Metro 2033 benchmark

poruka: 556
|
čitano: 224.763
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Metro 2033 benhcmark
Hyperion kaže...

Neznam kak uspiješ toliko fps-a dobit, to je nemoguće. Sigurno je onaj bug da ti vrti na maloj rezoluciji dogodilo se jednom forumašu ovdje sa HD6870 gdje je dobivao po 70 fps-a iako je imao iste postavke kao mi.

Evo iste postavke i dobijem 47fps-a average:

Poderem te sa 6970 OC-anom kako ti voliš reći...

Slažem se, taj rezultat je debelo previsok za taj kao i bilo koji drugi takt...

16 godina
neaktivan
Metro 2033 benhcmark

Evo ovo je maksimum kaj je dala gtx 580 na 960/1140. Iznad toga nije stabilna na sobnoj temperaturi,

Zaboravio sam sto trebam napravit da proradi narihtavanje aa u Warhead HOC benchu. Ono registriranje ne radi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 0:47 (Dim).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Metro 2033 benhcmark

evo, ponovno sam instalirao crysis i našao na webu benchmark, verzija 0.33, sve lijepo odradilo i average 60 FPS.

ponovio sam test 5 puta i s 3 prolaza i s jednim.

možda zato što imam 8 Gb memorije nešto znači {#}

Nemam karakter. Lako se prodam T-comu za pišljivi hard disk !
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 0:57 (Bugofil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Dim kaže...

Evo ovo je maksimum kaj je dala gtx 580 na 960/1140. Iznad toga nije stabilna na sobnoj temperaturi,

Zaboravio sam sto trebam napravit da proradi narihtavanje aa u Warhead HOC benchu. Ono registriranje ne radi.

skini OVO

nemaš što registrirati.

datoteka koju pokreneš (u raru je) se zove FBWHTool

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 1:02 (Bugofil).
15 godina
neaktivan
Metro 2033 benhcmark

Stavrno se ova tema pretvorila u spiku "ko ima većeg i čiji je tata jači" i ova GTX560 je napravila pomutnju isto kao što je napravila GTX460, tj. vodio se rat 460 vs 5850 , dok je 5850 bila skuplja 500kn. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1567767

0 0 hvala 0
17 godina
Bugofil kaže...

evo, ponovno sam instalirao crysis i našao na webu benchmark, verzija 0.33, sve lijepo odradilo i average 60 FPS.

ponovio sam test 5 puta i s 3 prolaza i s jednim.

možda zato što imam 8 Gb memorije nešto znači {#}

Vidi dal ti se stvarno vrti na 1680x1050.

Odi na Nvidia CP -> adjust desktop size and position -> do not scale

Znat ćeš jel se vrti na 1680x1050 kada ti budu mali crni rubovi sa svih strana, ako je neka manja reza to će vidjet po velikim crnim rubovima.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
17 godina
protjeran
Metro 2033 benhcmark

evo, ne znam koliko su veliki crni rubovi pa ti procijeni i zašto se to događa ako znaš, reci ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bugofil kaže...

evo, ne znam koliko su veliki crni rubovi pa ti procijeni i zašto se to događa ako znaš, reci ?

Prvo odvrti test. Ako je mala reza bit će ti i mala slika.

Neznam zašto se događa dogodilo se tom liku dobivao je po 70fps-a, a mi smo se čudili. I meni se jednom desilo dobio sam pun groš fps-a već sam mislio WoW sad sam zdero stoncina uzduž i popreko kad ono se vrtilo na manjoj rezoluciji.

No dobro nemora biti to, možda stvarno imaš 60 fps-a, ako je onda to može biti jedino zbog core i5 nikako zbog 8GB ram-a jer ti u tom čmarku crysis neuzima preko 1-1.2GB.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
15 godina
protjeran
0000 kaže...

Ljudi imam jedno pitanje, znam da ćete se sad smijati ali nema veze. Odakle mogu skinuti taj benchmark, tražim po googleu neki link za download ali bezuspješno. Igru imam instaliranu

Bote sta je tako tesko izest ovo, nemoras imat dvije diplome iz prirodnih znanosti i tri doktorata iz nuklearna fizike da bi izveo ovakvu jednostavnu radnju...

Bugofil kaže...
0000 kaže...

Ljudi imam jedno pitanje, znam da ćete se sad smijati ali nema veze. Odakle mogu skinuti taj benchmark, tražim po googleu neki link za download ali bezuspješno. Igru imam instaliranu

sad ću ti ja uploadat na rapid share pa skini, to je legalan bech.

Cijenim to sta zelis drugima pomoc ali takvi kao on nezasluzuju i nesmiju dobit takvu pomoc. Na netu sve vrvi od ovakvih botina, a iz dana u dan ih je sve i vise, kukaju, cvile, mole i preklinju za nekakv link a zapravo sve im je servirano na samo s dva klika misem, sasvim opravdano tvrdim - danas u 21. st. nepoznavanje osnovna rada s trazilicom je sramota i ravno nepismenoscu sve do prije par godina.

Ne daj covjeku ribu vec ga nauci kako se lovi, ako je preglup da shvati takvu jednostavnu radnju onda i ne zasluzuje drugo nego da crkne...

p.s. Oprostite na offtopicu, ali takvi mi jednostavno dignu zivac{#}

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 11:22 (dado8).
17 godina
protjeran
Hyperion kaže...
Bugofil kaže...
Evo iste postavke i dobijem 47fps-a average:

Ja sam finalizirao radove na kartici:D

Ako clockaš GTX570 stvarno ti je AVG dosta viši nego meni sa moddanom 6950.

Evo taktovi: 840/1325MHz sa 1536 SP HD6950 ASUS BIOS

CPU Q6600 na 3.2GHz

i want your horror i want your design cos youre a criminal as long as youre mine i want your love-i want your psycho your vertigo stick while youre in my room your baby is sick i want your love
14 godina
Hyperion kaže...
Bugofil kaže...

Neznam zašto se događa dogodilo se tom liku dobivao je po 70fps-a, a mi smo se čudili. I meni se jednom desilo dobio sam pun groš fps-a već sam mislio WoW sad sam zdero stoncina uzduž i popreko kad ono se vrtilo na manjoj rezoluciji.

No dobro nemora biti to, možda stvarno imaš 60 fps-a, ako je onda to može biti jedino zbog core i5 nikako zbog 8GB ram-a jer ti u tom čmarku crysis neuzima preko 1-1.2GB.

Pa sta sam ja konj ? :D

PS:Nakon restarta PC-a benchmark se odvrtio kako treba,mada nisam siguran zasto mi se to dogadalo.

17 godina
Puls3 kaže...

Pa sta sam ja konj ? :D

PS:Nakon restarta PC-a benchmark se odvrtio kako treba,mada nisam siguran zasto mi se to dogadalo.

XD uvijek zaboravim napisat "forumaš", većinu puta se ispravim u pregledu/ispravku posta no ovaj puta sam zaboravio.

17 godina
protjeran
Hyperion kaže...

benchmark uvijek zauzme cijeli ekran, a za memoriju sam se zafrkavao.

ne može ni i5 tu puno pomoći, stvarno nešto nije u redu nešto s tim benchmarkom.

jutros prije posla sam ga odvrtio i da mi je average 28 {#}

toliko malo nisam imao ni na 1920x1200.

moram reinstalirati i patch i igru i bench......joj

dado8 kaže...

Cijenim to sta zelis drugima pomoc ali takvi kao on nezasluzuju i nesmiju dobit takvu pomoc. Na netu sve vrvi od ovakvih botina, a iz dana u dan ih je sve i vise, kukaju, cvile, mole i preklinju za nekakv link a zapravo sve im je servirano na samo s dva klika misem, sasvim opravdano tvrdim - danas u 21. st. nepoznavanje osnovna rada s trazilicom je sramota i ravno nepismenoscu sve do prije par godina.

Ne daj covjeku ribu vec ga nauci kako se lovi, ako je preglup da shvati takvu jednostavnu radnju onda i ne zasluzuje drugo nego da crkne...

p.s. Oprostite na offtopicu, ali takvi mi jednostavno dignu zivac{#}

i meni idu na nerve, no ovaj put sam pretpostavio da ljudi nemaju dugo internet ili ga slabo koriste pa se teško snalaze ,a i dobio sam kulturne zamolbe na Pm, pa eto.

stoncin3 kaže...

ja sam finalizirao radove na kartici:D

Ako clockaš GTX570 stvarno ti je AVG dosta viši nego meni sa moddanom 6950.

Evo taktovi: 840/1325MHz sa 1536 SP HD6950 ASUS BIOS

CPU Q6600 na 3.2GHz

opet se slabo vidi , daj stavi na ImageShack ili nekakav drugi image hosting da se bolje vidi.

ne vidim je li average 33 ili 38.

16 godina
Metro 2033 benhcmark

Bogofil stavi utiske ovde

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Metro 2033 benhcmark

Evo:

link!

38!

Samo ti kažem nema nikakve razlike u benchmarku

u igrama se to već vidi..

Ovaj bench na 953/1454MHz 38 i na 840/1325MHz jednaki score! AVG FPS=38,...

ot

U Metrou 2033 gameplay AVG 33,... FPS-ova. Jednaki score sa HD6970 BIOS @880/1375MHz

i sa moddanim HD6950 BIOS @840/1325MHz znači org BIOS i 40-50MHz niži clockovi respektabilno na

core i GDDR.

To znači da igre drugačije koriste GPU nego benchmarks! Sve u svemu meni u prilog jer je GPU kupljena

prvenstveno radi bratovog izuma kako mora igrat Crysis 2 sa maxed out i kod mene sometimes za Metro2033 i sl zahtjevnije igre

i want your horror i want your design cos youre a criminal as long as youre mine i want your love-i want your psycho your vertigo stick while youre in my room your baby is sick i want your love
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 17:08 (stoncin3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Metro 2033 benhcmark

Thx na linku ja sam skinuo krivi sa Guru3d.

58.2 fps avg. i 45.5 min.

Prevelika je to razlika u odnosu na modanu 6950, preko 50%. Izgleda da ja za tu rezoluciju q6600 ipak bootleneck i u Crysisu koji nije toliko tezak za cpu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 17:42 (Dim).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bugofil kaže...

benchmark uvijek zauzme cijeli ekran, a za memoriju sam se zafrkavao.

ne može ni i5 tu puno pomoći, stvarno nešto nije u redu nešto s tim benchmarkom.

jutros prije posla sam ga odvrtio i da mi je average 28 {#}

toliko malo nisam imao ni na 1920x1200.

moram reinstalirati i patch i igru i bench......joj

Prvo Instaliraj igru, zatim podesi postavke unutar igre(onako kako igraš), zatim instaliraj patch i na kraju stavi "jogurt" ako nije orginal.
Onda instaliraš bench, postaviš željene postavke i benchaš
I'll be back
17 godina
protjeran

Ma meni radi i bez svega toga?

Samo install Warhead igre, pa taj FBTWH benchmark si stavim

podesim i voila! Jedino sam bench pokrenuo Run as Admin

i još sam stavio neka bude Compatibility mode for XP SP3, radi i pod Vista SP2 kada je igra i izašla-to sam probao.

Mislim da bih u igri imao barem 5-6 FPS-ova više AVG što daje preko 43, a ako to nije dosta da kartica vrti

neki Crysis onda stvarno neznam što drugo da kažem?

EDIT

Evo bench na Very High itd kao i u igri iste postavke-ss u prilogu: Metro2033, link

Gameplay je na zanimljivih 8 FPS AVG više. Tako da..

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 18:29 (stoncin3).
17 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

EDIT

Evo bench na Very High itd kao i u igri iste postavke-ss u prilogu: Metro2033, link

!!  imaš uključen DOF, very high i AA ti je na 4x

ovako smo stavljali postavke  za metro

meni je u metrou (baš u igri) bolji minimalni FPS nego s 6970, nije padao ispod 26 FPS

s 6970 je znala pasti na 21-22 min FPS

ma, ne treba se nitko opravdavati ili hvaliti, tu su negdje te kartice, svaka od njih je bolja u određenoj igri ili benchu.

no, HD 6970 se ne može mjeriti s GTX 580 nikako.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 20:54 (Bugofil).
17 godina
protjeran
Bugofil kaže...
stoncin3 kaže...

meni je u metrou (baš u igri) bolji minimalni FPS nego s 6970, nije padao ispod 26 FPS 

@ boldano

Stavio sam da dokažem da je benchmark jedna stvar a gameplay sasvim različito.

17 godina
protjeran
microman kaže...

Prvo Instaliraj ig
cut....

ipak je tvoj bivši procesor igrao ulogu kod average FPs-a u metrou.

limit mi je na 71, 8 FPS average i kad stavim grafičku na 1040/1250 ili na 957/1100 70, 69, 68, 70 Fps,  kako kad.

kartica ima ograničenje i; povećanjem takta ne dobijem povećanje FPS-a, dakle, tu ipak CPU preuzima ulogu, jer si ti prešao 75 FPS s istom brzinom kartice kao i ja ali s jačim CP-u om.

rekao si da ću i ja dobiti 75 FPS-a dizanjem kartice, no JOK {#}

to je ipak isto nekakav dokaz da CPU ima ulogu kad grafička kartica posustane.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 21:04 (Bugofil).
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
Bugofil kaže...
stoncin3 kaže...

@ boldano

Stavio sam da dokažem da je benchmark jedna stvar a gameplay sasvim različito.

Kao prvo ovo je Ingame benchmark i sluzi kao dobar pokazatelj kako će ti se konfa pokazati na najzahtijevnijim scenama poput recimo uvoda i onog dijela u knjiznici.Dakle ako si sporiji u benchu biti ćeš sporiji u igri.I iskreno nezelim si uopste zamisljati kavi su Frame dropovi sa Q6600.
I'll be back
17 godina
protjeran
microman kaže...
stoncin3 kaže...
Bugofil kaže...
stoncin3 kaže...
Kao prvo ovo je Ingame benchmark i sluzi kao dobar pokazatelj kako će ti se konfa pokazati na najzahtijevnijim scenama poput recimo uvoda i onog dijela u knjiznici.Dakle ako si sporiji u benchu biti ćeš sporiji u igri.I iskreno nezelim si uopste zamisljati kakvi su Frame dropovi sa Q6600.

@ boldano

Q6600 na 3.2GHz!{#}

Evo par screenshotova:

neprimjetni framedropovi čak nisu niti ispod 25 FPS-ova gotovo

nikada što je u ovoj igri sasvim nezamjetno, nema trzanja, igra je fantastično optimizirana

čak i za AMD kartici iako je Metro 2033 Nvidia game.

Početak Fraps benchmarka i početak igre Početak Fraps benchmarka i početak igre
evo malo sa nižim FPS-ovima evo malo sa nižim FPS-ovima
i evo ovdje nasuprot i malo viši FPS i evo ovdje nasuprot i malo viši FPS
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
microman kaže...
stoncin3 kaže...
Bugofil kaže...
stoncin3 kaže...
Kao prvo ovo je Ingame benchmark i sluzi kao dobar pokazatelj kako će ti se konfa pokazati na najzahtijevnijim scenama poput recimo uvoda i onog dijela u knjiznici.Dakle ako si sporiji u benchu biti ćeš sporiji u igri.I iskreno nezelim si uopste zamisljati kakvi su Frame dropovi sa Q6600.

@ boldano

Q6600 na 3.2GHz!{#}

Evo par screenshotova:

nikada što je u ovoj igri sasvim nezamjetno, nema trzanja, igra je fantastično optimizirana

Odvrti Far Cry 2 ili Lost planet2 pa da vidimo krivulje pošto oba bencha imaju grafički prikaz. Ovako nigdi nije prikazano koliko FPS varira.

No htio ti to ili ne Nvidia je tu i dalje mila majka naspram AMD-a.

I'll be back
16 godina
neaktivan
Bugofil kaže...
microman kaže...

Prvo Instaliraj ig
cut....

ipak je tvoj bivši procesor igrao ulogu kod average FPs-a u metrou.

limit mi je na 71, 8 FPS average i kad stavim grafičku na 1040/1250 ili na 957/1100 70, 69, 68, 70 Fps,  kako kad.

kartica ima ograničenje i; povećanjem takta ne dobijem povećanje FPS-a, dakle, tu ipak CPU preuzima ulogu, jer si ti prešao 75 FPS s istom brzinom kartice kao i ja ali s jačim CP-u om.

rekao si da ću i ja dobiti 75 FPS-a dizanjem kartice, no JOK {#}

to je ipak isto nekakav dokaz da CPU ima ulogu kad grafička kartica posustane.

Bugofil tebi treba ovo(pogledaj u CPU-Z)

Intel i7 2600K(5,3Ghz zrak)

HD6950 1080Mhz/1400Mhz/ zrak

MinFPS: 14.18

AvgFPS: 84.41

MaxFPS: 163.37

ATIgamer: Ako doista misliš na SB platformu ovo ti je doista pravi poticaj.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 22:24 (microman).
17 godina
protjeran
Metro 2033 benhcmark

Kako nije pokazano da FPS varira?

Pa frametimes se mjere svakih 35ms u Frapsu

(milisekunde) i tako je i pokazano na gornjim screenshotovima!

Svaka brojka napreduje u tom intervalu i tako dalje otpočetka do kraja!

Ako to nije dovoljno brzo.. da se mjeri FPS i framedropovi..?{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
microman kaže...

Bugofil tebi treba ovo(pogledaj u CPU-Z)

Intel i7 2600K(5,3Ghz zrak)

HD6950 1080Mhz/1400Mhz/ zrak

MinFPS: 14.18

AvgFPS: 84.41

MaxFPS: 163.37

auuuuuu....kako taj Sandy gruva,a ja kupio u 10 mj prošle godine i5 za 1700 kn i ploču za 1100.

uvijek se zaletim {#}

14 godina
neaktivan
Metro 2033 benhcmark

jedno glupo pitanje....dal treba igrica za ovaj benchmark, sad skidam od bugofila, il je bench sam po sebi dovoljan

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
microman kaže...
stoncin3 kaže...
Bugofil kaže...
stoncin3 kaže...

@ boldano

Q6600 na 3.2GHz!{#}

Evo par screenshotova:

A da to malo bolje uplodaš, ove sitne brojike su nečitljive.

I'll be back
15 godina
neaktivan
microman kaže...

ATIgamer: Ako doista misliš na SB platformu ovo ti je doista pravi poticaj.

Benchabilnih 5.3 na zraku je stvarno impresivno

Sacekat ću bulldozera da vidim ima li šta nova s AMD-ove strane no najvjerojatnije će sjest Sandy jer AMD i bench obično ne idu u istu rečenicu

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice