eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.309
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori

To sam mu i ja htio napisati, ako sam se ima sjetio da ovo nije Amerika :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
17 godina
eBay - pitanja i odgovori

Ma kakva banka prati uplate od PayPala, pa nisi dobio milijun kuna da im budeš bitan..

Prvo, ako nemaš račun u banci na koju foru oni mogu znati da si na rođakov račun ti primio uplate? Razmisli malo.

Drugo, ako nikad nisi bio u Vipu kako oni tebi mogu slati takve stvari? Razmisli još malo.

Očito je da se radi o pokušaju prevare, samo me čudi kako si ti mbaksa povjerovao u to

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 12:58 (Hacker002).
Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
odjavljen

Povjerovao u šta? Ja nisam stekaoutisak da je Mbaksa povjerovao u bilo šta....

14 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

Ma kakva banka prati uplate od PayPala, pa nisi dobio milijun kuna da im budeš bitan..

Prvo, ako nemaš račun u banci na koju foru oni mogu znati da si na rođakov račun ti primio uplate? Razmisli malo.

Drugo, ako nikad nisi bio u Vipu kako oni tebi mogu slati takve stvari? Razmisli još malo.

Očito je da se radi o pokušaju prevare, samo me čudi kako si ti mbaksa povjerovao u to

Nije prevara. Dopis je od Općinskog Suda u Splitu sa službenim pečatom odvjetničkog društva i Rješenjem o ovrsi s pečatom Općinskog Suda. Kako bi ovršili pare sa računa u banci ako je sve to lažno? Banka provjerava. Drugo zvao sam odvjetničko društvo i oni su potvrdili da je to predmet koji vode.

Postavio si pametna pitanja:

Prvo: Kako su znali da su pare došle meni? Tako jer su uplaćene preko paypala koji glasi na moje ime na račun u banci koji je na srodnika.

Drugo: Nisam bio u VIP-u a oni tvrde da jesam. Proguglaj malo vidjećeš da se to nerijetko događa. Ljudi dobivaju ovrhe na tel račune sa kojima nemaju veze.

Treće: Tko će se gnjavit sa falsificiranjem pečata i potpisa za tako sitnu lovu?

Zato i je cijela stvar nadrealna jer znam da se radi o tim parama sa ebaya pošto drugih na nikakvoj banci nemam. 

Ali idemo pomalo ...

I’m an alien clone from Hyperion origin..
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 13:41 (planety).
9 godina
odjavljen
planety kaže...
...

Nije prevara. Dopis je od Općinskog Suda u Splitu sa službenim pečatom odvjetničkog društva i Rješenjem o ovrsi s pečatom Općinskog Suda. Kako bi ovršili pare sa računa u banci ako je sve to lažno? Banka provjerava. Drugo zvao sam odvjetničko društvo i oni su potvrdili da je to predmet koji vode.

Prvo: Kako su znali da su pare došle meni? Tako jer su uplaćene preko paypala koji glasi na moje ime na račun u banci koji je na srodnika.

Drugo: Nisam bio u VIP-u a oni tvrde da jesam. Proguglaj malo vidjećeš da se to nerijetko događa. Ljudi dobivaju ovrhe na tel račune sa kojima nemaju veze.

Treće: Tko će se gnjavit sa falsificiranjem pečata i potpisa za tako sitnu lovu?

Zato i je cijela stvar nadrealna jer znam da se radi o tim parama sa ebaya pošto drugih na nikakvoj banci nemam. 

Ali idemo pomalo ...

Ovo pretpostavlja  da imaju uvid u paypal bazu podataka a to mi je malkice nevjerovatno....

17 godina
planety kaže...

Kužim sve, ali ja ne bi ravnodušan bio prema tome već bi ih ganjao na sve moguće načine, pa i protu-tužbom, jer je ovo što rade jadno, bezobrazno i neistinito.

Kakve veze ima što su novci s tvog PayPala, ovo je Hrvatska, šta misliš da porezna ima uvid u to? Nema šanse, pogotovo jer su novci išli na račun u banci koji nema veze s tobom. Po toj logici bi njemu došlo to što je došlo tebi je je njemu netko uplatio novac na račun, na koju foru itko može znati da je to tvoj novac na njegovom računu??

Drugo, zato i ide protu-tužba. Zato i jesmo banana država što ovakve stvari prolaze.

Treće, začudio bi se za što se sve ljudi gnjave.

Tip: provjeri broj računa na koji te traže izvršenje uplate na koga glasi.

Apsolutno nema smisla to što se tebi događa, oni tebi šalju neke pizdarije za lovu isplaćenu na nečiji desti račun. Kako oni mogu znati da su to tvoji novci, kakve ti veze imaš s time? Apsolutno nikakve. Ja mislim da si ti pogrešno povezao to što se događa, moguće da Vip i ovi hvataju u mutnom i da se slučajno dogodilo u vrijeme kad si dobio ovu lovu, ali s tom lovom ne može imati apsolutne veze jer naše banke i porezna ne provjera takve stvari, pogotov ne na male iznose (tu se vodim pretpostavkom da nisi dobio desetke i stotine tisuća kuna).

14 godina
neaktivan
Torent kaže...
planety kaže...
...

Ali idemo pomalo ...

Ovo pretpostavlja  da imaju uvid u paypal bazu podataka a to mi je malkice nevjerovatno....

Ne. Dovoljno je da vide da su pare uplaćene meni na srodnikov račun. Kad primiš uplatu na paypal sjeda na tvoje ime a skida se na bankovni račun sa kojim je paypal povezan. Koji može biti bilo čiji. Njima je dovoljno da prate uplate. To valjda ide automatski. Samo mi je nepoznat proces. Valjda banka obavijesti poreznu, oni odvjetnike, ovi pak sud. Tako otprilike zamišljam da ide. Vjerovatno većinu odradi neki softwer..

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 14:05 (planety).
9 godina
odjavljen
Na koje tvoje ime? Gdje pise tvoje ime? A i da pise svako može uzeti prepaid karticu i registrovati se u tvoje ime....
17 godina
planety kaže...

Ne. Dovoljno je da vide da su pare uplaćene meni na srodnikov račun. Kad primiš uplatu na paypal sjeda na tvoje ime a skida skida se na bankovni račun sa kojim je paypal povezan. Koji može biti bilo čiji. Njima je dovoljno da prate uplate. To valjda ide automatski. Samo mi je nepoznat proces. Valjda banka obavijesti poreznu, oni odvjetnike, ovi pak sud. Tako otprilike zamišljam da ide. Vjerovatno većinu odradi neki softwer..

Nisi u pravu. Naše banke i porezna nemogu vidjeti apsolutno ništa što se događa s tvojim PayPal računom, pa nije on Hrvatska institucija. Novci sa tvog PayPal računa su prebačeni na račun XY osobe, ako već prate, oni idu na XY osobu, ne na tebe, ti nemaš veze s time jer PayPal nije dužan odgovarati našima za gluposti. Dalje, takve uplate se ne prate. Prate se uplate koji iznose na desetke tisuća, stotine tisuća i milione, a ne mizerije od prodaje na eBayu. Nitko nikoga ne obavještava jer taj proces o kojemu ti govoriš ne postoji.

Ponavljam još jednom, tajming na ove dvije odvojene stvari koje se tebi događaju je isti, ali nemaju veze jedno s drugim.

14 godina
neaktivan
Torent kaže...
Na koje tvoje ime? Gdje pise tvoje ime? A i da pise svako može uzeti prepaid karticu i registrovati se u tvoje ime....

Račun na ebay-u je na ime Pero  Perić koji je povezan sa paypal računom koji glasi isto na Peru  Perića.

John  Doe iz USA kupi vreću krumpira od Pere i plati 10$ na Perin paypal račun.

Paypal sljedećeg prvog u mjesecu prebaci tih 10$ na račun u banci koji je vezan sa paypal-om a glasi na Matu  Matića. 

Kad pare sjednu cijela transakcija je vidljiva. I ako sam ja Pero naravno da se vidi da su pare uplaćene za mene na Matin račun.

Što se tiče tel računa ništa nisam dobio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 14:24 (planety).
14 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...
planety kaže...

Ne. Dovoljno je da vide da su pare uplaćene meni na srodnikov račun. Kad primiš uplatu na paypal sjeda na tvoje ime a skida skida se na bankovni račun sa kojim je paypal povezan. Koji može biti bilo čiji. Njima je dovoljno da prate uplate. To valjda ide automatski. Samo mi je nepoznat proces. Valjda banka obavijesti poreznu, oni odvjetnike, ovi pak sud. Tako otprilike zamišljam da ide. Vjerovatno većinu odradi neki softwer..

Nisi u pravu. Naše banke i porezna nemogu vidjeti apsolutno ništa što se događa s tvojim PayPal računom, pa nije on Hrvatska institucija. Novci sa tvog PayPal računa su prebačeni na račun XY osobe, ako već prate, oni idu na XY osobu, ne na tebe, ti nemaš veze s time jer PayPal nije dužan odgovarati našima za gluposti. Dalje, takve uplate se ne prate. Prate se uplate koji iznose na desetke tisuća, stotine tisuća i milione, a ne mizerije od prodaje na eBayu. Nitko nikoga ne obavještava jer taj proces o kojemu ti govoriš ne postoji.

Ponavljam još jednom, tajming na ove dvije odvojene stvari koje se tebi događaju je isti, ali nemaju veze jedno s drugim.

Sve to stoji ali mi reci kakva je to slučajnost da 17 godina nema nikakvih potraživanja a onda kad ja  nakon dugog niza godina imam neke novce na banci odjednom se pojavi ovrha?

Drugo čitao sam da je nedavno izašao novi zakon da financijske institucije moraju prijavljivati i najmanje iznose na računima građana. Ovo možda i griješim ali sam tako shvatio pročitano. Neko drugi će znati bolje.

17 godina
planety kaže...

Račun na ebay-u je na ime Pero  Perić koji je povezan sa paypal računom koji glasi isto na Peru  Perića.

Paypal sljedećeg prvog u mjesecu prebaci tih 10$ na račun u banci koji je vezan sa paypal-om a glasi na Matu  Matića. 

Kad pare sjednu cijela transakcija je vidljiva. I ako sam ja Pero naravno da se vidi da su pare uplaćene za mene na Matin račun.

Što se tiče boldanog apsolutno nisi u pravu. Ne vidi se cijela transakcija, vidi se da je Pero uplatio novce Mati, znači ako idu na nekoga idu na Matu.

Na koju foru se može vidjeti da su novci uplaćeni na Matin račun za tebe???? Apsolutno ne.

planety kaže...

Sve to stoji ali mi reci kakva je to slučajnost da 17 godina nema nikakvih potraživanja a onda kad ja  nakon dugog niza godina imam neke novce na banci odjednom se pojavi ovrha?

Drugo čitao sam da je nedavno izašao novi zakon da financijske institucije moraju prijavljivati i najmanje iznose na računima građana. Ovo možda i griješim ali sam tako shvatio pročitano. Neko drugi će znati bolje.

Nerazumiješ ono što pišeš, ti nemaš nikakve novce na banci, ono što je sjelo na račun tvoga poznanika je njegov novac, ne tvoj. To što će on tebi to dati ili neće poreznici neznaju, znači prema njima je to njegov novac i onda bi njega ganjali.

Ne, nemoraju financijske insitucije ništa prijavljivati na taj način na koji misliš već one samo nekad dostavljaju izvješća o korištenju računa. A sve i da moraju prijavljivati prijavili bi tog kome je novac sjeo na račun, značu tvog rođaka, a ne tebe jer ti nemaš ništa s njegovim računom. I ta izvješća što dostavljaju se dalje proučavaju kad su veći iznosi u pitanju, tj. kada postoji velika razlika između imovine i prihoda, nikoga nije briga za sitne prodaje i standardne isplate.

14 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...
planety kaže...

Što se tiče boldanog apsolutno nisi u pravu. Ne vidi se cijela transakcija, vidi se da je Pero uplatio novce Mati, znači ako idu na nekoga idu na Matu.

Na koju foru se može vidjeti da su novci uplaćeni na Matin račun za tebe???? Apsolutno ne.

planety kaže...

Nerazumiješ ono što pišeš, ti nemaš nikakve novce na banci, ono što je sjelo na račun tvoga poznanika je njegov novac, ne tvoj. To što će on tebi to dati ili neće poreznici neznaju, znači prema njima je to njegov novac i onda bi njega ganjali.

Ne, nemoraju financijske insitucije ništa prijavljivati na taj način na koji misliš već one samo nekad dostavljaju izvješća o korištenju računa. A sve i da moraju prijavljivati prijavili bi tog kome je novac sjeo na račun, značu tvog rođaka, a ne tebe jer ti nemaš ništa s njegovim računom. I ta izvješća što dostavljaju se dalje proučavaju kad su veći iznosi u pitanju, tj. kada postoji velika razlika između imovine i prihoda, nikoga nije briga za sitne prodaje i standardne isplate.

Ne ti ne razumiješ:

Porezna uprava ima uvid u sve,naime za provjeru stanja i prometa po privatnim računima im ne treba nikakav nalog i mogu ga vidjeti u svakom trenutku....

http://hr.n1info.com/a170834/Vijesti/Porezna-ce-dobiti-uvid-u-sve-racune-gradjana.html

http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=65419

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 14:38 (planety).
13 godina

Tako je, od 01.01 imaju uvid u sve račune :(

Zato sam ja lovu iz vana dobijao na Westerunion. Nadam se da pošta ne proslijeđuje podatke poreznoj...

Nego, meni nije jasno kako točno povezati uplatu na tuđi račun točno s tobom.

Možda u HR ima ljudi s istim imenom.. možda je na PayPal isplati krivo napisano.. možda....

Osim ako negdje piše OIB? Ili JMBG?

Ako možeš, zatraži pojedinosti o slučaju... Pogotovo to gdje su baš tebe prepoznali preko tuđeg računa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 15:05 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Meni ovo više zvuči kao slučaj krađe identiteta.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

2 0 hvala 0
17 godina
moderator
planety kaže...
Ne. Dovoljno je da vide da su pare uplaćene meni na srodnikov račun. Kad primiš uplatu na paypal sjeda na tvoje ime a skida se na bankovni račun sa kojim je paypal povezan. Koji može biti bilo čiji.

Napisao si da imaš punomoć za taj račun, zar ne? A kad tebi PayPal uplaćuje na taj račun, uplaćuje na tvoje ime (uz korištenje istog IBAN-a), a ne ime osobe čiji je bankovni račun? Ako je tako, onda pretpostavljam da je FINA mogla znati da je to upravo tebi uplaćeno.

CyberDemonVZ kaže...

Ako možeš, zatraži pojedinosti o slučaju... Pogotovo to gdje su baš tebe prepoznali preko tuđeg računa.

Preko "tuđeg" računa za koji on ima punomoć - znači, nije baš to toliko tuđi račun, a PayPal kod uplaćivanja valjda napiše da je uplatio njemu, a ne njegovom rođaku jer ni ne zna ime njegovog rođaka.

Jakovp kaže...

Meni ovo više zvuči kao slučaj krađe identiteta.

Da, tako to zvuči - ko da je pred 17 godina netko uzeo telefon ili barem SIM karticu na njegovo ime.

Al do danas je već trebala nastupiti zastara. 17 godina je suludo dugo vrijeme - zastare nastupaju unutar 5 ili eventualno 10 godina, ovisno o vrsti duga.

9 godina
odjavljen

U BiH se moraš pozvati na zastaru. Sud ju ne uzima automatski u obzir...

14 godina
neaktivan

I ja sam se pozvao na zastaru. Rečeno mi je da ako uspiju naplatit i jednu lipu da sve kreće ispočetka, kao da se jučer dogodilo.

Malo offtopic ali evo što sam napisao:

ŽUPANIJSKI SUD
21000 //////
Spis: ////////////

PRIGOVOR

Podnosim prigovor na rješenje o ovrsi Ovrv-///////// zbog zastare. Osim toga navodim da nisam primio ni jedan račun ni opomenu za neplaćene obaveze.
Nemam pojma o kojima se obavezama radi. Možda vi čuvate svoje račune 17 godina?

Napominjem da nemam nikakve račune na bankama a još manje oročena sredstva na njima. Nemam ni imovine. Nikakve. Ni biciklu.
Bio bih vam zahvalan da mi ukažete gdje su ta "oročena novčana sredstva" koje ja navodno posjedujem. Bio bih prijatno iznenađen.

Zašto ne hvatate lopove što su pokrali državu nego mene ///////////////// lovite sa mutnim potraživanjma?
Uzmi gdje možeš a ne gdje ima, deviza je izgleda u ovoj državi. Kao da vam Superhik piše zakone..

Nažalost pronađite Vi i ona odvjetnička harpija nekog drugog da mu počistite račun.

Pozdrav i do neviđenja

///////////////

////////////////

//////////////

Bio sam malo bijesan ali nadam se da će uvažiti prigovor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
S ovakvim stavom će ti bez problema prihvatit prigovor
17 godina
moderator
planety kaže...

Trebao si to pisati hladne glave i ne biti toliko bezobrazan i neugodan.

Također, iz tvog prigovora nije jasno da ti nisi nikad bio VIP-ov korisnik. Ja bih počeo upravo s tim - da nikad nisi bio u nikakvom odnosu s njima, da nikad nisi potpisao nikakav ugovor, i da slijedom toga nisi primio nikakve račune od njih pa te ni ne mogu teretiti za ikakve dugove. I tek nakon toga bih se pozvao na zastaru.

14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
planety kaže...

Trebao si to pisati hladne glave i ne biti toliko bezobrazan i neugodan.

Također, iz tvog prigovora nije jasno da ti nisi nikad bio VIP-ov korisnik. Ja bih počeo upravo s tim - da nikad nisi bio u nikakvom odnosu s njima, da nikad nisi potpisao nikakav ugovor, i da slijedom toga nisi primio nikakve račune od njih pa te ni ne mogu teretiti za ikakve dugove. I tek nakon toga bih se pozvao na zastaru.

A sad šta je tu je.  Napisao sam u afektu jer me zaista razbjesnila činjenica da i ako taj račun postoji i davno je plaćen oni na ovakav način mogu  naplaćivati ponovo tisuće računa dok god im padne na pamet.

Jer i da sam platio neki račun 2001 kako to dokazati u ovakvim situacijama?

Tko čuva račune 17 godina???

17 godina
moderator

Tih 17 godina te razbijesnilo više od toga da su ti natovarili dug koji nema veze s tobom?!

Čudna mi je tvoja reakcija. Iz tvog prigovora i sad iz ove tvoje poruke stječe se dojam da ti možebitno jesi imao kakav odnos s VIP-om. Mene bi upravo to razbijesnilo - koji vrag VIP želi od mene, s obzirom da nikad nisam imao apsoluto ništa s njima.

14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Tih 17 godina te razbijesnilo više od toga da su ti natovarili dug koji nema veze s tobom?!

Čudna mi je tvoja reakcija. Iz tvog prigovora i sad iz ove tvoje poruke stječe se dojam da ti možebitno jesi imao kakav odnos s VIP-om. Mene bi upravo to razbijesnilo - koji vrag VIP želi od mene, s obzirom da nikad nisam imao apsoluto ništa s njima.

Nisam imao ništa sa Vipom.

VIP uopće nije bitan. Mogao je to biti bilo koji račun, bilo koji dug, imaginarni ili stvarni. Bitan je sistem potraživanja - nemoguće je dokazati da si platio ako račun postoji a ako ne postoji ne daju ti priliku da to izjaviš na sudu.

Naljutila me situacija da mi nakon 17 godina netko može tražiti da mu platim neki račun bez uvida u račun, bez opomene, bez pozivanja na sud, bez mogućnosti da se branim. Bitno je to da ti nakon 20 godina netko može tražiti da platiš dugove koji možda i nemaju veze sa tobom ili si ih platio ili ne postoje a ti ne možeš dokazati suprotno niti ti daju priliku za obranu ni uvid u taj račun koji navodno duguješ. I to je valjda sve po zakonu.

Mislim da vam sad dođe ovrha zbog neplaćenih računa za struju iz 2001 kako bi dokazali da ste ih platili? Osim ako ih niste sačuvali.

Volio bi da mi se javi netko tko čuva račune 10-15 god......

Vidjećemo što će biti nakon žalbe.

Inače nije bitno u kojem je tonu žalba napisana - nikog nisam vrijeđao, bitno je da li je opravdana ili ne. To je jedino važno.

13 godina

Moje plaćene račune će alieni iskopati za milijun godina, kako ih žena dobro sprema 

Nego, javljaj razvoj situacije... Sigurno nisi jedini u ovoj situaciji.

P.S. jesi razgovarao s nekim odvjetnikom?

9 godina
odjavljen

U BiH  vjerujem i kod vas je godinu dana rok za tuzbu po neplacenom racunu. Ako te tuze poslije toga pozoves se na zastaru i kraj price....

14 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Moje plaćene račune će alieni iskopati za milijun godina, kako ih žena dobro sprema 

Nego, javljaj razvoj situacije... Sigurno nisi jedini u ovoj situaciji.

P.S. jesi razgovarao s nekim odvjetnikom?

Jesam s prijateljem koji je sad u penziji. Kaže mi da se žalim jer je zastara davno prošla ali da pazim da mi ne naplate ni lipe. Ako uspiju naplatiti jednu kunu zastara se briše i sve ide ispočetka. Ni on nije posve siguran jer kaže da se zakoni stalno mjenjaju.

Torent kaže...

U BiH  vjerujem i kod vas je godinu dana rok za tuzbu po neplacenom racunu. Ako te tuze poslije toga pozoves se na zastaru i kraj price....

Tako sam i ja obaviješten, da je sve ovo lov u mutnom. Oni pošalju tisuće ovrha i ako netko zaboravi napisati prigovor u roku sjednu mu na račun i skinu novce. Ti se možeš žaliti poslije ali ne znam koliko je to uopće isplativo.

Npr: prije 15-ak godina bio sam godinu dana u inozemstvu i kad sam se vratio vidim da mi je jedan račun na banci blokiran i novci počišćeni. Radilo se o par stotina kuna. Jedan naš operater mi je napravio ovrhu iako sam odjavio telefonski broj oni su ga držali uključenog još tri mjeseca.

Išao sam u prike odvjetnika koji mi je rekao nešto kao: "Je, nisu imali pravo ali sad ti moraš podnijeti zahtjev na sudu da ti se odblokira račun i da ti vrate pare. To će te koštati i trajati će prilično dugo ako se operater protivi".

Nisam se htio navlačiti po sudu nego sam rekao moji novci više banke vidjeti neće. A ni bilo koja druga ustanova koja mi može viriti u novčanik.

Taj račun je i dan danas blokiran.

Tako je bilo prije 15 god. Zakoni su se u međuvremenu mjenjali. Nabolje ili nagore to je sad priča za drugi forum.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.3.2017 14:44 (planety).
13 godina
Kupio sam jedan sat preko ebay-a za stotinjak kn,ne dolazi mi već mj.dana.Sutra je zadnji dan do kad bi trebao stići.Trebam li se zabrinuti ili je moguće da roba neada i kasni.Kupovao sam i do sada razne sitnice poput punjača,kabela,maskica,usb...i sve mi je uredno dolazilo za 15-20 dana.
Negdje sam pročitao da roba može kasniti do 15 dana od zadanog roka i to se smatra u razumnim granicama.
O Matijeviću jesi li pri piću?!Kud će boca nego da se joca.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ZdravkoZ kaže...
Kupio sam jedan sat preko ebay-a za stotinjak kn,ne dolazi mi već mj.dana.Sutra je zadnji dan do kad bi trebao stići.Trebam li se zabrinuti ili je moguće da roba neada i kasni.Kupovao sam i do sada razne sitnice poput punjača,kabela,maskica,usb...i sve mi je uredno dolazilo za 15-20 dana.
Negdje sam pročitao da roba može kasniti do 15 dana od zadanog roka i to se smatra u razumnim granicama.

Ne znam zašto ali meni su satovi od sve robe sa ebay-a putovali najduže. Svaki put preko mjesec dana. To je valjda normalno. Trebaš samo paziti  na rok do kojeg moraš prijaviti da ti roba nije došla.

12 godina

hocu promjeniti valutu iz USD u EUR...kad npr nešt prodajem da mi piše u Eurima a ne dolarima

odem na onu stranicu gdje se to mjenja izabrem valutu u EUR i dobijem ovaj error sa slike

0 0 hvala 0
10 godina

Pitanje!

Kupio sam jedan proizvod 03.03. u vrijednosti 75$

Na ebay-u nakon 2 dana sam dobio tracking broj, vec nakon 12 dana je stiglo na Carinu ZG

Ali paket krece u suprotnom smjeru primjer ne u slavoniju vec u Istru i tamo odlazi do odredene poste

dostavlja se drugoj osobi koja se i potpise pod preuzeto.

Kontaktirao sam prodavaca međutim ne odgovara i odjednom nema vise proizvoda za prodaju, a imao je 100%

I bio je top seler. Mislio sam ok mozda je zamjenio tracking ali sad vec traje i traje.

Dali postoji kakva sansa da se prijavi i da se dobije povrat novca od ebay-a ili pay-pal

Intel Core™ i7 Haswell
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice