Ne bi mi palo na pamet komentirati recenziju, a da je nisam pročitao. Ono što je u info-boxu navedeno kao minus bi trebalo predstavljati, ne sve, nego najveće mane igre. Spominju se u tekstu još neki nedostaci, ali to je, onako, usputno, da ne ispadne da ih nema.
Tzv. War Assetsi koje skupljamo tokom igre nemaju nikakav utjecaj na kraj, jer ih je nemoguće skupiti dovoljan broj (bez da se prčka s editorima ili sl.) koji bi nam omogućio "bolji svršetak", tj., da Shepard preživi, a bez da igramo multiplayer. Makar se radi o samo jednoj sceni od par sekundi, prisiljavati ljude da igraju multiplayer kako bi im singleplayer ispao kako žele je nečuveno.
I još jedna stvar koja mi jako smeta su, do bola, pojednostavljeni i automatizirani dijalozi, gdje razgovor traje 10 minuta i ja mogu jedanput nešto reći. I daleko previše je cut scena. Polovicu igre samo gledam u ekran bez ikakve interakcije. A kao, učitao sam save pa igram RPG mod. Ne želim niti pomisliti kakva su ona druga dva. Pritisnemo tipku i igra se počne igrati sama od sebe?
Također, utjecaji odluka iz prethodnih nastavaka su minimalni, ako ih uopće ima. Npr., jesmo li na kraju dvojke sačuvali ili uništili Collectors Base. Mislio sam, to će imati ogroman utjecaj u trojci, a, ono samo vidimo Reaperovu glavu, ako smo je sačuvali, i neki komentar u vezi toga. Apsolutno nikakav utjecaj na radnju igre, a kamoli na kraj.
Ne smatram da je igra loša, dapače, dosta je dobra, ali nije u rangu s prethodne dvije. I da je u tom info-boxu pod minus, recimo, pisalo: prelagano na normal težini, pojednostavljeni dijalozi i previše cut scena, dosta loša grafika i završetak, ne bih imao zamjerki.
Dojam "gotovo je - nema više" je u najmanju ruku smiješan. DLC-ova će biti kao u priči, a ne bih se čudio ni Mass Effectu 4. Ili barem kakvom online FPS ili MMORPG derivatu.