Pozdrav svima!
Želim otvoriti ovu temu da bi svi korisnici mogli postati svoje komentare i ostalo..
Moje pitanje je: kako i gdje vidjeti status baterije i to kada nije prazna? (Kad je prazna skroz onda blinka crveno i ubrzo se ugasi..)
Hvala!
Pozdrav svima!
Želim otvoriti ovu temu da bi svi korisnici mogli postati svoje komentare i ostalo..
Moje pitanje je: kako i gdje vidjeti status baterije i to kada nije prazna? (Kad je prazna skroz onda blinka crveno i ubrzo se ugasi..)
Hvala!
posjedujem sjajnog mu predhodnika S2 skojim sam vrlo zadovoljan a mogu tek mislit kako bi bio sa S5-icom... makar sad pak ciljam na dslr klasu..
nego, kod S2 ta opcije je nemoguca (na veliku zalost) ali i kod S5 - na jos vecu zalost!
to mu je ujedno i najveca mana. stvarno nevjerojatno da se toga nisu sjetili.. ili jesu ali tko zna koji su razlozi zasto to nije omoguceno..
2 Josip: valjda mislis na Canon S3 IS :)
Za seriju Canonovih Powershot aparata postoji hack firmware. Bezopasan je, tj. doinstalira se na postojeci firmware i ucitava s kartice, te ga je moguce po volji ukljuciti ili iskljuciti.
http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK
PS. za toplovodnog izumislitelja SW-a ovog foruma: citiranje, pasteanje -> katastrofa. Em sto kasnite em ste napisali sw za pecinske forumase.
Ja sam jako zadovoljan S5-icom, ali to za bateriju nisam znao..
Jedini nedostatak je taj status baterije i malo zrnate/pikselaste slike kod slabijeg osvjetljenja i većeg ISO..
Hvala blagi, pokušat ću s time vidjeti što mogu..
btw. quote je malo jači.. hehehe
Ja sam jako zadovoljan S5-icom, ali to za bateriju nisam znao..
Jedini nedostatak je taj status baterije i malo zrnate/pikselaste slike kod slabijeg osvjetljenja i većeg ISO..
Hvala blagi, pokušat ću s time vidjeti što mogu..
Meni treba samo taj battery status..
Aj nam napiši neke upute što moramo raditi i kako se to radi..
Jel ima uopće to za S5 IS? Nije mi to baš najjasnije..
Potraži ovdje negdje http://forums.dpreview.com/forums/forum.asp?forum=1010
2 Josip: valjda mislis na Canon S3 IS :)
ne, mislim na S2 samo sam trebao napisat - pred-prethodnik S5-ice :)
Meni treba samo taj battery status..
Aj nam napiši neke upute što moramo raditi i kako se to radi..
Jel ima uopće to za S5 IS? Nije mi to baš najjasnije..
Za 300 kn više, može se još naći i Powershot G7. Nema zoom kao S5 IS, ali je jedan od najboljih fotića ikad. Zapravo, mnoge recenzije su pokazale da ima kvalitetniju sliku i od svog nasljednika G9. A on košta gotovo 4.000,00 kn. Ako ti treba velik zoom izbor je S5 IS, a ako trebaš najbolju sliku u kompaktnoj klasi, izbor je G7. Sve o njemu na
i http://www.dpreview.com/reviews/canong7/
Malo koji kompakt ovdje dobije ovako visoku ocjenu za kvalitetu slike. Usporediva je s nekim entry level D-SLR modelima.
mislim da jedan prosjecan korisnik nece zamjetiti gotove nikakve razlike izmedju fotografija S i G klase.. a ta razlika, mu nikako nece smetati..
ja na tvom mjestu isto biram S5.
S5 IS izgleda puno moćniji i profesionalniji..
Pomalo izgleda na dSLR za razliku od G7/G9..
:)
Je, i od Sigme DP1 isto.
Izašao je CHDK za Canon S5 IS prije mjesec dana, probao i radi ok..
Inače, softver mi je verzija b u fotoaparatu.
Zanima me onaj poklopac objektiva, gdje ste ga pričvrstili i gdje ga zakačite dok slikate,
jer ja ga još nisam zavezao do sada, nego ga skinem skroz dok slikam pa me zanima to.
Jel može netko postati sliku da vidim kako stoji kod vas?
Hvala!
kolikoj aznam to se ne može vidjeti. ja sa svojim baterijama ispucam 800 fotografija sa jednim punjenjem.
pozdrav, koliko sam shvatio ovaj fotić je super za macro. E sad mene zanima pošto je to malo stariji model koji su mu izravni suparnici planiram kupiti nešto slično bridge kameru sa funkcijama dslr-a aperture priority i te sitnice su mi bitne. dslr mi je nekako preskup, tijelo pa objektivi za macro posebno za ovako posebno itd itd
pozdrav, koliko sam shvatio ovaj fotić je super za macro. E sad mene zanima pošto je to malo stariji model koji su mu izravni suparnici planiram kupiti nešto slično bridge kameru sa funkcijama dslr-a aperture priority i te sitnice su mi bitne. dslr mi je nekako preskup, tijelo pa objektivi za macro posebno za ovako posebno itd itd
Svi bridge aparati ti generalno imaju macro mogućnost. Nema ti prevelike razlike među njima. Evo jedan
http://www.canosa.com.hr/fuji-finepix-s2980-vanguard-torbica/102831/product/
hvala na odgovoru, znam da je u biti sve isto. ali mi je jednako tako potrebno da ima određene funkcije što sadašnji kompakt nema. npr time lapse, prioritet okidača itd. i takve sitnice