eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.934
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Ma meni uvijek iz UK standardnom stigne za 5-7 radnih dana najviše. Iz Kine kako kad, zna brzo, a bome zna i zastati.

Zanimalo me za ekspresnu pošiljku jer sam sinoć potrgao lcd od blekberija i naručio novi iz UK, pa sam odabrao brzo slanje za 5 funti da što prije stigne. :)
I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
14 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Isplati li mi se davat 25$ više za USPS Express Mail International da mi pošiljka bude sigurnija i brže dođe (radi se o laptopu)?

I ako ga naučim u ponedjeljak kad bi mogao očekivat da dođe USPS Express Mail International?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
H4X0R_Bug kaže...

Isplati li mi se davat 25$ više za USPS Express Mail International da mi pošiljka bude sigurnija i brže dođe (radi se o laptopu)?

I ako ga naučim u ponedjeljak kad bi mogao očekivat da dođe USPS Express Mail International?

isplati se, za tjedan dana otprilike :)

Rest In Peace Steve Jobs, YOU CHANGED EVERYTHING
17 godina

Kakva je situacija sa tekstilom na ulazu u državu? Ima li tu PDV/carina i na kolike iznose?

Gledam si majice na Ebayu, od 15 $ do 30-40, pa me zanima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Zamislite ovo ja se lijepo probudim,upalim komp i gledat nove mailove kad ono mail od ebaya da mi je account suspendiran.Pogledam support i piše da ih nazovem.Ajde ja ih nazovem,i lik mi kaže da su mi suspendirali account jer je on sigurnosna prijetnja ebay zajednici.I kaže da mi nemože ništa više reći jer je to kršenje politike ebaya.I kaže da mi nemože ponovno aktivirat acc.Pitam ja njega mogu li napravit novi account on kaže da mi ne preporuča ali da mogu.Kao može se imat više ebay acc-ova.Uglavnom support im je katastrofa.Nit mi je lik reko zbog čega mi je acc suspendiran niti rješenje.Ugalvnom katastrofa
robimarko@gmail.com
17 godina
moderator
robimarko kaže...
Zamislite ovo ja se lijepo probudim,upalim komp i gledat nove mailove kad ono mail od ebaya da mi je account suspendiran.Pogledam support i piše da ih nazovem.Ajde ja ih nazovem,i lik mi kaže da su mi suspendirali account jer je on sigurnosna prijetnja ebay zajednici.I kaže da mi nemože ništa više reći jer je to kršenje politike ebaya.I kaže da mi nemože ponovno aktivirat acc.Pitam ja njega mogu li napravit novi account on kaže da mi ne preporuča ali da mogu.Kao može se imat više ebay acc-ova.Uglavnom support im je katastrofa.Nit mi je lik reko zbog čega mi je acc suspendiran niti rješenje.Ugalvnom katastrofa

Grozno. Ispada da ako ne želiš na*ebati na eBayu, da se ne smiješ upuštati u prodavanje robe. Nekoliko ljudi se javilo prije tebe s tim da su im (bezrazložno) suspendirali račun i mislim da su svi prodavali robu.

14 godina
Ja sam prodavao samo 2 stvari i to od 2 dolara i nisam ništa prodao.Izgleda da ne žele da itko osim amera išta prodaje.Ma nema veze već sam napravio drugi acc
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan

isto se to meni desilo i jos nisam svoj stari acc uspio dobiti nazad...odnosno vise ga i ne zelim jer sam napravio novi ali svaki put kad nanovo ulazim strahujem da mi se nece ista stvar dogoditi :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HBomb kaže...

pozdrav :)

evo mene opet.. interesira me jedna stvar vezano za laptop Asus K50IJ.. laptop je od mog ujaka i problem je u ekranu - kako ga se otvara, tako slika na monitoru titra, blješti, crni se.. i kaže da je problem u flat kabelu koji spaja monitor laptopa sa kučištem.. sad me interesira, da li se može na ebay-u naručiti samo taj kabel bez monitora? Ako da, koja se riječ / fraza koristi za taj kabel, jer sa svojim upitima nisam ništa pronašao xD

Hvala :)

dajte molim vas, ako nije problem da to čim prije riješimo... da mogu čovjeka obavijestit

Gimme a bag of donuts, and no one gets hurt :)
15 godina
Hacker002 kaže...
blagus kaže...
Hacker002 kaže...
Diplomat kaže...
Pa neću mu govoriti nešto što se protivi zakonu. lOl Procesor će biti poslan sa tracking brojem tako da će sigurno gledati.

Al ak možeš "izbjeći" taj zakon, zašto ne? {#}

I to sa tracking brojem nema apsolutno veze. Pošiljka poslana iz Amerike gubi tracking broj čim napusti Ameriku, tj kad uđe u Europu taj broj ti nevaži. Iz kojeg razloga, to neznam, to treba pitati njihovu poštu.

Kako? Ja sam već par pošiljaka pratio iz Amerike s njihovim tracking brojem, i na ips.posta.hr i na USPS.

Ja kolko znam i kolko sam iskustva imao, to je nemoguće. Pošiljka čim napusti Ameriku gubi to praćenje. Ti i dalje možeš upisati broj na stranici, ali zadnja lokacija će ti uvjek biti zadnja lokacija prije poljetanja u Americi.

Pretpostavljam da su to bile zapravno "obične" pošiljke, koje počinju sa LJ ili LX, na primjer, i po primitku ne trebaš potpisivati ništa. Njih nisam mogao pratiti, ali ako počinje sa npr. CJ ili CX - prava preporučena pošiljka za čiji primitak moraš dati potpis - onda definitivno možeš pratiti.

Odgovor imaš i ovdje.

17 godina
blagus kaže...

Pretpostavljam da su to bile zapravno "obične" pošiljke, koje počinju sa LJ ili LX, na primjer, i po primitku ne trebaš potpisivati ništa. Njih nisam mogao pratiti, ali ako počinje sa npr. CJ ili CX - prava preporučena pošiljka za čiji primitak moraš dati potpis - onda definitivno možeš pratiti.

Odgovor imaš i ovdje.

Ali kolko više to košta? Većina ljudi, pa i ja, gleda da prođe što jeftinije..

16 godina
Re: Kupnja preko ebay-a
Je li pametno naručivati elektroničnu robu preko ebaya?
AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
15 godina
Hacker002 kaže...
blagus kaže...

Odgovor imaš i ovdje.

Ali kolko više to košta? Većina ljudi, pa i ja, gleda da prođe što jeftinije..

Pitaj Boga jer je očito da Ameri vole dodatno zaraditi na shippingu preko eBaya (npr. ~35$ za shipping PS2 daljinskog - oko 50 grama težine - poslan preko običnog "USPS First Class International" - obična međunarodna pošiljka).

Jednostavno, ovdje se radi o tome da USPS i za najobičnije pismo daje broj koji počinje sa LX, LJ, itd... i to zapravo nije preporučeno, nego ista stvar kao kad ti Kinez pošalje bez tracking broja.

Zapravo, ovdje ne pričam o cijenama nego činjenici da se pošiljka iz Amerike može pratiti pod uvjetom da je poslana kao prava preporučena pošiljka (Registered Mail™).

Cijene možeš saznati ovdje (ako se uspiješ snaći u nazivima, uspoređuj sa onim navedenim na eBay-u).

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 11:33 (blagus).
15 godina

Može li mi tko obasniti razliku između načina uplate koji se nudi na ebayu

1. Visa - processed by paypal

2. Papal---visa

??

“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” – Stephen Hawking

0 0 hvala 0
15 godina

Ovako,kupio sam jednu majicu(jaknu).Seller kad sam je kupio nije odgovarao,a jedan dan je samo mi doslo da je poslano(30/11/2011) i od tada do danas nema te majice.Pise da je rok isporuke 3 tjedna,pa pitam jeli moguce da je na carini 2 tjedna?

Ili me ovaj prevario?Danas sam ga jos jednom kontaktirao,tako da cekam odgovor jos.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 16:57 (ivanoile).
16 godina
Može mi netko odgovoriti na moje pitanje?
14 godina
Pa sve ovisi koje vrste i vrijednosti
robimarko@gmail.com
16 godina
Npr da uzem Galaxy S2 otključani za 500 dolara.
14 godina
Uvijek kupuj od sellera sa visokim ratingom.Vidi koliko je prodano takvih stvari prije i pogledaj ocjene i komentare ljudi
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Ovako,kupio sam jednu majicu(jaknu).Seller kad sam je kupio nije odgovarao,a jedan dan je samo mi doslo da je poslano(30/11/2011) i od tada do danas nema te majice.Pise da je rok isporuke 3 tjedna,pa pitam jeli moguce da je na carini 2 tjedna?

Ili me ovaj prevario?Danas sam ga jos jednom kontaktirao,tako da cekam odgovor jos.

Pise probaj cekati do 45 radnih dana,dobro da si pisao selleru,on ce ti ako je fer odgovoriti da pricekas max 45 radnih dana pa ako ne dođe eventualno ti ponudit da ti ponovo pošalje ili refundira novac,ukoliko seller ne odgovara prijavi slučaj u resolution centar. Ja sam isto narucio neki punjač za fotić koji je "poslan" 21.11.2011. i još ga nema,isto tako mi je seller odgovorio prije tjedan dana,ako ne stigne još koji dan idem ga opet kontaktirat!!

13 godina
neaktivan

Jedno pitanjce,  kupovao sam par stvari ali sad mi nesto pade na pamet mogu li recimo nesto odavde kupiti u USA a da promjenim shipping address na nekoga ko je u Americi (rodbina) pa da mi oni to donesu.

0 0 hvala 0
14 godina
Moraš promijenit paypal adresu da ti pošalju na adresu u US
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Moraš promijenit paypal adresu da ti pošalju na adresu u US

Mislis da gledaju odakle je uplata ili sta?

14 godina
Ne gledaju odakle je uplata to nema veze.Samo promijeni paypal adresu i adresu na ebayu
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Ne gledaju odakle je uplata to nema veze.Samo promijeni paypal adresu i adresu na ebayu

Tnx, ali na paypal mi neda promjeniti country :(

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 20:22 (makva).
15 godina
neaktivan

Pokušavam nešto kupiti i izbaci mi ovu poruku,na kartici imam novca,to mi se i prije dešavalo,zna li možda netko što je to:

we were not able to process your payment:

please check out again and try different card......

0 0 hvala 0
17 godina
makva kaže...
robimarko kaže...

Tnx, ali na paypal mi neda promjeniti country :(

na ebayu promjeni adresu samo,tako ja radim.

Heroes get remembered, but legends never dies.
14 godina
thejura kaže...

Pokušavam nešto kupiti i izbaci mi ovu poruku,na kartici imam novca,to mi se i prije dešavalo,zna li možda netko što je to:

we were not able to process your payment:

please check out again and try different card......

Koja kartica??

robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan

hypo prepaid refresh

0 0 hvala 0
14 godina
Koliko novaca imaš na njoj??
robimarko@gmail.com
E-mail: