Anime ne gledam (manga FTW!), tako da ide uninstall cccp-a i idem sad gledat ovaj tutorial od gwa
X264.exe benchmark
- poruka: 71
- |
- čitano: 13.369
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Anime ne gledam (manga FTW!), tako da ide uninstall cccp-a i idem sad gledat ovaj tutorial od gwa
a gle anime zajednica jedina brine za 10bitni video
tak da ti onda to realno niti netreba
Kako nema postenog x264 benchmarka na internetu (oni handbrake benchmarki su sprdacina) odlucio sam napraviti jedan
Potrebne stvari :
VideoFile - filesonic - megaupload - wupload - fileserve isprike na eksplicitnom sadrzaju (video sam izrezivo na serveru tak da nisam vidio tocno koji dio izrezujem) no to nebi trebao bit problem jer netrebate gledat video
x264.exe - filesonic - megaupload - wupload
*video je isjecak sa bluray diska
Trajanje = 01:00min
Velicina = 237MB
ovaj program se koristi preko cmd-a
ovo su postavke
"C:\x264.exe" --fps 23.976 --crf 19 --ref=16 --bframes=8 --no-dct-decimate --deblock -3:-3 --psy-rd=1.40:0.00 --partitions all --me=umh --b-adapt=2 --weightp=2 --no-weightb --rc-lookahead 60 --merange=32 --no-fast-pskip --subme=9 --direct=spatial --output "C:\izlaz.mkv" "C:\1.mkv"
u prve navodnike stavljajte putanju do x264.exe ,u druge navedite ime izlazne video datoteke ,a u trece putanja do ulazne video datoteke
Postavke i video moraju obavezno bit isti koje sam stavio i mora se koristit bas ovaj x264.exe (znat cu ako je neki drugi)
Znaci prilagodite putanje ,otvorite cmd i samo iskopirajte prilagođeni kod unutra
Kod prijave rezultata obezvno stavit sliku sa cmd-om i cpu-z
Nakon sta se video obradi bit ce prikazan prosjecan FPS i taj nam je podatak jedini bitan kod usporedbe
Moj Rezultat :
Znaci potrebno je uslikat sve ove podatke koji su prikazani na mojoj slici skupa sa CPU-Z
-------------------------------------------
Ovo nije tak bezveze nego to bi meni ,a mozda i drugima moglo dosta pomoc kod odabira novog cpu-a
----------------------- Rang Lista ------------------------------------------
1.Cele303 - intel i7 980x@4.4GHz = 2.21FPS
2.strit - intel i7 2600k@4.9GHz = 1.81FPS
3.ATIGamer - intel i5 2500k@5.1GHz = 1.54FPS
4.Sima007 - intel i7 870@4.0GHZ = 1.38FPS
5.Hyperion - AMD Phenom II 1075T@4.1GHz = 1.36FPS
Evo odlucio sam biti od koristi i omoguciti preskakanje u citatu precrtanih koraka, sto ce nam uvelike olaksati pokretanje benchmarka.
Sve sto trebate je downloadati ovaj x264 benchmark runner i sadrzaj arhive extractati u folder gdje ste skinuli x264.exe i 1.mpg.
Zatim pokrenite x264_run.cmd i neka racunalo odradi benchmark. Good luck.
Uskoro postam svoje rezultate...
Prilično sam zadovoljan rezultatima, jer ionako enkodirat na 4+GHz nitko neće, pregorit će matična ili se degradirat, to je ogromno opterećenje za procesor i tako ga mučit 15+h za jedan anime blu-ray...
Zašto ne, ja tu i tamo znam se primit Enkodiranja sa svojim i7 2600K na 4,5GHz. Sa dobrim Hlađenjem i matičnom nema šta degredirat.
Evo odlucio sam biti od koristi i omoguciti preskakanje u citatu precrtanih koraka, sto ce nam uvelike olaksati pokretanje benchmarka.
Sve sto trebate je downloadati ovaj x264 benchmark runner i sadrzaj arhive extractati u folder gdje ste skinuli x264.exe i 1.mpg.
Zatim pokrenite x264_run.cmd i neka racunalo odradi benchmark. Good luck.
Uskoro postam svoje rezultate...
nije bas da je nekaj tesko trebas samo copy paste napravit LOL i pazi moras bas ti prvo pokrenut cmd jer ako pokrenes kao .cmd ili .bat prozor ce ti se automatski zatvorit i neces stic vidit rezultat
ali eto pohvala na trudu
evo uspio sam nagovorit lika da mi odvrti ovo
http://img838.imageshack.us/img838/2600/unled1bwh.png
Hyperlight - 2xIntel Xeon5650@2.66Ghz = 2.45FPS
Slabo.
Slabo.
veli da x264 koristi do 16 threads-a pa kad nesto enkodiraju pokrenu vise toga odjednom
Koja je verzija x264.exe i jel možel linux verzija da se i ja pridružim ?
Koja je verzija x264.exe i jel možel linux verzija da se i ja pridružim ?
sry moras bas koristit ovu verziju ,ali nebi ti trebo bit problem
samo pokrenes terminal i upises
wine '/home/x264.exe' --fps 23.976 --crf 19 --ref=16 --bframes=8 --no-dct-decimate --deblock -3:-3 --psy-rd=1.40:0.00 --partitions all --me=umh --b-adapt=2 --weightp=2 --no-weightb --rc-lookahead 60 --merange=32 --no-fast-pskip --subme=9 --direct=spatial --output '/home/izlaz.mkv' '/home/1.mkv'
tak nesto
Prilično sam zadovoljan rezultatima, jer ionako enkodirat na 4+GHz nitko neće, pregorit će matična ili se degradirat, to je ogromno opterećenje za procesor i tako ga mučit 15+h za jedan anime blu-ray...
Zašto ne, ja tu i tamo znam se primit Enkodiranja sa svojim i7 2600K na 4,5GHz. Sa dobrim Hlađenjem i matičnom nema šta degredirat.
Enkodiranje na SB na preko 4+GHz nije nikakav problem, bitno je imat dobru plocu i dobar primjerak procesora
Za SB trazite procesor sa slovom "C" u batch numberu i dobit ce te 24/7 letecu masinu
Evo nove zujavice dok ne dodje SB-E, buduci je "stari" 2600k x57 otisao za "sitne" novce
i5 2500k 5.300 MHz - 1,63 fps
1.45V load
max temp u loadu 72 stupnja
cooler noctua D14
setup u kucistu
nije bas 2500k posebno namjenjen za ovu svrhu ali kao sto se vidi moze povremeno i posluzit svrsi