Bug 185

poruka: 51
|
čitano: 5.360
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Bug 185
kaox kaže...

U pregledu dostupnih SLR-ova "za mase" iz meni nepoznatih razloga, negdje se izgubio Canon Eos 40D

Moja predpostavka je zato sto tijelo sa objektivom kosta preko 10000 kn.

jesti i spavati
17 godina
neaktivan
Bug 185

Upravo tako. Tema se zove: "Digitalni SLR-ovi do 10.000 kuna" ... Canon 40D ne spada u to.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo tijelo je 8500 kn... neznam

jesti i spavati
17 godina
neaktivan
Bug 185

U HGspotu, 40D s objektivom 17-85 kosta 11.999,00 kn. U testu svi fotoaparati s kit objektivom su unutar 10.000 kuna.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Cijena 40D u Info gami 8.509,06kn i još od toga oduzmi cashback od canona 1100kn i daleko si od onih 10 000kn limita,

a spomenuti objektiv 17-85 zasebno kosta 4379kn(kodak centar)

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2008 20:23 (kaox).
17 godina
neaktivan
Bug 185

OK. Ajmo onda ovako.

Tijelo kosta 8.509,06 kn. Oduzmemo 1100 cashbacka od Canona. Dodamo 4379 za "kit" objektiv dobijemo 11788.06. Ako je netko slucajno propustio sat u osnovnoj kada se radilo zbrajanje i oduzimanje, evo pomoci cu:

8.509,06

- 1.100,00

+4379,00

-------------

11788,06

Dakle, 11788,06 kn je vece od 10000,00 kuna, 11788,06 je vece od 10000 kako god okrenes. Svi fotoaparati koji su u testu dolaze S objektivom i UNUTAR 10000 kuna su, dakle cijena im je manja od 10000 kuna.

Ne kuzim zasto je to tesko za shvatit? Mogli su onda staviti i Nikon D200, i to tijelo kosta manje od 10000 kuna. No zadrzali su kriterij pa nisu. A kriterij je OCITO bio DSLR s kit objektivom - UNUTAR 10000 kuna.

Ne kuzim zasto se netko iz Buga ne oglasi, ovo vec postaje smijesno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2008 20:51 (RaLe).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RaLe kaže...

U tekstu su svi aparati koji udovoljavaju navedenom kriteriju, a koji su u trenutku izrade teme bili dostupni na tržištu.

drpetric
17 godina
neaktivan
drpetric kaže...
RaLe kaže...

U tekstu su svi aparati koji udovoljavaju navedenom kriteriju, a koji su u trenutku izrade teme bili dostupni na tržištu.

Tj. ja sam u pravu jel. Belji se
17 godina
moderator
RaLe kaže...
drpetric kaže...
RaLe kaže...

Tj. ja sam u pravu jel. Belji se
 Recimo da nisi u krivu... Cool

drpetric
17 godina
neaktivan
Bug 185

Ja sam ih prepoznao 36Cool

(.) (.)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

drpetric kaže...
RaLe kaže...

lol xD
U trenutku izrade teme bili su dostupni i Canon Eos 350d i Canon 400d, a 450d nije bio.
40d bez objektiva kosta manje od 10 000kn i zadovoljava kriterij SLR-a  do 10 000kn, a to sto u ponudi hg-spota postoji 40d u kitu sa objektivom koji zasebno kosta ko vecina SLR-ova "za mase", ne znaci da 40D nije SLR za manje od 10 000kn jer je kao takav dostpan u Info gami, a za Canon opcenito pa tako i 40d postoje objektivi ispod 4000kn, pa  i u kombinaciji sa objektivom 40d moze biti ispod 10 000kn.
350d zajedno sa objektivom za 14 000kn nece zadovoljavati kriterij od 10 000kn max za tijelo+objektiv, no to ne znaci da on nije SLR za manje od 10 000kn, to isto vrijedi i za 40d, a posto se u tekstu ni ne spominju objektivi vec tijela, 40d je neopravdano izostao. al samo ti rale vjezbaj zbrajanje

17 godina
neaktivan
Novi BUG, to je nekaj kao nova boca kisika dok ronim u moru svakavih gluposti. Dečkima svaka čast od mene ocjena 4+ s obrazloženjem: Vrlo dobro, ali može još bolje, to sam siguran i vjerujem da će već idući BUG dokazati moju tezu.
17 godina
neaktivan

Kupih i ovaj broj Bug-a, ali samo zbog dvd-a. Što se samog časopisa tiče... hm nema se baš bogznašto pročitati... pun quratz stranica a nigdi dobrog teksta... U broju kojem je tema bila blue ray tehnologija od 174 stranice, čak 30ak stranica su bile čisto reklamnog tipa. But thats ok...[$$$] Ali dajte onda među preostalih 140 nešto zanimljivo za pročitati. U zadnje vrijeme kroz Bug proletim čitajući naslove i podnaslove, ali malokoji podnaslov me ponuka da se upustim u sam tekst.

Dvorakova kolumna, Sumrak arhiva wtf... o čemu taj trabunja... tekst mu je potpuno bezveze. koga briga kakve formate disketa on čuva po kući...

I još nešto sam primijetio... naslovi tekstova su sve gluplji i gluplji: polutotalna kontrola, baršunasta revolucija, proleterski crossfire... a u prošlom broju je bilo i gorih bisera...

I Petric se "raspisao" o Powershotu G9. Dobro se sjetio, mogao je pričekati da ga povuku s tržišta. Kad već se hvataju u koštac s fotićima mislim da bi trebali više naglašavati važnost veličine senzora. Džabe 10MP na senzoru od 1/2.5" (ne odnosi se na G9). Sam Powershot je zbilja dobar fotić.

Oleg Maštruko - neuspio pokušaj filozofa - Od Napoleona do kritika novinarstva. Kritika novinarstva u dva broja za redom... c..c..c U zadnje vrijeme 0 bodova! Boring!

Sve u svemu dojma sam da Bug predstavlja jako dobar izbor za novajlije, dok nas uvjetno rečeno "staru gardu", koji Bug čitamo godinama, nema s čime zadržati. Neću im oduzeti zasluge - "odgojili" su nas - ali sad nam nemaju ništa novoga za ponuditi. Dok novim generacijama su bez sumnje jednako zanimljivi kao što su i nama bili spočetka.

Pudrav Bug redakciji. Čitam vas od broja 17. Dobri ste, ali nažalost samo to - dobri!  A svijet priznaje samo najbolje! Budite najbolji što možete. A ako ne ide bolje od ovoga, što ćete - svaka sila za vremena! I Napoleon je popušio, pitajte Olega.

It may be that your whole purpose in life is simply to serve as a warning to others!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.4.2008 16:30 (LupusInFabula).
17 godina
neaktivan
LupusInFabula kaže...
(...)

Dvorakova kolumna, Sumrak arhiva wtf... o čemu taj trabunja... tekst mu je potpuno bezveze. koga briga kakve formate disketa on čuva po kući...

I još nešto sam primijetio... naslovi tekstova su sve gluplji i gluplji: polutotalna kontrola, baršunasta revolucija, proleterski crossfire... a u prošlom broju je bilo i gorih bisera...

(...)

Pa, dobro - je'l BUG za tipove s Wall Streeta u kravatama, 'ladnog pogleda i britkih pogleda ili je za nas dečke 'z kvarta koji se volimo prisjetiti i dobrih starih vremena, malo se nasmijati naslovu i pročitati što to Ekipa ima za reći..?
OK, svatko ima svoje mišljenje, slobodan ga je iznijeti - u časopisu ili na forumu.

Ali, dok Dvorak piše o temi vezanoj uz (recimo) povijest informatičkih tehnologija - čovjek je dugo uz računala pa, eto, ima i tekstova na 5,25" disketama - drugi časopisi koji "prate" IT industriju (u Hrvatskoj) su znali imati kolumne nevezane uz IT, npr. o tome kako se nedjeljom preglasno čuje misa iz Trsatskog svetišta, kako "pop" viče, dere se i zavija..

..biseri.. naši biseri..Belji se

Never interrupt your enemy when he is making a mistake.
Napoleon Bonparte
17 godina
neaktivan
Bug 185

ako smijem pitati zašto je već nekolko tema otvoreno s istom temom Bug 185

a nije to onda spamanje ak se neke teme ponavljaju

H-MAN RULES!!!11
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Horagio kaže...

Gdje ti vidiš još temu "Bug 185"? Stavi link kada imaš primjedbe ovog tip...

Ima još tema o nekim tekstovima iz istog tog broja, ali zar bi trebalo sada sve te teme zatvoriti zato jer je netko pokrenuo temu koja u naslovu ima "cijeli taj broj"?

Spamanjam bi moglo proglasiti 50% poruka na forumu, ali kamo bi nas odvelo inzistiranje na toliko krutoj disciplini svih koji se javljaju...
17 godina
neaktivan
Miro kaže...
Horagio kaže...

Gdje ti vidiš još temu "Bug 185"? Stavi link kada imaš primjedbe ovog tip...

Ima još tema o nekim tekstovima iz istog tog broja, ali zar bi trebalo sada sve te teme zatvoriti zato jer je netko pokrenuo temu koja u naslovu ima "cijeli taj broj"?

Spamanjam bi moglo proglasiti 50% poruka na forumu, ali kamo bi nas odvelo inzistiranje na toliko krutoj disciplini svih koji se javljaju...
 mislim da je taj 1 sasvim dovoljan o novom broju http://forum.bug.hr/forum/topic/komentari_it_vijesti/novi_bug_u_prodaji/2134.aspx?page=0&jumpto=29180&sort=desc&view=flat#p29180 (valjda mi je nešto došlo kad sam reko nekolko-valjda kad sam o tom Bugu u temama često čitao, ispričavam se)

H-MAN RULES!!!11
17 godina
moderator

Ne moraš se ispričavati, pričamo k'o ljudi (i nisam ljut, samo strog i pravedan - lol :)

Link koji daješ odnosi se na komentare, odnosno teme koje se otvaraju tek ako netko komentira vijest objavljenu na Bug Onlineu. Ova ovdje tema je nastala spontano, od strane čitatelje i čak je starija od teme na koju si dao link (usporedi vrijeme kreiranja prvih poruka), pa je doista ne može okarakterizirati kao "već postojeću".

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2008 19:53 (Miro).
17 godina
neaktivan
Bug 185

Evo da se umjesam i ja kao stvoritelj ove teme! Ako mislis da se neka tema ponavlja onda jednostavno nemoj pisati komentare u nju jer ju ovako ti sam jos povecavas, a ako smijem primjetit ova tema uopce nije kopija neke druge teme jer je ova tema stvorena prije svih drugih tema na tu temuSmijeh!

PRIJEVOD: posto se u prosloj recenici cesto koristi rijec "tema" ovdje cu tu istu recenicu pokusati pojasniti: Dakle, tema Bug 185 je prva tema kronoloski gledano na ovome forumu u kojoj se prica ikljucivo samo o Bugu 185!

Belji seSmijeh

Bolje ispast budala nego iz aviona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Assassin kaže...

Evo da se umjesam i ja kao stvoritelj ove teme! Ako mislis da se neka tema ponavlja onda jednostavno nemoj pisati komentare u nju jer ju ovako ti sam jos povecavas, a ako smijem primjetit ova tema uopce nije kopija neke druge teme jer je ova tema stvorena prije svih drugih tema na tu temuSmijeh!

PRIJEVOD: posto se u prosloj recenici cesto koristi rijec "tema" ovdje cu tu istu recenicu pokusati pojasniti: Dakle, tema Bug 185 je prva tema kronoloski gledano na ovome forumu u kojoj se prica ikljucivo samo o Bugu 185!

Belji seSmijeh

Sve sam to ja već rekao (s puno manje riječi) u svojoj reakciji, ali svejedno - hvala kolega na dodatnom tumačenju! :))
17 godina
neaktivan
Bug 185

Pa eto osjeco sam potrebu da se cuje i moj glas!Smijeh

Bolje ispast budala nego iz aviona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice