Hvala BUGu i BUGovcima

poruka: 10
|
čitano: 2.421
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Hvala BUGu i BUGovcima

Eto, jučer se dogodila malo čudna stvar. Čudna, ali vrlo simpatična. Naime, stigao mi je posljednji broj časopisa BUG (215, tema broja FAQ OFF). Znam, već pretpostavljate da sam pretplaćen, ali...

Kada sam se pretplaćivao prošle godine, napravio sam to 1.9. jer sam već bio kupio BUG za deveti mjesec, a prema njihovim uvjetima pretplata kreće od sljedećeg mjeseca. Ipak, odmah sam dobio broj za deveti mjesec (koji sam već bio kupio na kiosku) i zvao ih da mi to ne paše, pa da im ovaj mogu vratiti natrag. Nije im to bilo interesantno, ali su mi obećali poslati još jedan broj nakon osteka pretplate. Hmmm, da, sigurno.

I tako se dogodilo da je došao listopad mjesec godinu dana kasnije, moja pretplata je istekla, a ja sam sa svojih 32 godine odlučio da nema više nikakvog smisla nastaviti kupovati BUG jer uz flat-rate Internet imam sve bitne informacije nadohvat ruke, a tu je i BOL. No, broj za rujan mi nikada nije stigao. Nije problem, jer sam gledao sadržaj na netu i nije mi se činio posebno zanimljivim.

Ali ne lezi vraže, BUGovci su ipak održali riječ - upravo jučer mi je pao ruku BUG od listopada ove godine, dobri ljudi su ga poslali i baš me ugodno razveselili (ležim bolestan s temperaturom i svako malo zaspem, kao narkolepsičar ili  najmanju ruku neki jako star čovjek :). Nije da imam nešto posebno za pročitati u njemu, nije da će mi boostati znanje za 5% zauvijek ili makar 50% u iduća 24 sata, ali fino mi krati vrijeme i podsjeća me na ugodne trenutke odrastanja uz ovaj časopis. I tada sam shvatio kako sam veliki, jako veliki dio svega što znam o računalima naučio uz BUG, a ono što i nisam je leglo na temelje koje mi je BUG postavio. Od srednje škole i prvih disketa, preko fakulteta do danas, toliko je tema prošlo kroz BUG, neke sam savladao više, neke manje, neke nikada neću, ali je časopis definitivno ostavio traga. Dapače, toliko da više jednostavno nemam potrebe za pretplatom :(

Iskreno, još uvijek mislim kako su teme u prijašnjim brojevima bile kvalitetnije obrađivane, kako je tu bilo puno više truda uloženo, ali moram priznati da me pomalo izjeda i scrv sumnje - je li možda samo zato što sam upravo uz prve brojeve najviše i naučio? Lako moguće, ali i nebitno. Probao sam s Mrežom, ali to je neki drug tip časopisa, ne za račnalne entuzijaste, većzaista mrežne profesionalce. Kako mi to nije kruh, velika većina sadržaja Mreže mi je sasvim nepotrebna (ipak, čuvam još uvijek nekoliko broje koji na razne načine obrađuju teme sustava otvorenog koda). BUG je nakon toliko godina računalni časopis #1, ali će obrazovati neke druge generacije i to je valjda taj paradoks, naučili su me dovoljno da jednostavno više nemam potrebe za njima. Dobro, nemam te potrebe već neko vrijeme, ali nekih stvari se teško riješiti u životu.

I tako ja više neću biti BUGov pretplatnik. Ne zato jer je BUG loš, ne zato jer su mi se zamjerili ili su njubare. Već zato što su mi dali ono što su mi mogli dati (i zauzvrat uzeli pozamašnu količinu novaca). I na tome vam BUGovci hvala, jer temeljem prikupljenog znanja lakše radim neke stvari u životu, usudim se reći da mi je lakše pronaći i zadržati posao (iako nemam nikakvu formalizaciju tog znanja), a mogu pomoći i sebi i svojim prijateljima kada to potreba nalaže.

Hvala vam na znanju, hvala vam na ustrajnosti, hvala vam na zanimljivosti i hvala vam na održanoj riječi. Nadam se da ću preko foruma moći vratiti barem dio svega što sam preko vas skupio, pa da će i ti ljudi to isto raditi dalje. Ako sam ikada dosadan i naporan na forumu, to je zato jer sam utter and comlete douchebag, ali djelomično i zato jer mislim da u nekom situacijama stvarno možete i trebate bolje. Respect!

Demand it, and you'll get it! Demand it, and you'll get it!
Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.10.2010 12:25 (Veliki Brat).

17 0 hvala 8
16 godina
neaktivan
Hvala BUGu i BUGovcima

Grebeš se za majcu, priznaj...

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.10.2010 14:45 (the economist).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Hvala BUGu i BUGovcima
the economist kaže...

Neka se grebe ali čovijek ima pravo

17 godina
the economist kaže...

Haha, naravno da ne (sumnjam da će dati majicu nekome tko na forumu izjavljuje da otkazuje pretplatu), ali da ju dobijem ne bi se bunio. Svejedno, mislim da je jasno zašto sam ovo napisao, stvarno su me ugodno iznenadili ovim posljednjim primjerkom, moram iskreno priznati da ga nisam očekivao i ne bi im nikako zamjerio da ga nikada nisu poslali (tim više što su preskočili primjerak za rujan). A niti sve ovo ostalo nije za odbaciti... Mislim da smo svi ionako previše koncentrirani na loše stvari u životu, treba ponekad skrenuti pažnju i na dobre, koje lagano već uzimamo zdravo za gotovo.

Gledam te!
16 godina
neaktivan
Hvala BUGu i BUGovcima

Hvala Bogu, neka normalna tema.

During your life, neveT stop dreaming. No one can take away your dreams.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Veliki Brat kaže...
the economist kaže...

Haha, naravno da ne (sumnjam da će dati majicu nekome tko na forumu izjavljuje da otkazuje pretplatu), ali da ju dobijem ne bi se bunio. Svejedno, mislim da je jasno zašto sam ovo napisao, stvarno su me ugodno iznenadili ovim posljednjim primjerkom, moram iskreno priznati da ga nisam očekivao i ne bi im nikako zamjerio da ga nikada nisu poslali (tim više što su preskočili primjerak za rujan). A niti sve ovo ostalo nije za odbaciti... Mislim da smo svi ionako previše koncentrirani na loše stvari u životu, treba ponekad skrenuti pažnju i na dobre, koje lagano već uzimamo zdravo za gotovo.

Trebao si dobiti i Bug za rujan. Vjerojatno je zapelo negdje u dostavi ili kod kakvog susjeda koji također želi biti informiran... :) Ako nekom pretplatniku slučajno ne stigne Bug, neka se svakako javi na e-mail adresu pretplata@bug.hr pa će dobiti svoj primjerak.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.10.2010 8:46 (vincimus).
16 godina
neaktivan
Hvala BUGu i BUGovcima

ma to oni nisu vidjeli da ti je istekla pretplata. trebao si šutiti i bug bi ti stizao svaki mjesec - besplatno. al sad si se izdao Belji se

Atomska bubamara

5 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Hvala BUGu i BUGovcima

I sam sam se našao u sličnoj situaciji, sam , napušten(samo sam bio bolestan), i isto tako mi je BUG otvorio oči da treba uživati u malim trenucima...ups, gubim poantu, želim samo reći da mi je ova tema natjerala suze na očiPlač

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
alankish kaže...

I sam sam se našao u sličnoj situaciji, sam , napušten(samo sam bio bolestan), i isto tako mi je BUG otvorio oči da treba uživati u malim trenucima...ups, gubim poantu, želim samo reći da mi je ova tema natjerala suze na očiPlač

I ti stariš ? Namigiva

15 godina
odjavljen
Gradonačelnik kaže...
alankish kaže...

I ti stariš ? Namigiva

Izgleda, da mi je to uz BUG uspijeloNamigiva

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice