Ukupni dojam je vrlo dobar.
Plusevi su jako dobar ekran, android 5.1 i ukupna kvaliteta izrade i omjer uloženog i dobivenog. Negdje sam po recenzijama čitao da kamera nije nešto, ali meni je sasvim solidna, i više od toga, vjerojatno zato jer nemam visoke zahtjeve za kameru. Mala zamjerka ide na bateriju koja se isprazni za nekoliko sati kad se mobitel intenzivno koristi, ali kad je u mirovanju u jedan dan se potroši 4-5 posto baterije, što bi odgovaralo oko 500 sati mirovanja kako je i pisalo, iako mi se prva 2-3 dana baterija jako jako brzo trošila, u mirovanju bi bila prazna za 2-3 sata, ali vjerojatno je nešto bilo uključeno što je dosta praznilo bateriju, uglavnom sad je sve u redu s baterijom. Poslao sam upit banggoodu dali ima razlike između baterije za y100 i y100 pro, jer sam dobio bateriju za y100, a ne y100 pro, rekli su da su baterije identične. Ima tu još nekih zanimljivih stvarčica, kao npr. Hotknot, Smart gestures i OTG (može se uz odgovarajući kabel spojiti preko USB-a neki uređaj na mobitel).
Igre uglavnom rade dobro, manje zahtjevne igre idu sasvim glatko, dok one malo zahtjevnije tipa Asphal 8 ili NFS No limits malo trzaju ali sve je to podnošljivo.
Ali sve u svemu mobitel je za cijenu od 800 i nešto kuna odličan, jer za tu cijenu u Hrvatskoj nikako nebi mogli dobiti 2 gb rama, mogućnost 4g mreže, zaslon sa gorilla glass zaštitom i hd rezolucijom, androidom 5.1 i 16 gb memorije. Kad sam ja naručivao mobitel bilo je na raspolaganju u EU warehouseu ukupno oko 250-300 komada mobitela, dok je već nestao sa zalihe za 2 ili 3 tjedna, ali sad su kako vidim opet dobili nove zalihe. Mislim da onaj tko se odluči za kupnju ovog mobitela nikako neće pogriješiti, već će dobiti jedan jako dobar mobitel za jako nisku cijenu.