XP Problem 2 zaključana tema

poruka: 24
|
čitano: 2.958
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
XP Problem 2

PozZzZz ma evo installiro sam Win XP i kad sam uso u MyComputer pokazuje mi C disk kao D a D disk kao C ((To je jedan disk podijeljen na 2particije))

Pa me sada zanima ako ijma koj nacin da vratim natrag C na C a D na D evo Slike pa pogledajte na sta mislim!!!

Hvala Unaprijed!!!

http://oldfiles.org.uk/powerload/Timeline/w101logo.gif
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: XP Problem 2
ajme sta tebe muči :( ako ti ej to takav problem onda stvarno ,pa ima vecih problema od tog da ti s c zove d i obrnuto
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
16 godina
XP Problem 2

Aj otvori i 3. temu, 2 su malo.

not here ... not scene
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2009 20:33 (BORG).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
UBIZEC cORPORATION kaže...
ajme sta tebe muči :( .... pa ima vecih problema od tog da ti s c zove d i obrnuto

Ha-Ha-Ha

ima vecih problema od tog da ti s c zove d i obrnuto

SmijehSmijehPlač Oplako sam....

Sry za offtopic...

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
16 godina
XP Problem 2

Ajd da te riješimo muke... Ideš u control panel- administrative tools- computer managment- disk managment- i onda desni klik na particiju i change drive letter and paths.

Ako red bull daje krila, onda rakija daje WARP

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

To zasto mi se je otvorilo 2 teme to neznam alo DA Ovo mi treba vazno mije da mi je C na C a D na D!!!

E sada kad sam napravio ovaj postupak dodje mi OVO !!!

16 godina
neaktivan
PC Man kaže...

To zasto mi se je otvorilo 2 teme to neznam alo DA Ovo mi treba vazno mije da mi je C na C a D na D!!!

Onda ostavi kako je i problem rijesen, jer to nije problem...

16 godina
neaktivan
Fowix kaže...
PC Man kaže...

Onda ostavi kako je i problem rijesen, jer to nije problem...

LOL Sam reko da mi treba onako a ne da svaki put kad stavlam neku aplikaciju da mi je stavlja na C koj mi je za podatke jer on normalno sve installirava na C ko da je na C Windowsi ali nisu nego su na D xD

17 godina
neaktivan

1 0 hvala 1
16 godina
XP Problem 2

Sry nisam te bio razumio. Ako si instalirao windowse na D jbg nemoš ih premjestit, jedino da ponovno instaliraš windowse ali to stvarno nije potrebno osim ako nisi picajzla Izlanuo se

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Saryne kaže...

Sry nisam te bio razumio. Ako si instalirao windowse na D jbg nemoš ih premjestit, jedino da ponovno instaliraš windowse ali to stvarno nije potrebno osim ako nisi picajzla Izlanuo se

Ma nije da sam ih stavio na D nego sam bio izbriso prijasnju particiju C i napravio novu i na nju stavio XP i kad sam uso u MyComputer D mi je bio C a C>D xD

16 godina
neaktivan
XP Problem 2

Prvo promijeni C u npr K pa onda D u C i vratis si prvobitni  C u D. Jer ti mozda nece promjenit jer vec imas takvo slovo. Probaj ovak.

Audaces fortuna iuvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
XP Problem 2

no comment....Mršti seŠutim

0 0 hvala 0
17 godina
XP Problem 2

Ne bih ja baš mjenjao jer D ti je sada sistemska particija. Što znači ako uspiješ nekako zamjeniti windows ti se neće bootati.

Sometime the best defense is to attack!
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2009 21:59 (Hummer).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Canassob kaže...

Prvo promijeni C u npr K pa onda D u C i vratis si prvobitni  C u D. Jer ti mozda nece promjenit jer vec imas takvo slovo. Probaj ovak.

Ja cim odem na Change... on mi pokaze to cudo...

17 godina
neaktivan
XP Problem 2

Najbolje je da pomoću Partition Managera spojiš obje particije u jednu ,pa opet podijeliš na dvije. I pamet u glavu.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Boot/sistemskoj particiji nikako ne možeš promijenit slovo, kako ti Windowsi lijepo kažu.... I da nekako promijeniš, windowsi se nebi bootali jer je system path izmijenjen (iz tog i hrpe drugih razloga Windowse ne možeš instalirati na USB stick). I opet, da ih natjeraš da se bootaju (nemoguće), nijedan program nebi radio jer su putanje izmijenjene...

Kao što su ti rekli, ak ti to toliko smeta, formatiraj sve i radi ispočetka. Pa ćeš pazit idući put.

Stick to the shadows....
16 godina
neaktivan
XP Problem 2

Pa kako su se uopće zamijenili in the first place? Ako je moguće zamijeniti jednom, valjda se može zamijeniti i drugi put Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

on je pogriješio,ali da se vi SVI ovdje bavite nečim drugim osim igrama shvatili biste koliko je VAŽAN naziv diska ! masa poslovnih programa neće se instalirati ako nisu windowsi na c !!! a i svaki iskusni korisnik zna da windowsi prave probleme ako nisu na c. tako je od kad znam za windowse. A da ne bi netko rekao : " a koje to ? " za primjer: autodata 2.12 xp  i još mnoge

Z
16 godina
odjavljen
andy0101 kaže...

Pa kako su se uopće zamijenili in the first place? Ako je moguće zamijeniti jednom, valjda se može zamijeniti i drugi put Neodlučan

Kod instalacije se zeznuo. Sjeti se kako ide odabir particija i njihovo imenovanje

opcom kaže...

on je pogriješio,ali da se vi SVI ovdje bavite nečim drugim osim igrama shvatili biste koliko je VAŽAN naziv diska ! masa poslovnih programa neće se instalirati ako nisu windowsi na c !!! a i svaki iskusni korisnik zna da windowsi prave probleme ako nisu na c. tako je od kad znam za windowse. A da ne bi netko rekao : " a koje to ? " za primjer: autodata 2.12 xp  i još mnoge

Koliko ja znam, windowsi kada se instaliraju na neki disk dodjele slovo C:. Instaliraš ih ponovno na drugu particiju, bootaš ih i opet imaju slovo C:. Ponovi postupak, opet C:. Instaliraj Win7 na drugu particiju na drugom disku, bootaj ih i opet su C:. Mislim da sam bio jasan.

Stick to the shadows....
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
Koliko ja znam, windowsi kada se instaliraju na neki disk dodjele slovo C:. Instaliraš ih ponovno na drugu particiju, bootaš ih i opet imaju slovo C:. Ponovi postupak, opet C:. Instaliraj Win7 na drugu particiju na drugom disku, bootaj ih i opet su C:. Mislim da sam bio jasan.

Jesi li? Tvrdiš da Windowsi dodijele disku slovo C na kojeg god da se instaliraju. Kako se onda ovo dogodilo?

16 godina
odjavljen
andy0101 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Jesi li? Tvrdiš da Windowsi dodijele disku slovo C na kojeg god da se instaliraju. Kako se onda ovo dogodilo?

Hmmmm... Siguran sam 100%. Mogu napravit screenshotove na WinXP i na Win7 gdje se vidi da oba imaju slovo C. Malo pogledaj njegove 2 slike.

Stanje sa diskovima Stanje sa diskovima
Pogledaj. Windowsi su 100% instalirani na ovaj Data 2009 disk (C:). Nek otvori sadržaj i nek posta screenshot di se vidi windows folder. Kasnije je pokušao promijeniti slovo od Data 2009 diska, dobio je ovo.
Pokušaj promjene Pokušaj promjene
Znači da pokušava promijeniti slovo sistemskog diska al to ne ide. Možda sam u krivu, možda sam ga krivo razumio jer su mu postovi zbrljani. Bilo bi idealno kad bi dao screenshot od Disk managmenta. Tamo nema zezancije sa slovima, piše tip particije i njezina namjena pa nema zabune. 

EDIT: PC man, daj slike od sadržaja diskova i sliku iz disk managmenta (desni klik na my computer - manage - disk managment)

Stick to the shadows....
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2009 0:07 (Sum_of_all_fears).
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Hmmmm... Siguran sam 100%. Mogu napravit screenshotove na WinXP i na Win7 gdje se vidi da oba imaju slovo C. Malo pogledaj njegove 2 slike.

Pogledaj. Windowsi su 100% instalirani na ovaj Data 2009 disk (C:). Nek otvori sadržaj i nek posta screenshot di se vidi windows folder. Kasnije je pokušao promijeniti slovo od Data 2009 diska, dobio je ovo. Znači da pokušava promijeniti slovo sistemskog diska al to ne ide. Možda sam u krivu, možda sam ga krivo razumio jer su mu postovi zbrljani. Bilo bi idealno kad bi dao screenshot od Disk managmenta. Tamo nema zezancije sa slovima, piše tip particije i njezina namjena pa nema zabune. 

EDIT: PC man, daj slike od sadržaja diskova i sliku iz disk managmenta (desni klik na my computer - manage - disk managment)

Mislim da si u pravu. Možda su samo zamjenjeni labeli. Samo što nigdje nije naveo da je pokušao promijeniti slovo baš od Data 2009 diska - samo da mu se taj prozor prikazao tijekom postupka.

EDIT:  AHA! Evo nešto!

http://forums.techarena.in/windows-xp-support/1121797.htm

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2009 1:29 (andy0101).
16 godina
odjavljen
andy0101 kaže...

Mislim da si u pravu. Možda su samo zamjenjeni labeli. Samo što nigdje nije naveo da je pokušao promijeniti slovo baš od Data 2009 diska - samo da mu se taj prozor prikazao tijekom postupka.

Bez slika sadržaja i disk managmenta samo nagađamo... Neodlučan

EDIT: izvedivo je al si velikim fail rateom. Doduše, bila bi mu to dobra lekcija, pa bi pazio di idući put instalira windowse..... Rađe nek reinstalira windowse nego da zariba registry....

Stick to the shadows....
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2009 15:33 (Sum_of_all_fears).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice