Metro 2033 benchmark

poruka: 556
|
čitano: 224.728
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Metro 2033 benhcmark
ATiGamer kaže...
microman kaže...

ATIgamer: Ako doista misliš na SB platformu ovo ti je doista pravi poticaj.

Benchabilnih 5.3 na zraku je stvarno impresivno

Sacekat ću bulldozera da vidim ima li šta nova s AMD-ove strane no najvjerojatnije će sjest Sandy jer AMD i bench obično ne idu u istu rečenicu

Svakako treba pricekati. Meni da se da zahebavati sa ucenjem na AMD-ov stil i ja bi koji puta bio na AMD-u, al hebiga Intel mi je u naviki, a kaže se da je čovijek rob navika.{#}

I'll be back
16 godina
neaktivan
Metro 2033 benhcmark

Znam da nije Ontopic, al ionako je pola teme čisti OffTopic pa mislim da još jedan nece skodit.

Uglavnom evo usporedbe SCORE-a u Vantageu sa i7 2600K na 5,3Ghz i i7 980X na 4,6Ghz sa istom HD6950 na 1080/1400Mhz.

Razlika je svega 400bodova u ukupnom SCORE-u. CPU SCORE je gotovo 10000 bodova na strani i7 980X, no i7 2600K tu razliku nadoknađuje sa nešto vecim GPU scoreom. Moram priznati da me stvarno ugodno iznenadila toliko mala razlika.

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Metro 2033 benhcmark

kod rezultata s i7 2600K u gpuzu se ne vidi koji su display driveri, moguće da su noviji od 10.11 koji su u prethodnom i moguće da su noviji driveri poboljšalji GPU score, provjeri koji su ti točno driveri pa javi, baš me zanima, jer inače po pravilu, u vantageu cpu koji god da je i na kolko god da je GHz nebi smio utjecati na razliku GPU scora

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 0:46 (DomagojX).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Metro 2033 benhcmark

evo vam sad na :P

i procitajte kaj pise ispod slike. obratite paznju na max fps to mi nije jasno

DOF on DOF on
DOF off DOF off
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 12:00 (xyan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DomagojX kaže...

kod rezultata s i7 2600K u gpuzu se ne vidi koji su display driveri, moguće da su noviji od 10.11 koji su u prethodnom i moguće da su noviji driveri poboljšalji GPU score, provjeri koji su ti točno driveri pa javi, baš me zanima, jer inače po pravilu, u vantageu cpu koji god da je i na kolko god da je GHz nebi smio utjecati na razliku GPU scora$

Ja kad imam proc na manjem taktu imam i manji GPU score, čim ga clockam s njim raste i GPU score i tako mi je sa svakim čmarkom do sad.

Ja mislim da je veći gpu score zbog toga jer sandy kuca na višem taktu od core i7 980X i to za 600MHz višem taktu. Takt više utječe na broj fps-a nego jezgre (bar kad je u pitanju 4 vs 6 jezgri, no sa 2 vs 4 jezgre je već sasvim druga priča)

xyan kaže...

Molim te izreži da se nešto vidi neželim naprezat oči.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
17 godina
protjeran
xyan kaže...

slabo, slabo, samo 95 s dvije 480 ??

ja imam 72 s jednom 560 ti.

ti bi sa jednom 480 trebao imati oko 80 Fps a u SLI-u oko 120 FPS.

jako slabo, jako, razočaran sam i uvređen {#}

Nemam karakter. Lako se prodam T-comu za pišljivi hard disk !
16 godina
neaktivan
Metro 2033 benhcmark

@hyperion: to što si rekao vrijedi, ali za vantage ne, barem kolko sam ja stestirao, s i7 920 na 4ghz i s 4.7ghz i dobim isti GPU score, dok u 3dmak06, 05, 03 i svim ostalima to nije slučaj.

Probaj izvrtit grafu na istim postavkama s procesorom recimo na 3ghz s tim phenomom i na 3.8 ako ti je stabilno i okači rez i još ako očš ja izvrtim svoju gtx570 na istim taktovima kojima ćeš i ti i vidjet ćeš da je GPU score tu negdje

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 1:48 (DomagojX).

0 0 hvala 0
17 godina
DomagojX kaže...

@hyperion: to što si rekao vrijedi, ali za vantage ne, barem kolko sam ja stestirao, s i7 920 na 4ghz i s 4.7ghz i dobim isti GPU score, dok u 3dmak06, 05, 03 i svim ostalima to nije slučaj.

Probaj izvrtit grafu na istim postavkama s procesorom recimo na 3ghz s tim phenomom i na 3.8 ako ti je stabilno i ja izvrtim svoju gtx570 na istim taktovima kojima ćeš i ti i vidjet ćeš da je GPU score tu negdje

Pa neznam ja sam vidio razliku između 3GHz i 4GHz i to veliku (preko 1 som bodova). Budem sutra.

Ti mene zezaš "sa 3,8GHz ako ti je stabilno"? Pa čovječe ide na 4,2GHz za 3DČmark, a i više.

Uostalom već imam taj bench samo ne na stock taktu grafičke.

Ja sam u metrou 2033 imao za sada max 72 i nešto fps-a average sa clockanom GTX570 i procom no to još nije maximum.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 1:52 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
Metro 2033 benhcmark

eto izvrti pa ćeš vidjet, možda si se zabunio pa ti je sveukupni score bio samo 1000 bodova razlike, a ne gpu score, uglavnom kad će ti se dat, pozabavi se, pa se uvjeri

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Metro 2033 benhcmark

Evo Metro ingame benchmark mjereno sa Fraps-om!

i want your horror i want your design cos youre a criminal as long as youre mine i want your love-i want your psycho your vertigo stick while youre in my room your baby is sick i want your love
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DomagojX kaže...

kod rezultata s i7 2600K u gpuzu se ne vidi koji su display driveri, moguće da su noviji od 10.11 koji su u prethodnom i moguće da su noviji driveri poboljšalji GPU score, provjeri koji su ti točno driveri pa javi, baš me zanima, jer inače po pravilu, u vantageu cpu koji god da je i na kolko god da je GHz nebi smio utjecati na razliku GPU scora

Na oba Bencha su 11.1 driveri,samo je razlika sto sam ovaj sa 980X prijavio na HwBot,a ovaj nisam. Graficka je na jednakim taktovima.
I'll be back
15 godina
neaktivan
Metro 2033 benhcmark

Meni se uredno uvjek u vantageu poveca gpu score sa svakim dizanjem frekvencije procesora, nije neka drasticna razlika ali postoji.

Google is your friend
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Metro 2033 benhcmark

ponovno, samo za hyperiona, stoncina i bugofila

DOF on DOF on
DOF off DOF off
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
xyan kaže...

ponovno, samo za hyperiona, stoncina i bugofila

ajd,ajd, prošao si. {#}

to je to, još više nego što sam pretpostavio, 120-128

Nemam karakter. Lako se prodam T-comu za pišljivi hard disk !
17 godina
DomagojX kaže...

eto izvrti pa ćeš vidjet, možda si se zabunio pa ti je sveukupni score bio samo 1000 bodova razlike, a ne gpu score, uglavnom kad će ti se dat, pozabavi se, pa se uvjeri

@3.0GHz

GPU SCORE - 19412

@3,8GHz

GPU SCORE - 20720

Razlika je u 1308 bodova , a u ukupnom rezultatu je razlika u 2150 bodova sve u korist naravno više clockanog procesora.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2011 22:18 (Hyperion).
17 godina
protjeran
Metro 2033 benhcmark

Q6600 @3.60GHz

HD6950 unlocked @840/1325MHz

Čak sam i dobio malo bolji FPS ovdjexD

i want your horror i want your design cos youre a criminal as long as youre mine i want your love-i want your psycho your vertigo stick while youre in my room your baby is sick i want your love
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Metro 2033 benhcmark

Ajde opali benchmark sa Verh High Postavkama,DX11,AAA i DOF isključen. Baš me zanima avg FPS

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Evo:

38.93 AVG FPS!

EDIT sljedeći SS na mojim maxed out postavkama iz igre, dakle kako ja igram. Ofkors ovo je samo benchmark i tu ispada da

ja lažem kako je AVG ovdje nešto niži..:P

very high, MSAAx4, AFx16, Physx, tesselation, DOF very high, MSAAx4, AFx16, Physx, tesselation, DOF
postavke bencha i grafe postavke bencha i grafe
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 17:07 (stoncin3).
17 godina
protjeran
microman kaže...

Ajde opali benchmark sa Verh High Postavkama,DX11,AAA i DOF isključen. Baš me zanima avg FPS

da, s ekstremnijim zahtjevima za grafikom on se približava i meni s Fpsom, dok kod nezahtjevnih testova za GPU  kao što je onaj prvi, CPU procesor i njegova arhitektura igraju veliku ulogu u benchu.

inače bi bilo nevjerojatno da stoncin ima 53 FPs a ja 71 fps.

kod većeg opterećenja tekstiura s 8x AA 16x AF CPU gubi ulogu s GP-om.

barem meni tako ispada iz dosadašnjih testova. {#}

VRATITE MI MOJE ZVJEZDICE, KUKAVICE !! ŽIVOT DAM ZVJEZDICU NE DAM !!
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 20:00 (Bugofil).
17 godina
protjeran

Premala je to rezolucija da bi teksture došle do izražaja kod uporabe GPU-ova.

Tek kod Full HD i više se vidi koja je prava snaga takve GPU. To ako gledaš na teksture (AA i AF).

Inače ja u igri stvarno imam konstantnih 33 AVG. Ovdje bench pokazuje samo 23 AVG.

Valjda je to ona naj-najzahtjevnija scena kojih nema u igri. Ili su jako rijetke-ja ih nisam uočio čak ni kod prvog levela

(onaj uvodni dio igre).

A to da CPU igra presudnu ulogu na tim nižim rezolucijama je istinito.{#}

17 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

Inače ja u igri stvarno imam konstantnih 33 AVG.

"konstantni" AVG je oksimoron {#} jer je AVg sredina između min fps i max fps.

dakle, možeš imati i 28 fps-a u igri i 40 fps-a.

nitko nema konstantno 33 AVG.

VRATITE MI MOJE ZVJEZDICE, KUKAVICE !! ŽIVOT DAM ZVJEZDICU NE DAM !!
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 20:39 (Bugofil).
17 godina
protjeran

AVG FPS-ovi nisu nikakva sredina nego prosjek svih ukupnih mjerenih FPS-ova.

MIN FPS je najniži zabiljaženi, dok je MAX najviši isto to..

A ja ti kažem tih 33 mi je stalno na ekranu, nikad gotovo nikada ne padne ispod izuzev u takvim scenama

JA nisam rekao da imam LOCK na 33.

Eto dok ovdje u benchmarku su stavili te scenu koja ga iscrpi do kraja. I CPU i GPU valjda zato što je to benchmark.

Možda je bilo bolje da sam rekao prosječan FPS, a ne konstantni iako kada god pogledam

tu onu brojku od Frapsa je isto oko 33, 31-32-35 FPS-ova.

EDIT

Link

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 8:32 (stoncin3).
17 godina
Metro 2033 benhcmark

Evo bencha, konfiguracija je pod Moj PC

Ovo gore što sam napisao je hrpa gluposti i manjak općeg znanja *facepalm*
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ja Metro i Crysis 2 nisam jos odigrao. Jedine dve igre koje sam cuo da treba GTX580 da bi izvukla 40-50fps na full DX11 podesavanjima. 

Necu umreti ako te dve igre sacekam KEPLER i 30% bolje odradjen DX11 od GTX580. Mislim ima drugih igara AC2, ACB, LP2, ... dok dodjemo do te dve vec ce KEPLER biti na sajtovima po USA.

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

GTX570 @ 870/4050

MIN - 6.70 fps

AVG - 72.62 fps

MAX - 163.75 fps

ATiGamer kaže...

I lako ga je prat s tim procevima, vidit ćete svoje kad mi stigne Sandy {#}

Hyperion kaže...

Hahaha I'm so scared of buged platform XD.

De nabaci bench metro-a sad.

Sad bi nabacio onaj kava smajli s forumhr-a, steta sta ga nema na bugu.

17 godina
protjeran
Metro 2033 benhcmark

Hehehe eo i mene

GTX560 (non Ti) default 810MHz i @870MHz

I zadnja 2 screenshota sa OC-om grafičke i maxed out postavkama na Full HD što je skroz neigrivo sa mojom graf:(

Mislim čak da su te postavke prevelik zalogaj i za GTX590:D

GTX560 @870/1050MHz GTX560 @870/1050MHz
Postavke na kojima ja igram Postavke na kojima ja igram
Maxed out+Full HD XDD Maxed out+Full HD XDD
Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 5:52 (stoncin3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Metro 2033 benhcmark

off topic:

može li mi netko objasniti što znači teselacija? vidio sam to u ovoj igri i dosta puta čujem tu riječ, pa da mi netko olakša život i objasni mi što je to.

i što znači ova zvjezdica na mom profilu?

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ugl ima veze sa grafičkim prikazom na ekranu. Obavlja ju GPU novije generacije. Daje prikaz objekata u boljoj slici nešto kao kada uključiš grafičke filtere AA i AF (antialiasing i anisotropic filtering) koji naravno žderu grafičke resurse do boli:DDD

Samo entuzijasti za takve igre to i žele pa se na tome i radi kod programiranja igara.

Laički. Ako trebaš više traži na wikipediji:)

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
14 godina
neaktivan
Metro 2033 benhcmark
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Metro 2033 benhcmark

Moj PC

Da ne duljim:DD

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice