IP. Čitam po svim tim forumima o IP-u i na kraju se dogode prepucavanja tako da su rijetko sazna neki odgovor pošteni. Pa da krenem ispočetka ja na svoj način da pitam. Ako sam dobro skužio on se resetira svakih 24h, kako li je moguče saznati sa kojega mjesta se neka osoba priključi. Točnu adresu nikako nemožemo dobiti te osobe ili neke podatke? Otkrivanje takvih podataka je ilegalna bez sudskog naloga, zar ne? Pitam jel dosta ljudi imaju ne ugodnih iskustava preko neznam raznih foruma, društvenih mreža itd. ti sa druge strane nedaju mira drugima, prijete, varaju itd. kako i da li je moguče da se dođe do tih osoba ili je to viša sila da se skrivaju i dalje? Kada su neke druge stvari u pitanju npr nacionalna sigurnost do tih se osoba jako brzo dođe. E na koji to način oni rade, a do običnih ljudi i mi obični nemožemo do njih?
IP adresa
- poruka: 3
- |
- čitano: 1.955
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
"Obični" ljudi, bez sudskog naloga ne mogu do ničeg više od informacije na koji je lokalni TK centar ta IP trenutno spojena. Ako je riječ o fizičkoj osobi.
Sa sudskim nalogom (prijava zbog uznemiranjavanja, klevete, prijevare...) moguće je doznati čija je to IP jer ISPovi čuvaju logove kad su koju IP dali kojem korisniku. I do 2 godine unatrag.
Sad su mi neke stvari jasnije.