Unaprijed se ispričavam ako je več bila ova tema,ali smatram da bi nekima mogla biti jako korisna.Znači jučer sam slučajno upalio CPU Meter gadget i primjetim da mi procesor radi na 43% a nije mi čak ni browser uključen što me zaprepastilo.Nakon što sam došao sebi odlučio sam potražiti uzrok tome i otiđem ja u resource monitor i pronađem da proces wmpnetwk.exe sam zauzima 43% mog procesora(procesor je Intel Core 2 Duo E7400@2.8GHz).Nakon toga sam odlučio malo potražiti o tom wmpnetwk.exe i doznao sam da je to Windows Media Player Network Sharing Servica koja vam omogučava dijeljene glazbe i ostalih podataka (audio,video) između vaše mreže npr. kad na svoje računalo spojite Xbox 360 itd.Uglavnom to je beskoristan proces koji jako mnogo troši,a ako ga želite isključiti prvo idite u procesi i ugasite wmpnetwk.exe nakon toga dolje u run upisite services i nakon što uđete tamo pronađite Windows Media Player Network Sharing Service dupli klik na nju i onda imate startup type i stavite ga na disabled.
WMPNetwk.exe
- poruka: 1
- |
- čitano: 1.984
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore