SQL Server Express - remote preko interneta?

poruka: 31
|
čitano: 7.440
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
SQL Server 2008 Express - remote preko interneta?

Nisam 100% siguran no koliko se sjećam Sql server 2005 express nije davao opciju remota preko interneta već samo remote u lokalnoj mreži. Je li itko probao remote preko interneta s verzijom 2008 ili je ipak potrebna Standard Edition verzija?

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 15:35 (TracerCPP).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Moja mater te traži

1 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: SQL Server Express - remote preko interneta?

Joj daj ne pravi se pametan. Ako ne razumiješ pitanje onda traži da ti se pojasni. Ja znam napraviti remote konekciju ali pitam za njen doseg u express verziji.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 15:43 (TracerCPP).
16 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

Joj daj ne pravi se pametan. Ako ne razumiješ pitanje onda traži da ti se pojasni. Ja znam napraviti remote konekciju ali pitam za njen doseg u express verziji.

Ne razumijem pitanje, pojasni.

Da li ti treba da se neka aplikcija spaja na Express bazu preko Interneta?

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
14 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...
TracerCPP kaže...

Tako je. Želim da se moje aplikacije mogu preko interneta mogu spojiti na tu bazu. Sve radi ako je riječ o lokalnoj mreži (koja ne mora nužno biti na internetu) no nisam siguran da li stvar radi i preko interneta (pristup serveru preko IP adrese, imena instance & porta), a mislim da najvjerojatnije ne radi.

Ništa, najbolje će mi možda biti da sam probam.

17 godina
TracerCPP kaže...
Smooth Operator kaže...
TracerCPP kaže...

Tako je. Želim da se moje aplikacije mogu preko interneta mogu spojiti na tu bazu. Sve radi ako je riječ o lokalnoj mreži (koja ne mora nužno biti na internetu) no nisam siguran da li stvar radi i preko interneta (pristup serveru preko IP adrese, imena instance & porta), a mislim da najvjerojatnije ne radi.

Ništa, najbolje će mi možda biti da sam probam.

koliko se sječam ne možeš. mora biti neka od "pravih" verzija...

ili da probaš:

http://blogs.msdn.com/b/sqlexpress/archive/2005/05/05/415084.aspx

http://support.microsoft.com/kb/914277

ako pomaže?

14 godina
neaktivan

Nabavio Standard verziju i radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

i express verzija radi, tj. moze se spajati na nju preko interneta.

14 godina
neaktivan

Onda su neke defaultne postavke drukčije. Ne znam što bi drugo bilo... Jesi možda radio kakav port forwarding na routeru ili sl.?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.10.2011 0:37 (TracerCPP).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

Onda su neke defaultne postavke drukčije. Ne znam što bi drugo bilo... Jesi možda radio kakav port forwarding na routeru ili sl.?

Pa radiš port forward porta 1433 na IP adresu u lokalu.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
14 godina
neaktivan

Da, moras napraviti port forwarding na ruteru.

TOPLO ti preporucam da promijenis port na kojem sql slusa, iz 1433 u neki drugi, posto ces si drasticno smanjiti automatizirane pokusaje probijanja sql servera, pogotovo ako si stavio slabi password na "sa" useru; a da ne pricam koliko ces smanjiti impact na mrezu ( ipak se radi o dslu )

Kada zamijenis port od SQL servera, u connection stringu port se odvaja ZAREZOM, ne dvotockom kako bi ocekivao, primjer :  "sql.dyndns.org,1555" , a ne "sql.dyndns.org:1555"

Promjenu porta mozes napraviti kroz sql server configuration manager.

14 godina
neaktivan

Ne koristim default instancu već imenovanu pa za svaku od njih ionako definiram drukčiji (statički) port. thx

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.10.2011 14:25 (TracerCPP).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zasto zaboga dopustate direktno spajanje na bazu izvana ?

http://openvpn.net/index.php/open-source/documentation/howto.html

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 12:51 (drnde).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
drnde kaže...

Zato što nije pitao/rekao da li će raditi i VPN?!

16 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...
drnde kaže...

Zato što nije pitao/rekao da li će raditi i VPN?!

Pa cudim se kako nitko ne pradlaze da se koristi VPN, kao da vam je najnormalnija stvar

postaviti bazu da je dostupna preko interneta. To nije nimalo dobra praksa.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
14 godina
neaktivan

Ne razumijem baš najbolje taj proces spajanja preko VPN-a. Što i kako napraviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

Ne razumijem baš najbolje taj proces spajanja preko VPN-a. Što i kako napraviti?

Pa nije strasno komplicirano, bit svega je da postavis VPN server kod sebe u lokalnoj mrezi

i onda se preko klijenta mozes spajati izvana preko sigurne veze (tunela) i npr. raditi kao da ti se vanjski stroj

nalazi u toj lokalnoj mrezi ili sto ti vec treba, samo ime kaze, stvaras si "virtual private network".

Najbolje baci oko na wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_private_network

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 13:37 (drnde).
14 godina
neaktivan

VPN klijenta kojeg treba dodatno instalirati ili? Moja situacija je da imam trenutno oko 600 konkurentnih korisnika koji rade s bazom i svaka komplikacija u vidu "instaliraj ovo, pa zatim ono, pa podesi ovo" je krajnje nepoželjna na klijentskoj strani.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

VPN klijenta kojeg treba dodatno instalirati ili? Moja situacija je da imam trenutno oko 600 konkurentnih korisnika koji rade s bazom i svaka komplikacija u vidu "instaliraj ovo, pa zatim ono, pa podesi ovo" je krajnje nepoželjna na klijentskoj strani.

Ako ne zelis nista instalirati koliko ja znam windows i vecina linux distri vec dolaze s mogucnoscu spajanja na VPN

preko raznih protokola pa mozes naci neku kombinaciju koja ti odgovara.

Inace nije valjda da se svih 600 spajaju izvana na bazu, onda si rade poslozi nekakve web servise koje pozivas

preko sigurne/kritirane veze koje ti dohvacaju podatke iz baze.

Ako se vecina korisnika spaja izvana daleko bi bolje prosao i ti i korisnici da koristite web-aplikaciju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 13:59 (drnde).
14 godina
neaktivan

Nije riječ o web aplikaciji već desktop klijentu u kojemu preko connection stringa definiram lokaciju servera (ip adresa, instanca, port). Ne vidim sad kako da to prousmjerim preko vpn-a..

16 godina
neaktivan

Tracer, promjeni svoj port na SQL serveru, malo guglaj kako.

Taj port koji ti odrediš, taj forwardiraj na IP adresu na kojoj ti se nalazi računalo u lokalu.

Recimo da imaš javnu IP adresu 212.192.168.128, tada uputiš svoga klijenta na tu adresu, i na port koji si već prije postavio za SQL. Ruter te preusmjeri na isti port na server koji želiš u lokalu.

And thats it.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

To sam već napravio i sve radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

Nije riječ o web aplikaciji već desktop klijentu u kojemu preko connection stringa definiram lokaciju servera (ip adresa, instanca, port). Ne vidim sad kako da to prousmjerim preko vpn-a..

Pa postavis tako da ti je stroj sa sql servrom dostupan samo iz lokalne mreze, taj dio mreze ili samo stroj

ucinis dostupan preko VPN-a i connection string bi ti bio kao da se spajas na sql server iz lokalne mreze.

Samo zelim reci da ako je za osnovnu funkcionalost aplikacije potrebno da ima pristup nekoj centralnoj bazi

bolje bi bilo da se koristi/napravi web-aplikacija.

14 godina
neaktivan

Ma dobro. To mogu još testirati naknadno. Kako je kod mene riječ tek o nekim statističkim podacima koje korisnici mogu pregledavati i komentirati nije me previše strah nekog hakiranja ili sl. Uostalom, sam sql je na praktički praznoj server mašini koja se backapira na dnevnoj bazi pa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

To sam već napravio i sve radi.

O čemu raspravljate onda?

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 14:32 (Smooth Operator).
14 godina
neaktivan

Nemam pojma. Može biti onda da sam ja nešto krivo shvatio..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

dali moze neko da mi da uputstvo za povezivanje sql baza preko interneta i aplikacija vezano za njih,mozda preko FTP SERVERA.HITNOOOOOO

0 0 hvala 0
17 godina
bajone kaže...

dali moze neko da mi da uputstvo za povezivanje sql baza preko interneta i aplikacija vezano za njih,mozda preko FTP SERVERA.HITNOOOOOO

odakle si ti iskočio u ovu temu?! otovri temu i postavi razumno pitanje

16 godina
odjavljen

Imam jedan problem sa svojim SQL 2008 Express serverom.

Server je u virtualki pod Win XP SP3. Kroz firewall su pušteni portovi 1433 i 1434. Lokalno sve radi krasno ali preko LANa nikako.

Drugi PC (u LANu) sa kojim se hoću spojit na server preko Managment Studia uopće ne vidi server. Baca ovu grešku:

Cannot connect to VPC\SQLEXPRESS.

------------------------------
ADDITIONAL INFORMATION:

A network-related or instance-specific error occurred while establishing a connection to SQL Server. The server was not found or was not accessible. Verify that the instance name is correct and that SQL Server is configured to allow remote connections. (provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Error Locating Server/Instance Specified) (Microsoft SQL Server, Error: -1)

For help, click: http://go.microsoft.com/fwlink?ProdName=Microsoft+SQL+Server&EvtSrc=MSSQLServer&EvtID=-1&LinkId=20476

Remote konekcije su dozvoljene - TCP/IP i Named Pipes je enablean. I servis SQL Browser je upaljen. Na klijentu je firewall isključen i svejedno nula bodova. Ostale aktivnosti preko mreže rade bez problema (kopiranje fajlova, sharing printera...)

U konfiguraciji portova od TCP/IP pod IPAll dynamic je na 0.

Di je problem?

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dynamic ostavi prazan. Provjeri telnet na VPC 1433.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice