- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni je tako sigurno preko pola godine, mislio sam da je do mog preglednika (koristim Brave) pa mi se nije dalo čačkati po postavkama. Ako nađeš rješenje-javi! :-)
Baš dobro pitanje i prilika da objasnim kako se ne radi o problemu, već o naprednoj osobini digitalnog izdanja!
"Zaplavljeni" naslovi su u stvari aktivni linkovi i oni omogućavaju brzi skok na željenu temu, a unutra pojedinih tema, ako sadrže hiperlinkove (bilo u opisu ili u infoboxu), vode na sadržaj o kojem se piše.
Preglednik PDF-a na desktop računalima tu zaplavljenost makne nakon par sekundi, kao što se može vidjeti u ovom videu:
Na mobitelima i tabletima ostaje zaplavljenost da bi se bolje uočila.
U videu se može uočiti kako je na reklamama zaplavljena samo donja četvrtina stranice (ta zona vodi na stranicu oglašivača), što je napravljeno baš zbog listanja PDF-a na touch screenu, kako se ne bi slučajnim dodirom na stranicu umjesto strelice, pri "listanju" otišlo nenamjerno na web oglašivača.
Pored svega i ti plavi dijelovi linkovi su ok da se pojave i da nestanu a ovako bas ne izgleda privlacno. Ne znam za druge ali meni to bas smeta do mjere da ne mogu citati na tabletu a kupio sam tablet iskljucivo da citam bug iz kreveta.
Kako izgleda listanje PDF-a na iPadu, već sam ti pokazao...
A dolje, na ovim slikama (nisam snimio video, ali mislim da se dobro vidi iz slika), kako to meni izgleda na Androidu (konkretno OneUI 8.0, Android 16).
Kod prvog učitavanja pojavi se na sredini gumb "Click to Read" (prikazuje li se on i tebi?) i nakon što se na njega klikne prikaz se malo zumira i nestane sivog layera. Ostaje plavo označena zona linka (klik na to vodi van iz prikaza PDF-a).
Osim na boju te markacije (i definiranje zone, koja je na oglasima u donjoj četvrtini), nemamo mogućnost mijenjanja nekih drugih parametara.
Slike ekrana koje sam dodao uz prethodni post napravio sam na mobitelu s One UI 8.0 i Androidom 16 - i vidljivo je da sivog layera nema.
A označavanje aktivnih linkova imamo u cijeloj arhivi, od broja 100, pa na dalje...