FireFox problem
- poruka: 29
- |
- čitano: 4.731
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam problem sa mozzilom svaka stranica mi se ovako otvori
neobično,jel možeš to povuć s mišem dolje,
i zaključaj si taskbar
desni klik na njega>lock the taskbar
ili pogled>povećaj>poništi/vrati ili kako je već na hrvatskom,da resetiraš stranicu
Imam problem sa mozzilom svaka stranica mi se ovako otvori
neobično,jel možeš to povuć s mišem dolje,
i zaključaj si taskbar
desni klik na njega>lock the taskbar
nemogu povuc to dole nikako
pređi ti lijepo na Operu
Jel' ti to cisti firefox ili imas/si imao nekakve extenzije na njemu?
Probaj ga pokrenuti u safe modu.
Izbrisio sam povijest i sve ostalo,reinstaliro , restarto komp i sve sad radi!!
Evo da ne otvaram novu temu (nadam se da nije problem)
Znaci imam problem sa firefox-om. Mislio sam da je nesto oko flash-a, ali nisam bas siguran.
Otvorim neki forum koji je toliko jednostavan i koji se uvijek brzo ucitavao..a sada mi komp poludi kad otvorim neku temu i citam postove. Proc odmah skace na 90-100%
Imam instaliran AdBlock plus, tako da se ne prikazuju nikakvi banneri (prije sam imao probleme s tim)
Bitno je da proc radi na cca 90% ali cim ja minimiziram taj prozor, odmah je sve ok. Znaci proc je lud samo kad je taj prozor prikazan na ekranu..mogu ga drzat otvorenim, ali ako je na ekranu nesto drugo, onda je ok.
Probao sam reinstall firefox-a al ne pomaze.
Jel ima netko ideju?
Znaci imam problem sa firefox-om. Mislio sam da je nesto oko flash-a, ali nisam bas siguran.
Otvorim neki forum koji je toliko jednostavan i koji se uvijek brzo ucitavao..a sada mi komp poludi kad otvorim neku temu i citam postove. Proc odmah skace na 90-100%
Ako bi mogli dobiti neki link na kojem ti firefox poludi, to bi veoma pomoglo.
Mozes probati eventualno pokrenuti ff u safe modu (help->Restart with addons disabled), ili brisati profil pa sa svjezim profilom...
Ne uspjevam reproducirati. Na Firefox 10 bez ikakvih addonova cpu usage ne prelazi cca 7%. Firefox 11 i adblock - tada cpu usage ne prelazi ni 5%, jer bannera nema.
Doduse to to je na WinXP bez hardverske akceleracije.
Otvori about:support i kopiraj sve informacije odatle u ovaj topic, a pomoglo bi i kada bi imali informacije sa about:plugins stranice.
Koji OS uopce koristis?
Mozes jos provjeriti i jesu li neke pozadinske skripte u pitanju. Privremeno onemoguci javascript:
Tools->Options prebaci na "Content" tab i makni kvacicu sa Enable Javascript. Klikni na Ok, otidi na taj forum i stisni ctrl+f5, pa onda pogledaj koliki ti je CPU usage. Jedno upozorenje: dosta web stranica ti nece raditi pravilno kada ti je javascript onemogucen, tako da se ne cudis zasto je sve tako cudno, to je ionako samo privremeno da bi testirao, nakon toga vrati kvacicu na Enable javascript.
I da nesto razjasnim, reinstaliranje firefoxa nije ono sto zelis (napisao si da si to napravio), jer u 99% slucajeva nije problem sa instalacijom nego sa korumpiranim profilom, te bi mozda mogao pokusati sa svjezim Firefox profilom. Reinstalacija ne brise postojece profile i ljudi koji firefox pokusavaju popraviti reinstalacijom zapravo zele obrisati profil, a ne znaju da ga reinstalacija nece obrisati.
(reinstalacija firefoxa ti moze pomoci samo ako su ti izvrsne datoteke korumpriane).
Obrisao sam profil, i nista..opet sve isto..otvorim forum a proc divlja na 80%
OS je win7
Evo u prilogu about:support
btw evo i about:plugins
Najvjerojatnije ce bit da je stvar u nekom od plug-inova ali kad se ja ne razumijem bas u to :(
..a evo sada sam probao disable-at sve plugin-ove i opet ista stvar..otvorim ovaj forum a proc je na nekih 80% ..takodjer kada otvorim net.hr (ss u prilogu)
btw zaboravio sam rec, kada otvorim pocetnu stranicu onog foruma, proc miruje... cim kliknem na "Aktivne teme" onda odmah poludi i skace na 80%
Ako bi mogli dobiti neki link na kojem ti firefox poludi, to bi veoma pomoglo.
Mozes probati eventualno pokrenuti ff u safe modu (help->Restart with addons disabled), ili brisati profil pa sa svjezim profilom...
Evo sad sam pokrenuo u safe modu i situacija je bitno drugacija..sve radi normalno..samo ne mogu nikako skuzit u cemu je problem :(
Evo sad sam pokrenuo u safe modu i situacija je bitno drugacija..sve radi normalno..samo ne mogu nikako skuzit u cemu je problem :(
Zanimljivo, probaj ukloniti AdblockPlus, restartiraj browser pa vidi ima li utjecaja. Ako nema utjecaja onda ponovno pokreni firefox safe mode i kad ti izleti onaj prozor, stavi kvacicu na "Reset all user preferences to Firefox defaults" i klikni na tipku "Make changes and restart" koja ce tada postati omogucena.
Mozda mozes probati onemoguciti hardversku akceleraciju (tools->options->advanced->use hardwave acceleration when available)
Sada sam 100% siguran da problem stvaraju banneri..znaci problem je nesto u flashu, kao sto sam i pretpostavio..jer oni se vrte u flashu jelda..ili imaju veze sa flash-om..tako je bilo i prije..
Znaci napravio sam sve kako si reko..safe mode.. i onda reset to defaults.. i evo recimo kada otvorim ovaj link proc odmah poludi..sve dok god su na ekranu vidljivi ovi banneri na vrhu stranice..cim scroll-am prema dolje..evo sta se dogodi (slika)
pozdrav,firefox mi odjednom stvara probleme,sta god ukucam on to otvori i nakon sekund dva prebaci na google pocetnu stranicu...
pojma nemam...ima netko mozda savjet?
pozdrav,firefox mi odjednom stvara probleme,sta god ukucam on to otvori i nakon sekund dva prebaci na google pocetnu stranicu...
pojma nemam...ima netko mozda savjet?
vjerojatno virus, uradi kako piše u ovom postu pa ćemo znati točno o čemu se radi
Imam problem da mi je firefox dosta spor u nekim segmentima...mislio sam da je zato što ga Syncam sa firefoxom na laptopu..isključim sinc..ista stvar...pogotovo kad uđem u neki youtube video..pa sve onak trza kad listam gore dole......jel možda neki adds on smeta...ovo je ono što imam:
Probao sam makniti ovaj AD block +..i preko private browsinga....isto trza...to mi je sve uredno radilo prije stavljanja novih windowsa..
to mi je sve uredno radilo prije stavljanja novih windowsa..
Koje si prije imao, a koje imas sada?
Driveri? Flash verzija? Firefox verzija?
Otvori about:support i ovdje zalijepi ono sto tamo pise.
Ovako..windowsi i driveri od grafe su potpuno isti..samo što sam flashao biose(zbog grafičke=http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/ati-radeon-hd-3870x2-smrzava-slika/150050.aspx) ...i od tada sam primjetio da mi je komp više pod opterećenjem u idleu nego što je bio...to mislim u smislu da mi je u Task manageru(memory usage) kad upalim komp zauzeto više od gige rama..što prije nije bilo(bilo je oko 700-800) i temperatura proca je veća...prije u idleu je bila od 16 do 20 stupnjeva..od flasha biosa nikad više nije pala ispod 20...
Evo slika process-a i i info mozille(update je zadnji koji se može dobit 12.0)
Ovako..windowsi i driveri od grafe su potpuno isti..samo što sam flashao biose(zbog grafičke=http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/ati-radeon-hd-3870x2-smrzava-slika/150050.aspx) ...i od tada sam primjetio da mi je komp više pod opterećenjem u idleu nego što je bio
Sad sam se izgubio. Kada su na kraju problemi poceli? Nakon promjene windowsa, ili nakon flashanja biosa?
Jesi probao iskljuciti hardversku akceleraciju (restartiraj browser nakon toga)? Koja je bila verzija Firefoxa kada ti je sve radilo kako treba? Takoder 12 ili neka starija?
Sto se ovog opterecenja o kojem pricas tice, je li to vezano uz Firefox? Pitam jer vidim da spominjes idle i potrosnju memorije nakon startupa OS-a.
Nakon promjene windowsa...a bios i cpu sam spomenio zbog toga što je nakon flasha više opterećen komp nego prije....valda mu novi bios daje više naredbi..neznam..nisam baš toliki ekspert u tome..zato i pitam vamo...ugl....firefox ista verzija kao i ova...probat cu sa hardverskom akceleracijom...
Problem riješen..isključena hardverska akceleracija u mozilli :)
Pozdrav..
Imam ovaj shit od 13.0.1 i velike probleme sa njime.
Kada sam na netu imam cca 8-10 otvorenih tabova i kada idem kliknut na neki drugi tab,zasteka i nakon 2-3 sekunde okrene na drugi tab. Pogotovo kad idem na tab od FB-a.
Isto tako,sada kada pisem ovu poruku,ja pisem cijelo vrijeme,ali se ne vidi tekst,i nakon 2-3 sekunde se odjednom sve napise. Nadam se da kuzite o cemu pricam.
Zasteka i onda cijeli tekst odjednom se napise.
Ista stvar je i kod scrollanja. Kad scrollam,na par sek stane i zasteka i odjednom se spusti do kraja stranice.
Uzasno me zivcira a neznam sta da radim. Molim vas da mi pomognete oko ovoga jer cu izludit.
Molio bi ekipu da ne stavlja komentare tipa- Stavi operu,chorome itd..
Molio bi konstruktivne odgovore i savjete.
Instalirao sam nanovo Flash player i shockwave ali nema pomoci .
Smooth scrolling je iskljucen.
Sa prijasnjom verzijom FF nisam imao ovakvih problema.
Hvala
Ako sam dobro shvatio svi bookmarks itd ce mi ostat?
Tnx
Sve sem dodataka (add-ons) .
Neke stranice (poput Outlook.com) su onemogućile spremanje login podataka od strane browsera. Postoji li način da se to zaobiđe u Firefoxu (Kao Autocomplete=on na Chrome-u)?