Windows 7 32 ili 64bit-ni sustav?

poruka: 65
|
čitano: 32.558
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Windows 7 32 ili 64bit-ni sustav???

Pozdrav svima!

Preko faksa mogu skidati besplatno windowse pa se pojavila 7-ca Professional. Sad me zanima dal da skinem 32bit ili 64bit jer igram dosta igrica a na 32bit ne mogu imat više od 3 gb rama. Sa druge strane nisu svi programi kompatibilni sa 64bit pa me zanimaju mišljena te savijeti...

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Windows 7 32 ili 64bit-ni sustav???

Ako imas vise od 3GB rama slobodno idi na 64bit.

Što se tiče kompatibilnosti, budi bez brige sve se to emulira kroz WOW (ne world of warcraft, vec windows on windows, sloj koji emulira kako bi to radilo).

4 tjedna i već 1 i pol zvjezdica :D
17 godina
Windows 7 32 ili 64bit-ni sustav???

Rade ti igrice na x64... ne brini...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...

Ako imas vise od 3GB rama slobodno idi na 64bit.

Što se tiče kompatibilnosti, budi bez brige sve se to emulira kroz WOW (ne world of warcraft, vec windows on windows, sloj koji emulira kako bi to radilo).

I to, a i 64 bitni procesor je "sretniji" zbog 64 bitnih instrukcija i samim time dobiva se efikasniji rad. Kod mene svi programi koji su radili na mojim prijašnjim 32 bitnim OS-evima rade bez problema na Win 7 64 bitnom

Atomska bubamara - Last known good rank
17 godina
neaktivan

Nadam se da se ovdje govori o legalnim windozama i zato ako se nesto placa cca 2k kuna mislim da je pametno pogledati malo u buducnost.Ne vidim ni jedan,bas nijedan razlog da se ide na 32 bitne windoze(osim stare kante s 32 bitnim procom).Stoga 64 bita i nista drugo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Covjek preko faksa (e-academy pretpostavljam) dobiva besplatne windowse koje moze koristiti dok studira. I ne samo Win7 vec sve zivo (MS SQL, server porodicu windowsa, exchange, crm bla bla)... nek iskoristi kada ima priliku i jos uz to legalno!!!!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows 7 32 ili 64bit-ni sustav?
tnakir kaže...

Covjek preko faksa (e-academy pretpostavljam) dobiva besplatne windowse koje moze koristiti dok studira. I ne samo Win7 vec sve zivo (MS SQL, server porodicu windowsa, exchange, crm bla bla)... nek iskoristi kada ima priliku i jos uz to legalno!!!!

Kako ovo misliš? Što ako odustane od faksa će mu ti windowsi prestati raditi ili kako? Koliko ja znam oni se dobiju - ali kao i kupljeni windowsi u trgovini (nemaju vremensko ograničenje).

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina

Da ti budem iskren nemam pojma :)

Ali dok sam bio na FESBu poskidao sam 3 verzije XP-a, vistu, server 2003 (nazalost onda nije bilo 2008), exchange server, crm da ne nabrajam... puuuuno dvdova :D

E ali... vistu otkad sam instalirao nisam ni dirao tako da je radila poprilicno dugo... Onda sam upisao apsolventski i izgubio prava na licence... a nakon toga je dosla sedmica... I nju sam instalirao nakon viste... vidis kad se sad sjetim legalna vista radi poprilicno dugo bez problema, za razliku od piratluckih verzija koje trpam okolo frendovima po komovima :D

U glavnom, nisam pokusao niti jednu instalaciju od svega toga nakon sto sam upisao apsolventski tako da ne mogu reci. Vjerovatno nemozes aktivirat sa tim keyem (ove stvari koje zahtjevaju aktivaciju)...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina

okej društvo ja sam ovdje novi i još sam početnik pa me zanima kupio sam windows7 orginal home preium a trenutno koristim ultimate pir, pa me zanima u cemu je fora između njih i propesionala i gdje se mogu siknuti besplatni programi za windows 7 hvala društvo i bog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
fight kaže...

okej društvo ja sam ovdje novi i još sam početnik pa me zanima kupio sam windows7 orginal home preium a trenutno koristim ultimate pir, pa me zanima u cemu je fora između njih i propesionala i gdje se mogu siknuti besplatni programi za windows 7 hvala društvo i bog.

Usporedba sa microsoft.com: link

Programe pogledaj tu: Lista besplatnog softvera

15 godina

HVALA SAMO ME JOŠ ZANIMA KOJI JE BS PLEYER NAJBOLJI ZA WINDOVS7 A DA OČITAVA SVE KODEKE.

15 godina
neaktivan
fight kaže...

HVALA SAMO ME JOŠ ZANIMA KOJI JE BS PLEYER NAJBOLJI ZA WINDOVS7 A DA OČITAVA SVE KODEKE.

Čemu CAPS? Što se tiče playera, ja osobno koristim K-Lite kodec pack i Media Player Classic koji dolazi s njim. Ali možeš koristit i BSplayer ili bilo koji drugi player koji ti bolje paše. Mislim da nijedan popularniji player nema problema sa sedmicom. (nadam se da sam dobro shvatio pitanje)

17 godina
neaktivan

kodeci se ne ocitavaju vec koriste i codeci su a ne kodeci. Jedan od najboljih ti je media player classic home cinema. Imea sve u sebi, nema instalacije.

16 godina

windowsi koje nam omogućuje fax nemaju vremensko ograničenje rada, jedino što kada izgubiš studentska prava i maknu te s msdnaa više ne možeš napraviti update... ništa više ništa manje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Svakako 64- bit.

http://www.pc44.byethost31.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
partwish kaže...

windowsi koje nam omogućuje fax nemaju vremensko ograničenje rada, jedino što kada izgubiš studentska prava i maknu te s msdnaa više ne možeš napraviti update... ništa više ništa manje.

Nazovi 0800 300 300 i dobit ćeš odgovor - tehnička podrška (update-i ,SP-ovi) ,te reaktivacija nakon reinstalacije nemaju rok trajanja.

Ako laže žena u MS službi za korisnike ,lažem i ja!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
15 godina
neaktivan

ja sam imao vistu 32 bit i imao sam 4gb rama i instaliro sam windows 7 32 bit i sad su mi se rami spustili na 3 gb. zašto?

17 godina
neaktivan

Imas ti i sad 4 GB rama samo sto ti ni vista ni win 7 32-bitni ne koriste sav ram. Ne mogu adresirati vise od najcesce 3,25 GB rama. Zavisi od konfiguracije.

15 godina
neaktivan

da ali mi pise ovako: Instalirana memorija (RAM): 4,00 GB ( 3,00 GB iskoristivo) svejedno hvala

16 godina

Jeste li 100% sigurni da će sve igre(piratske)radit na 64 bit?Jer čitam da ljudi imaju problema.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Radit će ti sve 100%. Koristim 64-bitni win 7 i nemam problema ni s igrama ni s programima

!!alkoholom protiv droge!!
15 godina
neaktivan

ko zna zasto ovo pise Windows 7 Home Premium 32-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_gdr.100226-1909) ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dubster kaže...

da ali mi pise ovako: Instalirana memorija (RAM): 4,00 GB ( 3,00 GB iskoristivo) svejedno hvala

Pa to sam ti i ja rekao. Fizicki imas 4 ali ti OS moze iskoristiti samo 3. Da imas 64-bitni OS onda bi koristio siv 4.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Imas ti i sad 4 GB rama samo sto ti ni vista ni win 7 32-bitni ne koriste sav ram. Ne mogu adresirati vise od najcesce 3,25 GB rama. Zavisi od konfiguracije.

dali to znači da je 0.75 Gb rama ostalo neiskorišteno?

16 godina
neaktivan
honda_zg kaže...
logic kaže...

dali to znači da je 0.75 Gb rama ostalo neiskorišteno?

točno, kao da ih nema u pc-ju.

15 godina

Ja imam 64-bitnu sedmicu i pokazuje mi: 4,00 GB (3,19 GB usable). Zasto?

EDIT: rijeseno. Ukljucio sam memory remap feature.

Uvijek postoji način, ali obično ne funkcionira.
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 12:35 (Fre3man69).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jesi li siguran da je 64bitna? :)
I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
15 godina
Father_Dougal kaže...
Jesi li siguran da je 64bitna? :)

Jesam. Problem rijesen.Smijeh

Uvijek postoji način, ali obično ne funkcionira.
15 godina
dery kaže...

Jeste li 100% sigurni da će sve igre(piratske)radit na 64 bit?Jer čitam da ljudi imaju problema.

Citas gluposti (NHF) od ljudi koji nemaju pojma sta pricaju ili pricaju napamet.

Garantiram da nekih 98% do 99% koristi piratski OS i vecinu igara pa im sve radi kako treba.

Ne zelim pricati o piratluku, ali znam iz iskustva da sve radi bez greske na Win7 x64 te da sve igre i programi rade kako i trebaju radit.

No ima nesposobnih ljudi (necu nikoga posbeno isticat, a pogotovo to nisi ti dery) koji cak ne znaju ni instalirati original Wnidowse pa im je i aktivacija pirat Windowsa ili nekih igara "kvantna fizika".

To je to sto se toce piratluka......vise ne bih o tome jer krsi se sa pravilima foruma (ako sam u pravu).

P.S.

Mali prijedlog za BUG, stavite dvije ankete sa ovim nazivima:

"Koristite li legalne Windowse"

"Dali su vam sve igre original"

Bili bi zanimljivi rezultati. Namigiva

I da, koristio sam "spoiler" no ne radi....neki bug ili....!?

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 13:35 (win32).
16 godina
neaktivan

imam jedno pitanje. Ovako imam 64-bitni procesor, ali 2GB RAM! Da li da pređem na 64-bitni sustav ili ne? Molim vaša mišljenja. Hvala.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice