Pobjegao sam s Hyper OS-a i kao da sam ponovno prodisao. Nevjerojatno koliko je zapravo iza većine drugih sustava po pitanju iskoristivosti i user-friendlinessa.
Xiaomi 13T/13T Pro
- poruka: 210
- |
- čitano: 93.723
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
I ja planiram uskoro pobjec od cijelog Xiaomia
![poslano s mobilnog telefona](/forum/slike/frommobile.png)
Negdje sam u 12 mj. pročitao da za Global verziju treba lokaciju prebaciti na UK tako sam i napravio i ponuđen je upgrade na Hyper OS v.2,0 nekih cca. 6 gb , osobno smatram ništa bolje niti lošije nego do sada samo me interesira kako će sada biti stanje sa baterijom nakon upgrade uvijek je bilo gore .
Imam jedno pitanjce za vlasnike dali ste u postavkama za bateriju označili pametno punjenje do 80 % kad sustav to nauči da punjenje automatski prestaje ali izgleda da je sustav toliko blesav pa do sada to nije naučio bez obzira dali mobitel punim sa zidnim punjačem 120W ili iz powerbanka punjenje se i dalje nastavlja ako ga sam ne isključim , inače ta opcija je izuzetno korisna jer je tada najmanja degradacija baterije u rasponu punjenja od 30 do 80 % cca. 0,20 ciklusa , imam Samsung tab S8+ sa istom takvom opcijom i to radi savršeno dobro dok ovdje ne radi ne kužim zašto je to tako na Žaomiju .
https://hyperosupdates.com/hyperos/aristotle/stable/eea
https://hyperosupdates.com/hyperos/aristotle/stable/eea
Tako sam i napravio kao što sam napisao i nakon toga ponovo vratio lokaciju na Hrvatsku i upgrade je bio stalno u ponudi a do tada ne .
Kad već komentiramo učini mi uslugu ako nisi uključio u postavkama za bateriju opciju " smart charge " UKJLUČI JE da mobitel isključi punjenje na 80 % dakle ti ga nekoliko puta sam moraš isključiti na 80% da sustav memorira takvo punjenje Max. do 80% .
U 14 mj. kod mene to ne radi bez obzira punim li ga na bilo koji način , uvijek nastavi puniti i dalje .
Svi moraju imati ovako ...
Settings
Battery
Battery protection
Smart charging ( opcija za iskljucivanje punjenja na 80 % ) svaki put kad stigne do 80 % tada bi se punjenje moralo samo iskljuciti , najbolje za bilo koju Litiy ionsku bateriju je punjenje od 20 do 80%
ciklus punjenja je svega 0,20. Kod mene to ne radi ne kuzim zasto a ukljucio sam .
Xiaomi 13T Pro
HyperOS 2.0.10.0
Ni meni ne radi ovo "Pametno punjenje" iako je uključeno
D.
To što ti pišeš ima Samsung ali on ima i opciju da uključiš potpuni prestanak punjenja na 80% i tek kad opet ubodeš kabel on ponovo treba početi puniti
Istu takvu opciju ima Samsung tab S8+ i radi savršeno puni mi tablet samo do 80% dok ne isključim tu opciju a to je odlično zbog smanjenja degradacije same baterije a optimalno punjenje je od 20 do 80 % , pratio sam to pa znam što pišem , npr. na Lenovo tab 11pro ima slično ali u rasponu od 40 do 60 % punjenja baterije .
Očigledno da je Xiaomi napravio opciju Smart charging ali ona je zapravo Stupid charging 🤣
13T za 340 eura novi, je još uvijek ok deal ili?
Na Samsung tabu ako si označio od tri opcije punjenje do 80% tada punjenje prestaje na 80% što se vidi , u drugoj opciji imaš optimizirano punjenje do 100% prestanak i onda se tek ponovo počinje puniti kad padne na 90% . ali nabolje za bateriju je ono do 80% .
13T za 340 eura novi, je još uvijek ok deal ili?
Apsolutno , malo slabiji od 13T pro ali za tu lovu jest a pogotovo novi .
Stigao. 340€ novi... Slikan svojim prethodnikom (Note 10) koji ima moj najveći respekt nakon 4 i skoro pol godine vjernog služenja i odličnih fotki. Ako ovaj bude samo pola tako dobar, bit ću zadovoljan.
Nope. Jedinica.
Sa Ekupi sam naručio.
Pa zast ga ne siknes na Francusku na brzinu da dobijes hyperos 2 ako ga vec toliko zelis ?
Pa pisao sam ti prebaci lokaciju na GB i ponudit će ti upgrade a onda vrati na HR i sve je OK.
Promjena regije nema ama baš nikakvog štetnog utjecaja na rad uređaja. Neće pobrkati signal, mobilne usluge, postavke, ništa.
Ništa kod mene a prebacio sam lokaciju i na GB i opet ništa , nego molim te provjeri na svom mobu dali ti radi opcija " Smart charging " do 80 % u postavkama Sigurnost / Baterija / Zaštita baterija / Pametno punjenje ....
Meni ne radi bez obzira sa kojim punjačem punim ,powerbankom ,kabelom .....
isprobano bezbroj put i ne prekida punjenje na 80% a trebalo bi, imam Samsung tab S8+ i to radi savršeno od prvog dana .
Nije baš tako kako pišeš za Xiaomi jer evo provjerio sam za 14T pro i ova opcija Smart charging na 80 % radi normalno prekida punjenje ako si to omogućio u opcijama , imam Lenovo tab 11pro oni su to riješili u rasponu od 40-60% , dakle ovdje su zajeballi stvar a ja sam to prvi put uključio tek nakon godinu i više dana , oni mogu to riješiti sa update software ali kome to pisati . Boli njih kur...