Hosting

poruka: 19
|
čitano: 2.887
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Hosting

Pozdrav,
Imam upit vezan uz hosting. Koji je najbolji shared hosting da ima pristupacnu cijenu,da peformanse su zadovoljavajuce i da nema ogranicenja?
Prvo smo bili na dedicated server i sve je islo glatko ali nakon prelaska na shared server site5 -a(http://www.site5.com/) su poceli problemi, pod toga da je pala brzina pristupa, do toga da se svako malo server resetira pa smo offline po 5 minuta u satu, pa se ogranicava SEO, pa ogranicene chat skripte, pa sako malo down, pa razne komplikacije. Zadnje gdje nam je prekipjelo je kad su nas dva puta u zadnjih par dana srusili(disable web-a) zbog previsokohh CPU useagea.
Pa me zanima jel imate kakve preporuke i po kojim cijenama? Kakva su vasa iskustva?

Konkretno se radi o portalu www.hhunity.org
Mjesecno imamo cca 35gb potrosenog bandwitha i zazima oko 5,5 gigi..

www.hhunity.org

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Hosting

Najviše koristim:

Rapidshare.com

i

Phazeddl.com

"The King Of The Computers"
17 godina
neaktivan

Nisam nikad posjetio prije dotični portal al trenutno ni ne mogu valjda je server downSmijeh

17 godina
neaktivan
Sim4 kaže...

Nisam nikad posjetio prije dotični portal al trenutno ni ne mogu valjda je server downSmijeh

Nije server down ak prikazuje 403. Nego ocito nema index.* datoteke, a directory listing je zabranjen. :)

Eh sad, znam da su zabranjene reklame, al nije mi jasno jel ako preporucim nekom odredeni hosting to reklama. Unaprijed se ispricavam ako je, ali ako mi post nestane, znat cu za ubuduce :)

Dakle, preporucam MediaTemple. Je da kosta 20$ sto je 4 puta vise od site5, ali dobijes i vise nego 4 puta vise. Znam jer imam iskustva s oba, mt bas koristim osobno, a site5 poznanici.

Dakle osnovni paket je 100 GB mjesta, 1TB prometa, do 100 domena s neogranicenim brojem poddomena. Izbor PHP4/5 za svaku domenu i poddomenu, mysql, postgresql, ruby/mongrel, perl, python... Ima cak i SSH sto jos uvijek dosta hostova ne da ili trazi objasnjenje zasto ti treba. Customer support = 100% pozitivno iskustvo, a u korist im ide i sto imaju iPhone verziju account centera :)

Btw, ako ti neko slucajno preporuci ANhosting, mozda bi trebo znat da imaju uzasno nesposobne i bezobrazne ljude u supportu. Al na srecu uspio sam dobit povrat novca nakon 2-3 tjedna i hrpe raspravljanja iako se reklamira da u roku 30 dana vracaju novac bez pitanja.

What fruit is named after a computer? Apple.
17 godina
neaktivan
ficho kaže...

Sim4 kaže...

Nije server down ak prikazuje 403. Nego ocito nema index.* datoteke, a directory listing je zabranjen. :)

Eh sad, znam da su zabranjene reklame, al nije mi jasno jel ako preporucim nekom odredeni hosting to reklama. Unaprijed se ispricavam ako je, ali ako mi post nestane, znat cu za ubuduce :)

Dakle, preporucam MediaTemple. Je da kosta 20$ sto je 4 puta vise od site5, ali dobijes i vise nego 4 puta vise. Znam jer imam iskustva s oba, mt bas koristim osobno, a site5 poznanici.

Dakle osnovni paket je 100 GB mjesta, 1TB prometa, do 100 domena s neogranicenim brojem poddomena. Izbor PHP4/5 za svaku domenu i poddomenu, mysql, postgresql, ruby/mongrel, perl, python... Ima cak i SSH sto jos uvijek dosta hostova ne da ili trazi objasnjenje zasto ti treba. Customer support = 100% pozitivno iskustvo, a u korist im ide i sto imaju iPhone verziju account centera :)

Btw, ako ti neko slucajno preporuci ANhosting, mozda bi trebo znat da imaju uzasno nesposobne i bezobrazne ljude u supportu. Al na srecu uspio sam dobit povrat novca nakon 2-3 tjedna i hrpe raspravljanja iako se reklamira da u roku 30 dana vracaju novac bez pitanja.

Evo bas gledam ovaj Media Temple i , citam malo rivjuove i cini mi se ok princip rada. Cijena je ok ako uzmes na 12 mjeseci. Isto tako opciju koju gledam je Host Gatore pa jel imao tko iskustva s njima?

www.hhunity.org
17 godina
Preseljenje sajta

Trebam savjet nazočnih internet gurua.

Ovako:Imam svoj sajt http://free-bj.htnet.hr/colicweb via www.xptips.tk(ili obrnuto).Uglavnom na T-Comovom serveru vise nemogu azurirati stranicu jer sam prekinuo ugovor sa njima i tako nazalost neznajuci zeznuo pristup svojoj stranici.Sve podatke koje sam koristio te samu sirovu stranicu izgubio sam u format:c -nazalost :-(

Kako da preselim cijeli sajt na neki od free webhosting servera?

Mozda pitanje i nije dovoljno dobro postavljeno ali nesnalazim se u tim "vodama".

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Preseljenje sajta
crowolf kaže...

Trebam savjet nazočnih internet gurua.

Ovako:Imam svoj sajt http://free-bj.htnet.hr/colicweb via www.xptips.tk(ili obrnuto).Uglavnom na T-Comovom serveru vise nemogu azurirati stranicu jer sam prekinuo ugovor sa njima i tako nazalost neznajuci zeznuo pristup svojoj stranici.Sve podatke koje sam koristio te samu sirovu stranicu izgubio sam u format:c -nazalost :-(

Kako da preselim cijeli sajt na neki od free webhosting servera?

Mozda pitanje i nije dovoljno dobro postavljeno ali nesnalazim se u tim "vodama".

Skini je s offline explorerom, mislim da se tak zove

Ljubav nije čudo, ali čini čudesa.
17 godina
RE: Preseljenje sajta
Probao sam sa WinHTTrack-om ali neide,probacu sa predlozenim
17 godina
neaktivan

Za Host Gator sam vidio po raznim forumima tu i tamo koju preporuku, nikad nesto lose jos.

1 savjet za bilo koga tko misli kupit neki hosting: prije kupnje odite na google i upisite "ime_hosta promo code" i naci cete sigurno nesto za bar 10% popusta ;)

What fruit is named after a computer? Apple.
17 godina
protjeran
Hosting

zanimljiva tema i imam jedno zanimljivo pitanje

da li bih mogao kod nekog nasheg ko nudi hosting donijet svoje racunalo,sam ga administrirat na daljinu,a da mi oni daju samo prostor za to racunalo,da mu daju internet pristup i bandwidth i da ga po potrebi,odnosno mojoj zelji fizicki restartaju?

kolko bi to onda koshtalo?

jel neko probao to?

inace,slabo vidim da neko nudi JSP hosting,uglavnom PHP i ASP

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hosting

Ako imaš stalnu vezu, mogao bi si preko apachea, ili nekog sličnog programa hostat stranicu preko vlastitog računala...na taj način nikome ne plaćaš...uglavnom   dušu bi dalo   za nešto što se sastoji od čistog HTML-a...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lepi kaže...

da li bih mogao kod nekog nasheg ko nudi hosting donijet svoje racunalo,sam ga administrirat na daljinu,a da mi oni daju samo prostor za to racunalo,da mu daju internet pristup i bandwidth i da ga po potrebi,odnosno mojoj zelji fizicki restartaju?

jel neko probao to?

naravno da mozes. ali je to dosta skuplje nego kad bi kupio shared hosting ili nesto slicno, mislim da su cijene u HR od 2000kn mjesecno za 10Mbit vezu. A i moras imati na umu da desktop PC nije i ne moze biti web server. Za web server treba potrositi malo vise novca.
17 godina
protjeran
Shen kaže...
lepi kaže...

jel neko probao to?

naravno da mozes. ali je to dosta skuplje nego kad bi kupio shared hosting ili nesto slicno, mislim da su cijene u HR od 2000kn mjesecno za 10Mbit vezu. A i moras imati na umu da desktop PC nije i ne moze biti web server. Za web server treba potrositi malo vise novca.
 cekaj,kako moze biti skuplje?
prvo,ne uzimam im resurse racunala jer dajem svoje racunalo
drugo,josh bitnije,ne troshim rad njihova administratora mog racunala jer ga sam administriram
oni ga sam ukljuce u mrezu,nadju mu mjesto negdje u prostoriji i po potrebi fizicki na gumb restartaju komp i thats it
daju mi sam mrezu i svoj bandwidth,shto ga daju i shareanjem tih resursa
i zaque desktop PC ne bi mogao bit web server?
puknesh linux na njega,embeded recimo i shto ti vishe treba?
covjece,josh prije par godine takav desktop PC je bio neakvo blade racunalo,jednake snage,koje je sasvim zadovoljavajuce vrtilo apache/tomcat
i mislim imat obicnu firminu stranicu sa vrlo malim potrebama na bazu
shto bi ti dizao na tom serveru da to ne bi mogao obratiti obican desktop PC?
@cabbage - mislio sam ako po potrebi koristim zajednicki bandwidth da bi mogao proci jeftinije,ovo je ipak 250kn mjesecno
a i pitanje je brzine uploada,koja je u biti download onima koji se kace
da bi pratio njihov download,ja tream imati barem toliki upload,a to je kod nas ipak sajensfikshn
ima neki njemacki hosting koji ti daje pentium 800,dobar bandwidth za 19 ojra mjesecno

zelim,hocu,mogu
al neam koga
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.2.2008 8:53 (lepi).
17 godina
neaktivan
Hosting

Skuplje je zato jer ti svoj komp doneses u njihov datacentar. A tamo ima dosta troskova. Pocevsi od struje, odrzavanja datacentra, zastite od potresa, poplave, pozara, nestanka struje... sve to i jos dosta toga se placa samim iznajmljivanjem mjesta u centru, a na to treba onda dodati jos i vezu na internet i eventualno administriranje (pa makar to bio i povremeni restart).

Desktop PC je kao sto mu i ime kaze... niti ima ECC Ram, niti bilo kakve napredne opcije koje imaju bolji serveri, a da ne pricam o stabilnosti.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hosting

Ja sam koristio SiteGround i nikad nisam imo problema, ako ih je i bilo rjesavali su to trenutacno...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PeroBatina kaže...

Ja sam koristio SiteGround i nikad nisam imo problema, ako ih je i bilo rjesavali su to trenutacno...

Njih zaobilazim radi glupih uvjeta koristenja

Customer's use of disk space

Customer's account disk space is limited in accordance with the Customer's hosting plan. The maximum allowed space for shared Linux Hosting is 750,000 MB. The following disc space limitations for different file types are also applicable:

1. NO more than 5,000 MB of a Linux shared hosting account can be allocated to music, video or other multimedia files including but not limited to .avi, .mp3, .mpeg, .jpg, .gif files
  2. NO more than 5,000 MB of a Linux shared hosting account can be allocated to any archive files and disk images files containing the complete contents and structure of a data storage medium. These files include but are not limited to .rar, .zip, .tar, .gzip, .iso, .nrg, .ccd, .img, .sub, bin/.cue files.
  3. NO more than 5,000 MB of a Linux shared hosting account can be allocated to databases dumps including but not limited to .sql files
  4. NO more than 5,000 MB of a Linux shared hosting account can be allocated to Executable files and all other files which are the result of compiling a program. These include but are not limited to .exe, .pdf, .psd files.

Bezveze im je to... samo glupi razlozi da ugase stranicu ako ima veliku posjecenost i opterecuje server malo vise...
17 godina
neaktivan
Hosting

Ja za svoje internet stranice koristim Bluehost , veom sam zadovoljan neman takvih problema, na linku možete vidjeti kakve uvjete nudi  www.bluehost.com/track/korint

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2008 20:22 (Deo).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Rapidshare.com

i

phazeddl.com

Potpis bez imena, takozvani bezimeni potpis ili potpis koji nema imena...
17 godina
protjeran

zanimljivo

struje velish koju ne koristim kada shareano koristim njihovo racunalo?

zanimljivo :D

odrzavanje kakvog centra,datacentra?

objasni mi ovo

zashtiti me ne mora od potresa,poplave i pozara,eo potpisujem tu izjavu...nego,kolika je zashtita od toga,tisucu kuna mjesecno? dvje?

nestanak struje? zar takvi centri ne koriste UPSove?

vezu na internet velish?

zar tu vezu ne koristim i kad shareano koristim njihovo racunalo?

administriranje velish?

pa zar nisam rekao da JA administriram,a da oni samo ukljuce i iskljuce

nije li to manje administriranja nego li kad koristim punu administraciju kod shareanog racunala (gdje se posebno administrira i moj dio,ne potpadam samo pod zajednicki,a opet i taj zajednicki koristim pa je dio moj za platit,a ovako to ne koristim)

danashnji desktop PC je jedno 2x bolji i jaci od recimo 6 godina starog servera ili cak i manje

napredne opcije mi mozda i ne trebaju,pa necu rolat banku na internetu :D

a stabilnost,ako postavish linux il 2003 server,bez brige da cesh ju imati,pod uvjetom da znash administrirati

pa boze mili,internet banking smo rolali na win2000 skup sa oracle serverom

zelim,hocu,mogu
al neam koga
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice