Koju grafu ?

poruka: 43
|
čitano: 6.701
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Koju grafu ?

možda da uzmeš još jednu hd4850 i novu matičnu

Ako kome treba Lockerz pozivnica neka se javi porukom (odmah dobije 100 bodova ko se registrira))

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Koju grafu ?

je ali onda bih trebao i napajanje jer ovo 500w mi ne baš bilo dovoljno.....ja sam razmišljao da uzmem gf 260 ili možda ati 5770....iako ja više obožavam nvidia kartice ...

e sad pošto je u kanti amd proc možda bi bolji izbor bio ati ....možda vapor 4890....jooj opet će me zaboljet glava.....

e da i novi monitor bi bio u full hd rezi.....

www.apriliabase.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2009 18:54 (bikerbj).
15 godina
bikerbj kaže...

je ali onda bih trebao i napajanje jer ovo 500w mi ne baš bilo dovoljno.....ja sam razmišljao da uzmem gf 260 ili možda ati 5770....iako ja više obožavam nvidia kartice ...

e sad pošto je u kanti amd proc možda bi bolji izbor bio ati ....možda vapor 4890....jooj opet će me zaboljet glava.....

HD5770 bi definitvno zaobilazio. Znači išao bi ili na HD4890 ili GTX260. Sad je solucija šta više preferiraš, ati ili nvidiu? U ovom slučaju gtx260 nešto jači od HD4890 i nešto jeftiniji dok u slučaju HD4890 i primjerice vapor-x imaš jako dobro hlađenje i nešto više memorije. da se mene osobno pita ja bi išao na ati (osobno više preferiram sve u jednom(dobre performanse i dobro hlađenje u slučaju vapor-x) mada je u ovom slučaju gtx nešto jači i jeftiniji). Nadam se da sam barem malo pomogao u odabiru. Ali kažem ako preferiraš nvifiu gtx260 je izbor na kojem nečeš promašitNamigiva.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2009 19:32 (zabranjeniples).
17 godina
zabranjeniples kaže...
bikerbj kaže...

HD5770 bi definitvno zaobilazio. Znači išao bi ili na HD4890 ili GTX260. Sad je solucija šta fiše preferiraš, ati ili nvidiu? U ovom slučaju gtx260 nešto jači od HD4890 i nešto jeftiniji dok u slučaju HD4890 i primjerice vapor-x imaš jako dobro hlađenje i nešto više memorije. da se mene osobno pita ja bi išao na ati (osobno više preferiram sve u jednom(dobre performanse i dobro hlađenje u slučaju vapor-x) mada je u ovom slučaju gtx nešto jači i jeftiniji). Nadam se da sam barem malo pomogao u odabiru. Ali kažem ako preferiraš nvifiu gtx260 je izbor na kojem nečeš promašitNamigiva.

Ne znam ja što si ti popio i koje gljive jeo, al očito je da ne utječu dobro na tebe, a preko tebe i na druge putem ovakvih izjava.

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
15 godina
191x7 kaže...
zabranjeniples kaže...
bikerbj kaže...

HD5770 bi definitvno zaobilazio. Znači išao bi ili na HD4890 ili GTX260. Sad je solucija šta fiše preferiraš, ati ili nvidiu? U ovom slučaju gtx260 nešto jači od HD4890 i nešto jeftiniji dok u slučaju HD4890 i primjerice vapor-x imaš jako dobro hlađenje i nešto više memorije. da se mene osobno pita ja bi išao na ati (osobno više preferiram sve u jednom(dobre performanse i dobro hlađenje u slučaju vapor-x) mada je u ovom slučaju gtx nešto jači i jeftiniji). Nadam se da sam barem malo pomogao u odabiru. Ali kažem ako preferiraš nvifiu gtx260 je izbor na kojem nečeš promašitNamigiva.

Ne znam ja što si ti popio i koje gljive jeo, al očito je da ne utječu dobro na tebe, a preko tebe i na druge putem ovakvih izjava.

Želiš reć da je HD5770 bolji izbor. A to je radi? Radi dx11? Ili možda pere ove dvije kartice? Pa čak ni u cjeni nema neke velike razlike(tu je negdje sa gtx260). Nemam se namjeru svađat, ali gljive o kojima ti pričaš očito nisu utjecale na ljude na koje ti misliš.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2009 19:16 (zabranjeniples).
17 godina
Koju grafu ?

Ti ni sam ne znaš što pišeš:

1. Nema nikakvog razloga zbog kojeg bi se obavezno zaobilazila HD 5770. Možda nije neki izbor, ali definitivno nije loša.

2. Ne postoji ama baš nijedan dokaz koji bi upučivao na to da je GeForce GTX 260 jača od Radeona HD 4890. GTX 275 je jedva jača od HD 4890; po tvom bi onda bilo GTX 260 > 275 ili 260 = 275?

Vidim ja da tebi nešto muti razum, pa ćemo ti oprostiti izjave (nadam se), a ti se fino uzmi i informiraj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
191x7 kaže...

1. Nema nikakvog razloga zbog kojeg bi se obavezno zaobilazila HD 5770. Možda nije neki izbor, ali definitivno nije loša.

2. Ne postoji ama baš nijedan dokaz koji bi upučivao na to da je GeForce GTX 260 jača od Radeona HD 4890. GTX 275 je jedva jača od HD 4890; po tvom bi onda bilo GTX 260 > 275 ili 260 = 275?

Vidim ja da tebi nešto muti razum, pa ćemo ti oprostiti izjave (nadam se), a ti se fino uzmi i informiraj.

Prvo čovječe skuliraj se i prvo pričitaj pitanje čovjeka i šta sam mu ja reka. Znači to je HD5770 loša kartica ja mislim da nisam nigdi napisa (to ti kažeš). Drugo moje razmišljanje se bazira isključivo na navedene kartice (iz tog razloga mišljenje o zaobilasku HD5770). Sljedeće koja je bolja: po nekim testovima i u nekim slučajevima gtx260 je nešto sitno ( ne osjetno) jača od HD4890, ali ponavljam razlog zašto navodim nju umjesto HD4890 je razlog taj što je nešto jeftinija. Ali naravno opet kažem i stojim iza toga da bi osobno iša na HD4890 (prvo jer i sam preferiram ati kartice, a drugo nikad problema). Dakle ja još uvijek neznam šta je tebe razbuktalo na takvo ponašanje (ono o gljivama i slično)Namigiva

17 godina
zabranjeniples kaže...
191x7 kaže...

Prvo čovječe skuliraj se i prvo pričitaj pitanje čovjeka i šta sam mu ja reka. Znači to je HD5770 loša kartica ja mislim da nisam nigdi napisa (to ti kažeš). Drugo moje razmišljanje se bazira isključivo na navedene kartice (iz tog razloga mišljenje o zaobilasku HD5770). Sljedeće koja je bolja: po nekim testovima i u nekim slučajevima gtx260 je nešto sitno ( ne osjetno) jača od HD4890, ali ponavljam razlog zašto navodim nju umjesto HD4890 je razlog taj što je nešto jeftinija. Ali naravno opet kažem i stojim iza toga da bi osobno iša na HD4890 (prvo jer i sam preferiram ati kartice, a drugo nikad problema). Dakle ja još uvijek neznam šta je tebe razbuktalo na takvo ponašanje (ono o gljivama i slično)Namigiva

Ma šefe daj barem jedan dokaz da je GTX 260 u nečemu jaća od 4890. Pokaži mi barem jedan test. Daj neki link.

Alergičan sam na takve provale, pogotovo ako dolaze od nekoga tko "voli" ATI (tako kažeš).

Ovo za HD 5770 je samo usputno; to za 260 / 4890 mi je sjelo na živac.

15 godina
191x7 kaže...
zabranjeniples kaže...
191x7 kaže...

Ma šefe daj barem jedan dokaz da je GTX 260 u nečemu jaća od 4890. Pokaži mi barem jedan test. Daj neki link.

Alergičan sam na takve provale, pogotovo ako dolaze od nekoga tko "voli" ATI (tako kažeš).

Ovo za HD 5770 je samo usputno; to za 260 / 4890 mi je sjelo na živac.

Ahahaha. Ajde sad dobro pročitaj šta si napisa. Kažeš ovako. Znači da ti ide na živce kad neko kaže da je gtx260 jača od hd4890 i to pogotovo što to kaže neko ko voli ati. Pa čovječe daj se skuliraj jer pišeš gluposti. Kažem ne želim se svađat i to da je gtx260 jača od hd4890 kažem da je tako samo u nekim slučajevima (gledao na nekim testovima, al stvarno neznam di). Uglavnom iako volim ati (a ti si se u svom prijašnjem postu malko zbunija oko ovoga jer baš ovo dokazuje da imam relativno realno razmišljanje, a ne ono tipa favoriziram ovo a zato i uzmi) kažem da je gtx260 nešto isplativije rješenje samo zbog cijene (nešto jeftinije). Dakle evo ispravljam se HD4890 je jača kartica od GTX260. Pa naravno GTX260 je u rangu HD4870 (GTX je nešto jača kartica). Dakle ponavljam osobno bi iša na HD4890 vapor-x (po meni najbolje od HD4890) ali baš zbog cijene (nekih 200-250kn skuplja od GTX260) mislim da je GTX260 isplativija. A ono za test stvarno isprike jer nemogu nać (nisam gleda danas negi ima jedno 15-ak dana) dakle ispravljam se ( nisam mislio da je GTX jača kartica nego da je u nekim slučajevima (rijetko) pokazala da ide nešto sitno više od HD4890 (neosjetno). Možda malo zbunjujem ovolkim testom al nemogu bolje.

15 godina
Koju grafu ?
Evo morao sam napisat još jedan post. Moje isprike. Dakle javno se ispričavam jer sam malo pobrko cijene. Mislio sam na GTX260 216sp koja je vidim po cijeni skuplja od HD4890 i to za dobrih 100-200kn (bar ova gainward). Zato još jednom moje iskrene isprike i ovom prilikom HD4890 je apsolutni pobjednik.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

uvažavamo

al nije 5850 je apsolutni pobjednik Cool

C2D E4300@3.0(333*9),Gigabyte 965P-DS3,2*2+2*1Gb Kingmax /Super talent DDR2 OC 888,HDD Seagate 200GB,Sapphihe HD 4850 512Mb OC 740/2490,CHIEFTEC PFC -550W,Samsung SM931BW + Pany-42PV80P,Windows Vista
15 godina
4mal kaže...

uvažavamo

al nije 5850 je apsolutni pobjednik Cool

Pa daOsmijeh. Al kažem mislio sam samo na ove tri kartice. Negdje sam gledo test (nisam je osobno imao) za gtx260 216sp ova vaerzija http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=7329  i u nekim slučajevima je bila jača od HD4890 ali nešto sitno uglavnom. I na kraju ako se pogledaju cijene HD4890 je najisplativija kartica u tom cjenovnom rangu. I kažem recimo vapor-x (ima sve u jednom, dobro hlađenje i odlične performanse). Ali sigurno da je HD58xx priča za sebe. Ali jednostavno se nemogu otet dojmu da je HD57xx promašaj s obzirom da je tu odlična HD48xx serija. Istina da se ove manje griju, manje troše i imaju dx11 ali to bar za mene ništa specijalno ne predstavlja kad je recimo HD4870 jeftinija, a bolje performanse u odnosu na HD5750. Ali to je opet samo moje mišljenje i to nema veze s ovom temom. Dakle između one 3 kartice svakako najisplativija HD4890 i ako je ikako moguće ubost vapor-x.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2009 23:08 (zabranjeniples).
17 godina

ipak ču se odlučit za ati....idem na to da mi bude amd+ati a u ostalim mašinama je intel+nvidia....

ipak hvala....

www.apriliabase.com
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice