Kod mene ne funkcionira DVD počne se okretati učita sadržaj kad počnem gledati video ili neki program instalirati zamrzne se probao sam na različitim računalima isto
Što da radim?
Kod mene ne funkcionira DVD počne se okretati učita sadržaj kad počnem gledati video ili neki program instalirati zamrzne se probao sam na različitim računalima isto
Što da radim?
Što da radim?
mali milion takvih tema...
Osvrnio bih se samo na pismo vezano uz problema za Philips LCD. Da, LCD je u pitanju jel u 32'' samo LG ima plazme i to tek od 2008. godine, a kako je poznato ne postoji niti jedna Philips plazma novija od 2007. godine.
Meni to nije poznato, ali ako ti tako kazes - OK. No, imaj na umu da je citatelj napisao da mu se to pojavilo nakon dvije godine (dvije godine i - koliko mjeseci?), a televizor je mogao dugo lezati na skladistu prije nego ga je citatelj kupio (a i mozda ga nije ni poceo koristiti nakon sto ga je kupio). Dakle, nit znamo kad je televizor kupljen, niti mozemo biti sigurni da su u pitanju samo dvije godine (recimo ja se vise ne sjecam kad sam kupio svoj laptop - dal je to bilo prije tri, cetiri ili pet godina - vrijeme leti).
taj tzv. 'burn-in' se može oaviti i na LCD-ovima, sa mo rijeđe, i pravilno se naziva image persitance.
S razlogom se to ne naziva burn-in, nego image persistence. A image persistence ne znaci nista drugo doli da je stalno prikazana identicna slika - znaci, ne kao da je nekakva greska u prikazu, ne da je nesto "slabo vidljivo", ne da su "kockice pustile sjenu". Dakle, ono sto je citatelj opisao ne odgovara "stalno istoj prikazanoj slici" iliti image persistanceu.
No, mozda fakat ima LCD - sad mi je palo na pamet da je mozda eksplodirala zarulja i istetila matricu - ali onda bi trebalo biti jasno vidljivo zatamnjenje slike po cijeloj sirini ili visini (ovisi o tome kako su postavljene zarulje), no citatelj tako nesto nije spomenuo. U svakom slucaju, popravak ce biti skup ili mozda potpuno neisplativ.
Što da radim?
i ja imam takav problem
pošalji mail na pretplata@bug.hr ili na bugdvd@bug.hr