ima li tko iskustva sa kupovanjem razer misa preko ebaya.. npr. ako je mis oko 50 dolara koliko vas je na kraju ispalo poslije carine.fala
vjerovatno ima negdje odogovor al nisam naso
ima li tko iskustva sa kupovanjem razer misa preko ebaya.. npr. ako je mis oko 50 dolara koliko vas je na kraju ispalo poslije carine.fala
vjerovatno ima negdje odogovor al nisam naso
Dobar dan svima! :)
zelio bih si kupiti ovaj mobitel ( http://cgi.ebay.com/HTC-Desire-HD-Smartphone-Unlocked-SIM-FREE-BRAND-NEW-/300560204630?pt=UK_Mobile_Phones&hash=item45fac8c356 ).
zamolio bih da mi netko kaze koliku bih carinu morao platiti, dali se placa PDV i dali postoje jos neki dodatni troskovi? hvala :)
Prije svega, primjeti da je ovo aukcija i da će cijena sigurno porasti. Gledaj na "Buy it now" bolje..
Što se tiće dodatnih troškova, imao bi: Cijena mobitela+23% PDV + 50ak kn carinski troškovi + 10kn pismo
znam da, al posto to precesto ide na srecu+ ona njihova procjena koliko stvar vrijedi itd.. pa sam pitao konkretno za razer miseve ako je netko imao iskustva koliko ga je izaslo. nekad racunaju pdv, nekad ne.. jer je ipak cijena cca 200-250kn
Smiri se malo...provjeri tracking broj ovdje ips.posta.hr! Mozes otvoristi dispute ako zelis da ti vrate novac!
Polako, ponekad se pojavi tracking tek kad je pošiljka u Hrvatskoj. Probaj na stranici pošte te države iz koje je poslano
Pozdrav,
evo nikad do sad nisam kupovao preko ebaya, al nekako cu se valjda snaci. zanima me jeli itko imao iskustva sa kupovinom nehrdjajuceg celika ogrlica narukvica itd.. Planirao sam uzet nekih 5 kom.(cjena ukupno oko 90$) sebi i prijateljima, e sad nisam vidio da je iko o tome ista pisao, jeli na to ima nesto vise od 30% carine i ostalog ili je oslobodjeno po pitanju toga ?
Zahvaljujem na odgovorima !
Pozdrav svima!
Evo gledam na eBay-u Nokia N8 za nekih 500 USD (USPS EXSPRESS shipping). Sad mi recite, u Hrvatskoj ju i Vipnet i Mobis prodaju pod "Nokia N8-00"- U HAKOM-u sam već pitao i kažu da su ga odobrili (NOKIA N8-00) model. Navodno Nokia N8-00 je samo puni naziv te prolazi i Nokia N8 bez proble,a ako ima tu neku istu tipsku oznaku kao ovi odobreni za Vipnet i Mobis. Problem je što se dvoumim kupiti u HR ili iz USA. Navodno su USA i Njemački mobiteli nekoliko puta kvalitetniji nego oni što idu u HR, BIH, SLO, RS... Problem 2. seller nema broj telefona za kontakt (bar ga ja nemogu naći) a na eBay poruke ne odgovara već 5 RADNIH dana! Poslao sam mu dvije poruke, ali od njega ni be ni bu. Ali da, mobiteli se svaki dan prodaju. Svaki dan jedan bar. Pomozite mi i savjetujte me, molim vas. Ako netko želi pogledati link je OVDJE. Nema nešto puno negativnih feedback-a ali mislim da je to neki tip prevare makar je top seller. Bojim se kupovati bez predhodnog kontakta. Ipak je to 2500kn! Kako biste vi postupili u mojoj situaciji?
Hvala svima!
Dobar dan svima! :)
zelio bih si kupiti ovaj mobitel ( http://cgi.ebay.com/HTC-Desire-HD-Smartphone-Unlocked-SIM-FREE-BRAND-NEW-/300560204630?pt=UK_Mobile_Phones&hash=item45fac8c356 ).
zamolio bih da mi netko kaze koliku bih carinu morao platiti, dali se placa PDV i dali postoje jos neki dodatni troskovi? hvala :)
Radije ga kupi u HR na njuskalu. Jeftinije ces proc.
Pozdrav svima!
Evo gledam na eBay-u Nokia N8 za nekih 500 USD (USPS EXSPRESS shipping). Sad mi recite, u Hrvatskoj ju i Vipnet i Mobis prodaju pod "Nokia N8-00"- U HAKOM-u sam već pitao i kažu da su ga odobrili (NOKIA N8-00) model. Navodno Nokia N8-00 je samo puni naziv te prolazi i Nokia N8 bez proble,a ako ima tu neku istu tipsku oznaku kao ovi odobreni za Vipnet i Mobis. Problem je što se dvoumim kupiti u HR ili iz USA. Navodno su USA i Njemački mobiteli nekoliko puta kvalitetniji nego oni što idu u HR, BIH, SLO, RS... Problem 2. seller nema broj telefona za kontakt (bar ga ja nemogu naći) a na eBay poruke ne odgovara već 5 RADNIH dana! Poslao sam mu dvije poruke, ali od njega ni be ni bu. Ali da, mobiteli se svaki dan prodaju. Svaki dan jedan bar. Pomozite mi i savjetujte me, molim vas. Ako netko želi pogledati link je OVDJE. Nema nešto puno negativnih feedback-a ali mislim da je to neki tip prevare makar je top seller. Bojim se kupovati bez predhodnog kontakta. Ipak je to 2500kn! Kako biste vi postupili u mojoj situaciji?
Hvala svima!
Ne izgleda kao prevara, iako je čudno što se 5 radnih dana ne javlja, jer obično to ide u 2-3 radna dana uvijek.
Ali ono što me i dalje uvijek iznova iznenađuje je da se ljudi boje nešto kupit na ebay...pa pobogu čaga se bojite? Ebay ima seller protection, paypal također, 45 dana vremena, ja sam kupio ni sam ne znam koliko ponuda po super nisklim cijenama, valjda 100njak samo tih extra extra povoljnih, i 90ak su bili fakeovi ili uopće nisu došli, lijepo prijavio na ebayu i dobio novce natrag, onih ostalih 10ak komada su ispali genuine i naravno sve ok dobio odličnu stvar za extra malo love.
Bilo je tu svega,m i cijene su bile od par dolara pa do preko tisućice. Tako da ne razumijem čemu taj strah?
EDIT: u to da li je konkretno ovaj tvoj mob isplativ ili ne u to ne ulazim, kaže kolega gore da imaš jeftinije na njuškalu pa provjeri.
Ja sam samo htio reć da je strah od kupnje na bayu neracionalna zbog buyer protectiona
jel moze netko na moj poruku odgovorit, hitno mi je !
naruci svaku narukvicu posebno i neces morat platiti nista! poseban porez ide na zlato,srebro i takve stvari!
paket poslan 17.3.2011 a sutra idem po njega :P ... čovjeku vratim lovu natrag i miran sam
Pošto je Paypal nedavno došao i u našu nedođiju , odlučio sam prodavati neke stvari preko Ebay-a. Molio bih ekipu koja ima iskustva sa tim da mi da koji savjet ili mi kaže svoje iskustvo.
Znam da Ebay uzima proviziju i sl. I da mi ništa ne garantira da ću i prodati svoje stvari , ali ...
cuo sam da u HR imaju neke kartice a nisu kreditne koje se mogu lagano dobiti i mogu se reg. na pay pal, odnosno funkcioniraju za ebay placanja i svagdje gdje trebaju kreditne...
zna li neko vise o tome ?
cuo sam da u HR imaju neke kartice a nisu kreditne koje se mogu lagano dobiti i mogu se reg. na pay pal, odnosno funkcioniraju za ebay placanja i svagdje gdje trebaju kreditne...
zna li neko vise o tome ?
http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/22500.aspx
:D
Pošto je Paypal nedavno došao i u našu nedođiju , odlučio sam prodavati neke stvari preko Ebay-a. Molio bih ekipu koja ima iskustva sa tim da mi da koji savjet ili mi kaže svoje iskustvo.
Znam da Ebay uzima proviziju i sl. I da mi ništa ne garantira da ću i prodati svoje stvari , ali ...
Imo sam nekad bookmark sa provizijama, nemam više, na eBay gore imaš "Sell" i tamo možeš sve naći. Mislim da je oko 8%, ako je u "Electronics" kategoriji i još dvije, tri onda je provizija oko 13%. Nisam siguran, provjeri si. To je u slučaju prodaje. Za listing se isto naplaćuje provizija.. Prvih 100 listinga s cijenom 0.99$ su besplatni(i to SAMO za aukcije), mislim da nije nešto previše za listing, da se isplati probati, možda 0.25$
Za izračun cijena poštarina, furaj ovdje. Predpostavljam da ti se neće dat za svaku zemlju stavljat(iako mi se čini da je "Internacionalno" sve cijene iste..) staviš u opis da te kontaktiraju za cijenu poštarine.
S PayPalom valjda znaš kako ide. Svakog 1. u mjesecu ti prebacuje na račun novce, dotle u PP balansu..
EDIT: evo sve vamo: http://pages.ebay.com/help/sell/fees.html ne čini se loše, posebno ovo free 50 listings per month
Danas mi je stigla majica iz amerike ali me začudio način dostave istoga..Dostavljači City Ex su moj paket bacili u moje dvorište onako i nisu se udostojili niti pokucati na vrata i uručiti mi paket,ps dvorište dijelim s još jednom obitelji pa je postojala mogućnost da mi oni uzmu paket.Mislim jel to tak ide s lakšim stvarima šta recimo da su ps3 ili naočale a on mi ih baci u dvorište i potrgaju se.Molim odgovor
Danas mi je stigla majica iz amerike ali me začudio način dostave istoga..Dostavljači City Ex su moj paket bacili u moje dvorište onako i nisu se udostojili niti pokucati na vrata i uručiti mi paket,ps dvorište dijelim s još jednom obitelji pa je postojala mogućnost da mi oni uzmu paket.Mislim jel to tak ide s lakšim stvarima šta recimo da su ps3 ili naočale a on mi ih baci u dvorište i potrgaju se.Molim odgovor
Cigan, prijavi ga ! Njima se žuri i neda im se zvoniti nego im je ovako jendostavnije.
Cigan, prijavi ga ! Njima se žuri i neda im se zvoniti nego im je ovako jendostavnije.
da... jedino da njega za jaja uhvatis, nista drugo mu ne mozes...
oni nisu duzi slati potvrdu o dostavi van granica (a to odmah znaci da mu ti ne moras potpisat)...
da... jedino da njega za jaja uhvatis, nista drugo mu ne mozes...
oni nisu duzi slati potvrdu o dostavi van granica (a to odmah znaci da mu ti ne moras potpisat)...
Kaj ti onda kad naručiš iz amerike IPad recimo i živiš u zgradi,on ti baci u haustor paket bez potpisa i onda ti netko uzme.Pa nemre to tako..Poslao sam im mejl pa ćemo vidjeti
Danas mi se javio City Ex i oni su rekli da nitijedan paket jučer nije bio dostavljen od strane njih na moju adresu.Kažu da na paketu mora pisati City Ex i barcode proizvoda a meni piše ovo ADC No.XXXX Reg br: 7,USPS First Class Mail International Package.Sad jel to City Ex dostavlja ili netko drugi?Poštar također taj dan nije bio pa mislim da on nije dostavio nego sam ja vidio jedan mali auto i likovi su iz njega izbacili paket u moje dvorište.
nemojte me krivo shvatit
ali ovo je najgori photoshop uradak ikad
nemojte me krivo shvatit
ali ovo je najgori photoshop uradak ikad
http://cgi.ebay.com/Sexy-Black-low-cut-deep-V-backless-womens-party-dress-/280656192210?pt=US_CSA_WC_Dresses&hash=item415869a2d2
Kupuješ ženu, haljinu ili stup s vrtom ili sve skupa?
Pazi da ti ne carine i ne oporezuju.
Jutro momci......:)
E vako,Htjeo bih vas pitati ako mozete pomoci malo sam gledao ovaj psp na e-bay http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=PSP&_sacat=0&_odkw=PSPS&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313
To je sve nova roba ili..? (posto neznam bas puno o tome,ima ih dosta koja je razlika ?? )
gledao sam tecajnu listu i 150 dolara negdje oko 800kn....
Sto vi mislite carina i to...dali se isplati uzeti..?
ili..?
Da li se isplati kupovati tenisice preko Ebaya?Ja nosim broj 43 a sve je izraženo u američkim veličinama,koju da uzmem ako bi eventualno kupovao tenisice?