eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.259
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
username kaže...
Hacker002 kaže...
juno kaže...

Pretpostavljam da cete svi(ovisnici o Ebayu i inim stranicvama) na skorasnjem referendumu o ulasku u EU zaokruzit DA.. :D :p

Zbog čega??

Nema carine ako paket dolazi iz EU.

Većinu artikala ljudi kupuju iz Kine i susjednih zemalja te eventualno SAD-a. U tom pogledu, pristupanje EU nam ništa ne znači.

13 godina
odjavljen
juno kaže...

Pretpostavljam da cete svi(ovisnici o Ebayu i inim stranicvama) na skorasnjem referendumu o ulasku u EU zaokruzit DA.. :D :p

OMG zbog toga DA, malo je stvari iz EU.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Većinu artikala ljudi kupuju iz Kine i susjednih zemalja te eventualno SAD-a. U tom pogledu, pristupanje EU nam ništa ne znači.

Skoro sve šta kupujem uzimam iz UK. Meni znači. :)

BTW. Stigao mi je jučer LCD za BB koji sam naručio 2.1. i platio ekspresnu dostavu. 5.1. ga je seller poslao iz UK (za što je dobio malo zvjezdica u feedbacku), 6.1. je bio u Hrvatskoj. Znači trebalo im je 6 dana da mi ga dostave doma, iako sam u ZG.

U isto to vrijeme, igra koju sam naručio u isto vrijeme s običnom dostavom mi je stigla dan prije. Ode 5 funti u nepovrat - nikad više ekspresna dostava.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 9:03 (Danny_HR).
15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori
Pare nisu problem,para nema
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

imam jedan problem ako mi neko moze brzo odgovoriti bio bih veoma zahvalan

naime kupovao sam preko ebaya i placao preko paypal racuna kojeg sam nakacio na moj ebay racun i sve je teklo super bez problema...

eh sad odlucio sam se za prodaju i prodao sam jedu stvarcicu te mi sad kupac kaze da je uplatio preko paypala ali meni nema nicega na izvodu

poslao mi je i kao neki izvod na kojem pise 

Zahlung an:

eBay Services S.à r.l.

a ja pare nikako da dobijem na paypal racun a ni na kartici bankovnoj ih nema

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

koliko bi kostalo slanje posiljke od otprilike 10-tak plocica ram memorije za njemacku?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
adis1103 kaže...

koliko bi kostalo slanje posiljke od otprilike 10-tak plocica ram memorije za njemacku?

Izvaži paket i pogledaj cjenik na stranicama pošte ili nazovi poštu.

13 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
adis1103 kaže...

koji kvalitetan odgovor stvarno si se potrudio pomoci...

17 godina
moderator
adis1103 kaže...
mbaksa kaže...
adis1103 kaže...

Definitivno jesam. Trebalo je to natipkati. Ali dobio si korisne informacije - sad znaš da:

• na stranicama pošte ti piše kolika je poštarina za koju zemlju ili skupinu zemalja, za koju težinu paketa
  • da bi znao koliko će koštati, trebaš znati koliko je težaš paket kojeg šalješ (znači, sam proizvod, ambalaža, kartonska ili kakva kutija, zaštitne stvari - stiropor, "mjehurići")

Ali ne, nedajbože da odeš na stranice od pošte i pogledaš cijene dostave (pa ti šalješ paket! zašto bi sad netko drugi išao tebi gledati to što si i sam možeš i već si si mogao pogledati?) i da izvažeš paket pa da znaš koliko točno će te koštati.

14 godina
neaktivan

Ako kupim recimo sat koji je s snižen sa 900 na 200 dolara,da li se carina plaća na tih 200 dolara ili oni sami procijene pa lupe postotak na tu svoju procijenu?

Da li mi tko može objasniti koliko bi me izišao ovaj mobitel (primjer) sveukupno?

http://deals.ebay.com/?_trksid=p5197.m1256

U3PM

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
adis1103 kaže...
mbaksa kaže...
adis1103 kaže...

ovako nezahvalne ljudi uvijek je najbolje samo ignorirati {#}{#}

mijauu
17 godina
U3PM kaže...

Ako kupim recimo sat koji je s snižen sa 900 na 200 dolara,da li se carina plaća na tih 200 dolara ili oni sami procijene pa lupe postotak na tu svoju procijenu?

Da li mi tko može objasniti koliko bi me izišao ovaj mobitel (primjer) sveukupno?

Čovjek uopće ne dostavlja u Hrvatsku..

Ja nemogu vjerovat, da je ljudima tolki je*eni problem pregledat oglas.......

17 godina
moderator
Hacker002 kaže...
U3PM kaže...

Uglavnom ništa što je na tim "posebnim dilovima" ne dostavljaju k nama. Ili je cijena dostave "dobra", američka.

14 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...
U3PM kaže...

Primjer sam napisao,samo sam zakačio link,pa kad budem nešto kupovao da sam mogu okvirno izračunati!

U3PM
17 godina
moderator
cola777 kaže...
adis1103 kaže...
mbaksa kaže...
adis1103 kaže...

ovako nezahvalne ljudi uvijek je najbolje samo ignorirati {#}{#}

Ma čisti bezobrazluk i idiotizam. Dođe na stranice pošte i onda ima ravno dva klika mišem da dođe do PDF cjenika. Kak da mu netko kaže koliko bi ga koštalo kad ne zna koliko je teško to što misli slati i ne zna kako bi on to slao - pismo, prioritetno pismo, preporučena pošiljka, zrakoplovna pošiljka, paket.

15 godina

Ma trebao si mu napisati da je postarina 54 Kn i bok.

Pa nek si misli :)

17 godina
neaktivan

Ekipa, vidim da često nekom napišete "ovo se ne dostavlja u HR", ali bitno je reći da će većina sellera poslati u HR ako ih pitate, čak i ako su specijalno naveli da u HR ne šalju.

Nekoliko puta su mi za oko zapele stvari koje navodno nisu raspoložive za slanje u HR, ali me nitko još nije odbio kad sam im poslao upit prije kupnje i dogovorio se za poštarinu.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.

1 0 hvala 1
17 godina
moderator
Danny_HR kaže...
Nekoliko puta su mi za oko zapele stvari koje navodno nisu raspoložive za slanje u HR, ali me nitko još nije odbio kad sam im poslao upit prije kupnje i dogovorio se za poštarinu.

Mnogi valjda misle da je HR nekakva tamo čunga-lunga zemlja (i u pravu su {#}), ali si valjda misle - kad već pita za slanje i poštarinu, onda je valjda ozbiljan kupac u pitanju.

17 godina
neaktivan
Ma vjerujem da nakon upita provjere feedback pa jave.

Doduše uvijek sam kupovao neke "ozbiljnije" stvarčice za kojima valjda nije neka mega potražnja pa su si mislili da kaj bu ih neko za to varal. :)
15 godina

Ja sam isto kontaktirao sellere pa su mi slali stvari makar su naveli da ne šalju u Hrvatsku (daju mi PP mail, ja se ulogiram i pošaljem novac ondje, javim mu da je poslano i on pošalje).

Ali Amerikanci nisu normalni sa cijenama shippinga.

Je*enih 35 dolara za shipping daljinskog za PS2 (od 50-ak grama), običnom First Class International poštom? Valjda ih šalje u kuverti od 24-karatnog zlata?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

je li se moze ikako izbjeci ta carina? procitao sam negdi da moze, ako posiljatelj na paketu napise vrijednost tog paketa ili da je to poklon (GIFT) sad neznam jel to istina. I jel carina uvik naplati 22% od te cijene za koju samo kupio tu stvar ili nekad moze manje a nekad vise i o cemu to ovisi??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Taj gift ništa ne znači, ovisi o računu ne o napisanoj vrijednosti.
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
moderator
amazing kaže...

je li se moze ikako izbjeci ta carina? procitao sam negdi da moze, ako posiljatelj na paketu napise vrijednost tog paketa ili da je to poklon (GIFT) sad neznam jel to istina.

Mislim da Kinezi automatizmom označe gift. Uglavnom, čini mi se da carinike za to nije previše briga - ako je imalo veći paket, pa makar bio deklariran kao gift i imao vrijednost nižu od 160 kuna, oni će ga vjerojatno otvoriti.

amazing kaže...

I jel carina uvik naplati 22% od te cijene za koju samo kupio tu stvar ili nekad moze manje a nekad vise i o cemu to ovisi??

PDV je 23%, a carina ovisi o vrsti artikla (neki artikli uopće nemaju carinu). Tu ti sve piše: http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx

15 godina
neaktivan

A to znaci ako bi imao vrijednost visu od 160 kn da ga nece otvarat?

I jel se za obucu/odjecu uvik placa carina?

17 godina
moderator
amazing kaže...

A to znaci ako bi imao vrijednost visu od 160 kn da ga nece otvarat?

Ne znači.

amazing kaže...

I jel se za obucu/odjecu uvik placa carina?

Piše ti na onom linku. 14% ako je vrijednost viša od 160 kn.

15 godina
neaktivan

evo ovdje piše koliko se carina naplačuje za pojedinu vrstu predmeta:

Link

If applications are created with vb.net, what created vb.net ?
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 23:40 (pbandov).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Nakon koliko dana stize roba kuci ?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
980X kaže...

Nakon koliko dana stize roba kuci ?

Pojasni.

14 godina
neaktivan

Pa kad kupiš nešto,nakon koliko dana stiže to kupljeno kući ?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
980X kaže...

Pa kad kupiš nešto,nakon koliko dana stiže to kupljeno kući ?

Ovisi kojom poštom šalje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice