Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.048.759
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo nekakva fontana. Sve po tutorijalu sa CGtuts+.

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Vaši 3D modeli

Evo i ovdje se javljam pošto vjerujem da mnogi nisu primjetili novu temu.

Uskoro se održavaju tečajevi za programe Autodesk Maya, Maxon Cinema 4D i Autodesk Max koji idu uživo. Dakle, prijenosi će trajati 45 min.

Voditelji:

*Denis Ivanković (Maxon Cinema4D)

*Dejan Kober (Autodesk Max)

*Tin Talijan (Autodesk Maya)

*Dmitrij (Pixologic Zbrush)

Ako uhvatite prijenosa uživo moći ćete postavljati pitanja (CHAT) i interaktivno naučiti nešto novo u nekom od nabrojanih programa. Ako pak propustite prijenos uživo, moći ćete ga pogledati kao snimku, tako da nećete ništa propustiti. Osim tutorijala u prijenos planiramo uključiti i intervjue s ostalim 3d umjetnicima, overview novih aplikacija vezanih za CG. Uglavnom, dosta toga zanimljivog, stoga bi molio onoga koji želi i stigle pogledati neka se prijavi.

Više inforacija na: http://www.bug.hr/forum/topic/graficki-programi/livestream-training-for-maya-and-cinema4d/64172.aspx

http://silverwaveproduction.webs.com/
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 17:47 (Tinx).
15 godina
neaktivan
Zekida kaže...
Odlično,a inspiraciju si izgleda našao u igri Mass Effect.

Točno xD xD, nije brod bas ko iz Mass Effect (nisam ni htel da bude) to je vise tak bezveze, nije bas neki veliki trud ulozen, moglo bi i bolje da se potrudim ali je bilo 6 ujutro pa mi se nije dalo vise :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 15:40 (NiGHT_RiDER92).
14 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Sketchup + vray...prvi rad,nisam prije nikad radio...

Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tinx kaže...

Uskoro se održavaju tečajevi za programe Autodesk Maya, Maxon Cinema 4D i Autodesk Max koji idu uživo. Dakle, prijenosi će trajati 45 min.

Voditelji:

Ako uhvatite prijenosa uživo moći ćete postavljati pitanja (CHAT) i interaktivno naučiti nešto novo u nekom od nabrojanih programa. Ako pak propustite prijenos uživo, moći ćete ga pogledati kao snimku, tako da nećete ništa propustiti. Osim tutorijala u prijenos planiramo uključiti i intervjue s ostalim 3d umjetnicima, overview novih aplikacija vezanih za CG. Uglavnom, dosta toga zanimljivog, stoga bi molio onoga koji želi i stigle pogledati neka se prijavi.

Više inforacija na: http://www.bug.hr/forum/topic/graficki-programi/livestream-training-for-maya-and-cinema4d/64172.aspx

Samo jedna nadopuna. Tečaju je odlučio pristupiti i Dmitrij, korisnik ZBrusha tako da se mogu priključiti i svi ZBrusheri ili oni koje zanima ZBrush. Nekako ćemo to prodat ugurat u 45 min. Smijeh

I da, prijenosi će se događati svaki vikend :)

http://silverwaveproduction.webs.com/
15 godina
protjeran
Tinx kaže...
Tinx kaže...

Voditelji:

Samo jedna nadopuna. Tečaju je odlučio pristupiti i Dmitrij, korisnik ZBrusha tako da se mogu priključiti i svi ZBrusheri ili oni koje zanima ZBrush. Nekako ćemo to prodat ugurat u 45 min. Smijeh

I da, prijenosi će se događati svaki vikend :)

ODLIČNO...

Prijava šta več :D

Reading spoil vision, see only an illiterate :) http://crotrailers.co.cc/
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

... combat drone ... :D

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Baby Alien

ubijanje slobodnog vremena. kad uhvatim vremena budem mu napravio rig.

3ds max.

vrijeme: 42 minute.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 14:45 (Rabenbal).
15 godina
protjeran
Rabenbal kaže...

Baby Alien

3ds max.

Kojom tehnikom radiš likove?

Nurbs,polygoni?

15 godina
neaktivan
Daniman123 kaže...
Rabenbal kaže...

Baby Alien

3ds max.

Kojom tehnikom radiš likove?

Nurbs,polygoni?

pa tehnika ima 6.

ovaj model je napravljen sa 4 tehnike. brze je raditi u kombinaciji.

ali uglavnom da skratim - polygonal.

ali treba ga jos bejkat jer refleksija oznacuje prijelaze kod reza (unwrap).

nako bejkanja se to sredi u tren oka pa se mapa refleksije moze maknuti sa modela, sto ubrzava samo renderiranje onda a i greska na rezovima je ispravljena. to se dogadja u svim 3d jezgrama tako da nije specificno samo za 3ds max.

al mislim da cu mu sa ruku maknut boje. vratit na zeleno. onda ce ispast kao da ima carape.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 15:31 (Rabenbal).
15 godina
neaktivan
hoće to opet bit neka urnebesna animacija poput one sa crvom koja je ludilo,pogotovo na kraju,ajde jedva čekam,baš me zanima što ćeš smislit.
http://www.kristijan3d.bloger.hr/
15 godina
neaktivan
Zekida kaže...
hoće to opet bit neka urnebesna animacija poput one sa crvom koja je ludilo,pogotovo na kraju,ajde jedva čekam,baš me zanima što ćeš smislit.

ne. to je samo vjezba pred modeliranje neceg drugog (zagrijavanje vijuga). proslo je dosta dana od kad sam zavrsio crva. bio sam zatrpan dizajniranjem brosura, layouta za knjige i vizualnih identiteta pa jedino za sto sam max koristio jest za preview kako bi te tiskovine u reali izgledali sa dizajnom kojeg sam napravio, ono cisto da klijent vidi jel mu odgovara dizajn, vecinom sam visio u corelu, photoshopu i indesignu. meni to kratko modeliranje gluposti vise dodje kao razgibavanje pred malo ozbiljnije stvari. samo taj stvor je nastao u trenu cisto iz glave sto sam imao na pameti u tom trenutku.

inace prije par minuta poceo sam modelirati ponovno protossa. ja se bas ne mogu rijesiti starcrafta. ovo ce vec biti 6 protoss kojeg cu napraviti, ali sa njim ce ici animacija. imam u glavi neku parodiju protossovog štita u dvoboju sa obicnim paukom ili stakorom, sad hoce li biti kanalizacija ili neka sobica kao minijaturna knjiznica, vidjet cemo.. isto kratka animacija bude u trajanju od minute do 2 minute. ali ce potrajat jer imam stvarno previse posla. izmodelirat je najmanji problem, za to ne treba puno vremena jednom kad se postavi lowpoly. medjutim teksturiranje i riganje a na kraju sama animacija oduzme najvise vremena. rendanje necu ni komentirati. budemo zivi pa vidjeli - stvar je sto trebam upgrejdati komp, spi*dio sam svu ustedjevinu na selidbu a rendat ce se u vrayu, boljet ce. budem uskoro postavio clay model golog protossa prije modeliranja armora. za par dana budem doletio opet xD

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 23:31 (Rabenbal).
15 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Pozz svimaCool

Ja sam danas poćeo radit u 3ds max-u(2009) i evo moj prvi rad:

RAKETA RAKETA
May the Force be with you
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

malo čudna raketa, prije bi se reklo bojna glava samo :D

15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

...

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 4:26 (NiGHT_RiDER92).
Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina
protjeran
NiGHT_RiDER92 kaže...

malo čudna raketa, prije bi se reklo bojna glava samo :D

istina!

malo više lići na bojnu glavu...

sad radim na nekakvom malom broda pa ću stavit sliku kad ga dovršimCool

15 godina
neaktivan

protoss

oko sat i pol utroseno za sada. jos saka i glava i kukovi. pa ga podjelit i pozabavit se detaljima

navece mu se budem ponovno posvetio.

3ds max, low-poly

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 15:45 (Rabenbal).
16 godina
Rabenbal kaže...

protoss

oko sat i pol utroseno za sada. jos saka i glava i kukovi. pa ga podjelit i pozabavit se detaljima

navece mu se budem ponovno posvetio.

3ds max, low-poly

možda samo malo da produžiš ruku 

McLaren Mercedes
15 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...

možda samo malo da produžiš ruku 

ne. jer imaju duge prste i vece sake nije mi cilj da izgleda kao cimpanza vec humanoidno a i nije mi prvi put da modeliram protossa :D ovog protosa cu vise napravit kao nekog black metal frika. haha

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 15:56 (Rabenbal).
15 godina
neaktivan
e zašto ga radiš low poly,hoće biti tu još sculptiranja ili samo teksture,pa rig i animacija,i da,zašto ne koristiš max 2010 ili 2011
16 godina
Zekida kaže...
e zašto ga radiš low poly,hoće biti tu još sculptiranja ili samo teksture,pa rig i animacija,i da,zašto ne koristiš max 2010 ili 2011

šta cemu sve što mu treba vjerovatno ima u starijoj verziji .... program ne mjenjaš barem 3 god. 

McLaren Mercedes
15 godina
neaktivan
Zekida kaže...

pa uvijek se radi low poly model. moras od necega krenuti. ne mozes krenuti od high polija. mislim mozes ali takav model nece imati svoj low poli primjerak i beskoristan je jer je robustan. ne vidim smisla radit nesto sto ne mozes iskoristiti u daljnjem radu. zato low poly :D

ne koristim nove maxove jer nisam siguran kakve bugove imaju sa 2009 sam se uvjerio da je bezprijekoran. 3dsmax 9 je imao bug sa bipedom, tojest animaicjskom trakom, tako da kad bi htio postavit kljuceve animacije max se srusi. 2008 je imala problema mixerom, 2009 nema sa nicim problema, 2010 ima sitnih problema sa displacementom, za 2011 nemam pojma. znam za 2011 da ima dosta novih shadera i masu novih opcija i dodataka. ali do kraja godine vjerujem da cu prijeci na 2011 i mudbox - kompletno.

15 godina
neaktivan
znači ti si isto mudboxaš,nego jel znaš kakav model treba biti kad ga ubacuješ u mudbox,zato jer kad sam ja sofu ubacio bila je sva nekakva šarena,čudna,pa se moram vježbat sa već gotovim modelima iz mudboxa,a htio bi svoj slijedeći model kroz mudbox provuć.
15 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

EVO JOŠ JEDAN MODELCool

back back
front front
side side
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zekida kaže...
znači ti si isto mudboxaš,nego jel znaš kakav model treba biti kad ga ubacuješ u mudbox,zato jer kad sam ja sofu ubacio bila je sva nekakva šarena,čudna,pa se moram vježbat sa već gotovim modelima iz mudboxa,a htio bi svoj slijedeći model kroz mudbox provuć.

ak je bila sharena vjeorjatno si stavio normal map za podlogu. nisam mudboxas. neke stvari odradim u zbrushu neke u mudboxu, ali s obzirom da isprobah mudbox 2011 zbrush mi vise ne treba. jer mudbox savrseno funkcionira sa 3ds maxom, tojest autodesk je. zbrush kod pripreme modela zakomplicira stvari.

uvijek se improtaju lowpoly modeli. ako ubacujes modele koji imaju grube linije na sebi onda moras i oznacit te grube prijelaze sa chamferom. jer mudbox se ponsa isto kao i meshsmoot - oboje dijele mesh na vise poligona. smao mudbox ima brusheve i odlican rad sa teksturama, posao je brzi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 17:51 (Rabenbal).
15 godina
protjeran
borna666 kaže...

EVO JOŠ JEDAN MODELCool

Zašto tako uzimaš rend, napravi ga iz perspective viewporta ;) A ne za svaku stranu ;)

16 godina
Vaši 3D modeli

http://img231.imageshack.us/img231/6237/zmajanimacijacat.mp4

isprobavanje i vježba CAT-a,malo prolaze neki djelovi al jbg. :D

McLaren Mercedes
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 20:35 (loky4i4).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...

http://img231.imageshack.us/img231/6237/zmajanimacijacat.mp4

isprobavanje i vježba CAT-a,malo prolaze neki djelovi al jbg. :D

ajd moram priznat da cat ima jednu dobru stranu. ja bih inace sve to rucno odradio. donekle ubrzava neke stvari. al ga i dalje ne volim. nemogu prozvakat njegovo sucelje u maxu xD

usput ja koristim nesto drugo za brze animiranje.

puppetshop.

jednostavan i praktican.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 20:48 (Rabenbal).
15 godina
neaktivan
samo još da pitam u vezi mudboxa,jel model mora biti bez smootha prije ubacivanja u mudbox i što su ti CAT i Puppetshop.
@borna mislim da bi trebao malo približit model jer ga slabo vidim i rendaj u perspective viewu.
16 godina
Zekida kaže...
samo još da pitam u vezi mudboxa,jel model mora biti bez smootha prije ubacivanja u mudbox i što su ti CAT i Puppetshop.
@borna mislim da bi trebao malo približit model jer ga slabo vidim i rendaj u perspective viewu.

CAT ti je plug-in koji olakšava izradu riggova (a i sadrži ih dosta) i animacije .

McLaren Mercedes
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice