AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.161
|
čitano: 1.912.732
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Navi
Ivorko kaže...

Kad usporedis xfx merc sa ostalima ima najbolje temeperature memorije i hotspot tako da ne vidim problem sa karticom. Evo komparacija hardware unboxeda 

Je out of the box možda-

Samo što je jumbo jet.

Istu stvar možeš napravit na ostalima. Digneš RPM i dobiješ buku + bolje temperature.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
17 godina
toxic kaže...

Ekipa jedan prijedlog za sve koji rade undervolt s tdpom u minusu gdje je kartica necujna

Obvezno si poriktajte da se fanovi manulno vrte na odredenoj temperaturu bar 40% do 45%... Primjetio sam da sam tolko undevorltao karticu da se fanovi prakticki nisu vrtili i onda u tom slucaju nakon duzeg perioda dobijes to da temp vrama raste..

S poriktavanjem ventova opet je ne cujem jer je tiha a temp hot spota ispod 70, vram ispod 80, gpu cca 51-52 stupnja... 

ovak sam si ja poriktao, naravno tu ce biti jos prostora za fine tuning ali ovo je i vise nego odlicno

ovo se meni isto desavalo recimo dok sam igrao gta v remastered. stavim map ili pauzu, i odmah ode u 0 fan mode jer je temp ispod 50, i onda se opet pokrene

mislim da je onda cak i bolje iskopcat 0 rpm, i stavit recimo 600 rpm do 45c, i onda lagana krivulja do 1300 ili 40% u mom slucaju

4 godine
DarthMarkus kaže...
Ivorko kaže...

Kad usporedis xfx merc sa ostalima ima najbolje temeperature memorije i hotspot tako da ne vidim problem sa karticom. Evo komparacija hardware unboxeda 

Je out of the box možda-

Samo što je jumbo jet.

Istu stvar možeš napravit na ostalima. Digneš RPM i dobiješ buku + bolje temperature.

cak i nije tolika razlika u rpm-u, vjerujen da spustanjem rpm-a na nekih 1200-300 mozes dobit dosta tisu karticu i ne znatno vece temperature.

13 godina
Ivorko kaže...
DarthMarkus kaže...
Ivorko kaže...

Je out of the box možda-

Samo što je jumbo jet.

cak i nije tolika razlika u rpm-u, vjerujen da spustanjem rpm-a na nekih 1200-300 mozes dobit dosta tisu karticu i ne znatno vece temperature.

I onda dobiješ skor ko ostale kartice sa vjerovatno lošijom temperaturom.

AL pazi - onda opasno memorija skače. Kod mene na lancoolu 216 + 2 dodatna venta ( intake outake (gore)), stock grafa bez fan curvea ide debelo preko 1500rpma (100% gpu usage).

Još jedan problem veliki su ti prijelazi - npr. ako imaš zero fan uključen. Cutscena npr. ga ugasi i onda kreće poljetanje. Žao mi što nisam uzeo Saphire Pure. Ovu u ponedjeljak vraćam.

Dobar je 9070xt gpu ma što zlobnici govorili. Malo su memorije vruće, ali ostalo je sve ok.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:10 (DarthMarkus).
9 godina
AMD Navi

Ako budem uzimao RX 9070XT, onda samo Sapphire Nitro, meni je ona super. Kad ih uspoređujete, nema tu neke prvelike razlike. Kolega je tu stavio neku usporedbu koja kad prevedeš vidiš istu karticu pod raznim imenima. 

Taraba WoW
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:56 (Taraba).
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 mjeseci

Zašto bi uzimao 9070xt ako imaš 5070ti? 

Timo: "...samo neinformirani krajnji korisnik moze kupiti AMD proizvod, za igranje"
11 godina
Inochulum kaže...

Zašto bi uzimao 9070xt ako imaš 5070ti? 

I ja se pitam ali nisam htio odgovarat... 5070ti ima bolji RT, bolje raster performanse i DLSS4 koji je trenutno nesto bolji i podrzava ga puno vise igara.

9 godina
AMD Navi

Pa imam ja i drugi PC koji sad ima trenutno Sapphire RX 7800XT Nitro. 

p.s. Kad sam uzimao RTX 5070Ti, imao sam u ruci Sapphire RX 9070XT Nitro, joj teško sam ju vratio ali sam rekao da ću jednog dana i nju piknuti.

Taraba WoW
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 19:58 (Taraba).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
AMD Navi

Ekipa koja ih ima.....KAKO STE ZADOVOLJNI SA 9070/9070XT

od 1-10, Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Wiz3m4n kaže...

od 1-10, Hvala

6 od 10.

Da sam uzeo drugi model - vjerovatno 7-8.

14 godina
Wiz3m4n kaže...

od 1-10, Hvala

Potpuno zadovoljan s obzirom da sam ju i malo platio: 9

17 godina
8/10

Da je jeftinija 100-200 e bi bila ocjena gore

Da ima fsr4 u vise igri bi bila ocjena gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dobro stoje po pitanju cijene i performansi....posebice 9070 non xt  

Posebice ako se ugrabi po 670e....pričekam do jeseni svakako pa vjerujem da bude nešto uletilo, nije mi žurba....RTX 5xxx ću preskočiti 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 20:23 (Wiz3m4n).
14 godina
Wiz3m4n kaže...

Dobro stoje po pitanju cijene i performansi....posebice 9070 non xt  

Posebice ako se ugrabi po 670e....pričekam do jeseni svakako pa vjerujem da bude nešto uletilo, nije mi žurba....RTX 5xxx ću preskočiti 

U Njemačkim dučanima su po 650€ nadalje, ja si gledam Powercolor hellhound ili Sapphire pulse 9070 XT ( htio bi opet AMD karticu nakon 10+ godina) po 780€ ide kaj je super cijena u usporedbi s našim lihvarima.

twice the pride double the fall
14 godina
DarthMarkus kaže...
Wiz3m4n kaže...

od 1-10, Hvala

6 od 10.

Da sam uzeo drugi model - vjerovatno 7-8.

Zadnji put kad sam imal AMD karticu to je bilo prije 10 godina, i oba modela XFX bili su strašno glasni kao da avion poljece i reko više nikad.

Sad gledam da se opet vratim na AMD ali gledam sapphire ili powercolor pošto su relativno tihe i idu bez problema na -80mv UV i nekih 15% dolje na power limit i performanse su iste kao na stocku tako da super.

Npr:

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:03 (dad0r).
17 godina

Koliko sam popratio ove xfx quicksilver i Mercury su ok, nebi trebale biti niti glasne ni tople....još uz malo UV bi to bilo to, meni su nekako naj sa cijenom i ukupnim dojmom

13 godina
Wiz3m4n kaže...

Koliko sam popratio ove xfx quicksilver i Mercury su ok, nebi trebale biti niti glasne ni tople....još uz malo UV bi to bilo to, meni su nekako naj sa cijenom i ukupnim dojmom

Ne bih se bas slozio, kao prvo i jedne i druge su poskupile i to za cca 30 eur cak i na NR INFO (sluzbeni XFX dobavljac), a kao drugo radi se o najglasnijim modelima. Kolko sam ja uspio istraziti, najlosije izvedbe generalno

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
17 godina

A gle, svaka roba ima svog kupca, meni je tako, ciljam te dve nakon sveg zbrojenog, ti imaš pravo misliti i uzeti drugačije, tebi bolje 

16 godina
Wiz3m4n kaže...

od 1-10, Hvala

Ja trenutno 10/10.

Doduše, još se navikavam, malo sam se igrao, više uV i slično.

Igre koje sam igrao genijalno radi, igrao sam sa default postavkama igara na 4k na novom OS-u, skroz novi build, ništa mi nije falilo.

Slijedećih dana (vikend obično klinci i ja igramo nešto zajedni po njihovom izboru) ću više isprobavati igre sa fsr/rt

A trenutno je nečujna i moćna!

14 godina
Wiz3m4n kaže...

od 1-10, Hvala

9070 XT ne bi preproučio nekome tko nije napredni korisnik.

Moj je XFX Quicksilver bez undervolta vrlo glasna kartica sa popriličnom potršnjom struje.

Uz UV u kombinaciji sa power limitom je praktički nečujna i troši 80 W manje.

Isto tako netko tko nije upoznat bi mogao propustiti da za svaku igru zasebno treba odabrati FSR 3.1 te onda u driveru upaliti FSR 4 podršku.

Igru koja nativno u svojim opcijama ima FSR 4 još nisam vidio.

Ako će biti ažurni sa driverima i gurati FSR 4 u svim novim naslovima (recimo TLOU2 ju ima na po launchu - bravo) biti će to pobjeda od generacije.

15 godina
AMD Navi

Baš igram TLOU 2 i FSR 3 izgleda odlično na performance 4 K....tagođer frejmgen štima 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice