Banggood.com

poruka: 997
|
čitano: 392.147
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Banggood.com

napiši koju o njemu?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Banggood.com

Za početak mobitel Cubot X6 sam platio 180.49$ preko banggooda http://www.banggood.com/CUBOT-X6-5-inch-MTK6592-Octa-core-1_7GHz-Smartphone-p-917451.html što me koštalo preko paypala 1055KN plus carina i PDV za BiH oko 400KN dok za Hrvatsku samo računajte na PDV od 25%. Dok je sada na akciji 168.99$ Ekran je veličine 5 inča, a veličina mobitela 143.5 x 73 x 8.6mm što je jako solidno. Ekran je rezolucije 1280 x 720 IPS HD gustoće pixela 294 ppi (pixels per inch – pixela po inču 2.54 cm) i kut gledanja mu je fantastičan!

E sad dolazimo do osjetljivosti touch screena e tu sam imao nekad malih problem u preciznost pogotovo kod google play-a kod stavke kada prihvaćam neku aplikaciju da je instaliram al mislim da je to neki bug od google play-a. Gledano u cijelosti ekran je vrlo dobar. Zaštitna folija za ekran koja je došla na njemu i jako dobro funkcionira, ali ostaju dosta tragovi otisaka prstiju što riješavam svakodnevnim čišćenjem medicinksim alkoholom. Nisam još probao kako funkcionira bez zaštite ali ja sam jako zadovoljan i sa zaštitom. Kada sam u zatvorenom prostoru svjetlinu ekrana držim na minimumu i to se dosta osjeti na bateriji dok kada izađem vani bez puno razmišljanja prebacim na automatsku svjetlinu i to jako dobro funkcionira jer ako je jača svjetlost pojača se svjetlina ekrana i obrnuto. Igranje igrica jako troši bateriju kao i svaki mobitel, ali ja uz umjereno korištenje do kraja dana potrošim oko 50% kapaciteta baterije. Mobitel je dosta elegantih linija,a plastika nije tako jeftina i ne klizi baš iz ruke (moje je stalno u kožnom oklopu).

Pogoni ga octa core tj. Osmerojezgreni Media tek procesor 6592 sa radnim taktom 1.7GHz što je više nego dovoljno dok je grafička poprilično dobra Mali-450 MP4 i sa njom nećete zasigurno imati problema, te 1Gb rama što je sasvim solidno te oko 12 Gb za pohranu multimedije te ok 1.5Gb za aplikacije i naravno proširivo sa SD carticom do 32Gb. Sd karticu bi prepručio da svakako imate da rasteretite memoriju mobitela, no svakako uzmite neku karticu iz KLASE 10 koja ima minimalnu brzinu prijenosa 10 MB/s a ja sam sebi naručio SANDISK Ultra od 16Gb brzine prijenosa do 30MB/s.

S prednje strane tri tipke osjetljive na dodir koje nisu osvjetljene, za neke to predstavla problem dok meni to nije nikaakv problem. S prednje strane se također nalazi kamera od 5 megapixela za selfije i video pozive i poprilično je dobra. Blizu kamere se nalaze dvije točke koje vas obaviještvaju koju karticu koristite prilikom poziva. U blizini prednje kamere se nalaze još dvije točke koje iskreno ne znam čemu služe ali predpostavljam da su nekakvih senzori osvjetljenja za automatsku svjetlinu ekrana. Također bi istaknuo da nema notifikacijske ledice što mnogima smeta kako sam vidio u drugim recenzijama, a ja pošto nisam ovisnik o mobitelu i ne zanimaju me kojekave obavijesti koje me prilijepe za mobitel meni je to sasvim OK.

Stražnja kamera mu je zakon i nećete požaliti! Ima 13 megapixela (interpolizirana sa 8Mpix) sa mogućnostima prepoznavanja i praćenja objekata, prepoznavanja lica, bljeskalicu, autofocus i još mnogo opcija koje ne razumijem i ne opeterećivam se sa njima. Panorama mod mi se jako sviđa jer ima mogućnost slikanja do 9 slika u nizu i jednostavan je za korištenje.

Sustav koji koristi je Android 4.2.2 koji podržava jako mnogo jezika a među ostalima i Hrvatski koji je jako dobro preveden. Većinom su standardne aplikacije koje su tvornički došle i nijedna nema nikakav „kineski predznak“. Jedino što me zasmetalo kod ove verzije androida je to što kada npr. igram igricu i smanjim tonove automatski mi smanji zvuk za poziv, glazbu itd. Malo sam istraživao i našao da ima jednu skalu za jačinu zvuka alarma i jednu za sve ostalo što mu je malo veći minus. Dok verzija 4.3 nema s tim problema. Mobitel nije rootan ali je otključan za sve mreže i ima dva utora za SIM kartice od toga je jedna koja podržava 3G mrežu WCDMA 850/2100 MHz te druga kartica 2G GSM 850/900/1800/1900 MHz. Kako čitam neki ljudi imaju problema sa signalom zbog 3G mreže ali ja je nisam pretjerano koristio u ovih mjesec dana tako da je za mene to sasvim ok. Za neke nažalost a meni nebitno to što nema podrške za 4G mrežu. Mislim da u cijelosti ljudi slabo koriste i 3G mrežu a pogotovo 4G mrežu, tako da mu to nije nikakav minus. Pokrivenost 4G mreže je jako, jako mala. Ljude obično prevari VIŠE JE BOLJE a to zapravo i ne koriste, pa sam ja zato i pristao na kompromis da ne nosim Samsung Galaxy S4 ili HTC one M8 koji koštaju i po 4000-5000KN ili pak 1000-1250KM (jer sam ja iz BiH a studiram u Hrvatskoj). Stoga ljudi ne bacajte novce na preskupe IPHONE-e, SAMSUNG-e i sl već dobro pratite Kineze i profitirati ćete.

Podržava OTG tj. da na mobitel možete spojiti miš, USB stick memoriju i sl. Isprobano i sve radi. NFC mod ne podražva no u krajnosti tko to koristi?!?

Garancija je godinu dana od dana shipping-a. U slučaju kvara korisnik mobitela plaća poštarinu do Kine, a oni nazad. Također sam im poslao upit da li smijem nadograditi Android na 4.3 a da pri tome ne izgubim garanciju i još čekam odogovor.

Vidio sam jedan slučaj da u potpunosti ne radi touch screen ili pak da nema mreže i moje je mišljenje da uvijek prvo kontaktirate prodavača i da ćete iznaći riješenje i dogovor. Moje iskustvo kod kupnje putem interneta je još uvijek pozitivno čak i kad naručeni proizvod ne dođe u roku ili se pak negdje putem zagubi prodavač o svome trošku ponovo šalje taj proizvod o svome trošku ili vam vraća novac.

Link

opis. Ako se odlučite na kupnju mogu Vam poslati invite.

--Prvi put pravim recenziju i pisanje mi nije neka sklonosti jer ja sam tehnički tip i nemojte zamjeriti.--

Elegancija s boka Elegancija s boka
Sa Leather case i cover Sa Leather case i cover
Prednja strana Prednja strana
Stražnja strana Stražnja strana
Samostojeći Samostojeći
Jedna iz potpunog mraka Jedna iz potpunog mraka
Panorama iz pčelinjaka na 9.5Mpix Panorama iz pčelinjaka na 9.5Mpix
Na 9.5Mpix Na 9.5Mpix
Panorama sunčan dan Panorama sunčan dan
Pod noćnom rasvjetom Pod noćnom rasvjetom
Screenoshot Antutu benchmark (bez SD kartice!) Screenoshot Antutu benchmark (bez SD kartice!)
Tracking 14.07.2014 sam ga dobio Tracking 14.07.2014 sam ga dobio
josipmatic
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2014 22:16 (josmatic).
Moj PC  
3 0 hvala 3
17 godina
Re: Banggood.com

Bravo, nadam se da ćeš biti dugo zadovoljan s njime. Ja svog Cubota X6 koristim već više od 2 mjeseca i idalje sam zadovoljan njime.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Banggood.com

kao sto sam u prethodnom postu napisao narucio sam juce quadcopter sa linka i danas pod order status pise "contact customer", kontakitram ih i oni napisu "you need to make approve your paypal account", zna li iko o cemu se radi? sta moram da uradim? paypal acc mi verifikovan, novac im je poslan, sve uredno, nikakvih problema i sad traze da odobrim paypal ili sta vec, kako?

0 0 hvala 0
17 godina

Prijavi se na Paypal i provjeri kako ti stoji narudžba, je li ti skinuto s računa itd.

Moguće da oni nisu dobili novac ili treba neka verifikacija kod većih kupnji.

15 godina
neaktivan
Banggood.com

Ja sam dobio SMS od banke da je novac skinut sa mog racuna, na paypal-u pise "completed" i paypal acc mi je verifikovan tako da mislim da sam ja uradio sve sto sam trebao, mozda treba par dana dok njima stignu sve pare jer je veci iznos kao sto kazes

0 0 hvala 0
17 godina

Ne treba im par dana. Pošalji im Screenshoot s Paypala toga "completed".

15 godina
neaktivan
Banggood.com

poslao sam im screenshotove paypal-a ali su mi trazili kopiju nekog licnog dokumenta da posaljem pa sam i to morao.

Danas je paket poslan sa kineskim trackingom u formatu CPXXXXXXXXXCN, zanima me da li je taj konacni tracking ili cu dobiti novi svedski/njemacki/svicarski?

Jer prijatelji mi je kupio tablet kod njih i odmah je dobio svicarski tracking (zavrsava sa CH)

Eto pa javim kad dodje u moje ruke ovo cudo

0 0 hvala 0
17 godina

Onda će vjerojatno ostati ovaj. Preko Švicarske pošte su mi pisma(paketi) nekada dolazila savijena, skoro razbijene LED žarulje su bile.

Tako da je možda i bolje što su ti poslali kineskom poštom. Nadam se da će ti brzo stići.

13 godina
neaktivan
BugFanNo1 kaže...

poslao sam im screenshotove paypal-a ali su mi trazili kopiju nekog licnog dokumenta da posaljem pa sam i to morao.

Danas je paket poslan sa kineskim trackingom u formatu CPXXXXXXXXXCN, zanima me da li je taj konacni tracking ili cu dobiti novi svedski/njemacki/svicarski?

Jer prijatelji mi je kupio tablet kod njih i odmah je dobio svicarski tracking (zavrsava sa CH)

Eto pa javim kad dodje u moje ruke ovo cudo

I meni je pisalo CH za moj mobitel a Švicarske nije vidio barem ne po trackingu već je išao preko Njemačke 

josipmatic
16 godina
Banggood.com

Od tri jeftine stvari koje sam naručio sa banggoda nisam dobio dvije.

Što se tiče mobitela svi koje sam naručio imali su TN i iste sam dobio uredno, relativno brzo i svaki je bio ispravan.

Za ove jeftine stvari ne daju TN i s takvim stvarima sam imao problema.

E sad, gdje zapne ne znam, naša pošta ili negdje u inozemstvu {#}

Kakva su vaša iskustva?

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
mmmnnn kaže...

Od tri jeftine stvari koje sam naručio sa banggoda nisam dobio dvije.

Što se tiče mobitela svi koje sam naručio imali su TN i iste sam dobio uredno, relativno brzo i svaki je bio ispravan.

Za ove jeftine stvari ne daju TN i s takvim stvarima sam imao problema.

E sad, gdje zapne ne znam, naša pošta ili negdje u inozemstvu {#}

Kakva su vaša iskustva?

Ja sam do sada sve dobio, a ono što nisam dobio ni nakon 45 dana poslali su mi ponovno o svome trošku kako za banggood tako i za ebay (od 20-ak narudžbi 2 narudžbe su mi ponovno poslane). Sve se može sa ljudima dogvorit i oni neće ostaviti nezadovoljnog korisnika al o tome ti moraš voditi računa kada ti dolaze pošiljke i na vrijeme kontakitirati. Pošljike obično dođu od 30-45 dana do 45-og dana ih moraš kontaktirati kako bi napravio pritužbu ako ti nešto nije došlo (inače oni nisu obavezni al to je vrlo vrlo rijedak slučaj). Malu bih prednost dao ebay u odnosu na banggood što se tiče brzine isporuke.

josipmatic
16 godina
Banggood.com

Pozdrav ,

zna li netko smije li se naručivati tekućina za e-cigerete ili ih carina "ne pušta" ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Banggood.com

pozdrav, odakle se šalju pošiljke s banggood-a? Želim naručiti mobitel, ali ne želim platiti carinu.
Razmišljao sam da uzmem Cubot P7 http://www.banggood.com/CUBOT-P7-5-inch-MTK6582M-1_3GHz-Quad-core-Smartphone-p-934568.html

Ima li netko neki kod za popust ili dobijem nešto kad se registriram? Vidim ovo da šalju 5% kod na mailove 

Svatko tko odgovori na moje pitanje dobiva "HVALA" i "palac gore"

0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Carinu ćeš platiti za sve mobitele naručene od trgovina van EU.

A ako trebaš 10$ popust, pošalji mi mail adresu na PP.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

da znam, ali sam čuo da šalju preko Švedske za pošiljke koje idu u Europu...na Banggoodu piše da imaj US warehouse i UK warehouse. Onda bi valjda trebali slati iz Velike Britanije?

Svatko tko odgovori na moje pitanje dobiva "HVALA" i "palac gore"
15 godina
moderator

Slanje preko švedske već dugo ne prolazi bez pdv-a.

Za UK warehouse neznam kakva je situacija, ali sumnjam da oni plaćaju porez na tu robu...ako ne plaćaju, ti ćeš morati.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
17 godina
moderator
ilija kaže...
XXX-Man kaže...

da znam, ali sam čuo da šalju preko Švedske za pošiljke koje idu u Europu...na Banggoodu piše da imaj US warehouse i UK warehouse. Onda bi valjda trebali slati iz Velike Britanije?

Ako je mobitel poslan iz UK warehouse, onda neće biti nikakvih troškova kod ulaska u Hrvatsku, s obzirom da smo u EU. Ali zato u pravilu roba iz UK warehousea košta nešto više i obično se plati neka poštarina. Doduše, sve to skupa u pravilu ukupno košta manje od PDV-a.

A ova slanja "preko Švecke" - ti mobiteli su i dalje poslani iz Kine, a Švedska je samo via točka, dakle oni ne ulaze u EU (ostaju u međunarodnom prostoru na aerodromu) i stoga se imaju cariniti kao i svaka druga roba koja u Hrvatsku ulazi izvan EU (iz Kine, SAD-a...). Druga je sad stvar što bi se možda neki carinik zabunio pa previdio da je mobitel poslan iz Kine, a ne iz Švedske, te ga propustio bez carinjenja. Ili što jednostavno ne bi uočio paket, odnosno ne bi ga smatrao potencijalno "carinjivim".

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2014 19:20 (mbaksa).
17 godina

Ako paket nije iz EU, već je poslan iz Kine onda računaj na pdv. Proizvode iz UK skladišta možeš odabrati ako klikneš na zastavicu skladišta. S time da moraš stalno gledati koje mobitele imaju na skaldištu i pitati ih na chatu jer kada i dobiju jako brzo se rasprodaju.

16 godina
freerock0 kaže...

Pozdrav ,

zna li netko smije li se naručivati tekućina za e-cigerete ili ih carina "ne pušta" ?

Zna li tko ??

15 godina
neaktivan
Banggood.com

Nije mi malo jasno ovo oko UK/USA skladista, kada odem u kategoriju USA ili UK warehouse, pise cijena koliko kosta neki proizvod na tom skladistu i kad kliknem u taj proizvod, prikaze mi cijenu skladista iz kine a nema nigdje zastavice UK ili USA da odaberem? a ni do sad ni na jednom proizvodu nisam vidio UK/USA zastavice

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
BugFanNo1 kaže...

Nije mi malo jasno ovo oko UK/USA skladista, kada odem u kategoriju USA ili UK warehouse, pise cijena koliko kosta neki proizvod na tom skladistu i kad kliknem u taj proizvod, prikaze mi cijenu skladista iz kine a nema nigdje zastavice UK ili USA da odaberem?

Možda neki problem s web-preglednikom ili JavaScriptom? Meni u Chromeu sve radi kako treba.

BugFanNo1 kaže...

a ni do sad ni na jednom proizvodu nisam vidio UK/USA zastavice

Recimo ovo - skladište kina i UK.

15 godina
neaktivan
Banggood.com

I na chromeu i na mozilli isto, vjerovatno je do mene problem (screenshot) u prilogu)

warehouse warehouse

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Ne znam što bih ti rekao. Pokušaj kontaktirati Banggoodovu službu za korisnike, pitaj iz zbog čega nemaš opcije drugih skladišta.

EDIT: Zbog čega ti je Facebookov lajk na ćirilici? Jesi možda iz neke druge zemlje (korisnički račun), a ne iz Hrvatske? Možda ima neke veze s tim...

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2014 23:03 (mbaksa).
15 godina
moderator
Banggood.com

Kod mene na istom tom linku Kina i USA skladište {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Banggood.com

Iz BiH sam i inace sve mi je na latinici ne znam zasto je tu cirilica,

takodje kada odaberem BiH za shipping, nema mi UK/USA warehouse, te sam namjerno prebacio na Croatia, misleci mozda se pojavi zastavica (BiH nije u EU, pa mozda imaju neke razloge zbog kojih za BiH nema zastavica) ali opet isto. Kontaktiracu ih da vidim da li je do mene ili njih

Hvala u svakom slucaju!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
XXX-Man kaže...

Kod mene na istom tom linku Kina i USA skladište {#}

Nevjerojatno! Pa mi smo udaljeni kojih stotinjak kilometara!

Tebi ujedno pišu iznosi u HRK, a meni ne.

BugFanNo1 kaže...

Iz BiH sam i inace sve mi je na latinici ne znam zasto je tu cirilica,

takodje kada odaberem BiH za shipping, nema mi UK/USA warehouse, te sam namjerno prebacio na Croatia, misleci mozda se pojavi zastavica (BiH nije u EU, pa mozda imaju neke razloge zbog kojih za BiH nema zastavica) ali opet isto.

Oni znaju gdje se ti nalaziš, bez obzira što si odabrao kao adresu dostave. {#}

15 godina
moderator
mbaksa kaže...

Nevjerojatno! Pa mi smo udaljeni kojih stotinjak kilometara!

Upravo zato mi i nije jasno sad ništa :/

mbaksa kaže...

Tebi ujedno pišu iznosi u HRK, a meni ne.

To zanemari, to je addon za Firefox :)

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/simple-currency-converter/?src=search

13 godina
neaktivan
Banggood.com

Vjerojatno je nestalo u UK/USA skladištu pa te prebaciva na Kinu. Sad uopće nema opcije UK skladišta. Ja sam naručivo u BiH i u Hr ista stvar...

josipmatic
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice