GPU usage

poruka: 34
|
čitano: 4.394
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
GPU usage

Pozdrav. 

Mislim da imam jedan problem oko GPU usage-a.

Predopstavljam da bi prilikom igranja GPU usage morao biti 100%, ili? Danas sam malo pratio sa MSI afterburnerom u Battlefieldu 3 i vidio da on ne pralazi ni 50%.

Nemam tolko loš procesor, uostalom on ne prelazi 70% tokom igranja tako da sigurno nije bottleneck.

Xfire: lxexo // Battlefield 3: leo_DOR3
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2013 16:32 (Nisam Ja,Nisi Ti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
GPU usage

Očito ta igra ne koristi svih 6 nego samo 4 threada kod FX 6300, clockni ga i to će sigurno pomoći, naravno ako znaš kako.

iclock2much

0 3 hvala 0
15 godina
Re: GPU usage
zoharbizo kaže...

Očito ta igra ne koristi svih 6 nego samo 4 threada kod FX 6300, clockni ga i to će sigurno pomoći, naravno ako znaš kako.

I ako ga kloknem to će utjecat tj povečat usage grafe.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2013 17:24 (Nisam Ja,Nisi Ti).
14 godina
GPU usage

Da, povećaj mu takt.

iclock2much

0 0 hvala 0
15 godina
GPU usage

Ali stvar je i tome da on radi u igri na kojih 70 %, nebi li trebao onda pokretat grafu kak se spada, zbog čega bi se morao clocknut?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Ali stvar je i tome da on radi u igri na kojih 70 %, nebi li trebao onda pokretat grafu kak se spada, zbog čega bi se morao clocknut?

Stvar je u tome da ta igra koristi 4 threada a ne svih 6, pa podizanjem takta dobiješ 4 threada na višem taktu nego prije i onda skoči usage.

Dakle, digni takt.

iclock2much
15 godina
zoharbizo kaže...
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Stvar je u tome da ta igra koristi 4 threada a ne svih 6, pa podizanjem takta dobiješ 4 threada na višem taktu nego prije i onda skoči usage.

Dakle, digni takt.

Kolko minimalno treba dič, jer nisam na TI sa napajanjem?!

14 godina
GPU usage

4.0-4.2GHZ.

iclock2much

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Dakle, digni takt.

Al nisi govorio da tebi BF3 na Phenomu X6 koristi svih 6 jezgri?

13 godina
GPU usage

@Nisam ja, nisi ti...

Imaš 1x4gb memorije ? Ako je tako tu imaš problem...

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2013 19:52 (DarthMarkus).
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
DarthMarkus kaže...

@Nisam ja, nisi ti...

Imaš 1x4gb memorije ? Ako je tako tu imaš problem...

Da imam samo 4gb. Znači u tome bi mogao biti problem kaj radi samo na 50%?

13 godina
GPU usage

ako je samo jedna pločica od 4gb - da...

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2013 20:03 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
Penryn kaže...

Al nisi govorio da tebi BF3 na Phenomu X6 koristi svih 6 jezgri?

Tek je kasnije nadopisao da je BF3 u pitanju, tako da to pada u vodu, ili ja nisam vidio da spominje BF3.

Da, PII X6 je bio u upotrebi sa svim jezgrama na Caspianu 64P recimo, 5850 GHZ i on na 3.6GHZ, usage oko 40-50% na medium ili low, bez AA da dobijem što viši FPS.

iclock2much
13 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

zbog cega bi samo jedna plocica od 4gb bila problem za gpu usage?znas za neki problem ili?...

doduse i kod mene se prije desavalo trzanje nakon duzeg igranja na ultra postavkama zauzece rama je bilo 1.8gb(imao sam gpu od 1gb Vrama) u bf3mp pa bi se sistem (win 7 64bit( nakrcao prek 2.1gb rama onda bi dolazilo do trzanja u igri, morao bi tada izaci iz igre(da se rami oslobode) i ponovno uci u igru, ali ne sjecam se da to ima ikakvog utjecaja na gpu usage!

i skoro zaboravih na kojim detaljima je igrao bf3, ak je igrao na bilo cemu manjem od ultra i nedaj boze s ugasenim AA pod normalno je da mu gpu usage pada jer grafa ne koristi svu hw snagu, i tu ne pomaze niti 10ghz proc!

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2013 21:31 (Stjepanj).
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Tek je kasnije nadopisao da je BF3 u pitanju, tako da to pada u vodu, ili ja nisam vidio da spominje BF3.

Prije da ti nisi čitao, jer odgovoria si mu sat vremena nakon što je editirao.

14 godina
Penryn kaže...

E i?

Cjepidlačiš u zadnje vrijeme, uhvati se nečeg konkretnoga.

iclock2much
13 godina
protjeran
zoharbizo kaže...
Penryn kaže...

E i?

slazem se, a poceo je samnom...{#} heeh! samo zivo decki!{#}

||| Core™ inside |||
13 godina
Stjepanj kaže...
DarthMarkus kaže...

zbog cega bi samo jedna plocica od 4gb bila problem za gpu usage?znas za neki problem ili?...

doduse i kod mene se prije desavalo trzanje nakon duzeg igranja na ultra postavkama zauzece rama je bilo 1.8gb(imao sam gpu od 1gb Vrama) u bf3mp pa bi se sistem (win 7 64bit( nakrcao prek 2.1gb rama onda bi dolazilo do trzanja u igri, morao bi tada izaci iz igre(da se rami oslobode) i ponovno uci u igru, ali ne sjecam se da to ima ikakvog utjecaja na gpu usage!

i skoro zaboravih na kojim detaljima je igrao bf3, ak je igrao na bilo cemu manjem od ultra i nedaj boze s ugasenim AA pod normalno je da mu gpu usage pada jer grafa ne koristi svu hw snagu, i tu ne pomaze niti 10ghz proc!

Pa ima 1x4gb u single channelu, halo...O čem pričamo mi ? Pa samo po sebi to je ludost....

Pa kolega @Buljo je imao problem bn-a u 2+1 sistemu (6 GB), čim se swičao na dc (4GB) problem mu je nestao...

I čovjeku koji očito nije kloker savjetovat da kloka procesor u sistemu gdje ima ovako nešto je glupost..Taman i da nije do toga, to je prvo što bi trebao riješiti...

P.S hvala na TD-ovima, stvarno sam mu ukazao na nešto što uopće nije problem *sarakazam*...heh, znalci...

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 8:22 (DarthMarkus).
13 godina
protjeran
A nek proba, pa da nam svima javi jel tako rijesio problem!tko zna...lp
||| Core™ inside |||
14 godina
DarthMarkus kaže...

Pa ima 1x4gb u single channelu, halo...O čem pričamo mi ? Pa samo po sebi to je ludost....

Pa kolega @Buljo je imao problem bn-a u 2+1 sistemu (6 GB), čim se swičao na dc (4GB) problem mu je nestao...

I čovjeku koji očito nije kloker savjetovat da kloka procesor u sistemu gdje ima ovako nešto je glupost..Taman i da nije do toga, to je prvo što bi trebao riješiti...

P.S hvala na TD-ovima, stvarno sam mu ukazao na nešto što uopće nije problem *sarakazam*...heh, znalci...

Kolega Buljo nije imao iste kekse, drugačiji vendori i latencije su radili problem ako se dobro sjećam, ili je keks bio neispravan.

Bilo kako bilo, ne radi mu problem jednokanalna memorija ni procesor nego eventualno količina memorije ako je uopće to problem.

Usput, podigni power limit u MSI AB na 10-20%.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 10:23 (zoharbizo).
13 godina
GPU usage

nije do rama nemoj govorit covjeku bzvz ram da kupuje jel meni bf3 radi bez problema multip 64 igraca pa grafa bude na 95+% s tim da uvijek kad igram imam upaljen chrome s bar 3-4 taba..

i da imam 1x4 keks memorije..;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 10:33 (tomislavivic).
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
tomislavivic kaže...

nije do rama nemoj govorit covjeku bzvz ram da kupuje jel meni bf3 radi bez problema multip na 64 igraca pa grafa bude na 95+% s tim da uvijek kad igram imam upaljen chrome s bar 3-4 taba..

i da imam 1 keks memorije..;)

4 ili 8GB?

iclock2much
13 godina
GPU usage

bas sam sad editirao 1x4..:D

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
GPU usage

Power limit 10%, detalje na high ili ultra sa AA OFF.

Pa neka javi kako ide.

iclock2much

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
To sto je tebi radilo "normalno" nemora znaciti da tako radi cijelom svijetu,evo meni s 2x2gb je stekalo nakon 20min igranja ram je bio sav iskoristen!lp
||| Core™ inside |||
13 godina

u pravu si bit ce da je do moje zvjerke..;)

17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

E i?

Ne cjepidlačim, nego te podsjećam da pročitaš cijeli post prije nego ideš odgovarat na njega. {#}

A evo da kažem nešto konkretno:

Za BF3 4GB RAM-a je malo što je dokazano već par puta ovdje na forumu. Ja bih prvo uzeo još jedan keks od 4GB, ionako će mu 4GB bit malo za novije igre, aplikacije itd.

Evo pitanje autoru teme: Na kojoj rezoluciji i postavkama igraš? Jel ti možda kojim slučajem uključen vsync u igri?

Inače FX-6300 je na stock taktu slabiji od recimo i5-2400, koji isto tako zna bit lijepi bottleneck u BF3. S tim da FX ima 6 jezgri, koje su tko zna kako i koliko iskorištene u BF-u.

14 godina
Penryn kaže...

Ne cjepidlačim, nego te podsjećam da pročitaš cijeli post prije nego ideš odgovarat na njega. {#}

Za BF3 4GB RAM-a je malo što je dokazano već par puta ovdje na forumu. Ja bih prvo uzeo još jedan keks od 4GB, ionako će mu 4GB bit malo za novije igre, aplikacije itd.

Evo pitanje autoru teme: Na kojoj rezoluciji i postavkama igraš? Jel ti možda kojim slučajem uključen vsync u igri?

Inače FX-6300 je na stock taktu slabiji od recimo i5-2400, koji isto tako zna bit lijepi bottleneck u BF3. S tim da FX ima 6 jezgri, koje su tko zna kako i koliko iskorištene u BF-u.

Bio sam u žurbi.

4GB je malo, slažem se.

No prije nego investira u to treba podignuti razinu detalja bez AA da podigne usage ako već to nije uradio, podignuti power limit na 10%, ukoliko može dignuti vrlo jednostavno CPU na 4.0GHZ iako mu nije usko grlo jer kaže da je na 70%.

Sve jezgre mu se koriste sigurno jer je meni FX 8320 bio u upotrebi na W7 bez patcha za FX potpuno u upotrebi, doduše load je bio najviše na 6 jezgri a ostale dvije na manjem postotku.

S obzirom da ima W8 nebi trebalo biti problema, CPU mu nije usko grlo jer je na 70%.

Dakle, podigni detalje na high ili ultra, AA off, 10% power limit i vsync off.

Pa javi kako ide...

iclock2much
15 godina
Penryn kaže...
zoharbizo kaže...

E i?

1600x1050

zoharbizo kaže...

Bio sam u žurbi.

4GB je malo, slažem se.

No prije nego investira u to treba podignuti razinu detalja bez AA da podigne usage ako već to nije uradio, podignuti power limit na 10%, ukoliko može dignuti vrlo jednostavno CPU na 4.0GHZ iako mu nije usko grlo jer kaže da je na 70%.

Sve jezgre mu se koriste sigurno jer je meni FX 8320 bio u upotrebi na W7 bez patcha za FX potpuno u upotrebi, doduše load je bio najviše na 6 jezgri a ostale dvije na manjem postotku.

S obzirom da ima W8 nebi trebalo biti problema, CPU mu nije usko grlo jer je na 70%.

Dakle, podigni detalje na high ili ultra, AA off, 10% power limit i vsync off.

Pa javi kako ide...

Stavio detalje na ultra i onda vrti na 90% +-

14 godina
GPU usage

Power limit na 10% i CPU na 4.0GHZ i imaš 99%.

iclock2much

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice