Windows 7 backup?

poruka: 5
|
čitano: 9.917
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Windows 7 backup?

Novi sam korisnik sedmice i pri prvom paljenju kad je došao novi pc doma mi je između ostalo ponuđeno konfigurirati backupiranje, naravno da sam isklikao, windowsi su backupirali nekih 9 GB, čemu to točno služi, treba li mi zapravo i hoće li mi žderati puno prostora? Imam hard disk od terabajta podijeljen na dvije particije, jednu od nekih neznam, 140 GB di su windowsi i drugu veliku, premda nemam eksternih hard diskova, velikih usb stickova i sl., odabrao sam da backupira na ovu veću particiju diska, iako znam da je to malo glupo jer ako hard disk crkne opet će i to sve otić. Dal da to ostavim tako, nešto modificiram, jednostavno isključim? Stavio sam da OS automatski odabire što da backupira...

P.S. Home Premium 64-bit sedmica ako je bitno

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.11.2010 14:18 (FFdreamer).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Windows 7 backup?

Backup ti je možda bolje raditi na neki vanjski medij, tako da u slučaju problema s diskom imas kopiju svega na računalu. Možda ti je bolje raditi kloniranje diska ili barem odraditi backup ručno svakih par mjeseci, čisto da imaš kontrolu nad svime što si spasio. Neki preporučuju i duple backupove, ali meni je to ipak malo paranoično. Ne moraš niti koristiti neki poseban alat, možeš sve odraditi ručno tako da kopiraš podatke ili napraviš backup registryja, no dakako da određeni programi puno pomažu.

15 godina

Uvijek je dobro imati backup sistemske particije ili barem fileova i foldera iz svojeg user foldera.

Jel nikad ne znaš kad šta može poći krivo. Iako ,backup je uvijek pametno raditi na vanjski disk ili barem na dvd (jedan ili koliko već treba). Tako si siguran da ako ti se nešto dogodi s hddom ili PCjem imaš svoje fileove na sigurnom.

Na tebi je da odlučiš!

Nemoj ostavljati da OS odlučuje ,jel ćeš vrlo brzo ostati bez prostora! Stavi da ti kopira tvoj user folder i to ne libraries nego baš folder ,ili još bolje da ti radi samo system image ,koji uvijek možeš otvoriti u Disk Managementu i izvaditi si filove ili foldere koji ti trebaju!

I jedan savjet - nabavi vanjski disk!

Evo i par tutorijala o temi:

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.11.2010 15:12 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
Windows 7 backup?

Ja imam starije računalo na kojem držim većinu filmova i sl., da i ode nešto kvragu s windowsima na ovom nebi mi ništa nedostajalo, dal da jednostavno onda isključim backup? Šta s ovih 9 gb kaj je backupirao, se može to sigurno obrisat?

0 0 hvala 0
15 godina

Da ,ako ti tak misliš ,možeš bez problema isključit backup i obrisat backup folder.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice