eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.777
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Pozdrav. 

Zanima me kako kontaktirati prodavača bez da otvorim slučaj protiv njega?? Znači čisto da mu pošaljem poruku da provjerim da li mi je predmet poslan..

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
NiNa118 kaže...

Pozdrav. 

Zanima me kako kontaktirati prodavača bez da otvorim slučaj protiv njega?? Znači čisto da mu pošaljem poruku da provjerim da li mi je predmet poslan..

Jedan od načina da otiđeš pod purchase history i kad nađeš item koji si kupila kliknešna more actions i onda klikneš na contact seller.

When all else fails - crowbar the fucker
12 godina
neaktivan

Ima li još ikakv način, budući da kod mene ovako izgleda.. I kada kliknem na contact seller otvori mi se slučaj protiv njega... :/

13 godina
neaktivan

Samo da kažem da su mi ograničili ebay račun za kupnju na 14 dana jer su internom revizijom došli do podatka da učestalo imam refunde za nepristigle pošiljke, a bilo ih je 4-5 u zadnja 2 mjeseca. Ja ni kriv ni dužan, a zabranili mi kupnju. Ne znam šta bi trebalo, da možda svaki put ostavim kinezu pare i ne pokrećem case kad pošiljka ne stigne unutar 45 dana?! 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
NiNa118 kaže...

Ima li još ikakv način, budući da kod mene ovako izgleda.. I kada kliknem na contact seller otvori mi se slučaj protiv njega... :/

Pa da li ti se otvori ovo kad klikneš na contact seller?

When all else fails - crowbar the fucker
13 godina
neaktivan
username kaže...
NiNa118 kaže...

Pa da li ti se otvori ovo kad klikneš na contact seller?

Nek pokusa ici na "Other". Ne bi joj onda trebalo otvarati case. Jer kad ides na ovo da ti paket nije stigao, automatski otvori case bez obzira da li ga zelis samo pitati nesto. Jesam li upravu?

16 godina
neaktivan

Da li postoji mogucnost da ce mi nabiti carinu na sat vrijednosti $12.39 ?  Ili se satovi kao i ostali predmeti do neke vrijednosti ne carine..

Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
moderator
bpodnar kaže...

Samo da kažem da su mi ograničili ebay račun za kupnju na 14 dana jer su internom revizijom došli do podatka da učestalo imam refunde za nepristigle pošiljke, a bilo ih je 4-5 u zadnja 2 mjeseca. Ja ni kriv ni dužan, a zabranili mi kupnju. Ne znam šta bi trebalo, da možda svaki put ostavim kinezu pare i ne pokrećem case kad pošiljka ne stigne unutar 45 dana?! 

Trebao bi malo rijeđe naručivati pošiljke, dok se situacija malo ne stabilizira (ako će se stabilizirati) i ujedno bi trebao dokupiti tracking number (registered mail), jer si tada možeš pratiti pošiljku, a i čini se da takve pošiljke imaju prioritet.

joze kaže...

Da li postoji mogucnost da ce mi nabiti carinu na sat vrijednosti $12.39 ?  Ili se satovi kao i ostali predmeti do neke vrijednosti ne carine..

Sat je predmet, isto kao i sve ostalo. O vrsti predmeta ovisi stopa carine, a o vrijednosti ovisi hoće li se obračunavati carina i/ili PDV ili neće. Sve ti tu piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

15 godina
neaktivan
NiNa118 kaže...

U mene pokaze ovo, i sta god da kliknem nece otvoriti case

Probaj otvoriti sellerov profil i onda kliknuti na "Contact"

http://www.speedtest.net/result/2906188858.png
14 godina

offtopic 

nemogu naci temu tu na forumu pa jel  znate mozda gdje je  tema za internet kupovinu???

naime, nasao sam na jednom linku nesto pa me zanima dali je neko kupovao i dali je sigurna stranica

http://www.hotsportzone.co.uk/armani-c3-768.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

pokusavam nac kalkulator u koji se moze spremit teskt,ali neuspjevam.Molim vas treba mi!

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 22:50 (pas101).

1 3 hvala 1
12 godina
mbaksa kaže...
bpodnar kaže...

Trebao bi malo rijeđe naručivati pošiljke, dok se situacija malo ne stabilizira (ako će se stabilizirati) i ujedno bi trebao dokupiti tracking number (registered mail), jer si tada možeš pratiti pošiljku, a i čini se da takve pošiljke imaju prioritet.

joze kaže...

Sat je predmet, isto kao i sve ostalo. O vrsti predmeta ovisi stopa carine, a o vrijednosti ovisi hoće li se obračunavati carina i/ili PDV ili neće. Sve ti tu piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Ne mora značiti da će čak i ako doplati TN(dodatni trošak) biti siguran. Meni je jedan prodavač unutar otvorenog disputa dao TN koji se nigdje ne može pratiti. Kad sam tražio da to provjeri, napisao mi je i sam da ne razumije kako je to moguće. Ja razumijem, nije ništa ni poslao. Bojim se da će zbog ovakvih prodavača naši dani kupovanja na internetu uskoro završiti.

17 godina
moderator
domeklija kaže...
Ne mora značiti da će čak i ako doplati TN(dodatni trošak) biti siguran.

Repliciraš na jedno, a onda komentiraš nešto sasvim drugo. Što se tiče disputea, kad otvoriš case i imaš tracking broj, ako se po tracking broju ne vidi da si ti primio predmet, eBay će zatvoriti case u tvoju korist, jer nema dokaza da si primio predmet.

13 godina
neaktivan
pas101 kaže...

Pozdrav,

pokusavam nac kalkulator u koji se moze spremit teskt,ali neuspjevam.Molim vas treba mi!

I da nemora bit skup,naci cim jeftiniji!

15 godina
neaktivan
pas101 kaže...
pas101 kaže...

Pozdrav,

Ne, ne, ne smiješ prepisivati na testu, i prosvjetni radnici prate ovu temu i sada će posebno paziti na tebe i provjeravati da nemas kalkulator za prepisivanje

11 godina

Kak vam dolaze posiljke u posljednje vrijeme? 

Jedna iz engleske nije dosla nakon 25 dana (pisalo 3-5dana dostava), dobio refund.

Druga iz kine kasni uskoro ce 40ti dan. 

Ne kuzim dal se posiljke ne salju ili cekaju carinjenje ili ih netko u posti krade {#}

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Haker_x kaže...
pas101 kaže...
pas101 kaže...

Pozdrav,

Ne, ne, ne smiješ prepisivati na testu, i prosvjetni radnici prate ovu temu i sada će posebno paziti na tebe i provjeravati da nemas kalkulator za prepisivanje

Daj to mi ima nas koliko njih u skoli.Dajte mi link molim vas.

11 godina
neaktivan

vraćam item selleru pa me zanima što točno trebam gdje upisati pošto

mi kažu ovako:

Please ship the items listed as "Granted" below back to the seller. The
items should be in their original condition and you are responsible for
shipping and handling costs.

Off Ebay: Transaction -broj transakcije?
Outcome: granted -što ovdje?

Seller's address:

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
13 godina
pas101 kaže...
Haker_x kaže...
pas101 kaže...
pas101 kaže...

Pozdrav,

Pa sta si nesposoban naci sam ? 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
14 godina
neaktivan

Jučer stigla jedna maskica, a danas druga :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 20:26 (Marko :D).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
srcipesak kaže...

Jedna iz engleske nije dosla nakon 25 dana (pisalo 3-5dana dostava), dobio refund.

Ne kuzim dal se posiljke ne salju ili cekaju carinjenje ili ih netko u posti krade {#}

Meni danas stigao mikrofon za mobitel iz Velike Britanije, narucen 03.12., za 7 dana, a iz Kine ima nekoliko artikala preko 75 dana za koje sam dobio refund i jos 3 45+ dana

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 20:30 (Haker_x).
13 godina
neaktivan
Haker_x kaže...
srcipesak kaže...

Meni danas stigao mikrofon za mobitel iz Velike Britanije, narucen 03.12., za 7 dana, a iz Kine ima nekoliko artikala preko 75 dana za koje sam dobio refund i jos 3 45+ dana

I meni je danas stiglo iz Londona za 8 dana, i jedan paket iz Kine za 13 dana. Dok imam nekoliko paketa koji kasne preko 45+ dana i otvorene su rasprave.. Ne znam od cega zavisi, neki stizu prije a neki kasnije iz Kine. Sve se pogorsalo od onog kobnog septembra nakon cega je sve pocelo kasnit, a rijetki stignu u razumnom roku..

13 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
pas101 kaže...
Haker_x kaže...
pas101 kaže...
pas101 kaže...

Pozdrav,

Ako znas onda daj link!

12 godina
neaktivan

Pitanje vezano za aukcije na ebayu:   Sad npr ja ucestvujem u odredjenoj aukciji za slusalice koje inace kostaju 200 eura. Aukcija je krenula od 1 euro i ja sam ponudio sad 2 eura recimo i sve do isteke te aukcije niko nista nije ponudio osim mene, da li to znaci da je onaj koji prodaje taj artikal (u mom slucaju slusalice) DUZAN da ih zaista proda meni za 2 eura, posto sam pobijedio na aukciji ili tu postoji neka iznimka da on moze da odbije pobjednika aukcije kako on hoce ?

I jos nesto, kod pojedinih artikala vidim Condition New Other  - sta bi to tacno trebalo da znaci jel to isto kao novo npr konkretno me zanima za artikal kod kojeg pise u naslovu NEW AND SEALED i ispod dole pise ovo New Other (see the descritpion) u opisu pise sve daje fukncionalno i zapakovano, a ja citam tamo gdje je dio koji objasnjava sta to znaci da to moze bit neka roba s greskom?

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
casanovaZL kaže...

da li to znaci da je onaj koji prodaje taj artikal (u mom slucaju slusalice) DUZAN da ih zaista proda meni za 2 eura, posto sam pobijedio na aukciji ili tu postoji neka iznimka da on moze da odbije pobjednika aukcije kako on hoce ?

Može se izvuči...stavi da npr da su podatci bili netočni i poništi aukciju...ili tako nešto...

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
15 godina

Danas su mi stigle LED vezice za malu naručene 18.11. Malo su zakasnile za Sv. Nikolu ali nema veze.Znači,naručio sam 7 paketa u 11. mjesecu i do danas su mi svi stigli.

Reality is wrong. Dreams are for real.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ja,vrba kaže...

Danas su mi stigle LED vezice za malu naručene 18.11. Malo su zakasnile za Sv. Nikolu ali nema veze.Znači,naručio sam 7 paketa u 11. mjesecu i do danas su mi svi stigli.

Ja troje narucio od ovog sellera i sve mi dosle u roku 15 dana (posljednje stigle na 12 dana), sve tri poslane sa Singapore postom, samo što Blue + Red nisu bile ispravne, crvena svjetlila na obe, a plava ne, i seller dao refund :D

Uspoređivao sam cijene i ovaj seller je među najjeftinijim što se tiče LED vezica

13 godina
pas101 kaže...
SimeKZ kaže...
pas101 kaže...
Haker_x kaže...
pas101 kaže...
pas101 kaže...

Pozdrav,

Ako znas onda daj link!

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=calculator+scientific&_dcat=9972&Calculator%2520Type=Graphic&rt=nc

Vidi ovo, dva hebena klika si nesposoban napravit... Uostalom, ako mislis to na maturi koristit nece ti proc. 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
13 godina
neaktivan

To imam i ja doma(jedan od ovih kalkulatora) i nemogu spremit nutra!

0 2 hvala 0
17 godina
moderator

Dosadan si već s tim kalkulatorom - ovo je tema posvećena eBayu, a ne traženju kalkulatora koji će omogućiti varanje na ispitima.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice