added work-arounds for problems with various POP servers
Fixed mail appearance when Opera is installed in a folder with a "#" character in its name
Fixed a problem that could occur when opening mail notification popups on a secondary monitor
Fixed a problem connecting to online.no 
Note: Users experiencing problems with online.no should change their incoming server to use Plaintext authentication
Fixed a problem updating signature when switching accounts
Fixed a problem where UI would not update after unsubscribing an IMAP folder
Fixed an issue where IRC would disconnect users without informing them

Display and Scripting

Fixed an issue with history navigation: an iframe with document.write is not added to history anymore
window.close() now functions after invoking a context menu - now also works in widgets
Fixed a URL encoding issue: javascript: URLs
Fixed an issue with lists not displaying correctly when text is rendering in RTL
Fixed a problem where content blocker adds a generalized block rule when using the Details button

Security

Fixed a startup crash that could allow execution of arbitrary code: see our advisory
Sites can no longer change framed content on other sites: see our advisory
Fixed an issue that could allow cross-site scripting, as reported by Chris Weber of Casaba Security: details will be disclosed at a later date
Custom shortcuts no longer pass the wrong parameters to applications, as reported by Michael A. Puls II: see our advisory
Prevented insecure pages from showing incorrect security information, as reported by Lars Kleinschmidt: see our advisory
Feed links can no longer link to local files: see our advisory
Feed subscription can no longer cause the wrong page address to be displayed: see our advisory

Miscellaneous

Fixed a problem where Gmail would not load
Fixed the opening of files in external applications when disk cache is off
Fixed an issue with low quality on YouTube video previews
Embedded YouTube videos should work more often now without having to reload
Fixed RealPlayer on BBC
Fixed a small memory leak in the BitTorrent code
Fixed some translation errors

Windows-specific changes

Returned the Windows shell menu to the Transfer context menu
Fixed the opening of PDF files in Acrobat Reader plug-in when the folder contains special characters
Added a "Close Tab" entry to the File menu

0 0 hvala 0
17 godina
Izašla Opera 9.52

Baš sam ju instalirao i moram priznati da sam oduševljen!

Malo sam čačkao po njoj i namjestio sve kako mi štima i odlično radi! Smijeh

TrustNo1

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Izašla Opera 9.52

i meni je to ponovno stara dobra opera.
9.50 je bila nesto prestrasno, preso sam na firefox zbog nje, ali sa 9.51 i 9.52 su ispravili gotovo sve sto me nerviralo pa sam opet back in the saddle.

17 godina
nekako mi se svidja novi design i novih stvari isplati se downloadirat.
I will first use google,before asking stupid questions.
17 godina
neaktivan
Izašla Opera 9.52

Ja sam od Opere 9.51 konačno i definitivno prešao na operu. Dosad sam bio na firefoxu.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da li je netko imao problema sa učitavanjem stranica u Operi 9.51?Otkad sam stavio 9.52 učitavanje je kako treba.

Failure is never an option
17 godina
neaktivan
Izašla Opera 9.52

Operu koristim još od tam 7.xxx verzije, supersam zadovoljan sa njom... linux verzija radi ko vurica.....

Prodajem osiguranja od metka i uboda noževima u folk diskotekama. Downtown, Stari mlin i Hollywood rulz

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Izašla Opera 9.52

Nadogradio sam na 9.52 ali sada kad dobijam RSS feedove ona ikonica u sys. trayu vise se ne pretvara u "kovert".

Ima li jos neko takav "problem" ?

Inace i ja koristim operu od 7.xx pa na ovamo.Opera rulz :)

I jos nesto,vi koji koristite operu imate li problema sa najavom na ovom forumu kada obrisete sve cookie,naime doticna kada obrisem cookie nece da me zapamti na (samo) ovom forumu

0100110001100001011110100110000101110010011101010111001101001100011011110110111001100 111

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nisam siguran da te razumijem. kad obrisem cookies, normalno da se moram ponovo prijavit i ostaje mi tako sve dok opet ne brisem private data.
samo lupis po wand dugmetu ili Ctrl+Enter.

17 godina
neaktivan
Izašla Opera 9.52

Mah..   sad sam na FF-u već preko 2 godine i kako se ono kaže - 'if it ain't broken don't fix it!' Belji se

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

hebiga, nista te ne kosta probat. brza je ko sam djavo. uvijek mi je muka kad nesto ipak moram napravit u IE.

17 godina
Kako da si stavim booksmarke tamo?
Nesto slicno kao u firefox 3,jer to moguće?
I will first use google,before asking stupid questions.
17 godina
neaktivan
Izašla Opera 9.52

Ctrl + D ili desni klik i Bookmark this page.

Meni je najdraža stvar u operi na koju sam se naviko toliko da to pokušavam raditi po svim drugim programima (FF, Konqueror, Explorer) su mouse gestures, surfanje je sa tim puno brže....

Prodajem osiguranja od metka i uboda noževima u folk diskotekama. Downtown, Stari mlin i Hollywood rulz

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DhulKarnain kaže...

nisam siguran da te razumijem. kad obrisem cookies, normalno da se moram ponovo prijavit i ostaje mi tako sve dok opet ne brisem private data.
samo lupis po wand dugmetu ili Ctrl+Enter.

Ma brisem ja cookies i jasno mi je da se opet moram logirati,ali nakon toga kad "kazem" forumu da me zapamti nece me zapamtiti.Koristim i ja wand ali hocu da budem zapamcen :)
0100110001100001011110100110000101110010011101010111001101001100011011110110111001100 111
17 godina
neaktivan
Izašla Opera 9.52

cini se da cookiesi od foruma iz nekog razloga ne ostaju na tvom kompu.

mozda je to do opere ili do firewalla kojeg koristis.

daj provjeri desnim klikom na BUG forumu pa na Edit site preferences i pod tabom Cookies jel namjesteno Accept all cookies

za firewall ces morat sam pogledat, ovisno o tome koju marku koristis.

jesi probao potpuni uninstall pa reinstall opere?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DhulKarnain kaže...

hebiga, nista te ne kosta probat. brza je ko sam djavo. uvijek mi je muka kad nesto ipak moram napravit u IE.

Probaj FF. Najbolji je!
Imaš Add-on IE Tab s kojim možeš otvarati stranice u IE modu.
Meni na taj način radi i MS Update, a i staranice koje su prilagodjene IE-u se prikazuju pravilno.
17 godina
neaktivan
DhulKarnain kaže...

cini se da cookiesi od foruma iz nekog razloga ne ostaju na tvom kompu.

mozda je to do opere ili do firewalla kojeg koristis.

daj provjeri desnim klikom na BUG forumu pa na Edit site preferences i pod tabom Cookies jel namjesteno Accept all cookies

za firewall ces morat sam pogledat, ovisno o tome koju marku koristis.

jesi probao potpuni uninstall pa reinstall opere?

Do firewalla nije.Koristim NIS 2008 koji ne nadzire operu (ne podrzava je) vec samo FF i IE7.
U site preferences je namesteno da prihvata sve cookie ovog sajta.
Napominjem da ovaj problem je isklucivo samo na ovom forumu i kao sto sam vec napisao sa ostalim stranama (forumima) nemam problema sa najavom i pamcenja logina.
Dok ne otkrijem sta je,ostaje mi jedno wand koji odlicno obavlja posao.
Jos jedno pitanje,otkad sam nadogradio na 9.52 ikona u system trayu ne menja se vise u "pisamce" kada dobijam RSS feedove.
Jeli isti slucaj kod (vas) tebe? 

17 godina
neaktivan

pojma neam sta je onda problem s tim cookiesima. valjda ce naic netko pametniji :-)

pokusaj postat problem na operinom forumu -->ovdje<-- - stvarno su susretljivi ako pristojno pitas i podrobno opises situaciju

za feedove ne koristim operu, pa ne bih mogao tome nista reci.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice