Testovi hardvera u BUG-u

poruka: 9
|
čitano: 2.233
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Testovi hardvera u BUG-u

Prvo, imam pitanje: kako u testovima hardvera odlučite koji je hardver najbolji ili koji je best buy?

Tj. imate li neki objektivni sistem ocjenjivanja ili je to neki miks objektivno/subjektivno?

Jasno mi je da je objektivni dio npr. broj bodova koje daje neki test program, ali ako su dva proizvoda 'vrlo blizu' po testovima, kako odlučite koji je najbolji odnosno best buy?

Ovo 'vrlo blizu' se odnosi na situacije kada su se npr. dva proizvoda u nizu testova pokazala recimo fifty-fifty (od npr. 10 testova svaki je pobjednik u 5).

Znam da ponekad dva uređaja dijele titulu, ali možda se može pronaći neki 'više objektivni' način ocjenjivanja.

Npr. ako imamo 2 grafičke kartice, od kojih prva napravi 5000 bodova u testu, a druga recimo 5100 bodova.

Istovremeno cijena prve je 500, a druge je 520. Pa koja je 'pobjednik'?

Prijedlog je da se napravi normalizacija rezultata testa obzirom na neki parametar, npr. cijenu.

Tako bi u gornjem slučaju prva kartica imala 'indeks' 5000/500=10, a druga 5100/520=9.8.

Pa ako ima 'masa' kartica na testu sve dobiju neki 'indeks' kao gore i može se prilično objektivno odlučiti koja je best buy.

Jasno da se situacija komplicira sa velikim brojem testova, ali razmislit ću i o tome. Možda pomoću nekog 'generaliziranog' indeksa koji uključuje različite testove.

Eto, prijedlog je tu.

Dell XPS M1330
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Testovi hardvera u BUG-u

Koliko ja mislim best buy ti najprodavaniji (bestseller)

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2009 18:47 (PC Street Hacker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Testovi hardvera u BUG-u

Hm. Meni se više čini da je to onaj proizvod koji 'daje' najviše za svoju cijenu. Nešto kao: jeftino, a dobro.

To bi trebao biti izbor za one koji ne ciljaju na top performanse, nego 'razuman' odnos performanse/cijena.

Možda to oni već i računaju kako sam gore predložio. Sačekat ću da se netko komptentan javi.

Dell XPS M1330
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2009 18:51 (shkval).
17 godina
neaktivan
shkval kaže...

Hm. Meni se više čini da je to onaj proizvod koji 'daje' najviše za svoju cijenu.

Imaš pravo,ali i najprodavaniji,jer i Naš izbor isto spada po omjeru cijena:koliko daje
Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
16 godina
neaktivan

nas izbor-znaci najkvalitetnije,bez obzira na cjenu.

best buy-naj isplativija kupnja,najbolji omjer performansi i cjene.

to je moje misljenje.

q6600 H2O @3GHz, 6GB DDR2,ati radeon 3870x2
17 godina
moderator

Ojla momci!

Kao sto su neki ispravno kazali, titula Nas izbor se daje hardveru (ili softveru) koji je bolji od ostalih, bez obzira na njegovu cijenu. Titula Best Buy ide hardveru koji za ulozeni novac daje najvise. To, naravno, ne mora nuzno znaciti da ce pripasti najjeftinijem testiranom uredjaju (stovise, to gotovo nikad nije slucaj), vec onome koji doista vrijedi svake ulozene kune - i vise od toga!

Neki su takodjer ispravno pretpostavili da se ponekad susrecemo s vecim brojem kandidata za jednu od te dvije titule. Odluka se donosi tako da se pazljivo i detaljno sagledaju sve karakteristike svih uredjaja koji se bore za titulu i tada se kroz medjusobnu konzultaciju dolazi do odgovora. Iako je uz hardverske testove obicno potpisan jedan autor, oko svih nagrada se u pravilu slaze citava hardverska divizija nase redakcije. Ako su neki proizvodi toliko blizu da je nemoguce izdvojiti jasnog pobjednika, onda nagradu dobiva njih vise.

Neka takodjer bude receno da dvojbi oko titula zapravo i nemamo pretjerano cesto - najcesce se neki proizvod vrlo jasno namece kao Nas izbor i Best Buy. Eto, nadam se da su stvari sada jasne!

Davor

Work is for people who suck at video games.
17 godina
Davor kaže...

Ojla momci!

Kao sto su neki ispravno kazali, titula Nas izbor se daje hardveru (ili softveru) koji je bolji od ostalih, bez obzira na njegovu cijenu. Titula Best Buy ide hardveru koji za ulozeni novac daje najvise. To, naravno, ne mora nuzno znaciti da ce pripasti najjeftinijem testiranom uredjaju (stovise, to gotovo nikad nije slucaj), vec onome koji doista vrijedi svake ulozene kune - i vise od toga!

Neki su takodjer ispravno pretpostavili da se ponekad susrecemo s vecim brojem kandidata za jednu od te dvije titule. Odluka se donosi tako da se pazljivo i detaljno sagledaju sve karakteristike svih uredjaja koji se bore za titulu i tada se kroz medjusobnu konzultaciju dolazi do odgovora. Iako je uz hardverske testove obicno potpisan jedan autor, oko svih nagrada se u pravilu slaze citava hardverska divizija nase redakcije. Ako su neki proizvodi toliko blizu da je nemoguce izdvojiti jasnog pobjednika, onda nagradu dobiva njih vise.

Neka takodjer bude receno da dvojbi oko titula zapravo i nemamo pretjerano cesto - najcesce se neki proizvod vrlo jasno namece kao Nas izbor i Best Buy. Eto, nadam se da su stvari sada jasne!

Davor

Premda nisam baš 'sretan' sa takvim načinom izbora, dobro je znati kako donosite odluke.

Hvala na informacijama.

AIK ulazi u Eliteserien!!!!!
17 godina
neaktivan
Testovi hardvera u BUG-u

LOL

A koji dio nije dobar?

Mislim da se ovakvim načinom definitivno donese najobjektivnija odluka.

www.infinite-gamers.com ---> PC Gaming Community

0 0 hvala 0
17 godina
Danny_HR kaže...

LOL

A koji dio nije dobar?

Mislim da se ovakvim načinom definitivno donese najobjektivnija odluka.

Pa oni donose dijelom odluku i konsensuzom. Znači, kad brojevi nisu potpuno 'jasni' da odluče pobjednika, oni se dogovore. To je subjektivno donošenje odluke.

Moje pitanje je bilo da li je ocjenjivanje objektivno, tj. da li postoji 'mjerna' metoda koja svakom proizvodu dodijeli broj, tako da se ne moraju ljudi sastajati i dogovoarati šta je bolje.
Dijelom su njihove odluke temeljene na tome (testovi), pa sam tim dijelom i zadovoljan.
Drugi dio odluke su mišljenja stručnjaka, šta je recimo ok, ali ja osobno s tim nisam skroz zadovoljan, jer to može biti znatno različito od onoga šta ja tražim (to ti je npr. kao izbor za Miss - ona koja je tebi najbolja ne mora i pobijediti, jer su 'testovi' i stručnjaci rekli drugačije). 
Ke?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice