Facebook - problem pristupa?

poruka: 5
|
čitano: 4.579
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima :)

Nadam se da mi možete pomoći kod otklanjanja ovog problema koji me prilično muči. Ovako, prije tjedan - dva, jedna kolegica me zamolila putem privatne poruke na Facebooku da pogledam jedan video i kažem joj o čemu se radi pošto ona nije mogla to pogledati sa posla i ja sam pogledao na njezin zahtjev. Međutim, meni se video nije učitao, već je zatražio neki plugin za instalirati. Naravno, to je bio trik i virus mi je upao u komp te mi se sve usporilo. Sve što bih napravio, usporilo bi se na kompjutoru.

Međutim, prije nego što se jako usporilo, stigao sam otići do Facebooka da napišem PM kolegici da ne otvara pod razno tu stranicu od kuće jer sam, baš krasno, dobio virus! I onda sam se odlogirao i sjetio sam se da sam nešto zaboravio napraviti nešto na Facebooku. I kada sam kliknuo na tu stranicu, umjesto toga mi je iskočila ona poruka u Firefoxu (znate, ono kada iskoči poruka tipa da je ovo maliciozna stranica pa one dvije opcije "Makni me odavde!" i "Prihvaćam rizik!".

Mislim da sam kliknuo na Prihvaćam rizik i da sam morao nešto potvrditi kao iznimku. I onda mi se poslije toga sve strašno usporilo na kompu. Dosadašnji antivirusni program avast! nikako nisam mogao otvoriti jer bi mi uvijek iskočila neka poruka o detektiranom objektu. Nikako ju nisam mogao otvoriti pa sam ju išao deinstalirati što je trajala duga vječnost. I skinuh program Anti - Malware te očistim komp i sve se smiri, tj. vrati u normalu.

I onda skinem drugi antivirusni program (nod 32) i sve lijepo instaliram. Super, komp je sada normalan napokon.

ALI!!!

Na internetu mogu pristupiti i svim stranicama OSIM Facebooku. Kada god ju otvaram, baca me na stranicu da je stranica ili prezauzeta ili da provjerim izvanmrežne postavke i sl.

Evo, slika: http://i41.tinypic.com/r7w2mb.jpg

I odonda uopće ne mogu pristupiti Facebooku. Da li netko zna od vas kako mogu omogućiti pristup ka Facebooku?
Tko zna, možda sam ju dodao kao iznimku tamo gdje mi je iskočila ona poruka o malicioznoj stranici pa mi se blokirala ta stranica.

Provjerio sam u novom antivirusnom programu na crnoj listi web stranica, ali sve su liste prazne.

Što mogu učiniti? Probao sam sa raznim web preglednicima, čišćenjem cookiesa, povijesti, deinstalacijom i sve što ne. Kako da pristupim onoj poruci o malicioznoj stranici i nekako uklonim Facebook pod iznimkama, ako sam tako napravio...

Hvala puno!

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

nije mi baš sasvim jasno šta si sve deinstalirao i kako,ali ajd
inače ne deinstalira se antivirusni program zbog toga,no probaj ovo,skini odavde,pokreni u normalnom modu(znači odbij onaj pojačani koji nudi u prvom prozoru) i pusti da skenira

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Molim vas ako mi netko može pomoći, vezano uz objave na facebook-u Od kad je novi F. ne vidim niti jednu svoju objavu na  

svom profilu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Facebook - problem pristupa?
Wictor kaže...

Pozdrav svima :)

Identičan problem i ovdje

- isprazni dns cache (najvjerovatnije nije do ovoga ali eto) cmd ->  ipconfig /flushdns

- provjeri hosts - C:\windows\system32\drivers\etc\hosts - otvori s notepad pa vidi da li igdje ima naveden facebook (ili stavi sliku), a možeš ga vratiti na default s MS Fix It

- provjeri da li je u firefoxu namješteno da blokira

Osim ovoga gore ne pada mi na pamet šta je još moglo promijeniti... možda da se javiš@total ;)

http://av-gurus.blogspot.com/
14 godina
neaktivan

Hvala svima. Uz vašu pomoć, riješio sam problem putem metode koju je napisala seneka. :)

Sada sve normalno izgleda. {#}

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice