Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.055.306
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Ja preporučam Mayu Smijeh

http://silverwaveproduction.webs.com/

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Vaši 3D modeli
djdomi kaže...

da ne radim novu temu, koji je od ovih najbolji:

3ds max studio, maya, cinema 4d?

za početak ću se trenirat u sKetchupu, pa bi na ove gore programe prešao kasnije i stavljao nekako u cod4(frag movie).

Postavio si pitanje na koje će ti svatko preporučit svog konja. Apsolutno je svejedno za koji od ovih se odlučišSmijeh

"Kupi" sva 3 pa koji ti se najviše svidi taj zadrži... Belji se

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 18:13 (Minoza).
17 godina
neaktivan
Minoza kaže...
djdomi kaže...

da ne radim novu temu, koji je od ovih najbolji:

3ds max studio, maya, cinema 4d?

za početak ću se trenirat u sKetchupu, pa bi na ove gore programe prešao kasnije i stavljao nekako u cod4(frag movie).

Postavio si pitanje na koje će ti svatko preporučit svog konja iz jednog vrlo jednostavnog razloga -> apsolutno je svejedno za koji od ovih se odlučišSmijeh

"Kupi" sva 3 pa koji ti se najviše svidi taj zadrži... Belji se

evo, malo sam gledao po netu. 3ds max se najbolje intergrira s cod4, a cinema 4d ima(po viđenom) najjedostavniji interface. odluka je teška :) mada me cinema najviše vuče :D

Dočekali...10.11. The MW2
15 godina
neaktivan
djdomi kaže...

evo, malo sam gledao po netu. 3ds max se najbolje intergrira s cod4, a cinema 4d ima(po viđenom) najjedostavniji interface. odluka je teška :) mada me cinema najviše vuče :D

Pa i ne znam baš... Možda sam u krivu ali model je model, za igru ćeš ga ionako konvertirat u igri prepoznatljiv format, zar ne? Tj. nije mi jasno što misliš pod "integrira"?

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
17 godina
neaktivan
Minoza kaže...
djdomi kaže...

Pa i ne znam baš... Možda sam u krivu ali model je model, za igru ćeš ga ionako konvertirat u igri prepoznatljiv format, zar ne? Tj. nije mi jasno što misliš pod "integrira"?

ma čitao sam da je najjednostavnije sa 3dsmax, dakle ne treba nešto komplicirano radit...

ako ide lako i sa 4d, idem tamo Smijeh

15 godina
neaktivan
djdomi kaže...

ma čitao sam da je najjednostavnije sa 3dsmax, dakle ne treba nešto komplicirano radit...

ako ide lako i sa 4d, idem tamo Smijeh

Da, našao sam na wiki da koristi .BSP format za koji Max izgleda ima nativno podršku (nisam ovo provjerio) ali siguran sam da taj eksporter postoji i za ostale programe. Evo, provjerit ću sada.

15 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Gledaj zar morate svaku stranu trollaty koji je bolji?

U profesionalnim programima razlike su sitne za boga miloga. Viče

U ratu bez ikakvih interesa :D http://crotrailers.co.cc/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Daniman123 kaže...

Sorry ali ovo ne spada u trollanje jer čovjeka konkretno zanima koji program mu je bolji izbor za ono što njemu treba, budući da je rekao da mu treba za izradu modela/mapa za CoD tada mu treba predložiti nešto na osnovu toga.

OK, što se tiče Cineme navodno postoji neki MAP->BSP konverter ali (opet navodno) donosi i neke nepotrebne komplikacije. Ovo kažem iz onoga što sam pročitao, a ne iz prve ruke (da ne bi bilo).

Dakle, u ovom slučaju ti onda preporučam Max jer vidim da čak postoje i neki vodiči u tom slučaju, a oko export-a onda nema brige. Doduše to je isključivo format za mape ako se ne varam, dakle i dalje ne znam koji format se koristi za objekte.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 18:38 (Minoza).
17 godina
neaktivan
Minoza kaže...
Daniman123 kaže...

Sorry ali ovo ne spada u trollanje jer čovjeka konkretno zanima koji program mu je bolji izbor za ono što njemu treba, budući da je rekao da mu treba za izradu modela/mapa za CoD tada mu treba predložiti nešto na osnovu toga.

OK, što se tiče Cineme navodno postoji neki MAP->BSP konverter ali (opet navodno) donosi i neke nepotrebne komplikacije. Ovo kažem iz onoga što sam pročitao, a ne iz prve ruke (da ne bi bilo).

Dakle, u ovom slučaju ti onda preporučam Max jer vidim da čak postoje i neki vodiči u tom slučaju, a oko export-a onda nema brige.

ok, ajde, da zatvorimo ovo, idem na 3ds. hvala

15 godina
neaktivan
djdomi kaže...

ok, ajde, da zatvorimo ovo, idem na 3ds. hvala

Evo ga, imaš ovdje objašnjeno:

http://wiki.modsrepository.com/index.php/Call_of_Duty_4:_Models_imports

Dakle možeš u principu koristiti bilo koji alat (znači i Cinema) jer ćeš model exportati u .obj i otvarati sa tim drugim programom koji može onda exportati u .modelexport (neki CoD format valjda). Imaš na tom linku alate za download i objašnjenje kako što.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 18:53 (Minoza).
15 godina
neaktivan

MA moš u svakom programu radit jednako dobre modele za igre, samo eto možda max ima pokoju opciju koja će ubrzat rad ili slično. Za šta se odlučio, nisi fulo ;)

www.denis.matemaksan.com
15 godina
neaktivan
Zekida kaže...
ne znam,kad sam sketchup prije koristio i to sam samo jednom, uz tutoriale koji su ugrađeni u njemu, i neznam baš da ima tutoriala na hrvatskom.

a ima li i ijedan od tih jednostavnijih programa gdje ima tutorial na hrvatskom. konkretno mwene zanima za crtanje nekih cijevi, ima li toga u ijednom od ovih.

16 godina

A je neko probal Kray render?

Splinter Cell:Conviction
15 godina
neaktivan
od nekud mi je taj renderer poznat ali neznam odakle,jel moš dat neki rend njegov,da vidimo kvalitetu,ali ako je za mayu sigurno je kvalitetan.
http://kristijan3d.webs.com/
15 godina
neaktivan

Ja sam na 3DHR-u pročital za njega,ali ga nikada nisam probao! :S

Moj Blog -> http://wedran-dev.blogspot.com
16 godina
Splinter Cell:Conviction
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

ja sam radio jedno 2 god u sketcup-u, i sad kad sam krenuo u 3dsmax imam problem sa prečacima na tipkovnici, grrrr....

kak me to razljuti, zato bi svima preporučio da se drže 1 programa i da krenu sa jednim programom... Belji se

Gle malu vocku poslije kise, uzmem motiku i nema je vise....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
e isto to se i meni događa,malo prćkam po 3d maxu i vidim koliko je on zapravo različit od blendera,pogotovo po kontrolama,bilo bi mi bolje da sam odma krenuo s maxom,ali ok,kad tv bude gotov prelazim na 3d max i ako mi bude bio dobar na njem ću ostat za stalno,ima kvalitetan render,jako je moćan,ima puno opcija(što je meni važno) i najbolji je za modeliranje modela za igre,što mi je prevagnulo u odabiru između maxa i maye.
17 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

auuu, preporučeno za 3ds max 8 gb rama! previše, jedva se nabavi 4 gb.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
djdomi kaže...

Ma radi to i sa 4, i to sasvim dobro, provjereno, nemaš brige. Ali općenito ti je to normalno u svijetu modeliranja, nije to sad samo za Max, ako ćeš raditi kompleksnije scene u bilo kojem programu trebat će ti puno ram-a...

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 23:12 (Minoza).
17 godina
neaktivan
Minoza kaže...
djdomi kaže...

Ma radi to i sa 4, provjereno, nemaš brige.

dobro, to će bit kod novog kompa. sad imam 2gb.

da sam kupovao 2008, mogao sam si uzeti 6, ako ne i 8 gb kolko je bilo jeftino.

15 godina
neaktivan
djdomi kaže...
Minoza kaže...
djdomi kaže...

Ma radi to i sa 4, provjereno, nemaš brige.

dobro, to će bit kod novog kompa. sad imam 2gb.

da sam kupovao 2008, mogao sam si uzeti 6, ako ne i 8 gb kolko je bilo jeftino.

Ma max moš pokrenit i sa 1GB rama.

A eto to što minoza kaže, zavisi koliko ćeš radit kompleksne scene...

Sam što sa 1gb rama nemoš baš toga puno napravit :D al opet, koristiš se raznim trikovima kako bi ipak uspio sa tako malo rama nešto napravit :D

www.denis.matemaksan.com
17 godina
neaktivan

Neda mi se više radit Serenity po tutorialu dosta sam naucio tu pa sam konto da bi mogao nesto sam ispocetkaSmijeh. Stalno mi neke ideje padaju na pamet, odlucio sam freestajlat neki svemirski lovac. Danas poceo sa skicom, pa malo detaljnije prešo na motore. Evo neki prvi render 2-3 sata nakon pocetka posla. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 1:01 (mislav_01).
15 godina
neaktivan
ček,jel to motor ili trup broda.
16 godina
Zekida kaže...
ček,jel to motor ili trup broda.

Mislim da je to brod.

Do why me key too - pročitaj ovo brzo :)
15 godina
neaktivan
Ma nekak mi se više sviđala Serenity,dobro ti je išlo i nije mi jasno zašto si odusto,a ovo što si krenuo je ok,samo se nadam da nije gotov taj brod jer mu nekako manjka detalja,ali poznavajući tvoje radove i ovo bi trebao biti ultra detaljan model,osim ako se nisi ulijenio,ali ipak mislim da bi bilo bolje da si nastavio Serenity radit.
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Ja evo još tugujem jer si prestao na Serenity-ju raditi... Taj rad ti je trebao ići ravno u portfolio! Zaista, jedan od boljih i detaljnijih radova koje sam općenito imao prilike vidjeti, tako da bi mi bilo drago da ga ipak nekom prilikom dovršiš.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dovrsit cu kasnije. Malo sam se umorio stalno na istome radit

16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Počeo sam raditi na jednom interijeru, pa evo jedna slika.

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 4GB @ 800MHz | Gainward 4870 @ 775/1000 + Sapphire 4830 @ 700/1000MHz | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
Moj PC  
11 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I ja nešta malo mrdam stalno :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice