HD na YouTube-u

poruka: 53
|
čitano: 24.618
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
HD na YouTube-u

Procesor spor. To je i kod mene problem

Prodajem kravu, crna metalik boja, HI-FI mukanje, sportski rep i alu kopita.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HD na YouTube-u

Treba bar dula core na 2.5GHz

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 15:30 (BORN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: HD na YouTube-u
BORN kaže...

Gluposti. Ne melji napamet. Kakav procesor? Radi se o nekvalitetnom playeru a to je Adobin Flash player. Otvorio sam temu ''YouTube - quick save video spot''. Pogledajte temu, napravite tako što će te koristiti besplatnu verziju konvertera Pazera Free FLV to AVI, konvertirajte isto tako u HD formatu koji vam taj program omogućuje, pa onda gledajte u svom omiljenom playeru bez trzanja slike.
17 godina
HD na YouTube-u

Video u flash playeru bi trebao biti akceleriran preko graficke. I taj tkz. "HD" uopce nije onaj pravi HD, nego samo malo vece rezolucije i bitratea nego sto su inace videi na youtubeu. Na koliko ti je procesor kada pokusas vrtiti taj "HD" ?

"A developer is a machine that converts coffee into code"
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
 Pogledajte temu, napravite tako što će te koristiti besplatnu verziju konvertera Pazera Free FLV to AVI, konvertirajte isto tako u HD formatu koji vam taj program omogućuje, pa onda gledajte u svom omiljenom playeru bez trzanja slike.

Oprosti ako te nisam dobro razumio. Ti želiš reći da prvo video treba skinuti s YT-a onda ga konvertirat u AVI format? Čovjek je pitao zašto mu slika trza dok gleda videa na YT-u, vjerujem da neće imat volje za konvertiranje videa da bi moga gledat normalno neki spot ili tako nešto jer za to triba utrošit ipak nešto vremena. 

BORN je lijepo napisao: Spor procesor i ja se slažem s njime. Sad ostaje samo tvoje rješenje ili da zaboravi na HD.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 15:52 (username).
16 godina
BORN kaže...

a ja imam dual corea na 2.0 ghz i gledam bez problema. al dobro ja sam prodao dušu vragu pa se ne računa.
17 godina
HD na YouTube-u

Za gledanje 720p videa nekakav minimum bi bio jednojezgreni procesor na 2,4GHz, a za normalno gledanje HD 1080p videa trebao bi barem Pentium 4 na 3.0 GHz ili Core Duo na 1,8GHz.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DaffyDuck kaže...
BORN kaže...

a ja imam dual corea na 2.0 ghz i gledam bez problema. al dobro ja sam prodao dušu vragu pa se ne računa.
 Ja sam već ovdje isto o youtubeu otvorio već temu i samo prenosim što mi je rečeno a to je da moj dual core od 2.1GHz je preslab za HD. Samo prenosim. Ako želite dokaz pošaljem vam link
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 16:40 (BORN).
16 godina
neaktivan
HD na YouTube-u

stavi najnovije drivere za grafu,skini i instaliraj najnovije kodeke i vec tu bi trebalo biti poboljšanja,a s obzirom da vidim da je grafa agp,što je stariji standard predpostavljam da je i matična starija(nemora biti,pretpostavka),mozda je problem ako slučajno imas malo rama na matičnoj......

a opet kazes da si preko t-coma,i ja sam pa i meni zna nekad stekat dok streemam hd video,tak da jer mozd i do net veze

mb:ga-ma790x-ds4; cpu:amd athlon64x2 6000+; vga:nvidia gtx260; power:Chieftec power supply 650W,
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 16:49 (dadododo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
username kaže...
 Pogledajte temu, napravite tako što će te koristiti besplatnu verziju konvertera Pazera Free FLV to AVI, konvertirajte isto tako u HD formatu koji vam taj program omogućuje, pa onda gledajte u svom omiljenom playeru bez trzanja slike.

Oprosti ako te nisam dobro razumio. Ti želiš reći da prvo video treba skinuti s YT-a onda ga konvertirat u AVI format? Čovjek je pitao zašto mu slika trza dok gleda videa na YT-u, vjerujem da neće imat volje za konvertiranje videa da bi moga gledat normalno neki spot ili tako nešto jer za to triba utrošit ipak nešto vremena. 

BORN je lijepo napisao: Spor procesor i ja se slažem s njime. Sad ostaje samo tvoje rješenje ili da zaboravi na HD.
 Dakle da ponovim. Ajde da se dogovorimo zajedno kako da dođemo do ''istine'' i da vidimo u čemu je caka. Postavimo si nekoliko logičkih pitanja kao npr. koliko je ljudi trenutno na YouToube-u? Da li je popusnost HD signala dovoljna da se emitira HD video spot bez trzanja? U čemu je razlika slike u HD formatu i klasičnom? Koliki je bitrate u HD-u a koliko u klasičnom formatu? Može li HD fajl biti u npr. XviD-u? Koliki je broj frame-a/sec u HD, a koliko u classic format-u? Ajmo najprije naći odgovore na ova pitanja, pa probati doći do rješenja koje bi bilo svima nama od neke koristi. Više ljudi, više zna. Ali prije toga da se nešto dogovorimo. Nemojmo o procesoru, jer i moj kompjuter ima procesor, pa mi slika ne trza u HD-u. Evo, imam otvorene tri web stranice istovremeno i gledam HD spot na stranici
.
Let's that be light! Idemo.
16 godina
neaktivan
klimama kaže...

Za gledanje 720p videa nekakav minimum bi bio jednojezgreni procesor na 2,4GHz, a za normalno gledanje HD 1080p videa trebao bi barem Pentium 4 na 3.0 GHz ili Core Duo na 1,8GHz.

Tesko da ce 1080p radit na Pentium 4 na 3Ghz, za 1080p minimum je Dual core 2+ghz kako bi islo sve fluidno, znam iz iskustva.
16 godina
BORN kaže...
DaffyDuck kaže...
BORN kaže...

Ja sam već ovdje isto o youtubeu otvorio već temu i samo prenosim što mi je rečeno a to je da moj dual core od 2.1GHz je preslab za HD. Samo prenosim. Ako želite dokaz pošaljem vam link
 super. pouzdan izvor. vjeruješ svemu što ti govore?t tom slučaju

1. nikada nismo sletjeli na mjesec.
2. elvis je još živ
3. kao i tupac
4. james spader je stvarno otkrio dugu dimenziju
5. ovaj svijet je privid, nama upravljaju roboti

odi na youtube i uvjeri se sam prije nego što širiš dezinformacije. zar ti ćaća nikad nije govorio "Ako ne znaš što reći, šuti". Ili jednostavnije ispeci pa reci.
16 godina
neaktivan
HD na YouTube-u

1,73 gh i ne trza i brzo ucitava

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
krle kaže...

Evo dokaza da procesor sa trzanjem slike nema ama baš nikakve veze.
17 godina
moderator
Kalea kaže...
Dakle da ponovim. Ajde da se dogovorimo zajedno kako da dođemo do ''istine'' i da vidimo u čemu je caka. Postavimo si nekoliko logičkih pitanja kao npr. koliko je ljudi trenutno na YouToube-u? Da li je popusnost HD signala dovoljna da se emitira HD video spot bez trzanja?
Bilo bi dobro nesto znati prije nego se ide u ovakve "logicke" rasprave. Za ovo sad sto si napisao - jesi ikad cuo za cache? Pauziras video, ostavis da se ucita do kraja i pustis reprodukciju. Osim toga, pokretac teme je napisao da priceka da mu se video do kraja ucita.

Kalea kaže...
U čemu je razlika slike u HD formatu i klasičnom? Koliki je bitrate u HD-u a koliko u klasičnom formatu? Može li HD fajl biti u npr. XviD-u? Koliki je broj frame-a/sec u HD, a koliko u classic format-u?
Razlika je u kodeku - procesorski vrlo zahtjevan H.264 naspram relativno nezahtjevnog FLV1 (H.263, Sorenson Spark). Ostale karakteristike sam mozes saznati tako da skines video i otvoris ga programom GSpot.

Kalea kaže...
Nemojmo o procesoru, jer i moj kompjuter ima procesor, pa mi slika ne trza u HD-u.
Koji procesor?

Alex55 kaže...
BORN kaže...

Procesor spor. To je i kod mene problem

Nije mi procesor spor... Imam Intel Pentium 4 na 2.0 GHz...

Zar je to sporo???
Da, to je sporo. Zaboravi takt. Imas staru generaciju jednojezgrenog procesora - procesor ti ne podrzava ni SSE3 instrukcije niti Hyper-Threading.

krle kaže...

Koji procesor je u pitanju?

---------------------------------

Ono sto zelim reci jest da je procesor u reprodukciji HD videa najvaznija karika - ako je on dovoljno snazan (preporucljivo visejezgreni procesor s barem SSE3 instrukcijama), a slika i dalje trza u web-pregledniku, problem bi mogao biti ili u Flash-plug-inu ili u samom web-pregledniku.
16 godina
neaktivan
Ono sto zelim reci jest da je procesor u reprodukciji HD videa najvaznija karika - ako je on dovoljno snazan (preporucljivo visejezgreni procesor s barem SSE3 instrukcijama), a slika i dalje trza u web-pregledniku, problem bi mogao biti ili u Flash-plug-inu ili u samom web-pregledniku.
Odakle ti to? Dobro vodi računa o odgovoru na ovo pitanje.
17 godina
moderator
Kalea kaže...
Odakle mi sto konkretno?
16 godina
HD na YouTube-u

ja imam p4 3.0 OC na 3.5, 7600gt  i pri gledanju HD videa na you-tubeu procesor mi je opterečen 80-90% i ne šteka. makar mislim da mi je pomalo trzalo dok nisam clockao pc.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Kalea kaže...
Odakle mi sto konkretno?

alien kaže...

ja imam p4 3.0 OC na 3.5, 7600gt  i pri gledanju HD videa na you-tubeu procesor mi je opterečen 80-90% i ne šteka. makar mislim da mi je pomalo trzalo dok nisam clockao pc.

A da zamolite GPU da preuzme dio posla od CPU-a? Pitam te to zato što sam radio neke stvari koje su daleko zahtjevnije od rolanja HD spota na YouToube-u. Ako i trza HD spot, onda trza jer je loše snimljeno, loš browser, loša podrška za direktno gledanje u browseru, loš monitor (kasan odaziv). Šlus sa glupostima više o procesoru. Onda ni jedan HD ready TV spojen na MaxTV koji ima HD signal kao ja ne bi radio. A u kompu imam jači procesor nego oni ili moj tv.
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Kalea kaže...
Odakle mi sto konkretno?

alien kaže...

Evo vam i konkretnog dokaza o zauzeću mog procesora pri gledanju HD spota bez trazanja. Samo mi nemojte sr.at.i o nekakvom Photoshopu.
I'm too old for this shit!
Jel vam dosta ili hoćete još? Jel vam dosta ili hoćete još?
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2009 19:27 (Kalea).
17 godina
moderator
Kalea kaže...
alien kaže...

Evo vam i konkretnog dokaza o zauzeću mog procesora pri gledanju HD spota bez trazanja. Samo mi nemojte sr.at.i o nekakvom Photoshopu.
I'm too old for this sheet!
Tupane, nisi ukljucio HD! Gledas u SD-u! Klikni tu gdje ti pise HD, desno od gumba za podesavanje glasnoce.
16 godina

lool Osmijeh

17 godina
HD na YouTube-u

Evo kako izgleda stvarna potrosnja procesora tj ovog iz potpisa na pravom 720P HD tj  to je  FLV video visoke rezolucije,  ovako izgleda kod mene  bez pomoci graficke kartice jasno, pa se vidi kako to izgleda a ne ono kaj je Kalea nabacio bezveze!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HD na YouTube-u

Evo slika zauzeća mog procesora pri gledanju klipa u HD rezoluciji!

Btw: riječ je o AMD Athlon 64 X2 5200+ clockan na 2.9 GHz

@kalea: al si se prosuo brateSmijehSmijeh ono možda jest klip veće rezolucije ali nije ti upaljen HD

HD-klip, youtube HD-klip, youtube
Nijedno pravilo bez iznimke!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2009 16:05 (Bellatrix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

I zašto mi HD trza???

SVIMA VAM KOJIMA IM HD TRZA: TEMPERATURA PROCESORA VAM JE IZNAD 65°C!!!
I ja sam imao taj problem pa sad kad sam snizio temperaturu ne trza!!!
PSN: alien2710 MGO ID: AI.Alien
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Kalea kaže...
alien kaže...

I'm too old for this sheet!
Tupane, nisi ukljucio HD! Gledas u SD-u! Klikni tu gdje ti pise HD, desno od gumba za podesavanje glasnoce.

alien kaže...

lool Osmijeh

rambox kaže...

Evo kako izgleda stvarna potrosnja procesora tj ovog iz potpisa na pravom 720P HD tj  to je  FLV video visoke rezolucije,  ovako izgleda kod mene  bez pomoci graficke kartice jasno, pa se vidi kako to izgleda a ne ono kaj je Kalea nabacio bezveze!!!Cool

Bellatrix kaže...

Evo slika zauzeća mog procesora pri gledanju klipa u HD rezoluciji!

Btw: riječ je o AMD Athlon 64 X2 5200+ clockan na 2.9 GHz

@kalea: al si se prosuo brateSmijehSmijeh ono možda jest klip veće rezolucije ali nije ti upaljen HD

Evo vam pa gledajte, isti k...c.
Onda da ipak zamolite GPU da rastereti procesor? Onda da ipak zamolite GPU da rastereti procesor?
17 godina
HD na YouTube-u

Kad smo vec kod tog HD videa ovako izgleda reprodukcija videa i potrosnja procesora iz potpisa kod Full HD videa 1920-800 kada graficka kartica preuzme na sebe posao, jasno ovo je video reprodukcija na kompu a player je Media Player Clasic Home Cinema eto onako da se vidi!!!Smijeh

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Kalea kaže...
 mozda si stavio sada pauzu :D,,,, daj prt scr cijelog ekrana :P
16 godina

meni nekih 20% procesora uzme. imam četverojezgreni. grafičku ne koristi.

16 godina
neaktivan
deja_vu kaže...
Kalea kaže...
 mozda si stavio sada pauzu :D,,,, daj prt scr cijelog ekrana :P
Da je na pauzi ne bi bilo toliko zauzeće procesora.  I told you. I'm too old for this shit. Evo ti drugi postovci koji su potvrda onoga o čemu vam govorim, s njima se nastavi postati. Ja sam prestar i preozbiljan da bi se bavio kojekakvim trikovima i vukao vas za nos.
Kalea go home. The end.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2009 16:47 (Kalea).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice