Nvidia GTX 560 i 580

poruka: 761
|
čitano: 175.516
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Nvidia GTX 560 i 580

Ja ne kuzim vas zasto bi po*izdil?? Zato kaj je nova serija izasla...{#}

Pa GTX 480 jos uvijek ima istu jacinu, nije sad oslabila jer je nova serija izasla...

Isto kao sto je neki lik napisal da sad svoju GTX 480 moze bacit u smeće...{#}

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
15 godina
neaktivan
Intel&ATI kaže...

Pa GTX 480 jos uvijek ima istu jacinu, nije sad oslabila jer je nova serija izasla...

ocigledno im nije bitno imati jaku graficku, nego samo imat top model od nvidije..

kad bi gtx 580 bila samo 5% jaca, njima bi bilo krivo, prosto zato sto se njihova zove gtx 480

15 godina
Intel&ATI kaže...

da ali samo 2 mjeseca produ a vec se nemozes pohvalit da imas karticu iz zadnje nvidia serije ? nebi mi to bio problem da sam uzeo polovnu gtx 280 za 800kn ali kad vec das 3000kn onda to nije lijepo.

EDIT: Ismar , kad das 3000kn onda je to istina, sta se mene ice ja imam hd 4850 , briga mene haha ,

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 18:09 (athlon64).
15 godina
protjeran
Zura kaže...

Prema vijestima sa fudzile, nvidia priprema za kraj ove ili početak iduće godine novu seriju GTX 5x0 grafičkih kartica koje bi trebale biti odgovor na novi podmladak od AMD-a (ATI).

To bi trebali biti malo renovirani fermi čipovi oznaka GF110 i GF114.

Navodno su čipovi već spremni i samo se čeka pravi trenutak kada će grafe ugledat svjetlo dana.

Navodno bi prvi trebao izaći GTX 580 na čipu GF110 sa 512 CUDA jezgri, 2GB of GDDR5 memorije (512-bit mem. bus) i 128 teksturnih jedinica. Zvuči opako.

Geforce "475"

GTX 580

malo starija slika roadmape gdje se vidi planirana pozicija GF110 i koji bi trebao moći imati do 768 CUDA jezgri:

da ali ne kineskom ono u zagradi kod GF110 znaci - geforce 512 jezgri

Btw spor si  

microman kaže...
Zura kaže...

Prema vijestima sa fudzile, nvidia priprema za kraj ove ili početak iduće godine novu seriju GTX 5x0 grafičkih kartica koje bi trebale biti odgovor na novi podmladak od AMD-a (ATI).

To bi trebali biti malo renovirani fermi čipovi oznaka GF110 i GF114.

Navodno su čipovi već spremni i samo se čeka pravi trenutak kada će grafe ugledat svjetlo dana.

Navodno bi prvi trebao izaći GTX 580 na čipu GF110 sa 512 CUDA jezgri, 2GB of GDDR5 memorije (512-bit mem. bus) i 128 teksturnih jedinica. Zvuči opako.

Geforce "475"

GTX 580

malo starija slika roadmape gdje se vidi planirana pozicija GF110 i koji bi trebao moći imati do 768 CUDA jezgri:

Da mi je samo znati kako oni namijeravaju proširiti sabirnicu na 512bit?

originalni GF100 je vec bio dizajniran za 512 bitnu sabirnicu (u originalu gf100 zapravo ima 128 ROP-va i odgovarajuci broj mem. kontrolera) ali zbog problema u interkonekciji medju jezgrama dizajn je poradi boljih yieldova podosta osakacan i to u nekoliko navrata

cak ni ovaj novi GF100b ilitiga marketinski GF110 zbog problema s dizajnom u Geforce liniji nece doci s 512 bitnoj - najvjerojatnije samo Tesla

dery kaže...

Gtx580              stiže 9.studeni

paper launch, doduse bas i ne kao i prosle godine ali svejedno paper launch jer je neces imat prilike kupit u slobodnoj prodaji (eventualno u Alienware,XPS,... konfama)

dizajn je gotov, imaju prve funkcionalne wafera/chipove i za ono "lansiranje 9. imat ce sigurno par k komada za podjelit recenzentima, partrnerima...ali tek sad su krenuli s masovnom proizvodnjom - racunaj cca jos minimalno 2 mjeseca jer toliko treba da waferi izdaju iz TSMC, da se kartice pakiraju i dostave na odrediste...

dery kaže...

Evo nešto klik. Da li je gtx560 redizajnirana gtx470, ako jest onda je to ludilo jer piše da će joj cijena bit ispod 200 eura.

dery kaže...

Weky nemogu virovat da je max potrošnja samo 160w.

GTX560 je gotovo sigurno rembrandirana GTX460(G104) plus otkljucan onaj jedan SIMD block + visi taktovi - vjerojatno dovoljno da bude jaca ili tu negdje s HD6870

od tud takva potrosnja i vjerojatno cijena

btw navodno sluzbena potrosnja za novu GTX580 je 246W, ali za staru GTX480 je ona bila 250W  {#}

PAR SLIKICA ZA KRAJ (nisam jos ove vidio ovdje) a sad selimo u HD6xxx imam par zanimljivih informacija{#}

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
15 godina
odjavljen
Core2Duo2 kaže...
Weky kaže...

Ja sam prešao sa 260 OC na GTX 470 i sve u svemu nema ogromne razlike.

Naravno ako ju hraniš s dvije jezgre, ništa čudno. Ta je grafa jako gladna proca.

Testirao sam na Phenomu II X6 1055T u razlika je uglavnom 1-2 FPS u korist Intela E8400 4Ghz.

Operation Flashpoint
16 godina
neaktivan
dado8 kaže...

paper launch, doduse bas i ne kao i prosle godine ali svejedno paper launch jer je neces imat prilike kupit u slobodnoj prodaji (eventualno u Alienware,XPS,... konfama)

dizajn je gotov, imaju prve funkcionalne wafera/chipove i za ono "lansiranje 9. imat ce sigurno par k komada za podjelit recenzentima, partrnerima...ali tek sad su krenuli s masovnom proizvodnjom - racunaj cca jos minimalno 2 mjeseca jer toliko treba da waferi izdaju iz TSMC, da se kartice pakiraju i dostave na odrediste...

GTX560 je gotovo sigurno rembrandirana GTX460(G104) plus otkljucan onaj jedan SIMD block + visi taktovi - vjerojatno dovoljno da bude jaca ili tu negdje s HD6870

od tud takva potrosnja i vjerojatno cijena

PAR SLIKICA ZA KRAJ (nisam jos ove vidio ovdje)

paper launch ili kako god se zvao, barem (se nadam) da neće recenzirati grafičku bez funkcionalnog PCB-a ko prošle godine. Vidjet ćemo da li su svi ti navodi o većoj količini spremnih čipova i istiniti ili će to biti samo recenzentski primjerci, a stvarni šoping dostupan tek iduće godine.

Ako spojimo vijest o tome da TSMC povećava svoj proizvodni kapacitet do kraja ove godine (+ nova tvornica tek 2012.), možda ipak vidimo poneku karticu već za Božić.

Mene najviše interesira ova revitalizirana GTX 560 jer bi mogla pokazati zanimljive rezultate za malo novaca (ako <200EUR možemo zvati malo novaca). I naravno, ako bude koštala manje od 200EUR.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
Intel&ATI kaže...

da ali samo 2 mjeseca produ a vec se nemozes pohvalit da imas karticu iz zadnje nvidia serije ? nebi mi to bio problem da sam uzeo polovnu gtx 280 za 800kn ali kad vec das 3000kn onda to nije lijepo.

EDIT: Ismar , kad das 3000kn onda je to istina, sta se mene ice ja imam hd 4850 , briga mene haha ,

potpuno se slazem sa tobom :D stvarno-gadovi jedni

14 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

AHAHAHAHAH predobri novi smajli {#}

0 6 hvala 0
17 godina
xyan kaže...

Ako ti smeta sto ti graficka nije iz najnovije serije sta si onda kupio tu graficku. Znalo se da ce AMD izbacit novu seriju i morali bi odgovorit prije ili kasnije, morala bi nvidia reci kada ce izbacit nesto novo inace bi bili potpuno pokopani... Bas zbog takih kao ti i izbacuju novu seriju. Nadure se pa kupe novu graficku i to nvidi jako tesko padne. A opet, oni koji zbog toga predu na AMD, isto toliko ih zato sto su izdali bolju karticu za manje pare prede sa AMDa na nvidiu. Boli njih neka stvar sto ti nemas najnoviju seriju. Ako graficka zaista bude dobra mogli bi mene "osvojiti". Inace sam mislio kupit sad neki 6870 CF, ali sam se na kraju odlucio da cu pricekat 69x0 i gtx 5x0 pa vidit sta ce bit i s tim i kako ce cijene padat(rast?)

14 godina
neaktivan
ShadoW kaže...
xyan kaže...

Ako ti smeta sto ti graficka nije iz najnovije serije sta si onda kupio tu graficku. Znalo se da ce AMD izbacit novu seriju i morali bi odgovorit prije ili kasnije, morala bi nvidia reci kada ce izbacit nesto novo inace bi bili potpuno pokopani... Bas zbog takih kao ti i izbacuju novu seriju. Nadure se pa kupe novu graficku i to nvidi jako tesko padne. A opet, oni koji zbog toga predu na AMD, isto toliko ih zato sto su izdali bolju karticu za manje pare prede sa AMDa na nvidiu. Boli njih neka stvar sto ti nemas najnoviju seriju. Ako graficka zaista bude dobra mogli bi mene "osvojiti". Inace sam mislio kupit sad neki 6870 CF, ali sam se na kraju odlucio da cu pricekat 69x0 i gtx 5x0 pa vidit sta ce bit i s tim i kako ce cijene padat(rast?)

uopce me boli briga. mogli su izdati i d_r_e_k kaj se mene tice... ja samo govorim da su izdali povjerenje kupaca.u svakom slucaju. to uopce nema veze sa mnom nego kako ljudi razmisljaju, tj sa psihologijom. naravno da se prije ili kasnije mora nesto promjeniti, al ono...kreteni!!! trebao sam uzeti nesto jeftinije, vjerojatno se nebi zivcirao zbog toga, al ono nisam. jedino sto mogu uzet je jos jedna ovakva, dok ne ponestane kod nas.

15 godina
protjeran
xyan kaže...

uopce me boli briga. mogli su izdati i d_r_e_k kaj se mene tice... ja samo govorim da su izdali povjerenje kupaca.u svakom slucaju. to uopce nema veze sa mnom nego kako ljudi razmisljaju, tj sa psihologijom. naravno da se prije ili kasnije mora nesto promjeniti, al ono...kreteni!!! trebao sam uzeti nesto jeftinije, vjerojatno se nebi zivcirao zbog toga, al ono nisam. jedino sto mogu uzet je jos jedna ovakva, dok ne ponestane kod nas.

muhahahahahha{#}

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 23:52 (dado8).
15 godina
neaktivan
xyan kaže...
ShadoW kaže...
xyan kaže...

Jesi ti pijan ili si gl*p? nešta od toga moraš bit, imaš gtx 480 i plaćeš jer izlazi nova serija? pa zar to nije dobra vijest jer tehnologija brzo napreduje, cijene će brže padat i moći češ uzet još jednu u sli i igrat sve na very high. A ako ti spadaš u one ljude (r**ardirane ili ljepše rečeno dijete kr*ten) koji kupuju najjaće grafe da bi se hvalili okolo kako imaju najbolju e onda otiđi s ovog foruma jer nije za malu djecu koja još sisaju i traže od roditelja da im kupe najbolju grafu i bolje ti uči matematiku a ne pisat gluposti po forumima jer ćeš završit ko Mato Lukić LOL.    Admini nadam se da neču dobit karton zbog ovoga al samo sam pisao istinu.

14 godina
neaktivan

nuahahahahah, divno se nasmijati malo prije spavanja....vidis kako dado odreagira na nekaj takvog {#}

15 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

to je isto kao i ono u vezi crysisa kako svi plaču da je prezahtjevna... pa ja bi volio da se danas neka igra može pokrenuti na mediumu na najjačem single gpu (naravno da je tad i grafika prezakon, a ne neoptimizirana). pa da se vidi koliko je tehnologija napredovala. a kad izađe jača serija onda će se moći igrati na full. kao što je to crysis bio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nvidia GTX 560 i 580

Evo jedna mala šala na račun Nvidie...{#}

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
Moj PC  
15 0 hvala 5
16 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580
Ova je dobra. :))))
I'll be back
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xyan kaže...

nuahahahahah, divno se nasmijati malo prije spavanja....vidis kako dado odreagira na nekaj takvog {#}

da si je uzeo odma kad je izasla, mogo bi se duze hvalit da imas najjaci single gpu..ko ti je kriv kad je uzimas predkraj godine, a vijesti o novoj gtx 485 ili eto kako je na krjau ispalo gtx 580 i nisu toliko svjeze..

znalo se vec duze vrijeme da nvidia sprema nesto za kraj godine, i ti bas tad naso uzet gtx 480?

sam si kriv..il jos bolje, trebo si odma uzeti 5970, cim je izasla..i dan danas bi se mogo hvalit da imas najjacu graficku karticu na svijetu!!!

15 godina
Nvidia GTX 560 i 580

Quote: Originally Posted by Calm Can someone verify something for me please. I'm looking to pick up a new card next week in the 150-200 ball park (probably a 470) and currently believe that none of the new cards are going to get anywhere near that price point, true/false? True.

Nvidia 580gtx £400+, probably £449 - £479

AMD 6950 circa £249 - £299

AMD 6970 circa £349+, probably £349 - £379

http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?p=17733265

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

Evo još malo informacija od GTX580

Spominje se hlađenje bazirano na vapor sistemu, nešto kao Vapor-X kod nerefrentnih Sapphire kartica.

Prema informacijama, GTX580 uz nešto nižu potrošnju trebala bi biti i tiša te hladnija

od trenutno najbržeg single GPU-a, GTX480.

nVIDIA je također isprobala Black Ops gameplay te teselacijske efekte koji možete vidjeti na linkanoj stranici.

Moj PC  
2 0 hvala 3
16 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

Moj PC  
6 0 hvala 5
15 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

Evo i nekoliko screenshotova o nadolazećoj GTX580

Zanimljivo, kartica će biti nešto tiša od GTX280, GTX285 kao i naravno od GTX480. U SS-ovima također možete vidjeti i temperature u FurMarku prema kojima GTX580 ne prelazi 83c nakon 7 minuta prženja što je odličan posao ako je podatak istinit.

Što se tiče teselacijskih performansi, GTX580 je sa "4X AA, 16X anisotropic filtering, normal tessellation and a res of 1920×1080" u Heavenu postigla rezultat od 44,8 FPS. Za usporedbu, GTX480 na istim postavkama ima 39,4 FPS, a Radeon 5870 samo 26,8 FPS.

Tu su još i rezultati Lost Planet 2 benchmarka u kojemu se koristi teselacija te performanse u multi GPU sustavima prema kojima GTX580 SLI daje mnogo bolji rezultat od 5870 CF. Inače, GTX580 bi mogla biti i do 40% jača od 5870, u rangu nadolazećeg Caymana XT (HD6970)

LINK

GTX580 FurMark GTX580 FurMark
GTX580 Heaven GTX580 Heaven
GTX580 Lost Planet 2 GTX580 Lost Planet 2
GTX580 SLI vs HD5870 CFX GTX580 SLI vs HD5870 CFX
Moj PC  
5 0 hvala 5
15 godina
odjavljen

Samo 40% brža od 5870? Pa GTX 480 je 15-30% brža, barem 50-60% bi trebala GTX 580 biti.

Can't Read Can't Read No He Can't Read My poker face
17 godina
neaktivan
Weky kaže...

Samo 40% brža od 5870? Pa GTX 480 je 15-30% brža, barem 50-60% bi trebala GTX 580 biti.

Pa to je i logično s obzirom da će 580-tka biti oko 15-20% brža od 480-tke - s tim da će se skoro 20% manje zagrijavat (i trošiti manje) pri punom opterečenju što je sve u svemu hvale vrijedan napredak za Fermi arhitekturu {#}

Sada se dogodilo ono o čemu sam ja pričao prije više od pola godine - otklonjene su dječje bolesti i nedostaci (pre)napredne Fermi arhitekture i pomalo dolazimo na dx11 seriju kartica kakva je zamišljena od samog početka (mada sa pola godine kašnjenja {#}).

Naravno, AMD neće sjediti sklopljenih ruku pa će vjerojatno iduća generacija Radeonki (tj. 7xxx) biti jača i doći već kroz nekoliko mjeseci, ali neka se samo 'kolju' - krajnji rezultat bi trebao biti fenomenalan za nas kupce {#}

Lijep pozdrav ;)
15 godina
neaktivan
Weky kaže...

To je onako okvirno

GTX480-5870 20%

GTX580-GTX480 20%

U nekim igrama bit će više, u nekima manje.

15 godina
odjavljen

Onda opet nem Fermi slogana :)

Jedan naš čip je jači od dva zajedno od konkurencije :)

HD 5970 ce opet biti najbrza grafička na trzistu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.11.2010 13:42 (Weky).
15 godina
neaktivan
Weky kaže...

Onda opet nem Fermi slogana :)

Jedan naš čip je jači od dva zajedno od konkurencije :)

HD 5970 ce opet biti najbrza grafička na trzistu.

6990 će preuzeti tu titulu {#}

3D Designer
15 godina
odjavljen

nVIDIA sluzbeno izdaje dual GPU karticu prije ATi-jevog.

Nešto pričaju o 400W TDP i vodenom hlađenju kao referentnom.

15 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

Sve ovo će se definitivno jako dobro odraziti na cijene, što je već i vidljivo na bivšem high end segmentu koji je unutar tjedan dana roknuo za 500-700kn...

Ne dao Bog da se (cjenovno) ponovi prošla godina... to je bila strahota...

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.11.2010 13:50 (Minoza).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Sve ovo će se definitivno jako dobro odraziti na cijene, što je već i vidljivo na bivšem high end segmentu koji je unutar tjedan dana roknuo za 500-700kn...

Svejedno će high end segment ići preko 3k kada stigu GTX580 i HD6970. Dakle ista stvar kao i prošle godine.

15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Minoza kaže...

Svejedno će high end segment ići preko 3k kada stigu GTX580 i HD6970. Dakle ista stvar kao i prošle godine.

Jasno ali stvar je u zadržavanju cijene, a ne u početnoj cijeni. Sjeti se, 5870 je nešto malo nakon dolaska imala cijenu od 2500-2700kn, a kasnije? Sve do nedavno? lol

3D Designer
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice