dali je itko uspio ne kupiti stvar nakon sto je pobjedio aukciju i kako ?
Baš aukciju, gdje si se nadmetao s drugima? Budi pošten i plati čovjeku.
Ako pak govoriš o običnoj kupnji - da. Kontaktirali su prodavače, koji su u pravilu susretljivi.
Ako pak govoriš o običnoj kupnji - da. Kontaktirali su prodavače, koji su u pravilu susretljivi.
Meni se dogodilo jednom da sam bidao dve narukvice, bila je 1min do isteka.
Bido sam zato kaj sam vidio da kostaju 1$, ali nakon osvajanja sam skuzio da postarina
iznosi 8$ za obje narukvice. Odmah sam kontaktirao selera i objasnio o cemu se radi tj.
da ih necu kupit. Vrlo brzo je rijesio stvar i nisam morao platiti nista.
zanima me ako uzmem neku stvar za nekih 2 dolara uz free shipping dali trebam placati dodatnu postarinu do kucne adrese i carinu...nigdje nemogu naci odgovor ;)
zanima me ako uzmem neku stvar za nekih 2 dolara uz free shipping dali trebam placati dodatnu postarinu do kucne adrese i carinu...nigdje nemogu naci odgovor ;)
Da se po ne znam koji puta ponovim. Ništa u životu nije besplatno pa tako ni dostava (poštarina). Ako piše "free shipping", to samo znači da ti je poštarina uračunata u cijenu proizvoda.
neće da otkaže, stavio je sliku cd-ea koji nije baš jeftin cca 50eura koja nije na cd-u kad sam pročitao kasnije na njemačkom kojeg baš ne shvaćam vidio sam da piše da su korice oštećene , za 40 eura sam kupio drugog koji je očuvan kao novi, prema tome nije ni on baš bio fer sa slikom naslovnice cd-ea koja je kao nova ;) neću mu to platit pa makar dobio negativan bod
ljudi dajte pomagajte hitno!!!
znači stalno mi se dešava sa stvarima koje sam osvojio na aukciji sljedeće...
odem na my ebay
nađem stvar koju sam kupio , kliknem pay now i sad me prebaci dalje, tu odaberem cijenu shippinga ili je već sama upisana od prodavača nebitno .... i kliknem dalje i sad treba doći onaj dio kad trebam potvrditi kupnju i ebay ponudi opciju da se ulogiraš u paypal inače stvar nije plaćena ...e sad meni ne ponudi uopće opciju da se ulogiram u paypal već mi napiše da sam kupio stvar"you purchase this item" a znam da nije plaćena jer mi prodavači kažu da ništa nisu dobili niti moj paypal nije uknjižio transakciju....ali na email uredno dobijem potvrdu:
Order details
You completed checkout on Sep-24-12
i kasnije više u my ebay nemam opciju pay now , stvar stoju u neplaćenim stvarima ???
dajte pomagajte ovo mi se stalno dešava i mislim da nije do mene jer kupujem i plaćam svima normalno samo nakon aukcija kod nekih imam ovaj problem
Razumijem, ali ta besplatna postarina jeli to do moje kucne adrese ili ne..ili trebam platiti i postarinu postaru koji mi donese paket
Razumijem, ali ta besplatna postarina jeli to do moje kucne adrese ili ne..ili trebam platiti i postarinu postaru koji mi donese paket
Prodavač paket šalje tebi, a ne pošti ili poštaru.
ja ću poludit sve šta osvojim na aukcijama ne mogu platit na "pay now" što kupim van aukcija uredno me spoji na moj paypal i skine novce .... ovo šta kupim na aukcijama jednostavno mi kaže da sam kupio ali ne spaja me sa paypal accountom i prodavač ne dobija novce , evo maloprije sam osvojio jedan cd -e u nadmetanju išao platit i neće ((( drugo dali netko zna , neki selleri su mi poslali iban i neke brojeve računa, kako oni misle da im uplatim na takve račune?
ja ću poludit sve šta osvojim na aukcijama ne mogu platit na "pay now" što kupim van aukcija uredno me spoji na moj paypal i skine novce .... ovo šta kupim na aukcijama jednostavno mi kaže da sam kupio ali ne spaja me sa paypal accountom i prodavač ne dobija novce
Kontaktiraj PayPal i/ili eBay. BTW što znači "ne spaja"? Da možda nije nekakva softverska greška na tvom kompjuteru, s tvojim web-preglednik? Probaj drugi web-preglednik. Da možda nemaš neki zloćudni program? Nagađam, ali recimo to ne bi bilo ništa čudno - da neki zloćudni program pokušava presresti ukucavanje tvoje lozinke za PayPal.
evo maloprije sam osvojio jedan cd -e u nadmetanju išao platit i neće ((( drugo dali netko zna , neki selleri su mi poslali iban i neke brojeve računa, kako oni misle da im uplatim na takve račune?
Nemaš što nekome plaćat ni van eBaya, a kamoli van PayPala. Kakvi iban i brojevi računa? Ako tako nešto nekome uplatiš, nemaš se kome žaliti. Eventualno bi u obzir dolazio PayPal, ali ne znam kakvu točno onda imaš zaštitu, ako im plaćaš izvan službenog sustava plaćanja.
ja ću poludit sve šta osvojim na aukcijama ne mogu platit na "pay now" što kupim van aukcija uredno me spoji na moj paypal i skine novce .... ovo šta kupim na aukcijama jednostavno mi kaže da sam kupio ali ne spaja me sa paypal accountom i prodavač ne dobija novce
Kontaktiraj PayPal i/ili eBay. BTW što znači "ne spaja"? Da možda nije nekakva softverska greška na tvom kompjuteru, s tvojim web-preglednik? Probaj drugi web-preglednik. Da možda nemaš neki zloćudni program? Nagađam, ali recimo to ne bi bilo ništa čudno - da neki zloćudni program pokušava presresti ukucavanje tvoje lozinke za PayPal.
evo maloprije sam osvojio jedan cd -e u nadmetanju išao platit i neće ((( drugo dali netko zna , neki selleri su mi poslali iban i neke brojeve računa, kako oni misle da im uplatim na takve račune?
Nemaš što nekome plaćat ni van eBaya, a kamoli van PayPala. Kakvi iban i brojevi računa? Ako tako nešto nekome uplatiš, nemaš se kome žaliti. Eventualno bi u obzir dolazio PayPal, ali ne znam kakvu točno onda imaš zaštitu, ako im plaćaš izvan službenog sustava plaćanja.
normalno plaćati ću samo na paypal imam zaštitu na paypalu onu u roku mjesec dana možeš tražit novac ako nisi dobio pošiljku.... a što se tiče plaćanja nije softverska greška, pitao si što znači "spaja"
kad plaćaš item , ideš redosljedom , kliknš na ebayu i kupiš stvar ili ideš na pay now unutar my ebay , onda te pita dali je to tvoja adresa koliki je shiping + cijena itema i klikneš confirm jeli tako ... e onda dolazi do problema, idući korak je da ti da opciju da se logiraš u svoj paypal i onda još u njemu moraš kliknuti confirm i tek si onda platio stvar ...e tu je moj problem meni kupi stvar i kaže da je plaćena ali mi neda opciju da se spojim na paypal i to samo kad kupujem stvari sa aukcija , stvari koje kupim po fiksnoj cijeni uredno platim i uredno mi se spoji na paypal .... valjda si shvatio di mi je zapelo ,,,,,pari mi kao da mi seller nije poslao dobar total ili neznam di zapinje luddd sam
da ti opišem još malo , jučer sam recimo platio ovako , osvojio sam kod lika 2 aukcije 40 eura sve skupa i on mi nije poslao cijenu shippinga par dana i ja sam onda na svoju ruku označio da je shiping 30 eura i platio mu 70 eura , dobio sam na email obavijest da sam uradio purchase ali nista mi nije skinuto sa paypal nije me niti spojio na njega stvar mi u my ebay i dalje stoji pod neplaćeno
drugo pitanje , osvojio sam 3 stvari na aukciji , nije bilo sippinga za hrvatsku i sad prodavači se vade da ne šalju u hrvatsku , još tvrde da nemaju paypal ... kako onda prodaju na ebayu ako nemaju paypal ?? i dali on meni može ne prodati stvar nakon što sam je osvojio na aukciji? jedna mi je čak rekao da će me nazvati neki njegov rođak da mu dam mobitel i nakon toga ne odgovara na poruke a dao sam mu broj kao problem je u sippingu jer je bila premala cifra rekao sam mu da ću platit vise a on se ne javlja , mislim da mu je frka je r sam osvojio item za malo para
drugo pitanje , osvojio sam 3 stvari na aukciji , nije bilo sippinga za hrvatsku i sad prodavači se vade da ne šalju u hrvatsku , još tvrde da nemaju paypal ... kako onda prodaju na ebayu ako nemaju paypal ?? i dali on meni može ne prodati stvar nakon što sam je osvojio na aukciji? jedna mi je čak rekao da će me nazvati neki njegov rođak da mu dam mobitel i nakon toga ne odgovara na poruke a dao sam mu broj kao problem je u sippingu jer je bila premala cifra rekao sam mu da ću platit vise a on se ne javlja , mislim da mu je frka je r sam osvojio item za malo para
lol... nemogu virovat da si da nekome svoj broj mobitela... hahaha...fail
zsto si isao na aukciju za stvari koje ne salju u hrvatsku? uostalom, valjda si vidija preporucen nacin placanja prije nego si stavija bid?
pa nije ebay pazar, pa kazes kupujem i onda se raspitujes kako sta....
zsto si isao na aukciju za stvari koje ne salju u hrvatsku? uostalom, valjda si vidija preporucen nacin placanja prije nego si stavija bid?
a neš ti šta ima moj broj mobitela bi deal .... haha
drugo ni ne gledam koji je način plaćanja niti gledam dali šalje u Hrvatsku ako je aukcija otvorena za cijeli svijet on mora poslati item , ako je zatvorena za Hrvatku ebay ti automatski zabrani bidanje, znači ako sam imao opciju bidanja on onda mora naći način da mi pošalje ...
daj mi reci , moze li imati neko ebay a da nema paypal
a neš ti velike stvari eto mogu i tebi dat moj broj mobitela , nisam toliko paranoičan da pazim ko mi ima broj )))
drugo, što se tiče aukcije , bila je otvorena za Hrvatsku da nisam imao pravo biddat ebay automatski to zabrani, znači ako je napravi otakvu aukciju gdje mogu biddat onda je dužan poslati stvar
drugo ni ne gledam koji je način plaćanja niti gledam dali šalje u Hrvatsku ako je aukcija otvorena za cijeli svijet on mora poslati item , ako je zatvorena za Hrvatku ebay ti automatski zabrani bidanje, znači ako sam imao opciju bidanja on onda mora naći način da mi pošalje ...
isao sam iskusati teoriju o bidanju i na item koji mi pise postage not specified sam imao mogucnost bidanja... iako u Postage and packaging izborniku pise da dostavlja samo za UK... tak da ne drzi ti vodu... Osobno mislim (iako nije potvrdreno) da seller moze dati bilo kome da bida al da je slanje posiljke sasvim druga stvar i nije vezano jedan za drugo(volio bi da mi netko ovo potvrdi)...
kazem ti prijatelju nije to pazar. Moras gledat di salje i pogotovo kako ces placat pa makar bila zadanja minuta aukcije(iako ti triba 10 sec za pogledat ove VAZNE informacije)
isao sam iskusati teoriju o bidanju i na item koji mi pise postage not specified sam imao mogucnost bidanja... iako u Postage and packaging izborniku pise da dostavlja samo za UK... tak da ne drzi ti vodu... Osobno mislim (iako nije potvrdreno) da seller moze dati bilo kome da bida al da je slanje posiljke sasvim druga stvar i nije vezano jedan za drugo(volio bi da mi netko ovo potvrdi)...
kazem ti prijatelju nije to pazar. Moras gledat di salje i pogotovo kako ces placat pa makar bila zadanja minuta aukcije(iako ti triba 10 sec za pogledat ove VAZNE informacije)
nema to veze, evo recimo lik nije imao napisano da salje u hrvatsku ja sam pobjedio i nisam htio kupiti cd jer sam naknadno vidio da je stavio krivu sliku i da je omot oštećen to je napisao u opisu , znači ako ja pobjedim a on neće da mi šalje to je ok, ali ako ja pobjedim i neću da platim a isto je napisano da ne šalje u Hrvatsku onda moram platit )))) ... nema to veze ako si pobjedio ima da šalje ako je aukcija bila otvorena
The rule book has been opened!
http://pages.ebay.com/help/policies/buyer-rules-overview.html#paying
i kaze:
"Make sure you read the item description before you bid.
...lijepo kaze da je ostecen i da ne salje u tvoju drzavu. Tako da je seller sve obavio sta triba (slika samo generalno pokazuje izgled item-a).Opis je vazan a ne slika
Ako ne pise da salje u nasu drzavu a ti kupis, mozes ga kontaktirat i pitat osobno,ali ako on i dalje ne zeli poslati onda se vrati novac(ako je placeno) i prica je gotova time.
nema on obvezu poslat ti item ako nije specificirao u postage and packaging dijelu...
The rule book has been closed...
NEXT CASE
Da i ja pordijeli svoja iskustva (inače sam iz BiH).
Kupio sam par artikala preko ebaya ( 2 torbe, sat, slusalice, novacanik, auto stalak...) sve nesto "sitne cijene".
I sve je stilazalo, ajde da kažem u normalnom roku, sve je bilo free pošiljkam osim sto sam carinski pregled plaćao 12kn (3KM) a sve preko 100$ moram da plaćam porez i PDV!
Međutim desilo mi se da sat kada mi je stizao (ect. 20$) nije došao čak i nakon 2 mjeseca (u vrijeme blagana/praznika) pa sam kontaktirao sellera, koji mi je vratio pare na račun u roku od 24h, i napisao ako se desi da stigne samo stisni BUY na isti artikal i automatski će ponove da mi te pare skine sa pay pala, što sam i uradio!Uglavno pozitivna iskustva!
Znam lika koji je zamolio sellera da stavi na paket od 400kn neku smijesnu cijenu recimo 20kn (opet u dolarima) i carina je to popusila nije ni otvarala paket :D
The rule book has been opened!
http://pages.ebay.com/help/policies/buyer-rules-overview.html#paying
i kaze:
"Make sure you read the item description before you bid.
...lijepo kaze da je ostecen i da ne salje u tvoju drzavu. Tako da je seller sve obavio sta triba (slika samo generalno pokazuje izgled item-a).Opis je vazan a ne slika
Ako ne pise da salje u nasu drzavu a ti kupis, mozes ga kontaktirat i pitat osobno,ali ako on i dalje ne zeli poslati onda se vrati novac(ako je placeno) i prica je gotova time.
nema on obvezu poslat ti item ako nije specificirao u postage and packaging dijelu...
The rule book has been closed...
NEXT CASE
kako god bilo ja mu neću platit neka mi da negativan bod pa neka opet drugi put stavlja krivu sliku boli me uvo za pravila .... ja želim kupiti taj cd-e ali njemacki neznam i tek sam kasnije skuzio sto sam kupio... taj slucaj je gotovo
e sad drugi slucaj
čovjek oće da mu uplatim direktno na banku i šalje mi iban itd ... ja sam trazio paypal covjek ga nema , sta da sad radim? ja ne mogu platit na devizni niti imam ikakve garancije a i trošak takce transakcije prelazi vrijednost cd-a , što sada ? cancel transaction traziti ili?
Pozdrav, naručio sam item 20.8. i jos nije doslo. Da pričekam jos malo ili da trazim povrat novaca i kako?
e sad drugi slucaj
čovjek oće da mu uplatim direktno na banku i šalje mi iban itd ... ja sam trazio paypal covjek ga nema , sta da sad radim? ja ne mogu platit na devizni niti imam ikakve garancije a i trošak takce transakcije prelazi vrijednost cd-a , što sada ? cancel transaction traziti ili?
pa kao i prvi slucaj, odbij platiti, i primi jos jedan negativan feedback. Seller ne mora imati paypal da moze prodavat na ebayu. Rijetki su takvi ali ih ima, najcesce selleri iz rusije.
nevidim neki velik izbor moj hitroviti i neodgovorni prijatelju...
e sad drugi slucaj
pa kao i prvi slucaj, odbij platiti, i primi jos jedan negativan feedback. Seller ne mora imati paypal da moze prodavat na ebayu. Rijetki su takvi ali ih ima, najcesce selleri iz rusije.
nevidim neki velik izbor moj hitroviti i neodgovorni prijatelju...
hehe , hvala na pomoći ubuduće šaljem prvo upit pa onda kupujem , ovi njemci su katastrofa nijedan skoro nema paypal , recimo englezi svi imaju do jednog , ali sto sam se sa njemcima naslusao bolesti nisam sa nikim ))) jedan mi je trazio 50 eura da upakira neke djelove u kutiju i da neko dodje po to haha
i još za kraj , lik njemac koji se do malo prije kleo da nema paypal kad sam mu rekao da neću platit jer ne mogu preko računa u banci odjednom je našao paypal ;) toliko o tome da nemaju, primjetio sam da ga nešto jefitno kupiš uvijek nemaju paypal ili teško odgovaraju na poruke , ovdje pričam o pojedinačnim sellerima ne organiziranim trgovinama koje imaju hrpu itema
Kad kompliciraš. Kad naručiš nešto od nekoga tko šalje u našu zemlju, onda u pravilu nema nikakvih problema. To što ti pokušavaš "preveslati sustav" je razlog tvojim tegobama.
Kad kompliciraš. Kad naručiš nešto od nekoga tko šalje u našu zemlju, onda u pravilu nema nikakvih problema. To što ti pokušavaš "preveslati sustav" je razlog tvojim tegobama.
hebiga , nemam izbora cd-eova koje sam htio kupiti ima na ebayu 90% su svi u njemackoj
Pozdrav, naručio sam item 20.8. i jos nije doslo. Da pričekam jos malo ili da trazim povrat novaca i kako?
Budi strpljiv , meni nisu stigle neke stvari koje sam narucio u razdoblju od 5.8 do 10.8.
Uglavnom ako ne stigne u roku 40-45 dana, onda kontaktiraj selera
Meni nije stigao paket poslan 13.8.Pokrenuo sam dispute,prodavač mi vratio novce.Kad mi dođe paket platit ću mu ponovo.Mislim da je bolje tražiti da vrati novce nego da šalje još jedan paket,jer što ćeš ako ti stignu 2 itema.