SQL Server -molim pomoć

poruka: 16
|
čitano: 6.562
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
SQL Server -molim pomoć
pitanje

Početnik sam, i pokušavam pokrenuti SQL Server Management Studio (2005),

ali ne mogu jer ne znam što treba upisati pod SERVER NAME pri otvaranju.

Preko Control Panela i 'Programs i Features' sam instalirao IIS

(imam Vistu)

Dakle, molim pomoć.

Vama što se time bavite, ovo je sigurno lagano za rješit.

HVALA!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SQL Server -molim pomoć

Javlja se isto pocetnik Smijeh

pod servername upisi: localhost

trebat ce ti i Authentication, username je po defaultu (ako ga slucajno nisi mijenjao prilikom instalacije) "sa" (bez navodnika), ali mislim da password kreiras jedino tijekom instalacije, pa ako ga zaboravis (kao ja Smijeh), umjesto SQL Server Authentication odaberi Windows Authentication.

Inace, gdje god zapnes pali Google, to je najbrze rjesenje.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: SQL Server -molim pomoć
autorov komentar

neće ni sa localhost.

17 godina
SQL Server -molim pomoć

Ja radim na CRM projektu i isto nemam iskustva sa SQL. Ono sto sam ja napravio je sigurno proslo bez problema. Naime meni je bilo potrebno dodati Active Directory koji je stvorio domenu npr. test-kesg67r.test.org. Nakon instalacije SQL-a nisam ama bas nista trebao namjestat jer stvorena je baza pod imenom racunala.

Moram samo napomenut da je to radeno na win2k3 server!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Lukaaa kaže...

Početnik sam, i pokušavam pokrenuti SQL Server Management Studio (2005),

ali ne mogu jer ne znam što treba upisati pod SERVER NAME pri otvaranju.

Preko Control Panela i 'Programs i Features' sam instalirao IIS

(imam Vistu)

IIS nema veze s time. SQL Server se instalira posebno.

Ako si instalirao SQL Express i ostavio sve po defaultu, onda pod server name upiši IMESVOGRAČUNALA\SQLEXPRESS ili localhost\SQLEXPRESS.
Naravno, IMESVOGRAČUNALA zamijeni sa imenom svog računala.

Inače, istu stvar bi trebao moći naći i preko "Browse".

Domagoj
17 godina
SQL Server -molim pomoć

i ako uspijes to napraviti odmah onesposobi "sa" login jer ce ti se u roku 10 minuta pokusati nakaciti milion nekakvih crva koji skeniraju cijeli internet u potrazi za  ranjivim sql serverima....

hmmm...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možeš probati ".\SQLEXPRESS" i "(local)\SQLEXPRESS" i "(local)".

16 godina

Da li ti je pokretnut sql server database engine?

17 godina
SQL Server -molim pomoć

i koj uautentikaicju imas? windows ili sa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SQL Server -molim pomoć

Da. ako je SQLServer Xpress onda bi trebalo ici preko .\SQLEXPRESS i naravno Windows authentification. Kod SQL Server (ne express) onda ides direknto na njegovu IP adresu (u koliko je install na tvom kompu onda ti je localhost, u koliko na kompu u mrezi (ili netu) onda ides preko njegove IP adrese, i naravno, integriran uthentification.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.5.2009 13:03 (tnakir).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ovajonaj kaže...

i ako uspijes to napraviti odmah onesposobi "sa" login jer ce ti se u roku 10 minuta pokusati nakaciti milion nekakvih crva koji skeniraju cijeli internet u potrazi za  ranjivim sql serverima....

Daj, molim te. Ja svagdje koristim sa i nisam nikada nikakvih problema imao!
Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
ovajonaj kaže...

ja sam dnevno imao preko 100 pokusaja logina sa usernameom "sa" na sql serveru sa ip adresa od rusije, kine, irana, itd dok nisam odlucio da to sve regulisem preko firewalla... iako mi je sa login bio iskljucen, u logovima serverima sam vidio bezuspjesne pokusaje logiranja za logine "sa" , "admin" , "administrator" itd itd...
to sto se tebi nije desilo ne znaci da se ne desava, ili ti ni ne gledas logove svog servera...
hmmm...
17 godina
SQL Server -molim pomoć

Brute force?

Nemoj samo postavit pass npr admin1 :)

stavi neki ono #/&"$( :)))))))))))))))) pa nek pogadjaju :D

Salim se... u svakom slucaju... da... firewall sa par ruleva i slicno...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ovajonaj kaže...
Friday kaže...
ovajonaj kaže...

ja sam dnevno imao preko 100 pokusaja logina sa usernameom "sa" na sql serveru sa ip adresa od rusije, kine, irana, itd dok nisam odlucio da to sve regulisem preko firewalla... iako mi je sa login bio iskljucen, u logovima serverima sam vidio bezuspjesne pokusaje logiranja za logine "sa" , "admin" , "administrator" itd itd...
to sto se tebi nije desilo ne znaci da se ne desava, ili ti ni ne gledas logove svog servera...

To što se meni nije dešavalo (niti mi se dešava) znači da je meni server po defaultu iza dobro podešenog firewall-a (a taj dio posla ne odrađujem ja nego netko "'tko kuži stvar"). Isto tako mi je po defaultu da admin account mora imati password i da server nije u nekom hodniku gdje ga bilo tko može šutnuti nogom... Takve stvari bi uvijek trebale po defaultu!
Freak Show Inc.
17 godina
ovajonaj kaže...
Friday kaže...
ovajonaj kaže...

sa account mora biti zasticen jakom lozinkom, a ne nesto tipa admin i tome slicno.
i naravno, sql bi trebao biti iza firewalla (kako je vec netko napisao) - mislim toliko brute forcea... jadan tvoj server ! ako je toliko napadan je li uopce bio upotrebljiv?
17 godina
SQL Server -molim pomoć

Koliko sam ja skuzio liku koji je postavio pitanje server je na lokalnoj masini tako da nema potrebe za nekim vecim securityem.

Druga stvar... kod online servera (web serveri i slicno) preporuka je promjeniti da glavni acc nije Administrator, vec nprimjer "mmatic", Administrator account kreirajte sami kao nekakav guest account ali ga disejblate (Slika br1)

Postoje takodjer automatizirane skripte koje pokusavaju probit Win2003 i prvo sto napadaju je Administrator account. Ako vide da ga ima onda se uhvate njega ko pijan plota :) Ako postavite ovo ko u slici br 2. automatske skripte ne mogu kliknuti ok... cime se sprijecava pokusaj forceanog probivanja admin accounta.

Slika 1 Slika 1
Slika 2 Slika 2
I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2009 9:23 (tnakir).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice