Windows 8 RP problemi, iskustva, trikovi...

poruka: 94
|
čitano: 23.765
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Windows 8 RP se nece instalirati

Dakle ocu da instaliram na virtual machine windows 8

prebacivo sam dva puta onaj iso

proveravao sam onaj hash

ali opet kad pokrenem virtual machine nece

samo se pojavi "windows"

i nista vise se ne desava

postavke su onakve kakve trebaju da budu

neznam u cemu je problem.

MOARR
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pošto očekujem navalu sličnih pitanja neka ova tema bude za rješavanje problema sa radom W8RP kao i za iskustva sa istim.

World Championships: 7, GP started: 294, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,519

5 0 hvala 1
16 godina
Re: Windows 8 RP se nece instalirati
GamerMaster2041 kaže...

proveravao sam onaj hash

samo se pojavi "windows"

2 GB 667 mhz rama na host mašini - tu je problem! Mislim da ti se niti ne isplati instalirati Osmicu u vm.

Potrajat će cijelu vječnost (instalacija) ,a i kad (i ako uopće uspiješ) instaliraš ,sve će ti biti usporeno do bola!!

Tebi je bolja opcija ,ako ne želiš pravi dual boot ,instalacija na .vhd!!

Tutorijal - iako se ovdje opisuje Developer Preview ,postupak je isti!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
GamerMaster2041 kaže...

proveravao sam onaj hash

samo se pojavi "windows"

2 GB 667 mhz rama na host mašini - tu je problem! Mislim da ti se niti ne isplati instalirati Osmicu u vm.

Potrajat će cijelu vječnost (instalacija) ,a i kad (i ako uopće uspiješ) instaliraš ,sve će ti biti usporeno do bola!!

Tebi je bolja opcija ,ako ne želiš pravi dual boot ,instalacija na .vhd!!

Tutorijal - iako se ovdje opisuje Developer Preview ,postupak je isti!

ok al ja sam DP uspio instalirati na VM

MOARR
16 godina
GamerMaster2041 kaže...

DP je poluproizvod ,na kojem pola stvari uopće nije bilo! Jesi probal CP verziju ,koja je ipak bliža RP-u?

Prekjučer sam za probu išel instalirati RP u vm ,i uspjelo mi je ,ali je instalacija trajala sat vremena ,sa stalnim čekanjima ili na boot screenu ili u samoj instalaciji.

Imaš preslabu mašinu za instalaciju takvog OS-a u vm i gotovo. Napravi ili dual boot ,ili još bolje ,instalaciju na vhd. Vhd možeš stavit i na vanjski disk ,neće ti biti ništa puno sporije!

15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
GamerMaster2041 kaže...

DP je poluproizvod ,na kojem pola stvari uopće nije bilo! Jesi probal CP verziju ,koja je ipak bliža RP-u?

Prekjučer sam za probu išel instalirati RP u vm ,i uspjelo mi je ,ali je instalacija trajala sat vremena ,sa stalnim čekanjima ili na boot screenu ili u samoj instalaciji.

Imaš preslabu mašinu za instalaciju takvog OS-a u vm i gotovo. Napravi ili dual boot ,ili još bolje ,instalaciju na vhd. Vhd možeš stavit i na vanjski disk ,neće ti biti ništa puno sporije!

CP verzija se brzo instalirala ali zablokirala na zadnjoj operaciji prije nego sto se podigne u onaj dio gdje ukucavam svoje informacije

MOARR
17 godina
neaktivan

Pozdrav, evo da i ja bacim svoje iskustvo...

Nakon par dana testiranja u virtualnoj masini (na win7) odlucio sam se za iduci korak i instalirao sam win 8 RP u bootcamp, instalacija prosla bez greske, operativni sustav se za sada cini jednako brz kao i windows 7. U predhodnoj verziji sam imao problema s kopiranjem fileova, makar to sam radio preko virtualne masine, pa je mozda i to bio razlog, uglavnom sada na to nisam naisao. 

Od programa imam slijedece instalirano i sve radi:

7-zip

Boot Camp (4.0)

iTunes

VirtualCloneDrive

Foxit Reader

Google Chrome

Picasa

Java 7

JDownloader 2 (beta)

Microsoft Silverlight

Origin (Fifa 12)

TeamViewer

Totalcmd

VLC

VMWare

Photoshop CS6

office 2010 sp1

rosetta stone

Revo Uninstaller 

XBMC

instalacija atijevih drivera za moju graficku (6750m) mi je zadala malo muke, driveri koji su sluzbeni dostupni nisu radili, no skinuo sam ove drivere (http://www.mediafire.com/?xzufqahx1czglro) i slijedio ove upute (http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=4333776&postcount=41). nakon toga sve je normalno proradilo. 

Desktop mod bez start menija je u pocetku radi dugogodisnje navike sr..e, no kako radim na laptopu spojenom na 27" monitor, jednostavno sam pobacao ikone na desktop i mogu reci da mi sada vise toliko ne nedostaje. 

Metro mod mi je od pocetka prikazanog koncepta bio glup i nepotreban na uredjajima bez ekrana osijetljivih na dodir. No nakon sto sam instalirao RP shvatio sam da mogu "surfati" kroz metro mod na touchpadu od kompa (macbook pro) ili preko magic mouse-a (driveri iz bootcamp 4.0), znam da to mnogima nista nece znaciti, ali moguce je na taj nacin recimo imati neki touch screen osijecaj dok koristis metro mod.

Dodajem ovo (kopirao od kolege s drugog foruma, nadam se da ce nekom pomoci)

Windows shell (Start screen)

The following Windows key shortcuts work in the new Windows shell/Start screen.

WINKEY - Toggles between the Start screen and the foremost running app (Metro-style) or the Windows Desktop.

WINKEY + 1, WINKEY + 2, etc. - Switch to the (classic) Windows desktop and launch the nth shortcut in the Windows taskbar. So WINKEY + 1 would launch whichever application is first in the list, from left to right.

WINKEY + B - Switch to the (classic) Windows desktop and select the tray notification area.

WINKEY + C - Display Charms and time/date/notification overlay. (Note that this shortcut displays the charms in the lower left of the screen and not on the right as would be the case using touch.)

WINKEY + D - Switch to the (classic) Windows desktop and toggle Show Desktop (hides/shows any applications and other windows).

WINKEY + E. Switch to the (classic) Windows desktop and launch Windows Explorer with Computer view displayed.

WINKEY + F - Search Files using the new Windows Search pane.

WINKEY + I - Display Settings pane for the Start screen (also provides access to Networks, Volume, Screen Brightness, Notifications, Power, and Language).

WINKEY + L - Lock PC and return to Lock screen.

WINKEY + M - Minimize the selected Explorer window.

WINKEY + O - Toggle orientation switching on slate and tablet PCs.

WINKEY + P - Display the new Project (for "projection") pane for choosing between available displays.

WINKEY + Q - Search (within) Apps using the new Windows Search pane.

WINKEY + R - Switch to the (classic) Windows desktop and display the Run box.

WINKEY + U - Switch to the (classic) Windows desktop and launch the Ease of Access Center.

WINKEY + X - Switch to the (classic) Windows desktop and display the Windows Mobility Center application.

WINKEY + Z - Display the App Bar in a Metro-style app.

Note that tapping WINKEY + [any unsupported letter] will trigger a Search Apps (and classic applications) task using the new Windows Search pane, with the letter pre-typed in the search box. So WINKEY + A would start searching for apps (and applications) that include the letter 'a'. This is no different from simply tapping the letter 'a' at the Start screen, since any such typing starts the Search Apps task.

Windows desktop (classic)

The following Windows key shortcuts work in the classic Windows desktop. Note that while many of these shortcuts also work in Windows 7, some are new to Windows 8.

WINKEY - Toggles between the Windows desktop environment and the new Start screen.

WINKEY + 1, WINKEY + 2, etc. - Launch the nth shortcut in the Windows taskbar. So WINKEY + 1 would launch whichever application is first in the list, from left to right.

WINKEY + B - Select the tray notification area.

WINKEY + C - Display Charms and time/date/notification overlay.

WINKEY + D - Toggle Show Desktop (hides/shows any applications and other windows).

WINKEY + E. Launch Windows Explorer with Computer view displayed.

WINKEY + F - Search Files using the new Windows Search pane.

WINKEY + I - Display Settings pane for Windows Desktop (also provides access to Networks, Volume, Screen Brightness, Notifications, Power, and Language).

WINKEY + L - Lock PC and return to Lock screen.

WINKEY + M - Minimize the selected Explorer window.

WINKEY + O - Toggle orientation switching on slate and tablet PCs.

WINKEY + P - Display the new Project (for "projection") pane for choosing between available displays.

WINKEY + Q - Search (within) Apps using the new Windows Search pane.

WINKEY + R - Display Run box.

WINKEY + U - Launch Ease of Access Center.

WINKEY + W - Search Settings using the new Windows Search pane.

WINKEY + X - Display Windows Mobility Center application.

WINKEY + ARROW KEYS - Aero Snap.

Nathan
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.6.2012 17:07 (Nathan).
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina

Pozdrav, koristim Windows 8 RP par dana na laptopu Dell studio 1555, upgradeana 7. i nisam imao nikakvih problema do sada. Problem je u explorer-u...
primjer:
otvorim my computer, zelim uci u local disc C, i explorer se srusi i restarta.
Pokusam ponovo i opet isto se desi, dakle dvoklik na mapu i explorer se restarta. ali kad kliknem desni, open in new window sve je uredu {#}
Malo sam potrazio na google-u i evo sta sam pronasao: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-files/windows-explorer-crashes/835284de-d03b-4bbd-8e4d-05cd1a1e1f9f?tab=MoreHelp&page=1
spominje se nekakav "bad context menu handler" i navodno je rijesenje ShellExView koji mi se ne zeli instalirat (win izbace poruku: The extended attributes are inconsistent)

Nemam pojma sta da radim, svaki savjet je dobro dosao (osim onoga da se vratim na 7 jer nemam vremena a i disk mi je pun {#} ) 
Hvala 

extreme life

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 8 RP problemi, iskustva, trikovi...
Icefox kaže...

Pozdrav, koristim Windows 8 RP par dana na laptopu Dell studio 1555, upgradeana 7. i nisam imao nikakvih problema do sada. Problem je u explorer-u...
primjer:
otvorim my computer, zelim uci u local disc C, i explorer se srusi i restarta.
Pokusam ponovo i opet isto se desi, dakle dvoklik na mapu i explorer se restarta. ali kad kliknem desni, open in new window sve je uredu {#}
Malo sam potrazio na google-u i evo sta sam pronasao: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-files/windows-explorer-crashes/835284de-d03b-4bbd-8e4d-05cd1a1e1f9f?tab=MoreHelp&page=1
spominje se nekakav "bad context menu handler" i navodno je rijesenje ShellExView koji mi se ne zeli instalirat (win izbace poruku: The extended attributes are inconsistent)

Nemam pojma sta da radim, svaki savjet je dobro dosao (osim onoga da se vratim na 7 jer nemam vremena a i disk mi je pun {#} ) 
Hvala 

Evo uspio sam naci u cemu je problem, tema skinuta sa microsoftove stranice za win7... izgleda da ipak nisu kompatibilne sa win8 kao sto govore. 

extreme life
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 19:07 (Icefox).
15 godina
neaktivan

Vidim da svi imate neke probleme s W8 RP, pa da i ja velim svoje.

Nakon instalacije internet mi na jednoj mreži raži užasno sporo (moji) dok na susjedovoj radi sve super. Zna neko di je problem?

LP

0 0 hvala 0
16 godina

Jedno pitanje.

Ovako, imam istaliran ubuntu 12.04., windows 7 i window 8 CP.

Win 8 CP mi se nakon instalacije Ubuntua ne boota. Javlja neke greške.

E sad pitanje.

Particije su mi podjljene tako da jedan cili disk od 250gb je za win7 dok drugi disk od 320Gb je podjeljen na tri particije.

Jedna za ububntu cca 60GB i ostale dvi su bile od windowsa 8CP.

Htio bi istalirati preko win8 CP windows 8RP.

Ako sad instaliram win8 RP hoće li mi to shebati grub od ubuntua?

Nebi htio shebati ubuntu jer sa ga upravo poštelao da radi ko urica.. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
amater_2 kaže...

Ako sad instaliram win8 RP hoće li mi to shebati grub od ubuntua?

Nebi htio shebati ubuntu jer sa ga upravo poštelao da radi ko urica.. {#}

I opet ,EasyBCD ,ili Repair Grub ,ovisno o tome koji OS hoćeš za glavni.

14 godina
neaktivan

Ne znam da li je ovo prava tema, no hitno mi treba pomoć.

Napravio sam Windows 8 RP USB stick, ali zapnem na zadnjem koraku kad treba napraviti bcdboot naredbu u CMD-u :

u tutorialu: http://pureinfotech.com/2011/09/28/how-to-create-a-windows-to-go-usb-drive-in-windows-8-step-by-step/

piše ova naredba :

bcdboot.exe h:\windows /s h: /f ALL

h = slovo od USB sticka .

Pošto sve radim na Windows XP-u , mislim da je u tome najveći problem , dakle :

upišem naredbu :

bcdboot e:\windows /s e:  /f ALL i izbaci me.

ako upišem naredbu :

bcdboot e:\windows /s e:

onda mi izbaci grešku :

BFSVC:  Failed to set element application device. Status = c00000bb

Zanima me da li je to do XP-a ili do čega ?
Kako riješiti taj problem ?

Zahvaljujem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zamjena za Start dugmić se zove Classic shell pa ako nekoga zanima nek isproba.

Download

World Championships: 7, GP started: 294, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,519

6 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Zamjena za Start dugmić se zove Classic shell pa ako nekoga zanima nek isproba.Download

To je ono sto sam ja govorio

Kad izbace ovakve packove za transformaciju windows 8 u izgled sedmice uzimace se vise.

Pogotovo sto windows 8 ima podrsku za citanje ISo fajlova

task manager sa ljepim opcijama.

I dosta toga

samo fali taj start menu

metro se moze iskljuciti ili prilagoditi.

MOARR
14 godina
neaktivan
moze li mi netko tko je win8 instalirao na usb uploadati svoj bcd file jer ne mogu nikako svoj napraviti ?
13 godina

da se i ja ukljucim u temu,sa dva pitanja.....naime na kompu imam dva HDD i na jedan sam pored 7-ice danas instaliro i 8 RP (na drugu particiju )a na drugom HDD su mi dokumenti.Problem je u tome sto iz windowsa 8 nevidim ovaj drugu HDD (dokumente),dok iz semice ih normalno vidim:

-dali trebam taj drugi HDD nekako instalirati ili sta vec....da bi ga vidio iz 8-ice

-kako da mi zapamti password prilikom dizanja 8-ice(prijava)-da nemoram svaki put ukucavati jer ne koristim sam komp...-.

Hvala

RIJESENO.......Trebalo dodati slovo disku,mada je bio oznacen na sedmici...

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 9:49 (seyo71).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
seyo71 kaže...

-dali trebam taj drugi HDD nekako instalirati ili sta vec....da bi ga vidio iz 8-ice

Vidiš li ga u disk managementu?

13 godina
mario1990 kaže...
seyo71 kaže...

Vidiš li ga u disk managementu?

Rijeseno,trebalo ga oznaciti,ipak hvala ti

14 godina
neaktivan
evo uspio sam sredit bcd preko kompa na kojem je win7 os.

Sad je problem sto ne ide dalje Windows preparing... screena.
Javi gresku :

Windows could not complete the installation. To install Windows on this computer, restart the installation .

btw. radi se o konfiguraciji pod Moj PC .
Ima li tko rjesenje za ovaj problem ?
14 godina
neaktivan

Malo isprobavam novo čedo od MS-a (krajem godine slijedi redovna zamjena računala pa da vidim unaprijed što je neprijatelj smislio). Kad preskočiš Metro (kome to na PC-u uopće treba) OS je dobar i dobro ispoliran (mrvicu brži nego 7; subjektivni dojam). Ima nekoliko sitnica koje me jako nerviraju (dvije od njih najviše). Prva je Start (doskočih mu sa dodatnom aplikacijom) a druga jenedostatak Windows Media Centra. Prvo sam pomislio WTF pa pisali su da će biti uključen, nakon malo surfanja svatio sam da će ga izgleda dodatno naplaćivati. Sad moram tražiti neki softver za gledanje TV-a preko računala.

Ima netko kakav dobar prijedlog (godinama sam se služio WMC-om).

Mreža isto pomalo ludi sa spajanjem i odspajanjem.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Sad moram tražiti neki softver za gledanje TV-a preko računala.

Ima netko kakav dobar prijedlog (godinama sam se služio WMC-om).

DVB Viewer je odličan, nije tako lijepog dizajna kao WMC, ali snima program u normalne formate i kad se postavi, odlično funkcionira.

13 godina

par dana radio odlicno,danas problem-prilikom gasenja mi izbaci "winlogon.exe-no disk" i nece da se ugasi..moro sam gasiti na dugme(nije preporucljivo)...upalim ponovo i isti problem i to samo prilikom gasenja...dali neko ima rjesenje.?????

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jesi li instalirao nove updatee? Meni nakon updatea sinoć isto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
miki150 kaže...

Jesi li instalirao nove updatee? Meni nakon updatea sinoć isto.

jesam.onda je nesto do updejta...

14 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

.... a druga jenedostatak Windows Media Centra.

Svima koji trebaju WMC evo jedne dobre alternative.

16 godina

Ako ti baš treba Media Center ,ukucaj ovaj ključ MBFBV-W3DP2-2MVKN-PJCQD-KKTF7 u Add Features i dobivaš Media Center.

Istina ,isti je kao i Sedmici ,bez ikakvih poboljšanja ,tako da je ipak neko third party bolje rješenje!

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.6.2012 22:57 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Ako ti baš treba Media Center ,ukucaj ovaj ključ MBFBV-W3DP2-2MVKN-PJCQD-KKTF7 u Add Features i dobivaš Media Center.

Istina ,isti je kao i Sedmici ,bez ikakvih poboljšanja ,tako da je ipak neko third party bolje rješenje! 

Meni je bitno da TV kartica radi kao što je i prije, vjerojatno znaš problem s novotarijama koje moraš objasniti ukućanima.

Imaš li još koji as iz rukava (ključ).

16 godina
neaktivan

Uklonite watermark ili izmjenite tekst vrlo jednostavno.

Skinite ovo, pokrenite kao administrator i uživajte:)

World Championships: 7, GP started: 295, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,519

0 0 hvala 5
16 godina

Tko hoće brzi Power Meni na desktopu

,ima ga ovdje.

Original je bez ikona ,ali i one su tu kao i uputstvo gdje ih staviti.

Naravno ,radi na Sedmici.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice