U pregledu dostupnih SLR-ova "za mase" iz meni nepoznatih razloga, negdje se izgubio Canon Eos 40D
Upravo tako. Tema se zove: "Digitalni SLR-ovi do 10.000 kuna" ... Canon 40D ne spada u to.
Samo tijelo je 8500 kn... neznam
U HGspotu, 40D s objektivom 17-85 kosta 11.999,00 kn. U testu svi fotoaparati s kit objektivom su unutar 10.000 kuna.
Cijena 40D u Info gami 8.509,06kn i još od toga oduzmi cashback od canona 1100kn i daleko si od onih 10 000kn limita,
a spomenuti objektiv 17-85 zasebno kosta 4379kn(kodak centar)
OK. Ajmo onda ovako.
Tijelo kosta 8.509,06 kn. Oduzmemo 1100 cashbacka od Canona. Dodamo 4379 za "kit" objektiv dobijemo 11788.06. Ako je netko slucajno propustio sat u osnovnoj kada se radilo zbrajanje i oduzimanje, evo pomoci cu:
8.509,06
- 1.100,00
+4379,00
-------------
11788,06
Dakle, 11788,06 kn je vece od 10000,00 kuna, 11788,06 je vece od 10000 kako god okrenes. Svi fotoaparati koji su u testu dolaze S objektivom i UNUTAR 10000 kuna su, dakle cijena im je manja od 10000 kuna.
Ne kuzim zasto je to tesko za shvatit? Mogli su onda staviti i Nikon D200, i to tijelo kosta manje od 10000 kuna. No zadrzali su kriterij pa nisu. A kriterij je OCITO bio DSLR s kit objektivom - UNUTAR 10000 kuna.
Ne kuzim zasto se netko iz Buga ne oglasi, ovo vec postaje smijesno.

Ja sam ih prepoznao 36
Kupih i ovaj broj Bug-a, ali samo zbog dvd-a. Što se samog časopisa tiče... hm nema se baš bogznašto pročitati... pun quratz stranica a nigdi dobrog teksta... U broju kojem je tema bila blue ray tehnologija od 174 stranice, čak 30ak stranica su bile čisto reklamnog tipa. But thats ok...[$$$] Ali dajte onda među preostalih 140 nešto zanimljivo za pročitati. U zadnje vrijeme kroz Bug proletim čitajući naslove i podnaslove, ali malokoji podnaslov me ponuka da se upustim u sam tekst.
Dvorakova kolumna, Sumrak arhiva wtf... o čemu taj trabunja... tekst mu je potpuno bezveze. koga briga kakve formate disketa on čuva po kući...
I još nešto sam primijetio... naslovi tekstova su sve gluplji i gluplji: polutotalna kontrola, baršunasta revolucija, proleterski crossfire... a u prošlom broju je bilo i gorih bisera...
I Petric se "raspisao" o Powershotu G9. Dobro se sjetio, mogao je pričekati da ga povuku s tržišta. Kad već se hvataju u koštac s fotićima mislim da bi trebali više naglašavati važnost veličine senzora. Džabe 10MP na senzoru od 1/2.5" (ne odnosi se na G9). Sam Powershot je zbilja dobar fotić.
Oleg Maštruko - neuspio pokušaj filozofa - Od Napoleona do kritika novinarstva. Kritika novinarstva u dva broja za redom... c..c..c U zadnje vrijeme 0 bodova! Boring!
Sve u svemu dojma sam da Bug predstavlja jako dobar izbor za novajlije, dok nas uvjetno rečeno "staru gardu", koji Bug čitamo godinama, nema s čime zadržati. Neću im oduzeti zasluge - "odgojili" su nas - ali sad nam nemaju ništa novoga za ponuditi. Dok novim generacijama su bez sumnje jednako zanimljivi kao što su i nama bili spočetka.
Pudrav Bug redakciji. Čitam vas od broja 17. Dobri ste, ali nažalost samo to - dobri! A svijet priznaje samo najbolje! Budite najbolji što možete. A ako ne ide bolje od ovoga, što ćete - svaka sila za vremena! I Napoleon je popušio, pitajte Olega.
Dvorakova kolumna, Sumrak arhiva wtf... o čemu taj trabunja... tekst mu je potpuno bezveze. koga briga kakve formate disketa on čuva po kući...
I još nešto sam primijetio... naslovi tekstova su sve gluplji i gluplji: polutotalna kontrola, baršunasta revolucija, proleterski crossfire... a u prošlom broju je bilo i gorih bisera...
(...)
..biseri.. naši biseri..

Napoleon Bonparte
ako smijem pitati zašto je već nekolko tema otvoreno s istom temom Bug 185
a nije to onda spamanje ak se neke teme ponavljaju
Ne moraš se ispričavati, pričamo k'o ljudi (i nisam ljut, samo strog i pravedan - lol :)
Link koji daješ odnosi se na komentare, odnosno teme koje se otvaraju tek ako netko komentira vijest objavljenu na Bug Onlineu. Ova ovdje tema je nastala spontano, od strane čitatelje i čak je starija od teme na koju si dao link (usporedi vrijeme kreiranja prvih poruka), pa je doista ne može okarakterizirati kao "već postojeću".
Evo da se umjesam i ja kao stvoritelj ove teme! Ako mislis da se neka tema ponavlja onda jednostavno nemoj pisati komentare u nju jer ju ovako ti sam jos povecavas, a ako smijem primjetit ova tema uopce nije kopija neke druge teme jer je ova tema stvorena prije svih drugih tema na tu temu!
PRIJEVOD: posto se u prosloj recenici cesto koristi rijec "tema" ovdje cu tu istu recenicu pokusati pojasniti: Dakle, tema Bug 185 je prva tema kronoloski gledano na ovome forumu u kojoj se prica ikljucivo samo o Bugu 185!
Evo da se umjesam i ja kao stvoritelj ove teme! Ako mislis da se neka tema ponavlja onda jednostavno nemoj pisati komentare u nju jer ju ovako ti sam jos povecavas, a ako smijem primjetit ova tema uopce nije kopija neke druge teme jer je ova tema stvorena prije svih drugih tema na tu temu!
PRIJEVOD: posto se u prosloj recenici cesto koristi rijec "tema" ovdje cu tu istu recenicu pokusati pojasniti: Dakle, tema Bug 185 je prva tema kronoloski gledano na ovome forumu u kojoj se prica ikljucivo samo o Bugu 185!
Pa eto osjeco sam potrebu da se cuje i moj glas!