Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.731.366
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Re: Windows 10 - općenito
Srle22 kaže...

Nigde ne procitah komentar o tome kako Win10 radi nakon ovog update-a. Da li je brzi? Rade li sve aplikacije kako treba? Kako funkcionisu najavljene ekstenzije za Edge? Ima li nekih problema u radu, zastoja, kocenja?

To su po meni bitne stvari, a ne da li je ova ili ona ikonica na taskbaru promenila mesto. Ili da li se moze iskljuciti update. Nije mogao, ne moze i nece moci. Kome se ne svidja nek menja OS.

Daj da cujemo o konkretnim primedbama i pohvalama na rad novog builda!!!!

- napokon neki komentar koji ima smisla.. (osim 'vrištanja', hvalospjeva, o novom buildu, traženju linkova ili pljuvanja po MSu..).

.. no to odavno nije dio ove teme, više kao iznimka ..

ispravak/preciznije o updateu. MS je zamislio da je update automatski, mandatoran. Razlika je i u ver.win kao home-pro (kućni i biz juzer, kroz GPO se podrazumijeva neki admin koji zna što radi u firmi..). To je promjena po navodima MSa i u PRO verziji.. naravno, sve se nekako može, ali to spada pod čačkanje, ne normalan način predviđen od MSa.

-s tim, ono kojima se to ne sviđa, ne mogu mijenjati OS, tj nadogradnja kao dio uvijeta w10 je obavezna, osim jurnave-hipea, dobit će je svi juzeri neovisno o željama.

što o 'novom' OSu? dobro-loše? već desetljećima nema lošeg OSa, svaki je 'savršen'. Malo iritira MSova politika, forsiranje nekih stvari prema normalnom DE juzeru, dio toga je i sam update. OS je neovisno o tome odličan, ogromnih mogućnosti.. i zparavo isti već dvije godine osim build-ver.numbera kojeg juzer vidi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Isti problem sam ja imao i riješio sam ga tako da sam obrisao sve Microsoftove aplikacije preko PowerShella. Pokreni PowerShell kao administrator, upiši Get-AppxPackage -AllUsers | Remove-AppxPackage i stisni enter te pričekaj dok sve ne završi. Kad sve aplikacije budu obrisane, restartaj računalo. Ako ti se kojim slučajem aplikacije i dalje iznova pojavljuju, ponovi postupak dok ih se ne ukloni u potpunosti (ja sam to trebao ponavljati 5 puta).

Ili ova metoda koju si naveo ili da se budee 100% sigurno da se neće vraćati ništa nako restarta onda se upali CCleaner (Portable je čist dosta) te se u Tools -> Uninstall obrišu sve aplikacije koje se ne koriste (ja sam ostavio Store, Calculator i još 2 sitnice vezane uz Store i aplikacije jer za sve ostalo postoje dostojne alternative)

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
14 godina
neaktivan

Nemoj samo CCleaner spominjat. Neki forumaši su alergični na njega... 

13 godina
Srle22 kaže...

Ima li nekih problema u radu, zastoja, kocenja?

Ti bi probleme? Nema problema.

Meni se komp smrzne nakon instalacije ovog čuda. Nakon prvog boota poslije upgrade-a pusti  me da čačkam nekih 10 minuta i onda - freeze. Samo mogu kursorom letat po ekranu, ništa drugo. Nakon hard reseta (i svakog sljedećeg), smrzne se nakon svega par sekundi. Isprva sam optužio classic shell,  potom i par drugih programa, ali nakon dva rollback-a i čišćenja svega i svačega  neda mi se više istraživat i zayebavat s time. Kao što rekoh, jedino povratak na prethodni build i defer updates. U safe modu se ništa ne smrzava

Ovdje ima ekipa sa istim problemom :

Windows 10 fully freezes after anniversary update

Od sedmice sam samo tukao po upgradima sve do desetke, nikad nikakvih problema. Prije tri mjeseca promijenio platformu i napravio clean install, prvi veći update i onda govno.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše.
11 godina
Windows 10 - općenito

Imam jedan problemcic, na laptopu od mojih se nece azurirat na cak onaj stariji 1151 update sta je bio, znaci download je gotov preko windows apdejta, ali kada stisnem ''restart'', on se doslovno samo restarta... eo na mojem radi sve kako treba ovaj zadnji update sta je bio.

Da probam skinut samo ovaj Anniversary update preko media creation toola tj. preko ovog.

Battleog - 191silvinjo
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Zelim sa Win 7 prebacit na Win 10 i zanima me da li maticna nekako utjece kompitabilnost sa OS i da li utjece na performanse samog Win 10.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pokrenem anniversary update preko linka na stranici microsofta, sve fino downloada, instalira, krene se restartat, instalira do 70ak posto, restarta se i niš ne pokazuje sad na ekranu već duže vrijeme, samo je crni ekran i onaj bijeli kružić točkasti od loadinga i ne mrda od tud da nastavi instalaciju

evo i slike

zna li netko u čem je problem, update sam preko ovog linka pokrenuo https://support.microsoft.com/en-us/help/12387/windows-10-update-history?ocid=update_setting_client

EDIT: probao nakon 4 i pol sata ovog screena na slici ugasit laptop i upalit, samo je pogledao di mu je instalacija i evo i dalje čubi na ovom ekranu i ne mrda dalje da nešto radi, samo vrti u krug ova sranja od točkica. nezz u čem je kvaka ili to mora toliko trabunjat na ovom screenu

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2016 18:40 (kale_fotograf).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

Jučer napravio ovaj upgrade, cijeli proces od dl do instaliranja trajao sat i pol do dva. Nisam primjetio neke probleme zasad, sve šljaka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
hahhaajaads kaže...

Imam jedan problemcic, na laptopu od mojih se nece azurirat na cak onaj stariji 1151 update sta je bio, znaci download je gotov preko windows apdejta, ali kada stisnem ''restart'', on se doslovno samo restarta... eo na mojem radi sve kako treba ovaj zadnji update sta je bio.

Da probam skinut samo ovaj Anniversary update preko media creation toola tj. preko ovog.

I ja na starijem HP laptopu isto imam spreman stariji update (sad ne znam je li isti 1151 ili neki drugi),

na Start-u kliknem restart and update, ali se samo restarta bez da napravi/završi update.

Pokušao sam pokrenuti update sa Anniversary ISO, ali mi instalacija pita želim li instalaciju napraviti preko

(nešto kao clean install) trenutne Win 7 instalacije (a na laptopu Win 10!), da će mi sačuvati "user"podatke ili tako nešto???

Tako da sam trenutno odustao od nadogradnje dok ne vidim zašto mi stari update ne prolazi.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
JanPula kaže...

Zelim sa Win 7 prebacit na Win 10 i zanima me da li maticna nekako utjece kompitabilnost sa OS i da li utjece na performanse samog Win 10.

Na kompatibilnost ne utjece, svaka je kompatibilna sa bilo kojim OS-om.

Performanse se donekle mogu poboljšati sa skupocijenom maticnom ali ona nema direktne veze sa OS-om te neces imati zbog nje bolje perfornanse ak si na 10-tci a ne na npr.7-mici.

10-tka ima generalno bolje performanse od npr.7-mice zato jer je unaprijeđeni OS a ne zato kaj je maticna "bolja".

Prije prelaska na 10-tku si izvadi i zapiši serijski ključ jer ce ga 10-tka traziti prilikom instalacije ( kod clean installa ).

Some people are so poor... all they have is money!
11 godina
Windows 10 - općenito

Instalirao sam jučer na čisto Windowse, MCT radi ISO s novim updateom. Sve je prošlo ok i sve radi kako treba.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

još ništa od update-a na windows update

Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Evo ja upravo updateao preko windows update. Sve ukupno je trajalo od 11 do 16:45, sami update je počeo oko 15:30. Ehh kad imam super brz internet :D

Malo sam samo koristio, za sada nema nikakvih problema. jedino bi volio da ima i dark mode za windows explorer jer osljepljuje nakon ove crne teme  :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina

Pa to se zna...moraš samo imati "valid serial key" od 7-mice ili 8-mice!

Ali uraditi update/upgrade sa 7-mice na 10-tku više ne možeš kao što se to prije moglo!

btw:

Fora

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2016 21:32 (andi.cro).
13 godina
odjavljen

Što te opcije znače? Pogotovo ova To Go opcija.

16 godina
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
Windows 10 - općenito

Ima li još netko ovakvih problema kod Anniversary Updatea?

0 0 hvala 0
11 godina
Windows 10 - općenito

Samo da kazem, u vezi windowsa 10 na laptopu, samo sam stisnuo ''UPGRADE'' na Majkrosoft stranici i za 2 sata sve gotovo. Radi kao podmazano! 

Battleog - 191silvinjo
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
Ivan M. kaže...

Povećaj system reserved partition na 500MB.

10 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

pozdrav

evo mene opet s pitanjima :D

uglavnom, tu i tamo pogotovo kad se upali laptop disk stalno nesto zvace i kad se upali uglavnom je minutu-dvije uvijek na 100%. sad sam skrenirao sa avastom, antimalware, hitmanpro i cccleaner. nije nasao nista

prvo pitanje: jel mi moglo sta ozbiljno promaknuti poslije skeniranja s ovim programima?

drugo: opet imam u vrhu procesa compressed memry i system interrupts sad uz dodatak rundll32.

laptop koristim za surfanje i nastojim ga odrzavati 'cistim' uvijek. junior sam informaticke struke pa ne znam bas sta radi svaki proces. imate kakvu ideju usput ovako za zastitu kako na browseru (naravno koristi se adblock) tako i antimalwara,antispyware itd

zanima me ima li jos ko ovakvih problemcica?

skenirao disk sa hard disk sentinel i sve ok

dell inspirion 15r

i3-3217U 1.8

intel hd4000

radeon 7670m hd

hard thoshiba

evo slika kao prilog

0 0 hvala 0
16 godina
prikaza kaže...
Ivan M. kaže...

Povećaj system reserved partition na 500MB.

Problem je što to ne mogu napraviti sa ovim programom u Windowsima.

10 godina

http://appuals.com/best-fix-couldnt-update-the-system-reserved-partition-error/

MiniTool Partition Wizard Free

EaseUS Partition Master Free

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2016 12:14 (prikaza).
11 godina
protjeran
Meni jos uvjek ne nudi tu najnoviju nadogradnju kroz win update...

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bunkermax kaže...
Meni jos uvjek ne nudi tu najnoviju nadogradnju kroz win update...

Imas stotinu drugih nacina da napravis upgrade.

11 godina
protjeran
A ne zuri mi se.... Valjda bu doslo i samo

1 0 hvala 0
11 godina
bunkermax kaže...

Mozes cekat a mozes i sad nadogradit. Stisnes samo ''Update now''.

Battleog - 191silvinjo
15 godina
bunkermax kaže...

Ajd, ajd...veliki pobornik i zagovornik MS-a da još nema najnovije winse 

Ja mislio da češ ti biti među prvima 

Ajd klikni manualno taj upgrade i riješi se muka 

14 godina
Windows 10 - općenito

ja sam primjetio da mi je recimo na mojem novijem prijenosniku ponudilo nadogradnju i istu sam izvršio.

dok na starijem , prijenosnik ima 5godina , na njemu mi još nadogradnje nema

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Zelim prebacit sa Win 7 na Win 10 i muci me oce li ki se sve slike,igre i ostali programi zauvjek izbrisat ili ne.Windows bi stavio na ssd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice