Šta rade bugovci sa testiranim hardwareom??

poruka: 33
|
čitano: 5.986
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Šta rade bugovci sa testiranim hardwareom??
wifi kaže...
DOPE kaže...
Cak jedne firme kada stavljaju garanciju na racunar, ne dozvojavaju ti da se otvara kuciste. Pa ti u njega mogu uvaliti i metar drva. Mozes misliti. Ne mozes dirati kuciste recimo 2 godine a ode ti napajaje za 6-7 mjeseci. I radi napajanja od 40€ gubis garanciju na sve komponente. Koji bezobrazluk i kako je samo smisljeno.

Naravno,  nije  to  kod  sviju  ali  postao  je  trend.  Ipak,  ima  tu  nesto,  nije  to  djabe  a  i  recio  iz  par  uglednih  firmi  sam  cuo  od  ljudi  da  stavljaju  polovnu  robu  od  par  mjesec.  Mozda  bas  tako  nesto  testirano.  Kada  se  bude  uzimao  novi  komp  uzet  cu  po  komponentama  i  sam  ga  sastaviti  i  realno  cu  na  svaku  komponentu  imati  njenu  garanciju 

Nadam se da nije previse offtopic, ali evo (bear with me, pliz)... Zakonom o zastiti potrosaca, imas pravo otvorit svoje kuciste bez gubljenja garancije na pojedinacne komponente. Garanciju gubis samo na komponente cija je garancija kraca od "zajednicke" garancije, npr. tipkovnice, misevi, modem od 15 dana i tome slicno, a firma daje produzenu garanciju (godinu, dvi). Npr. na disk unatoc "zajednickoj" garanciji od 1/2 godine imas garanciju od 3/5 godina ovisno o proizvodjacu. Isti taj disk, kao i ostale komponente unutar racunala jasno se daju identificirat po svom serijskom broju, koji treba stajati i na samoj garanciji. Time je neupitno da se radi o toj i toj komponenti, a na nju samu imas mogucnost ostvarivanja garancije.
Ipak, ova solucija - sastavi sam - je jos najbolja i osobno mi najdraza jer znas tocno sto dobivas.
Slicne stvari su pokusane i sa biciklama u veleprodajnim centrima gdje je garancija uvjetovana sastavljanjam bicikle kod ovlastenog servisera (sto isti uredno naplati), sto je bilo jednako protuzakonito kao i ovaj pokusaj uvjetovanja garancije lipljenjem naljepnice na kuciste racunala.
Prema odgovoru koji sam na ovo pitanje dobio od udruge Potrosac:
Skidanje naljepnice poništava garanciju na cijelu konfiguraciju, koja zapravo omogucava besplatnu dijagnostiku kvara a ne ponistava garanciju na pojedinacne komponente, ALI...
Ako ste sami sastavljali komp, pa nemate tu naljepnicu, a krepa vam recimo graficka kartica (naravno da se isto odnosi na sve komponente), neke firme ce od Vas traziti racun ovlastene firme koja Vam je tu graficku karticu ugradila u PC kako bi Vam priznali garanciju. Ovo nije generalno pravilo, ali bi Vam se lako moglo dogoditi...
17 godina
neaktivan
RE: Šta rade bugovci sa testiranim hardwareom??
He  he..  dobro  si.  Mogao  sam  naci  i  zive  materije  na  stranicama  BUG-a.Belji se 

Jako fino  sto  se  doniraju  neki  komadi  hardwera.  Ali  opet  sto  kazete,  to  je  jako  rijetko.    Ma dobro moze biti da i dobijet komad hardwera oji je namjenjen za prezentacije i samo testiraje uredjaja. Ali ja ipak vjerujem da se to naj naj normalnije vraca u kutije i police kao nova stvar i da mi obocni smrtnici to pokupujemo. Ne primjeti se razlika izmedju nove - koristene. Cak jedne firme kada stavljaju garanciju na racunar, ne dozvojavaju ti da se otvara kuciste. Pa ti u njega mogu uvaliti i metar drva. Mozes misliti. Ne mozes dirati kuciste recimo 2 godine a ode ti napajaje za 6-7 mjeseci. I radi napajanja od 40€ gubis garanciju na sve komponente. Koji bezobrazluk i kako je samo smisljeno.

Naravno,  nije  to  kod  sviju  ali  postao  je  trend.  Ipak,  ima  tu  nesto,  nije  to  djabe  a  i  recio  iz  par  uglednih  firmi  sam  cuo  od  ljudi  da  stavljaju  polovnu  robu  od  par  mjesec.  Mozda  bas  tako  nesto  testirano.  Kada  se  bude  uzimao  novi  komp  uzet  cu  po  komponentama  i  sam  ga  sastaviti  i  realno  cu  na  svaku  komponentu  imati  njenu  garanciju 

- pa lipo onda odneseš takvu konfiguraciju na servis di si kupio računalo i jamstvo ti se ne ukidaBelji se

vjekoslavko
17 godina
neaktivan
Šta rade bugovci sa testiranim hardwareom??

Ja mislim da najviše testirane robe prodaje HGSpot jer dok sam kod njih kupio grafičku ona je bila u kutiji bez celofana,tak da se može pretpostaviti da ju je netko mogao koristiti.Dok kod drugih dobim bar zamotani hardver,tak da ak nikaj drugo bar su se potrudili opet zatvoriti kutiju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice