X264.exe benchmark

poruka: 71
|
čitano: 13.368
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
X264.exe benchmark

Anime ne gledam (manga FTW!), tako da ide uninstall cccp-a i idem sad gledat ovaj tutorial od gwa{#}

Y U FAIL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: X264.exe benchmark
AA-d00d kaže...

Anime ne gledam (manga FTW!), tako da ide uninstall cccp-a i idem sad gledat ovaj tutorial od gwa{#}

a gle anime zajednica jedina brine za 10bitni video

tak da ti onda to realno niti netreba

16 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

Kako nema postenog x264 benchmarka na internetu (oni handbrake benchmarki su sprdacina) odlucio sam napraviti jedan 

Potrebne stvari : 

VideoFile - filesonic - megaupload - wupload - fileserve  isprike na eksplicitnom sadrzaju (video sam izrezivo na serveru tak da nisam vidio tocno koji dio izrezujem) no to nebi trebao bit problem jer netrebate gledat video

x264.exe - filesonic - megaupload - wupload

*video je isjecak sa bluray diska 

Trajanje = 01:00min 

Velicina = 237MB

ovaj program se koristi preko cmd-a

ovo su postavke 

"C:\x264.exe" --fps 23.976 --crf 19 --ref=16 --bframes=8 --no-dct-decimate --deblock -3:-3 --psy-rd=1.40:0.00 --partitions all --me=umh --b-adapt=2 --weightp=2 --no-weightb --rc-lookahead 60 --merange=32 --no-fast-pskip --subme=9 --direct=spatial --output "C:\izlaz.mkv" "C:\1.mkv"

u prve navodnike stavljajte putanju do x264.exe ,u druge navedite ime izlazne video datoteke ,a u trece putanja do ulazne video datoteke

Postavke i video moraju obavezno bit isti koje sam stavio i mora se koristit bas ovaj x264.exe (znat cu ako je neki drugi)

Znaci prilagodite putanje ,otvorite cmd i samo iskopirajte prilagođeni kod unutra

Kod prijave rezultata obezvno stavit sliku sa cmd-om i cpu-z 

Nakon sta se video obradi bit ce prikazan prosjecan FPS i taj nam je podatak jedini bitan kod usporedbe

Moj Rezultat : 

Znaci potrebno je uslikat sve ove podatke koji su prikazani na mojoj slici skupa sa CPU-Z

-------------------------------------------

Ovo nije tak bezveze nego to bi meni ,a mozda i drugima moglo dosta pomoc kod odabira novog cpu-a 

----------------------- Rang Lista ------------------------------------------

1.Cele303 - intel i7 980x@4.4GHz = 2.21FPS

2.strit - intel i7 2600k@4.9GHz = 1.81FPS

3.ATIGamer - intel i5 2500k@5.1GHz = 1.54FPS

4.Sima007 - intel i7 870@4.0GHZ = 1.38FPS

5.Hyperion - AMD Phenom II 1075T@4.1GHz = 1.36FPS

Evo odlucio sam biti od koristi i omoguciti preskakanje u citatu precrtanih koraka, sto ce nam uvelike olaksati pokretanje benchmarka.

Sve sto trebate je downloadati ovaj x264 benchmark runner i sadrzaj arhive extractati u folder gdje ste skinuli x264.exe i 1.mpg. 

Zatim pokrenite x264_run.cmd i neka racunalo odradi benchmark. Good luck.

Uskoro postam svoje rezultate...

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb: "Hvala" ili "Thum Up" nego pisati post sadrzaja "Hvala", koji ujedno ne prati temu?
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 5:39 (xZero).
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Prilično sam zadovoljan rezultatima, jer ionako enkodirat na 4+GHz nitko neće, pregorit će matična ili se degradirat, to je ogromno opterećenje za procesor i tako ga mučit 15+h za jedan anime blu-ray...

Zašto ne, ja tu i tamo znam se primit Enkodiranja sa svojim i7 2600K na 4,5GHz. Sa dobrim Hlađenjem i matičnom nema šta degredirat.

I'll be back
16 godina
protjeran

Evo odlucio sam biti od koristi i omoguciti preskakanje u citatu precrtanih koraka, sto ce nam uvelike olaksati pokretanje benchmarka.

Sve sto trebate je downloadati ovaj x264 benchmark runner i sadrzaj arhive extractati u folder gdje ste skinuli x264.exe i 1.mpg. 

Zatim pokrenite x264_run.cmd i neka racunalo odradi benchmark. Good luck.

Uskoro postam svoje rezultate...

nije bas da je nekaj tesko trebas samo copy paste napravit LOL i pazi moras bas ti prvo pokrenut cmd jer ako pokrenes kao .cmd ili .bat prozor ce ti se automatski zatvorit i neces stic vidit rezultat

ali eto pohvala na trudu

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 10:27 (hrvatskafarkasevec).
16 godina
protjeran
X264.exe benchmark

evo uspio sam nagovorit lika da mi odvrti ovo 

http://img838.imageshack.us/img838/2600/unled1bwh.png

Hyperlight - 2xIntel Xeon5650@2.66Ghz = 2.45FPS

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 11:20 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina

Slabo.

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
16 godina
protjeran
Hyperion kaže...

Slabo.

veli da x264 koristi do 16 threads-a pa kad nesto enkodiraju pokrenu vise toga odjednom 

14 godina
neaktivan
X264.exe benchmark

Koja je verzija x264.exe i jel možel linux verzija da se i ja pridružim ?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
c04x kaže...

Koja je verzija x264.exe i jel možel linux verzija da se i ja pridružim ?

sry moras bas koristit ovu verziju ,ali nebi ti trebo bit problem 

samo pokrenes terminal i upises

wine  '/home/x264.exe' --fps 23.976 --crf 19 --ref=16 --bframes=8 --no-dct-decimate --deblock -3:-3 --psy-rd=1.40:0.00 --partitions all --me=umh --b-adapt=2 --weightp=2 --no-weightb --rc-lookahead 60 --merange=32 --no-fast-pskip --subme=9 --direct=spatial --output '/home/izlaz.mkv' '/home/1.mkv'

tak nesto 

15 godina
neaktivan
microman kaže...
Hyperion kaže...

Prilično sam zadovoljan rezultatima, jer ionako enkodirat na 4+GHz nitko neće, pregorit će matična ili se degradirat, to je ogromno opterećenje za procesor i tako ga mučit 15+h za jedan anime blu-ray...

Zašto ne, ja tu i tamo znam se primit Enkodiranja sa svojim i7 2600K na 4,5GHz. Sa dobrim Hlađenjem i matičnom nema šta degredirat.

Enkodiranje na SB na preko 4+GHz nije nikakav problem, bitno je imat dobru plocu i dobar primjerak procesora {#}

Za SB trazite procesor sa slovom "C" u batch numberu i dobit ce te 24/7 letecu masinu{#}

Evo nove zujavice dok ne dodje SB-E, buduci je "stari" 2600k x57 otisao za "sitne" novce

i5 2500k 5.300 MHz - 1,63 fps

1.45V load

max temp u loadu 72 stupnja

cooler noctua D14

setup u kucistu

x264 x264

nije bas 2500k posebno namjenjen za ovu svrhu ali kao sto se vidi moze povremeno i posluzit svrsi

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.10.2011 18:55 (Jurky).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice