BUG br. 193

poruka: 93
|
čitano: 8.343
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
BUG br. 193
pitanje

// dakle, gospodo draga... jutros sam se krvavih očiju bacio na poštara kao pas kad sam vidio da mi nosi novi BUG. Čovjek me gledao kao da sam "lud", he he... uplašio se da neću maznut penzije, ali ja sam samo želio BUG. Odmah sam uključio PC, već sam se psihički pripremio za instalaciju novog Ubuntu 8.10, kad ono izgleda da uopće niste stavili na DVD ovaj OS. Ja sam još uvijek u šoku i nevjerici, i jedva tipkam ove riječi. Kaj ovo treba da znači? Pa pište o njemu na 3 stranice a niste ga metnuli na DVD?! Ne, neznam uopće kaj da velim, u prevelikom sam šoku. Molim hitno za nekakvo rješenje. Unaprijed se zahvaljujem.

"U bezptičju i krava zvuči kao slavuj"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: BUG br. 193
autorov komentar
// i još nešto... evo baš kako čitam BUG, moram da odmah komentiram jer me zanima, dakle, ova nagradna igra, jel to znači da ovaj kupon netko može kopirat recimo 1000 puta i poslat 1000 kupona, i imat će 1000 puta veće šanse da osvoji nagradu? Kak to šljaka?
17 godina
moderator
jabuka555 kaže...
// i još nešto... evo baš kako čitam BUG, moram da odmah komentiram jer me zanima, dakle, ova nagradna igra, jel to znači da ovaj kupon netko može kopirat recimo 1000 puta i poslat 1000 kupona, i imat će 1000 puta veće šanse da osvoji nagradu? Kak to šljaka?
 Naravno da ne može, prihvaćat će se samo originalni kuponi, a ne i kopirani. Ako želiš 1000 puta veće šanse, slobodno sudjeluj u nagradnoj igri 1000 puta, ali s 1000 originalnih kupona.
drpetric
17 godina
moderator
jabuka555 kaže...
Odmah sam uključio PC, već sam se psihički pripremio za instalaciju novog Ubuntu 8.10, kad ono izgleda da uopće niste stavili na DVD ovaj OS.
Ubuntu Installer je velik nešto iznad 700 MB, pa smo radije toliki prostor ustupili drugim programima. No, bez brige, za one koji ga žele na DVD-u, pripremili smo ga uz sljedeći broj Mreže!
drpetric
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
jabuka555 kaže...

Molim hitno za nekakvo rješenje.

Na ovome linku gore možeš naručiti CD, za nekih 2 tjedna bi ti trebao stići poštom (posve besplatno). Ako se ne možeš strpiti toliko javi se na PM pa ti ja pošaljem. 
Probaj Linux! - www.linuxzasve.com
17 godina
neaktivan
BUG br. 193

...ili skines sa sluzbene stranice. nije velik (700mb), i isplati se, radi odlicno. sve poznatije win aplikacije rade preko wine-a, osim messengera nazalost

Intel C2D 2,66 GHz, 4 Gb RAM, HD 3850, SB 320 Gb + WD 250 Gb, Philips 200ws, 850 W RMS panasonic 5.1 sound system
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BUG br. 193

Ako nekome treba Ubuntu 8.10 32-bit ili 64-bit i nalazi se u Zagrebu, mogu mu besplatno sprziti u zamjenu za prazan medij.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
drpetric kaže...
jabuka555 kaže...
Odmah sam uključio PC, već sam se psihički pripremio za instalaciju novog Ubuntu 8.10, kad ono izgleda da uopće niste stavili na DVD ovaj OS.
Ubuntu Installer je velik nešto iznad 700 MB, pa smo radije toliki prostor ustupili drugim programima. No, bez brige, za one koji ga žele na DVD-u, pripremili smo ga uz sljedeći broj Mreže!
  Kakve li "navlakuše" i "papilove"!?!

700MB je puno za DVD (rolleyes), međutim u sljedećem broju Mreže 
će se naći mjesta. (DL DVD)
Dobitna kombinacija: recenzija u BUG-u, a OS na DVD-u Mreže. 
mladi ljudi na početku čine pogrešku, jer vide gdje je moć, postaju zli, sve za novac, sveti novac, prljavi novac, krvavi novac, oprani novac, zato neka se čudo desi, čudo osvještenja!
17 godina
neaktivan
autorov komentar
// Odlično, hvala svima na odgovorima. Nažalost moj internet je modem 33.6 kbps tako da je za mene 700 MB oooogromna količina podataka. Ja kad skidam s neta fajl veličine 1.44MB (jedne diskete), mene taj tjedan dana uopće nema nigdje, dok se fajl ne skine! Uglavnom, javljam se na privat uz molbu da dobijem Ubuntu 8.10 + kupujem novu Mrežu. btw kad uopće izlazi nova Mreža?
17 godina
neaktivan
Koje su teme?
17 godina
neaktivan
autorov komentar
// Tema broja: BUGOVE GODIŠNJE NAGRADE 2008. - odlična tema!!!

pa onda imaš, Intel Core i7 procesori, pa Apple iPhone 3G, pa prijenosnici do 5.000 kn, ( tu je po mom mišljenju trebala biti tema do 3.000 kn, jer za 5.000 ima brdo laptopa, al ajd budi maher pa za 3 soma nađi laptop da valja, a ima i takvih), i još na kraju Videokamere s mem. karticama, isto odlična tema.
17 godina
neaktivan
super, opet laptopi :(
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w, 4870 1GB oc
16 godina
neaktivan
BUG br. 193

ima sta o macbooku koliko pisu o iphonu?? jel nest pametno :-)))

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
sub_zero kaže...
Koje su teme?
 Objava sadržaja novog Buga - večeras u 20h - na www.bug.hr
17 godina
moderator
jabuka555 kaže...

// dakle, gospodo draga... jutros sam se krvavih očiju bacio na poštara kao pas kad sam vidio da mi nosi novi BUG. Čovjek me gledao kao da sam "lud", he he... uplašio se da neću maznut penzije, ali ja sam samo želio BUG. Odmah sam uključio PC, već sam se psihički pripremio za instalaciju novog Ubuntu 8.10, kad ono izgleda da uopće niste stavili na DVD ovaj OS.

Ovo pitanje je već razriješeno, ali samo da napomenem - na ovoj stranici se može dobiti potpuna informacija o sadržaju DVD-a i prije nego što je objavljen:

17 godina
neaktivan
BUG br. 193

Stigo moj primjerak danas.

Ipak se poštar nije napil(cudna iznimka ali samo nek tak nastavi :) )

Sutrašnji radni dan je spašen Smijeh

E8400@4050mhz@H2O,Biostar Tpower I45,Mushkin XP 2x2gb@1080mhz 5-5-5-15,BFG GTX260 OCX,WD320gb+WD640gb-AAKS
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BUG br. 193

Teme zvuce dobro, ali zasto uvijek mjesec dana nakon kaj ja kupim nekaj(laptop), ta je tema u bagu?!?! To je cetvrti put, ja cekam i cekam recenziju, odustanem, kupim proizvod, i PAM!!! tema broja!!!

Niste vi krivi ( jeste Viče ), ali moral sam ovo reci i vama kad sam se upravo zbog toga izderal na mamu, a da ni nezna o cemu je rijec...

Ah da, kaj nebude oftopic; Teme zvuce dobro, cekam 20:00h da vidim detaljnije, pa sutra na kiosk... Belji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BUG br. 193

Ne shvaćam ovo s Ubuntuom. Mislim, dobro je da ga ima na DVDu, jer pruži ljudima koji ga ne koriste način da ga lako probaju (ne moraju čekati download), ali postojeći korisnici već znaju koliko je Linux OS ovisan o webu, te koliko često izlaze update-i. Ako vam se sviđa, download od 700 MB je zanemariv, ako ne onda ni image na DVDu ne pomaže.

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BUG br. 193

Danas sam išel gledat na kiosk, al nema ga još, veli sutra. Bar neću svoje novce morat dati, stari mi ide u grad :)

Deal with the facts and live with them.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i koji je laptop uzeo best buy a koji preporuku ???

17 godina
neaktivan
BUG br. 193

Ja svoj primjerak još nisam dobio. A bio je poštar danas kod mene. Nije valjda da ga je nekom prodal za pola litre rakije?!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BUG br. 193

Mijenjal ga je za iPhone

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BUG br. 193

Kupovao sam Bug godinama, i bio mi je ok.No sad ga kupujem isključivo ako je glavna tema zanimljiva.A i onda ga prolistam za 5 minuta, pročitam ono što mi je zanimljivo za 20, a onda Bug ide na mjesto gdje ga mogu detaljno čitati, svaki dan po 5 minuta, a to mijesto je moj osobni kućni WC.

Nekad sam kupovao svakakve papirnate tiskovine, ali danas za informiranjem koristim internet, jer mislim da se ne iplati za Bug dati 35 kuna, premalo je unutra stvari koje me zanimaju, a i DVD se odavna pokvario. (što iskreno govoreći nije krivnja bugovaca, već činjenica da je sa flat rateom i torrentima sve postalo dostupno u punom izdanju a ne nekakav demo/trial, možemo sad tu drobiti o moralnoj dimenziji piratizacije, ali stanje je takvo kakvo jest, i uzaludno je sada lamentirati o jadnim programerskim kućama koje se utapaju pod valovima piratizacije, jer svako voli besplatno, malo tko će nešto platiti ako to može dobiti gratis, no to ovdje nije tema).

Nešto bi se trebalo radikalno promijeniti sa tim nesretnim sadržajem na DVD, treba staviti nešto čega nema na netu, radionice ovakve ili onakve, škole ovog ili onog, ne kažem da i dalje ne treba stavljati trial software i kakav demo popularne igre, ali ipak treba smisliti kako biti orginalan.

Npr čovjek se gore pita zašto nije na BUG 193 stavljen Ubuntu (verzija koznakoja), a papir je pretrpio 3 stranice opisivanja dotičnog OS.Na što mu bugovac odgovara da su 700 MB odlučili utrošiti na zanimljivije stvar, ma koje su to zanimljivije stvari, raznorazno shareware smeće?. ili demo kakvih nezanimljivih igara koje i tako ekipa skida sa torrenta u punom izdanju, i to dva mijeseca prije nego što bug objavi demo na DVD.Ako već tupiš o nećemu preko tri stranice, pa onda bi bilo u redu to popratiti i na DVD.

Smanjite recenzije raznoraznih monitora, printera, tipkovnica, grafi, procesora i raznoraznih periferalija.I nemojte trošiti prostor na loš software ili igre koje dobiju ocjenu ispod 70, jednostavno u svakom broju ostavite četvrt stranice za popis loših igara ili softwarea koji ste testirali, lupite link na bug online gdje ima puna recenzija te pušione od komada softwarea, i to je to.Čemu drobiti preko cijele strane o npr. igri kojoj je ocjena 55.

Jedino u čemu je Bug bolji od svojih internacionalnih pandana je čitkost, ne moraš pomno tražiti članke među hrpetinom reklama.Skinem sa neta masu tiskovina posvećenu informatici, a kad krenem čitati mila majko, reklama na reklami a negdje u sredini začahuri se kakav članak o ovom ili onom.Katastrofalno.U Bugu barem znaš, stranica reklama, stranica sadržaja, dok u internacionalnim sranjima nema te granice, dve je izmješano.A o šarenilu neću niti pričati, Kad listaš ne možeš se otrgnuti dojmu da je sve to slagao kakav daltonista sa tendencijama lagane šizofrenije lijećene LSD.

PS

Ovo spominjanje Ubuntua ne znaći da sam ja nekakav zagovornik Linuxa, pa sad kao prosipam žuć jer ga niste stavili na DVD, linux je za desktop korisnike bezvezna opcija, koju zastupa 0,70 % desktop korisnika.Zanemarivo.Što ne znaći da je sustav loš, već jednostavno nije za po doma, paralela sa windozama ili OS X sustavima za desktop vs Linux desktop, je isto kao da uspoređuješ tomos automatika

sa biciklom koji ima onaj  mali benziski motorić povrh zadnje ili prednje gume.Možeš se i na njemu voziti bez pedala, ali se trkeljaš.Tako isto je i sa tim alternativnim softwareom za Linux, može se, ali se trkeljaš.Belji se

Phalanx One
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BUG br. 193

NAJBOLJI BUG DO SADA!!!!!!!! OVE GODINE NARAVNO :-)))))

Super clanak za iPhone i ono oko laptopa ;-) eh da i naravno izbor godine

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BUG br. 193

Upravo bio do kioska (ne vjerujem poštarima:-) ).

Bili i ostali najbolji.

Ima i nekih mali lijepih promjena u izgledu časpopisa:-) 

Vidimo se i idući mjesec, u slavljeničkoj godini (200. broj)!

živiliOsmijeh

"Snake.. we're not tools of the government or anyone else. Fighting was the only thing... the only thing I was good at. But at least I always fought for what I believed in.. Snake... farewell." Gray Fox

0 0 hvala 0
17 godina
BUG br. 193

Ima li išta o samsungu 245b+, jer je jako jeftin pa me zanima jel to šta valja.Izlanuo se

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.11.2008 14:21 (lebo1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BUG br. 193

Jutros sam ga kupio. Stvarno sam se iznenadio kad sam vidio recenzije igara: Far Cry 2

C&C:Red Alert 3, BiA:Hell s Highway, CoD: World At War,  Fallout  3...

Laptopi me trenutno baš ne zanimaju, ali Corei7,IPhone 3G, bugove godišnje nagrade, Windows 7

su prilično zanimljive teme.Tako da je ovo za mene jedan od boljih ovogodišnjih bugova.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BUG br. 193

Dobil sam ga danas, zadovoljan sam. Najviše me se dojmio onaj mali robot :) Lijepo je da sad stavljaju svaki mjesec 1 cijelu poštenu igru.

Deal with the facts and live with them.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
BUG br. 193

jos jedan odlican broj (osim kameraMršti se)  koji me jako iznenadio nagradnom igrom(iako gledajuci sve iphone killere on mi sve vise pada u ocim)koju sam odmah poslao!

sa onim koji kazu da se ne isplati dati 35kn za bug se neslazem jer je bug uistinu kvalitetno napravljen casopis(nadam se iphoneu Cool)koji vrijedi svake lipe

e da jos jedna pohvala za igru

off-topic: jel i za ovu besplatnu igru treba imat ukljucen internet zbog reklama ili je ovo doista besplatna igra?

we need power
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sretniče, meni moj poštar još nije donio Bug, a već je 30. XI.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice