Mogao bi ici , uzmi ravnalo i izmjeri na kucistu da budes siguran da ide od 80mm , ne moras uzimati drugo kuciste , case fan , promjena paste na gpu , i stavljanje ventilatora na grafu ce biti dovoljni , sigurno !
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
GPU sam kupip prosle godine , izmerio sam ravnalom 85x75 MM naci hoce?
Hoce , onda potrgaj one limice , ispod grafickog utora na kucistu , da graficka ima malo zraka, kao sto sam ti napisao 2 posta iznad , napravi malo zraka u kucistu .
OK hvala vam :)) ,
Zalman T1 više neam na futuri,evo ti i ovo,odlicno je! http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=0151040
tnx
Zalman T1 više neam na futuri,evo ti i ovo,odlicno je! http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=0151040
daj prestani se glupirati
sto je dobio sa tim kucistima?! ništa i sve ce biti isto...pobogu pa ima isto takvo kuciste
Rekao sam da nisam neki expert,ali u ovom će ipak imati 10 stupnjeva nize temp zbog bolje mogućnosti airflow-a i cable managment-a...I vise ventova...
FakeDeath dobro kaže, pa to kučište uopće nema nijedan vent a i nikakav cable management . Znači bacit će 200 kn na kučište skoro isto kakvo ima i još zbacati na ventove umjesto da kupi jedan vent iza za ispuh i jedan za grafu i bez brige je onda.
Imam i ja tu grafičku i upravo mi je temp. u idleu ravno 64 °C (Sobna temperatura mi je sada ravno 28,7 °C)
Temperatura od 64 °C u idle-u i pod opterećenjem od 76 °C je normalno za tu grafičku (HD5450 pasivno hlađenje), ako je hoćeš ohladiti staviš jedan case fan na prednju stranu kučišta (vent. od 120 mm i minimalno 1000 RPM) da upuhuje zrak (ako imaš kučišta u koji možeš ugraditi veći ventilator).
EDIT: Stavio sam slike i kada su ventovi na 100% brzine, lijepo se vidi da temeperatura grafe padne za 5 do 6 stupnjeva
Zero_x , meni je vatra na speedfan dok je 64 stupnjeva lol .. a tebi da je jako nisko ali oke , naci ok su temp ja budem kupio ovaj vent da ispuhuje topli zrak http://www.links.hr/?naziv=ventilator-sharkoon-80mm-15db-system-fan-s&option=artikl&id_artikl=050.908.097
veci ne stane , a ja sam sa ravnalom pogledao je 85x75 je , oce to ic onda posto vidite slike ja nemam rupicasto za vent nego crte i da se stafe serafi
da ide bez problema taj vent iza,samo kada dodje pravilno ga okreni (da puše van)
Vatra ti je zato što ti je upozorenje u SpeedFan opcijama podešeno na tu ili nižu temperaturu, kod mene je upozorenje (Warning) podešeno na 75 °C.
Odeš u SpeedFanu na Configure pa u kartici Temperatures klikneš na GPU i onda vidiš na koju temperaturu ti je podešeno Warning (upozorenje ili alarm- vatra jel), možeš povisiti ili smanjiti na koju temperaturu da te upozorava program.
To je vjerojatno za vent. dimenzija 80x80, taj sharkoon je vrlo tih i dobar odabir! Izmjeri ukoso između rupa za šarafe koliko je cm, ako je oko 10 cm onda je ok ili ako mjeriš između rupa ravno onda je to oko 7,1 cm (pogledaj sliku) onda je to to
grafa 65 stupnjeva najvise a proc 55 to je kada igram bf3 naprimjer
Znaci evo slike od maticne: http://www.asrock.com/mb/Intel/G41M-S3/ , moze li mi netko na paintu zaokruzit di ustekat vent iza CPU coolera bio bih zahvalan
pise ti CPU FAN i obicno je blizu socketa

Fakedeath , pokazao i objasnio sve
Jucer benchmarko grid2 sve max,1080p,8xmsaa znaci max opterecenje i CPU max zabiljezena mislim 61c a GPU max 77c.
tako je meni processor dok igram lol , a grafa 70
Jel mi možete reći kako da znam koliki ventilator moram kupit? kako da izmjerim veličinu u kućištu? jer nemam ni jedan, a dosta se zagrijavaju komponente
Jel mi možete reći kako da znam koliki ventilator moram kupit? kako da izmjerim veličinu u kućištu? jer nemam ni jedan, a dosta se zagrijavaju komponente
Izmjeri si kao u primjeru na slici, recimo kod 120mm ventova razmak između rupa je 105mm. Znači izmjeri, dodaj još oko cm i znat ćeš.
znači mjerim od unutarnjih crta između rupa? ne od sredine rupe do druge sredine rupe nego unutarnji dio rupe do 2. unutarnjeg djela rupe?
Od sredine do sredine
Screw hole spacings and fan sizes
32mm between screw holes 40mm fan size
40mm between screw holes 50mm fan size
50mm between screw holes 60mm fan size
60mm between screw holes 70mm fan size
72mm between screw holes 80mm fan size
83mm between screw holes 92mm fan size
105mm between screw holes 120mm fan size
Microsoft Windows 7 Ultimate 32-bit
CPU
Intel Core i5 @ 2.40GHz 54 °C (krivo očitava,u njemu je i3 3110m)
Ivy Bridge 22nm Technology
RAM
4,00GB Single-Channel DDR3 @ 798MHz (11-11-11-28)
Motherboard
SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD. NP350E5X-S02RS (SOCKET 0) 57 °C
Graphics
Generic PnP Monitor (1366x768@60Hz)
Intel HD Graphics 4000 (Samsung)
1024MB AMD Radeon. HD 7670M (Samsung)
Hard Drives
466GB Hitachi HTS547550A9E384 (SATA) 44 °C
Optical Drives
TSSTcorp CDDVDW SN-208BB
Audio
Realtek High Definition Audio
Dosta dobre temp. s obzirom na one ''vanjske'' a trebale bi bit niže kad kupim dodatni cooler :)
Koliko dugo će mi potrajati komp pri ovim temperaturama. Max temperatura je uglavnom kada igram ( a to je večinu vremena ) i koristim jače programe.
Meni je 8400GS znala ici do 114°C i ne bi se ugasio pc :D
Koliko dugo će mi potrajati komp pri ovim temperaturama. Max temperatura je uglavnom kada igram ( a to je večinu vremena ) i koristim jače programe.
Proc 99°C Mjenjaj pastu, stavi bolji cooler ako treba jer ti neće još dugo s takvim temperaturama.
Proc 99°C Mjenjaj pastu, stavi bolji cooler ako treba jer ti neće još dugo s takvim temperaturama.
Mogao bi pastu idući tj promjeniti, već je lagano i vrijeme, za hladnjak novi trenutno nemam. Nije samo procesor problem, već i matična isto ima visoke temperature.
Kolike su vam PCH temperature na laptopima ?
To ti ovisi i o protoku zraka u kučištu. Jedan iza za ispuh je obavezan, pogotovo po ovim temperaturama kakve vladaju, poželjan je i jedan za upuh s prednje strane.